Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha a hétvégédet a tévé előtt töltenéd, akkor olvasd el az alábbi listát, szerintünk ezek a legjobb filmek szombaton a tévében.

Szikraváros - Moziverzum, június 26. szombat, 9.30h

A csillogó Szikraváros már generációk óta virágkorát éli, ragyogó fényeinek köszönhetően lakói elégedettek és boldogok. Ám a földalatti város hatalmas generátora a meghibásodás határán áll, az utcákat és tereket megvilágító nagy lámpák mindenki megrökönyödésére vibrálni kezdenek. Két tinédzser vállalja magára a feladatot, hogy az idővel versenyre kelve szétnézzen Szikravárosban a különböző nyomok utána kutatva, melyek tán segítenek megérteni a város létezésének misztériumát és kimenekíteni a tisztes polgárokat, mielőtt az összes fény kihunyna...

 

Huncutka - Film+, június 26. szombat, 10.10h

Huncutka (Alisan Porter), a kilenc éves árva kislány és apja, Bill Dancer (James Belushi) munka és hajlék nélkül járják az utcákat. Egy vacsoraszerzés ürügyén megismerkednek Grey-jel, a gazdag ügyvédnővel, akit rabul ejt a bájos fürtöske és torzonborz testőre. Ám Grey féltékeny barátja azonnal tárcsázza a gyámhatóság számát, s úgy tűnik sikerül Billt börtönbe, Huncutkát pedig az árvaházba juttatnia. Nem számol azonban a Huncutkáékhoz ragaszkodó barátnőjével…

 

Magánürügy - Filmcafe, június 26. szombat, 10.55h

Stacy egy népszerű szembesítőshow segédproducere. A fiatal lány legfőbb problémája, hogy a barátja miért irtózik annyira a házasság gondolatától. Mivel hiába faggatja a korábbi zátonyra futott kapcsolatairól, oknyomozó riportba kezd, mintha csak a soron következő műsorhoz gyűjtene anyagot. Interjúalanyai a fiújától elcsent kézi számítógépből kinyert exbarátnők hosszú sora, akik között van szexmániás fotómodell, bőrgyógyásznak hitt nőgyógyász és szimpatikus hokirajongó. Egyvalamiről Stacy elfelejtkezik, műsorának sava-borsa a botrány. Ezt hamarosan első kézből is megtapasztalhatja.

 

Hazajáró lélek - Duna World, június 26. szombat, 11.20h

Török Ágoston, a fiatal építészmérnök feleségül veszi Máriát, aki korábban egy lokálban volt énekesnő. Bár a szerelem rövid időre elfeledtette vele az asszony múltját, de később annál hevesebben támad fel a férjben a féltékenység. Mindenkivel meggyanúsítja az asszonyt, még saját kollégájával, Arany Istvánnal is. Török végül nyomozókat fogad, és megtudja, felesége egy idősebb férfival találkozgat, egy bankárral, akitől Török cége nemrég jelentős megrendelést kapott… Karády Katalin és Páger Antal Zilahy Lajos filmjében.

 

A csendőr nősül - Moziverzum, június 26. szombat, 11.25h

A sok galibát okozó Lütyő őrmester beevez a házasság révébe. Egy ezredes csinos özvegye veti ki a hálóját a derék csendőrre, remélve, hogy némi ösztönzéssel és összeköttetéssel tisztet csinál majd belőle. És kit ne szédítene meg a díszes tiszti egyenruha, különösen, ha a kedves Josépha még a jelentkezését is elintézi a tisztképző iskolára.

 

Pereld a nőt! - Filmcafe, június 26. szombat, 13h

Joe (Matthew Perry) egy kisember, tele hatalmas ötletekkel. Szüksége is van rá, mert egy bírósági közvetítőcég alvállakozója, szóval, ha pénzt is akar keresni, meg kell előznie az idézések kikézbesítését szintén megkísérlő kollégákat. Így van ez most is, amikor egy dúsgazdag férfi feleségének, Sarának (Liz Hurley) kell elvinnie a válóperre szóló idézést. Ám a történet nem várt fordulatot vesz, amikor Sara bízza meg Joe-t, hogy a házastársi hűtlenség miatt általa indított ellenperre szóló idézést vetesse át a férjével. És megkezdődik a hajsza: a férj menekül Joe elől, Joe menekül a férj bérgyilkosai elől, Sara menekül a kézbesítő kolléga elől, a kolléga pedig a főnöke telefonjai elől.

