Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha a szombatot a tévé előtt töltenéd, akkor nézd meg az alábbi listánkat, biztosan találsz kedvedre való filmet!

Mielőtt felkel a Nap - Sony Movie Channel, július 3. szombat, 10.10h

Jesse (Ethan Hawke), az amerikai srác, és Celine (Julie Delpy), a francia végzős diáklány a Budapestről Bécsbe tartó vonaton ismerkednek össze. A két fiatal kellemesen elbeszélget az út során, melynek következtében a fiú arra kéri a lányt, tartson vele a bécsi éjszakában. Celine belemegy a dologba és a két fiatal együtt tölti azt a néhány órát, amely a reggelig még hátravan. Kapcsolatuk végül elsöprő szerelemben teljesedik ki, csakhogy napkeltekor el kell válniuk.

 

Vincent és én - Filmbox, július 3. szombat, 10.15h

A 13 éves kanadai lány, Joey megszállott Van Gogh-rajongó. Ő maga is kiválóan tud rajzolni, festeni, de különleges képessége az, hogy tökéletesen élethű festményeket tud készíteni példaképe stílusában. A "mánia" akkor kezdődött nála, amikor súlyos betegségéből a festő virágos képei hatására gyógyult ki. De van, aki a kislány tehetségét más, önös célokra akarja felhasználni, és a festőpalánta szinte észrevétlenül komoly veszélybe sodródik.

 

Nevem Sam - Filmcafe, július 3. szombat, 10.30h

Sam Dawson (Sean Penn) okos, mint egy hétéves. A baj csak az, hogy elmúlt harminc és egy betegség miatt sosem fogja meghaladni egy kisgyerek szellemi színvonalát. Ő neveli kislányát, Lucy Diamondot (Dakota Fenning), aki lassacskán okosabb lesz az apjánál. A gyámügyi hatóságok a gyerek érdekében nevelőszülőkhöz költöztetik Lucyt, ám Sam agya vissza akarja kapni lányát. A kirendelt védőügyvéd, Rita Harrison (Michelle Pfeiffer) kezdetben vonakodik az ügytől, ám lassacskán rájön, milyen sokat tanulhat szellemileg visszamaradott védencétől.

 

A csendőr nyugdíjban - Moziverzum, július 3. szombat, 10.40h

Josépha, a friss nyugdíjas Lütyő őrmester felesége igyekszik kellemessé és elviselhetővé tenni férje számára a kényszerű pihenést, túlzott lelkesedése azonban még inkább elkeseríti a csendőrségre mindenáron visszavágyó Lütyőt. Ám hamarosan látogatóba érkeznek régi csendőrbajtársai élükön Gabaj főtörzzsel, s ripsz-ropsz elhatározzák, hogy felkeresik hajdani, "amnéziában" szenvedő társukat. Kalandos útjuk során újra csendőr uniformist öltenek, s megmutatják Saint-Tropez-nak és "újonc" kollégáiknak, hogy kell egy óriási kalamajkából ép bőrrel, no meg egyenruhával kimászni.

 

Lovagregény - Viasat3, július 3. szombat, 12.45h

William Thatcher (Heath Ledger) nemcsak kiváló szájhős, hanem első osztályú szédítő is, akinek csupán egy rang hiányzik a teljes sikerhez. Mivel az nem terem minden bokorban, hát hazudik egyet magának, amikor Sir Ector a lovagi tornán jobblétre szenderül. Felveszi a vértezetét, és néhai ura nevében megnyeri a díjat. Hamarosan víg cimboráival egyik tornáról járnak a másikra, és William igazi sztár lesz. Csakhogy a szép Jocelyn teljesen elcsavarja a fejét, mellyel egy veszélyes és féltékeny ellenséget szerez magának. Ráadásul Adhemar gróf (Rufus Sewell), a fekete lovag rájön, hogy egy csaló orránál fogva vezeti a sportbarát nemességet.

 

A 109. utas - Filmcafe, július 3. szombat, 13.15h

A fiatal és csinos Claire pszichoterapeutaként dolgozik. A doktornőt egy repülőgép-szerencsétlenség túlélőinek kezelésével bízzák meg, hogy segítsen az embereknek feldolgozni a traumát. Érdekes módon, amikor felidézik a baleset körülményeit, az utasok egy része valami robbanásról beszél, ám a hivatalos vizsgálat erre nem tesz semmiféle utalást. Az egyik utas, Eric felkelti Claire érdeklődését, szerinte a férfi tudja, mi történt. Miközben kapcsolatuk románccá alakul, egyre több túlélő tűnik el titokzatos körülmények között. Claire magánnyomozásba kezd, hogy kiderítse, mi történt.

