Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha a négy fal között maradás mellett döntenétek.

Szakítópróba - Moziverzum, november 19. hétfő, 10.25h

Sarah gazdag és elkényeztetett, Tom szegény és csöppet sem jól nevelt. De találkoznak, a lány a fiú karjába ájul, és attól kezdve tudják: az ég is egymásnak teremtette őket. Csak Sarah szülei nem akarnak belenyugodni ebbe. Amikor az ifjú pár elindul európai nászútjára, utánuk küldik a lány régi barátját. Peter feladata egyszerű: bármi áron tegye tönkre ezt a házasságot! A srác már úgyis régen szerette volna rátenni a kezét Sarah-ra, úgyhogy az ügy érdekében minden eszközt bevet: minél sportszerűtlenebb, annál fájdalmasabb, és minél fájdalmasabb, annál hatásosabb. Párizs és Velence hamarosan romokban hever, a vén kontinensen minden a feje tetejére áll: ha véletlenül volna még valami, ami nem gyulladt fel vagy nem esett vízbe, az biztosan feldagadt és csúnyán sajog. De Sarah és Tom szerelme az istennek sem akar elmúlni...

 

A test - Film Mánia, november 19. szombat, 10.40h

Egy jeruzsálemi ásatáson megtörténik az, amire milliók vártak már évszázadok óta: az egyik régész egy keresztre feszített holttest maradványaira bukkan, és a megtalálás körülményeiből arra következtet, hogy Jézus Krisztus testét találta meg! A vizsgálatok alátámasztják gyanúját, hogy a test az első században, közel kétezer évvel ezelőtt került abba a sírba, ahol most megtalálták. Az Újtestamentum egyik szakértője, egy fiatal pap a Vatikán megbízásából azonnal a helyszínre utazik és a lehető legnagyobb titokban elkezdi vizsgálni a testet. Ő is és a régész is jól tudják, hogy ameddig csak lehet, titokban kell tartaniuk a felfedezést, mert ha szárnyra kap a hír, annak beláthatatlanok lennének a következményei. Egy ilyen lelet híre azonban nem maradhat sokáig titokban. Jeruzsálemben pedig különösen nem. Az archeológus és a kutató hamarosan veszélyes helyzetben találja magát.

 

Segíts, mumus! - RTL HÁROM, november 19. szombat, 11.45h

Albertnek, a hétéves kisfiúnak egy tragédia miatt nevelőanyához kell költöznie, csakhogy Harriett elfoglalt üzletasszony, és nem nagyon hajlandó pótmamáskodni. Hová is menekülhetne a kissrác a sivár, unalmas és felnőttes külvilág elől? Csak is önmagába. A fantáziájában minden egészen másképpen van. Ott lakik a kedves Mumus, aki akkora, mint egy óriás, kedves, mint egy mackó, jókedve kiapadhatatlan és minden percet csodás, nevetéssel teli ünneppé tud változtatni.

 

Tű a szénakazalban - Film Mánia, november 19. szombat, 12.50h

Faber a legkíméletlenebb és legagyafúrtabb német ügynök a második világháború idején. A "Tű" fedőnevű kém a közelgő partraszállásról próbál információkat gyűjteni Angliában. A férfi felfedez egy reptérnek álcázott makettfalut. Rájön, hogy a szövetségesek így akarják megtéveszteni a német felderítést. A létfontosságú információ birtokában Tű, az angol titkosszolgálat embereivel a nyomában, elindul a skóciai találkozóhelye felé, ahol egy tengeralattjáró várja. Menekülés közben azonban hajótörést szenved, és egy kis szigetre kerül. Lucy és a férje veszi pártfogásba.

 

Las Bandidas - TV2, november 19. szombat, 13.50h

1880, Mexikó. Sara, a gazdag bankár lánya és Maria, a szegény farmercsalád sarja összefognak, amikor megjelenik Tyler Jackson, a New York-i hitelbank képviselője. A könyörtelen banktisztviselő egy csapásra tönkreteszi mindkét lány családját, amikor jogtalanul elveszi tőlük a földjeiket. Sara és Maria elhatározzák, hogy pisztolyt ragadnak és bosszút állnak a családjaikat ért sérelemért.

