Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Itt a hosszú hétvége, jöhet az egésznapos semmit tevés.

Európai vakáció - Film+, június 4. szombat, 10.15h

A Griswald család újra vakációra indul: ezúttal Európába, ahol legalább annyi bajba keverednek, mint legutóbbi utazásuk során, Amerikában. Kalandjaik között szerepel három egész perc a Louvre-ban, egy autóbaleset, Rusty randevúja egy francia hölggyel, Audrey szomorú kapcsolata az európai étrenddel, és végül, de nem utolsó sorban Ellen elrablása. A tipikus amerikai család találkozik az európai kultúra nemes képviselőivel, akik valahogy túlélik a dolgot, míg hőseink csak szenvednek az érthetetlen európai nyelvekkel és a hamburgert nélkülöző ételkínálattal...

 

Vatel - Film Mánia, június 4. szombat, 10.35h

1671 _ François Vatel (Gérard Depardieu), a büszke, de megöregedett és anyagilag tönkrement Condé herceg (Julian Glover) hűséges inasa. A hercegnek szüksége van XIV. Lajos király (Julian Sands) kegyére, és abban reménykedik, hogy a hollandok elleni új hadjáratban az uralkodó kinevezi a hadsereg vezérévé. Condé csak a királyt ismeri el maga fölött, s úgy dönt, az udvarral együtt meghívja vendégségbe. Vatelre vár a feladat, hogy Chantilly kastélyát a fogadásra alkalmassá tegye és megszervezze a háromnapos ünnepséget, amelynek éjjel-nappal káprázatosnak kell lennie. A feladat sikeres végrehajtása érdekében Vatel befogja az egész szolgahadat, férfiakat és nőket, fiatalokat és idősebbeket, akik mind azon munkálkodnak, hogy a király elégedett legyen. Megtervezi az ünnepséget, összeállítja az ételsort, s olyan látványosságokról gondoskodik, amik elragadtatást váltanak ki a királyból. A nyüzsgés kellős közepén Vatelt elcsábítja Anne de Montausier, a királyné kegyence, aki után a király is epekedik.

 

Ben Hur - Filmcafe, június 4. szombat, 10.50h

A jeruzsálemi Ben Hur, egy gazdag zsidó család fia, újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messalával, aki szerint az új tanok, melyeket Krisztus hirdet, felforgathatják az egész Római birodalmat. Ben Hur meghallgatja a hegyibeszédet, ott van a kálváriánál, méghozzá nem is egyedül, hanem egy szépséges rabszolgalány, Esther társaságában. Korábbi élete gyökeresen megváltozik, amikor tévesen megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni Messalát. Száműzik családját, őt pedig rabszolgasorba döntik. Egy tengeri csata során megmenti a parancsnok, Quintus Arrius életét, aki ezért cserébe fiává fogadja. Rómába indul, hogy részt vegyen egy kocsiversenyen. Legnagyobb ellenfele régi barátja, Messala. Kettejük versenyfutásának egy ütközés vet véget, melyet Ben Hur éppen csak túlél, ám eldönti, hogy a kardját felcseréli Krisztus tanaival. Annak a Krisztusnak a tanaival, aki még halálában is képes arra, hogy az egész birodalmat a feje tetejére állítsa.

 

Nő előttem, nő utánam - Moziverzum, június 4. szombat, 11.45h

Egy jóképű angol is pofára eshet néhanapján. Colin, a sikeres illusztrátor is átéli a nagy csalódást, határozott mennyasszonyának, Verának köszönhetően. Egy könnyed mozdulattal dobja lelkes udvarlóját. Colin tudja, hogy nehezen lesz képes feldolgozni a történteket ott, ahol minden a szeretett nőre emlékezteti, ezért elhatározza, hogy új életet kezd. Találomra rábök a térképre és már útra is kel, hogy letelepedjen a tengeren túl, egy békés New England-i városkában, Hope Springs-ben. A szerelmi csalódás áldozata hamar új erőre kap, köszönhetően a helyi boszorkának, aki azonnal tudja, mi, pontosabban ki kell a savanyú angolnak: a törött szívek gyakorlott gyógyítója, az élettől majd kicsattanó, minden bulira kapható Mandy, aki ráadásul mindig kapható egy kis szexre. Colin lassan kezdi elhinni, hogy jó irányba fordult az élete, amikor váratlanul felbukkan a városkában egykori szerelme, Vera, aki a maga ellenállhatatlan határozottságával követeli vissza azt, ami szerinte az övé: a férfi szívét.

 

A szentfazék - Film+, június 4. szombat, 12.10h

Ricky Hayman (Jeff Goldblum) talán még a lelkét is eladná, hogy megmentse az állását. Főnöke ultimátumot ad neki: ha egy héten belül nem történik valami, repül. Ricky tudja, rajta már csak a csoda segíthet. A csoda hamarosan meg is érkezik, G-nek hívják (Eddie Murphy), pizsamában sétál a főúton és teljesen őrültnek látszik. Ricky azon kapja magát, hogy G beköltözik a házába, beledumál a magánéletébe és közben minden megváltozik körülötte. Ráadásul G olyannyira megbűvöli a nézőket is, hogy mindenki őrült vásárlásba kezd.

 

A mágus - AMC, június 4. szombat, 15.15h

Eisenheim, az ünnepelt mágus (Edward Norton) nem csak egész Bécset kápráztatja el mutatványaival, hanem az ambiciózus Leopold herceget (Rufus Sewell), Ferenc József fiát is. Ám amikor Leopold menyasszonya, Sophie (Jessica Biel) megpillantja gyerekkori szerelmét, Eisenheimet, és újra fellobban iránta a tűz, a herceg érdeklődése megszállottsággá válik. Uhl, a város főfelügyelője (Paul Giamatti) hirtelen egy sokkoló bűncselekmény kellős közepén találja magát, és miközben Leopold megbízásából egyre közelebbről figyeli a mágust, Eisenheim élete legnagyobb és legmesteribb trükkjét készül végrehajtani.

 

A harcos - Filmcafe, június 4. szombat, 16.25h

A harcos szókimondó, szeretettel teli humorral átszőtt, és egyben megrázó története megtörtént eseményeken alapul. A film főhőse a hihetetlen visszatérést produkáló, és váratlanul bokszhőssé váló "Irish" Micky Ward, és féltestvére, Dicky Eklund. Akiknek előbb ellenfelekké kellett válniuk ahhoz, hogy végül igazi testvérekként tudják megszerezni a győzelmet, és meg tudják erősíteni a családi kötelékeket.

 

Doc Hollywood - Viasat2, június 4. szombat, 17.50h

Dr. Ben Stone nemrég végzett a washingtoni orvosi egyetemen. A diploma osztás után úgy határoz, hogy a fényűző Beverly Hillsben szeretne munkát vállalni plasztikai sebészként. Mint, ahogy azt bölcs kollégája pontosan összefoglalja számára: tiszta munka, sok zsozsó és nem hal meg a beteg. Kocsiba ül hát, hogy idejében megérkezzen leendő munkahelyére, Los Angelesbe. Grady városkában azonban közúti balesetet okoz, amely eredményeként a helyi seriff 32 órányi közmunkára ítéli a helyi rendelőintézetben. Szerencsétlenségére a városkának éppen nagy szüksége van egy orvosra, ezért az egész lakosság összefog annak érdekében, hogy az ifjú doktort végleges maradásra bírják.