 

Amikor megállt a Föld - TV2, június 26. szombat, 13.25h

Klaatu (Keanu Reeves) a világűrből érkezett a Földre, és űrhajójával a Central Parkban száll le. Különös tervvel áll elő, mellyel meghökkenti és elborzasztja a világot. Szerinte a bolygónk rendkívül rossz állapotban van. Ezért mindent elpusztít, hogy azután a most élő fajok klónjaival újra benépesítse a Földet. Úgy véli, hogy az embernek nincs helye ebben a világban, ugyanis őket tartja felelősnek a jelenlegi katasztrofális állapotért. Klaatu robotjai hamarosan működésbe lépnek, és úgy tűnik, senki sem képes megállítani a pusztítást. Senki, hacsak nem Helen (Jennifer Connelly).

 

Superbad - avagy miért ciki a szex? - Viasat6, június 26. szombat, 14.20h

A legtöbb, mondhatni mindegyik középiskolás srác gondolata a szex körül forog. Így van ezzel Evan és Seth is, az elmúlt négy esztendőt egymás társaságában és _ gondolatban _ szebbnél szebb, szexis csajokkal töltötték. Az ábrándozásnak azonban a suli befejezésével hamarosan vége szakad. Ráadásul kénytelenek szembenézni a szomorú ténnyel, szűzen fejezik be az évet. A váratlan bulimeghívás talán az utolsó lehetőség a két lúzer számára, hogy elveszítse azt, amije van. Evan és Seth mindent el is követ annak érdekében, hogy ez így legyen.

 

Eltanácsolt tanácsadó - Filmcafe, június 26. szombat, 15h

Ryan Turnert (Charlie Sheen), a törtető brókert egy befolyásos gazdag milliomos, Donald Simpson (Barry Newman) csúnyán csőbe húzza, melynek következtében elveszíti mindenét: a pénzét, az állását és csinos barátnőjét, Cindyt is (Denise Richards). Váratlanul telefonál Cindy főnöke, Page (Angie Harmon), aki már nagyon várja az aznapi segítő sorokat Cindytől. Ryan titokban átveszi a lány tanácsadó rovatát a lapnál, és tőzsdeguruból szívmágussá képzi át magát. Az elmés válaszoknak köszönhetően hamarosan felszökik a példányszám és sikeresebb lesz, mint azt valaha is remélhette volna.

 

A ménesgazda - Duna Tv, június 26. szombat, 15.15h

Az ötvenes évek elején, egy határmenti ménestelepen az iskolázatlan, de megbízható, szegényparaszti származású Busó Janit nevezik ki ménesgazdának. A szakmailag képzett méneskari tisztek folyton megalázzák Busót, aki pedig rájön, hogy a ménes érdekében össze kellene fogniuk. Nehéz helyzetbe kerül: a tisztek elutasítják a vele való együttműködést, ugyanakkor felettesei sem fogadják el felmentési kérelmét. A politikai helyzet kiéleződésekor a tisztek menekülni akarnak a végső leszámolás elől. Mivel Busó Janiban nem bíznak, az altisztjük leszúrja.

 

Spirou és Fantasio kalandjai - Duna Tv, június 26. szombat, 19.40h

A szállodai boynak álcázott Spirou valójában ügyes zsebtolvaj, Fantasio pedig lelkes újságíró. Normális körülmények között semmi esély nem lenne arra, hogy ők ketten barátok legyenek. Ennek ellenére kénytelenek összefogni, amikor a gonosz Zorglub emberei elrabolják a zseniális, de kissé flúgos tudóst, Pacome de Champignac grófot. Kettejükhöz csatlakozik még Seccotine, Fantasio vetélytársnője és egy mindenre elszánt mókus is. A kis csapat az emberrablók nyomába ered, kalandokkal teli útjuk Európából Afrikába vezet.... A francia filmvígjáték a hasonló című képregény alapján készült.