 

Az ember, aki túl keveset tudott - RTL HÁROM, november 19. szombat, 14.10h

Az amerikai Wallace Ritchie (Bill Murray) váratlanul betoppan Angliában élő testvéréhez, Jameshez (Peter Gallagher). A sikeres üzletember azonban épp nem ér rá csetlő-botló bátyjával foglalkozni, ezért befizeti egy interaktív színházi előadásra, amelyben a színészek segítségével részt vehet egy teljesen valósághű krimiben. A feladat mindössze annyi, hogy egy utcai telefonfülkében válaszolnia kell a játékvezető hívására, és elmenni a megadott címre. A telefon meg is szólal, de a hívás egy valódi bérgyilkos számára érkezik. Wallace mit sem sejtve elindul, hogy teljesítse a feladatot, és ezzel kezdetét veszi az őrület.

 

Harry Potter és a Főnix Rendje - RTL, november 19. szombat, 14.50h

Harry Potter (Daniel Radcliffe) már meg sem lepődik, hogy a sötét varázslatok kivédése tárgyat új tanár, az intrikus Dolores Umbridge professzor (Imelda Staunton) tanítja, aki titokban Dumbledore (Michael Gambon) professzort és a diákokat is szemmel tartja. Segítségével Voldemort nagyúr (Ralph Fiennes) gonosz szelleme beférkőzik Roxfortba, melynek következtében egy sötét varázslat váratlanul Harryék ellen fordul. Harry a barátai, Ron és Hermione sürgetésére maga veszi kezébe az ügyet: néhány diáktársukkal kiegészülve felkészülnek, hogy megvédjék az otthonukat.

 

A csendestárs - Filmcafe, november 19. szombat, 14.50h

Laurel Ayres a Wall Street legtehetségesebb befektetési tanácsadója, de munkájáért mégis mindig másokat ér a dicséret. Amikor rájön, hogy egyetlen hibája, hogy nőnek született, elhatározza: változtat ezen. Csakhogy műtét helyett ő egy aprólékosan megalkotott és fantáziadús kis hazugsággal él. Kitalálja magának az ideális üzleti partner, Robert S. Cutty figuráját, akinek segítségével végre megnyílnak előtte a legnagyobbak tárgyalótermei. Ráadásul Cutty tanácsa komoly vagyont szerez egyik kliensének, így a "legendás tőzsdecápa" egy csapásra a New York-i üzleti világ középpontjába kerül. Mindenki rá kíváncsi, vele akar üzletet kötni, ezért Laurel kénytelen életre kelteni teremtményét, méghozzá úgy, hogy ő maga bújik Cutty bőrébe. Ilyet pedig még a Wall Street sem látott.

 

Hajrá csajok! - Film Mánia, november 19. szombat, 15.15h

A San Diego-i Rancho Carne középiskola focicsapatának, a Rancho Carne-i Bikáknak (Toros) pomponos szurkolócsapata, vidám és vagány fiatalokból áll, akiknek jól felvágták a nyelvét, és olyan gyakorlatuk van, amely biztosíthatja számukra a sorrendben hatodik bajnoki címet az országos bajnokságon. De a Bikák pomponos csapatának útja a győzelemhez nem minden akadálytól mentes. A váratlan fordulat akkor következik be, amikor Torrance, az újonnan választott csapatkapitány felfedezi, hogy tökéletesen megkoreografált gyakorlatukat egy az egyben a rivális csapattól, az East Compton-i Lóheréktől (Clovers) "kölcsönözte" a Bikák korábbi kapitánya. Mindkét csapat lányai új gyakorlatukon dolgoznak, és ahogy fogy a nagy versenyig hátralévő idő, a feszültség egyre nő. Mindkét kapitány a végsőkig hajszolja társait. Ráadásul a Lóherék lányainak, és kapitányuknak Isis-nek van még egy problémájuk. Pénzt kell szerezniük az országos bajnokságra való utazás költségeire. Torrance minden erejével azért küzd, hogy megmentse a Bikák hírnevét, Isis pedig ha lehet még elszántabban hajt azért, hogy csapata végre megszerezze a megérdemelt elismerést. Azonban csak az egyik csapat nyerheti meg az országos bajnoki címet. Kezdődik, hát, a nagy csata, amelyben majd győz a jobbik.