 

Van az a pénz, ami megbolondít - Film Mánia, július 3. szombat, 13.30h

Bridget túl az ötvenen, a kertvárosi, jómódú, középosztálybeli nők életét éli. Gyerekei már felnőttek, ő évtizedek óta háztartásbeli. Sajnos több mint egy éve már a családfenntartó férje is munkanélküli, és elfogytak a tartalékaik. Ami még nem lenne nagy baj, de az elmúlt egy évben nem változtattak költekező életmódjukon, így teljesen eladósodtak. Dobra kerül a szép ház, oda az eddigi életük. Bridget állást keres, és mivel filozófia szakos diplomája semmit sem ér a piacon, takarítónőként helyezkedik el. Igaz, nem akárhol, az állami pénzverdében. A munkahely rendkívül termékenyen hat Bridget gondolkodására, és hamar rájön, hogy tudna pénzt szerezni. Ráadásul társakat is talál hozzá.

 

Amerikai hóhér - Sony Movie Cahnnel, július 3. szombat, 14.25h

Egy ismeretlen férfi online közvetítést indít arról, hogy elrabolt két férfit, és az egyiket meg fogja ölni még aznap. Nyilvános, online tárgyalást akar. Mire a hatóságok észbe kapnak, addigra nyilvánvaló, hogy a virtuális nyilvánosság lesz az esküdtszék és a bíró is.

 

Eddie, a sas - SuperTV2, július 3. szombat, 14.30h

Ő a tipikus angol hős. Eddie (Taron Egerton) nem igazán ügyes, sőt, első ránézésre kifejezetten kétballábasnak tűnik, viszont nagyon lelkes. És ő az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary téli olimpián.Így aztán ő lesz a brit sporttörténet egyik legnagyobb legendája: példa arra, hogy nem szabad feladni, hogy érdemes küzdeni, és nem a győzelem a fontos _ bár az is nagyon jól tud esni.Eddie és edzője (Hugh Jackman) a lehetetlent vállalják, és talán valóra is váltják. Egy egykor hatalmas nemzet tőlük várja, hogy újra igazán büszkék lehessenek.

 

Egyetlen lövés - Sony Movie Channel, július 3. szombat, 16.25h

Válását követően John Moon West Virginiába költözik, ahol vadászatból tartja fenn magát. Egy nap vadászat közben véletlenül halálosan megsebesít egy erdőben kószáló nőt. Amikor Moon a haldokló nőhöz rohan, a holtest mellett egy pénzzel teli dobozt talál. A férfi rémülten igyekszik eltűntetni a gyilkosság nyomait és magához veszi a pénzt. Hazatérve igyekszik felvenni élete fonalát, ám hamarosan fenyegető levelet kap egy bűnbandától. A banda tudja, mit tett Moon, és tudja, hogy nála van a pénz. A vadásznak rá kell jönnie, hogy ezúttal ő lett a célpont...

 

Halálbiztos vizsga - Paramount Network, július 3. szombat, 16.30h

A közelgő érettségi vizsga eredménye életbevágóan fontos a hat végzős középiskolás számára. Kyle építész szeretne lenni, de kevés a pontszáma a főiskolához. A szerelmes Matty ugyanabban a suliban szeretne továbbtanulni, ahová a barátnője is jelentkezett. Annától a szülei elvárják, hogy bejusson a legjobb egyetemre, Desmondot csak az érdekli, hogy egy jó suliba bekerülve folytathassa kosaras pályafutását. Persze a magányos Roy és a vagány Francesca sem szeretne lebőgni a vizsgán. A hatosfogat elhatározza, nem bíznak semmit sem a véletlenre, illetve a tudásukra.

 

Szemfényvesztők - RTLII, július 3. szombat, 18.45h

A világ legjobb illuzionistáinak egy csapata bankot rabol, de nem is akárhogyan: a mindenkit megtévesztő műsorszámuk végeztével a közönség sorai közé szórják a megszerzett pénzt. Az FBI értetlenül áll az agyafúrt attrakció előtt, nem is sejtve, hogy egy sokkal nagyobb dobásra készülnek a szemfényvesztők.

 

A Jane Austen könyvklub - Sony Movie Channel, július 3. szombat, 18.50h

Öt nő és egy férfi találkozik időről időre, hogy megvitassa a kiváló írónő, Jane Austen műveit. A napjaink Kaliforniájában élő klub tagjai lassan ráébrednek arra, hogy bár két évszázad eltelt azóta, és egy óceán választja el őket Angliától, a népszerű írónő regényeinek hősei, Emma, Mr. Darcy és a Bennet-lányok valójában ugyanolyan problémákkal, szívfájdalmakkal és érzésekkel küszködnek, mint ők. Az elvált Sylvia, az idősödő Bernadette, a félrelépésről fantáziáló Prudie és a többiek a könyvekből és egymásból merítenek vigaszt, erőt és bölcsességet.