Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Pihend ki a hétköznapokat a tévé előtt!

A három testőr - Moziverzum, február 11. szombat, 9.40h

A szép Milady teljesen elcsavarja Athos fejét, aki nem is sejti, hogy szerelme kettősügynök, aki nemcsak Buckingham hercegét, hanem Richelieu bíborost is szolgálja. Az ifjú D'Artagnan már az első nap bajba keveredik, és pár óra alatt egy elképesztő összeesküvésben találja magát. Példaképeihez, a három testőrhöz fordul segítségért. Athos, Porthos és Aramis, a francia király három legkiválóbb testőre a bajkeverő D'Artagnannal megerősödve léghajóra száll, hogy megmentse a királynő becsületét, és elkerülje a háborút Angliával.

 

Marley meg én - Duna Tv, február 11. szombat, 10.05h

John és Jennifer Grogan friss házasok. Mindketten újságíróként dolgoznak, szeretik a munkájukat, de még jobban egymást. Amikor beköltöznek első közös otthonukba, John úgy érzi, ideje lenne igazi családot alapítani. Mivel azonban még nem érzi magát felkészültnek az apaságra, egyik barátja tanácsára örökbe fogadnak egy kölyökkutyát, hogy némi tapasztalatot szerezzenek a gondoskodásról. Marley, a pajkos és játékos labradorkölyök azonban teljesen felforgatja addigi életüket, és hamarosan katasztrófa sújtotta övezetté változtatja otthonukat...

 

Bilko főtörzs - Mozi+, február 11. szombat, 10.25h

Azt mondják, az életben semmi sem biztos, a halált és az adókat kivéve. De most még valamit hozzávehetünk a kivételekhez: biztos minden, amire Ernie Bilko főtörzs fogadást köt. Bilko főtörzs a Fort Baxter laktanya szerelőműhelyének góréja. Az a csekélység, hogy még életében egy jármű motorházába sem kukkantott be, pedig merőben mellékes. Neki máshoz van tehetsége, például száz lépésről kiszagolja a sapka bélésébe rejtett suskát. És talán hibáztathatjuk azért, mert rájött, hogy kifizetődő bérbe adni az USA harci járgányait? Egy szó, mint száz, Bilko a lelke mélyén hiszi, hogy az Egyesült Államok hadseregében látástól-mikulásig gürizők hazafias fáradozásukért igazán megérdemelnek egy kis lazítást. És Bilko személyes felelősségének érzi, hogy megfelelő kikapcsolódást nyújtson nekik _ amiért még a közlegények és közleányok is úgy fizetnek, mint a katonatiszt…

 

Reneszánsz ember - Moziverzum, február 11. szombat, 11.50h

Bill Rago, a neves reklámszakember egyik napról a másikra az utcán találja magát. A munkanélkülieket elhelyező iroda hamarosan állást talál neki, tanárnak szerződtetik egy katonai bázisra. A feladata: megtanítani a gondolkodás legalapvetőbb alapelemeit a nyolc legreménytelenebb újoncnak. A tanterv pillanatok alatt összeáll: elemezzük a Hamletet.

 

Közellenségek - Filmcafe, február 11. szombat, 12.05h

John Dillinger minden idők egyik legismertebb gengsztere. Vakmerő szökései, huszáros bankrablásai és nem utolsósorban a lefegyverző bája népszerűvé tette az egyszerű emberek és a barátnője, Billie Frechette szemében. Ám nem mindenki örült ténykedésének. A Szövetségi Nyomozó Iroda vezetője, J. Edgar Hoover arra akarta felhasználni a gengszterek elleni hadjáratot, hogy az irodából nagyhatalmú szövetségi intézményt csináljon. Hoover első számú közellenségnek kiáltotta ki Dillingert, és a legjobb ügynökét, Melvin Purvist küldte utána. Bryan Burrough regényéből.

 

Családi vakáció - Viasat6, február 11. szombat, 12.05h

Clark Griswold elhatározza, hogy kerül amibe kerül, elviszi feleségét és két gyermekét Chicagóból Kaliforniába, hogy kikapcsolódjanak egy mesésen szórakoztató vidámparkban. A kirándulás nem egészen úgy sikerül, ahogyan elképzelték, ráadásul csatlakozik hozzájuk egy idős rokon, Edna néni és egy harapós kutya. A melléfogások ellenére sok vidám kalandban van részük.

 

Johnny English újratöltve - TV2, február 11. szombat, 13.40h

Az angol titkosszolgálat tudomást szerez a készülő politikai merényletről, amely ha bekövetkezik, világméretű káoszhoz vezethet. Tudják, hogy itt már csak Johnny English segítehet. Amióta az MI7 csúcskémje eltűnt a színről, sajátos képességeit Ázsia távoli zugában kamatoztatta. Johnny az első szóra visszatér, és a legújabb szuperkütyükkel indul harcba, hogy leleplezze az összeesküvést, melynek szálai a KGB-hez, a CIA-hoz, sőt az MI7-hez vezetnek. Pár napja van, hogy megakadályozza a készülő merényletet...