 

Állj, vagy jövök! - Film+, november 19. szombat, 16.25h

Logan (Martin Lawrence) kiváló tolvaj, egyébként meg rettentő nagy balek: szerez egy húszmilliót érő gyémántot, ám rendőrök veszik körül, és nincs kiút. Logan egy építkezésre menekül, ahol eldugja zsákmányát, és megadja magát: tudja, hogy vissza fog térni. Vissza is tér, de míg ő a börtönbüntetését töltötte, az építkezés befejeződött, és a gyémánt fölött most a kerületi rendőrség terpeszkedik. Logan persze a leglehetetlenebb megoldást választja, hogy visszaszerezze, ami az övé: rendőrnek áll...

 

Eddie, a sas - Moziverzum, november 19. szombat, 16.25h

Ő a tipikus angol hős. Eddie (Taron Egerton) nem igazán ügyes, sőt, első ránézésre kifejezetten kétballábasnak tűnik, viszont nagyon lelkes. És ő az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary-i téli olimpián. Így aztán ő lesz a brit sporttörténet egyik legnagyobb legendája: példa arra, hogy nem szabad feladni, hogy érdemes küzdeni, és nem a győzelem a fontos _ bár az is nagyon jól tud esni. Eddie és edzője (Hugh Jackman) a lehetetlent vállalják, és talán valóra is váltják. Egy egykor hatalmas nemzet tőlük várja, hogy újra igazán büszkék lehessenek.

 

Nagy durranás - Prime, november 19. szombat, 16.55h

Bár az első osztályú vadászpilóta, Topper Harley teljes magányban, Szőrös Nyuszitappancs néven él az indiánok között, a légierőnek ismét szüksége van kezelhetetlen katonájára, hogy egy életveszélyes küldetés során _ az Alvó Menyét akcióban _ megsemmisítsen egy nukleáris arzenált. Vagy, ha ez nem sikerülne, akkor legalább bombázzon le egy tangóharmonika gyárat és egy pantomim iskolát...

 

A három amigó - Film Mánia, november 19. szombat, 17.10h

Három western filmekben jeleskedő színész meghívást kap a mexikói Santa Pocóba, hogy védjék meg a várost a banditáktól. A három amigo úgy gondolja, elég ha odadugják a képüket, de legnagyobb rémületükre igazi, vérszomjas banditákkal kerülnek szembe!

 

Hova lettek Morganék? - Viasat2, november 19. szombat, 17.50h

Mr. Morgan (Hugh Grant) és Mrs. Morgan (Sarah Jessica Parker) egy futó hűtlenség miatt épp válni készülnek. A házaspár a nagy veszekedéseik közepette szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, ezért mindenképp szeretnének eltűnni a világ szeme elől. Az ügyészség a tanúvédelmi program keretében egy békés kisvárosba küldi őket. A civakodó pár kénytelen a helyi seriff rokonának kiadni magát, és hogy az álca tökéletes legyen, boldog szerelmeseknek kell tűnniük.

 

Ovizsaru - Prime, november 19. szombat, 18.45h

John Kimble felügyelő veteránnak számít a Los Angeles-i rendőrségen. Kész és képes bármit felderíteni. Egyszer azonban, amikor egy veszedelmes gyilkost kellene elkapnia, eddigi életének legnagyobb kihívásával kell szembenéznie: fel kell vállalnia inkognitóban az óvó-bácsi szerepét. 23 ricsajozó gyerekkel áll szemben, akiket kordában kell tartania, anélkül, hogy inkognitóját felfedné. Nagy nehezen megnyeri a nagycsoportosok bizalmát és a szépséges tanítónő szimpátiáját, úgyhogy most már bátran felkészülhet a végső leszámolásra...