 

A Gyűrűk Ura - A két torony - RTL, február 11. szombat, 13.45h

Hamarosan eldől Középfölde sorsa. A gonosz ereje egyre nő, mert szövetséget kötött a két torony, Vasudvard és Barad-dúr két hatalmas ura. Frodo (Elijah Wood), a gyűrűhordozó és hű barátja, Samu Mordor felé tart, hogy elpusztítsa az Egy gyűrűt, ám veszélyes útitársat kapnak Gollam (Andy Serkis) személyében, aki meg akarja kaparintani a kincset. A megmaradt szövetség Aragorn (Viggo Mortensen) vezetésével az elhurcolt hobbitok, Trufa és Pippin után ered, majd csatlakoznak Rohan királyához, Theodenhez (Bernard Hill), aki a Helm-szurdoknál sorsdöntő csatára készül Saruman (Christopher Lee) sötét, ork serege ellen. Kezdetét veszi a gyűrűháború.

 

Casablanca - Duna Tv, február 11. szombat, 14.05h

Casablancában mindenki Rick (Humphrey Bogart) mulatójába jár. Ez az egyedüli hely, ahol a nácik elől Amerikába menekülők hamis papírokhoz juthatnak. Rick eddig még mindenkin segített, de egy nap feltűnik régi szerelme (Ingrid Bergman) egy másik férfi társaságában, s akkor egy pillanatra elveszíti korábbi határozottságát... A legendás film a legjobb forgatókönyv, a legjobb rendezés és legjobb film kategóriájában nyert Oscar-díjat. (Eredeti hang digitálisan.)

 

Leharcolt oroszlánok - Viasat3, február 11. szombat, 14.05h

A kis Walter számára semmi sem lehetne kiábrándítóbb, mint egész nyáron a flúgos nagybácsik farmján unatkozni. A furcsa rokonok még furcsább hóbortjai azonban idővel mégis felkeltik az érdeklődését. A postán rendelt afrikai oroszlán persze rögtön gyanússá válik Walter számára, így nyomozásba kezd: honnan lehet ilyen temérdek pénze a két elvarázsolt öregnek? Múltjuk ugyan titokzatos, de vajon igazak-e a hihetetlen pletykák, amelyek szerint a nagybácsik valaha bankrablók voltak.

 

A halott menyasszony - RTL HÁROM, február 11. szombat, 14.20h

Két félénk fiatal házasodni készül. Az Everglot család kész arra, hogy hozzáadja Victoriát a rettenetes, pontosabban újgazdag Van Dort klán sarjához. Victor és Victoria az esküvő előestéjén találkoznak először, amikor is a két család összejön a menyegzőpróbára. A próba alkalmával azonban Victor annyira belezavarodik a házassági eskü szövegébe, hogy Galswells atya elküldi, csak akkor jöjjön elő, ha tudja a szöveget. A fiatalember beveszi magát a falut övező sötét erdőbe, ahol olyannyira belejön a szerepébe, hogy végső gesztusként egy öreg fa gyökerére húzza a jegygyűrűt. A gyökér azonban egy oszlásnak indult, különös szépségű nőalak csontos ujja…

 

Richie Rich – Rosszcsont beforr - Film+, február 11. szombat, 16.10h

Kertjében ott a hullámvasút, a ringlispil még nem jutott eszébe. Ha megéhezik, betér a saját McDonald's üzletébe harapni valamit. Van valami közös ügye Claudia Schifferrel. Ő Richie Rich (Macaulay Culkin), a gézengúz milliomos kölyök. Életéből csak egyvalami hiányzik: a barátokat még a legtökéletesebb komornyik sem pótolhatja. Egy elvetemült banditának pont a Richie-vagyonra fáj a foga. Richie szüleit elrabolják, őt, az egyedüli örököst bérgyilkosok üldözik. A srác élete fenekestül felfordul. De nem hagyja magát. Talán végül igaz barátokat is talál.

 

Taxi 2. - Mozi+, február 11. szombat, 17.15h

Émilien (Frédéric Diefenthal), a kétballábas rendőr végre megszerzi a jogosítványt, Daniel (Samy Naceri), a turbómeghajtású taxis pedig szép barátnőjével randizik. Ám az események elszabadulnak, amikor a városba látogat a japán védelmi miniszter, akit elrabol négy rejtélyes nindzsa. A miniszternek nyoma sincs, ahol pedig a rendőrség tehetetlen, csupán egy megoldás van: a taxis, aki utálja a zsarukat, de barátjáért a gázba tapos, frontálisan megütközik a nindzsákkal, és megmenti a franciák becsületét. Hamarosan fékezhetetlen banditák és csúcsra pörgő ellenfeleik üldözik egymást Marseille kanyargó sikátoraiban...

 

Pofa be! - AMC, február 11. szombat, 17.15h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozófikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentinnak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad.

 

Az igenember - Cool, február 11. szombat, 17.25h

Carl Allen (Jim Carrey) a válása után teljesen bezárkózik, és csak kedvenc horrorfilmjeinek él. Hiába próbálja őt barátja, Peter (Bradley Cooper) kirángatni a gödörből, mindig mindenre nemet mond. Egészen addig, amíg össze nem hozza a sors egy félőrültnek látszó ismerősével, aki elcipeli őt Terrence (Terence Trump) szemináriumára. Maga sem tudja, hogyan és miért, de fogadalmat tesz, hogy mostantól mindenre igent mond. Az igeneknek köszönhetően az utcai verekedéstől az előléptetésig mindent átél, még a nagy szerelmet és annak az elvesztését is.

 

Családból is megárt a sok - SuperTV2, február 11. szombat, 17.55h

Marilou és Philippe életébe végre eljöttek a nyugodt, idilli nyugdíjas évek, amikor több idejük lesz magukra és már alig várják, hogy mindezt Portugáliában használják ki. Legalábbis ők így gondolták. Csak eggyel nem számoltak: a minduntalan szívességet és az idejüket kérő családtagjaikkal...