Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Pihend ki a hét fáradalmait a tévé előtt!

Fekete tulipán - Film Mánia, február 18. szombat, 11.50h

A cinikus Guillaume gróf kettős életet él, amelynek sötét oldalát kalandorkodás és rablás tölti ki. Midőn sebesülését leleplezné, felhozatja vidékről öccsét, hogy a gyógyulás idejére a világ előtt helyettesítse. Julien boldogan vállalja a szerepet, mert azt hiszi, bátyja is osztozik az ő eszméiben és az igazságért harcol. Keserves csalódás éri, mikor kiderül, hogy az csak a saját élvezeteire gondol.

 

Házibuli - Filmcafe, február 18. szombat, 11.50h

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felálított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől. Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz Vic...

 

Európai vakáció - Viasat6, február 18. szombat, 12.05h

Anégytagú Griswald család az "Ez már röfi" nevezetű vetélkedőn egy "mesés" európai utazást nyer. A szeleburdi családtagoknak azonban elég, hogy kitegyék a lábukat hazulról, máris kalamajkák sorába csöppennek. Ismét egy őrült utazás veszi kezdetét, melyben a hírhedt amerikai família ezúttal Európában keveredik sok új, idétlenül kellemetlen helyzetbe. Villámlátogatás tesznek a Louvre-ban, bennragadnak egy körfogalomban, Rusty egy francia hölggyel randevúzik, Ellent pedig elrabolják.

 

Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van - TV2, február 18. szombat, 13.10h

Daniel Hillard-ot egyszerre több csapás is sújtja. Eddig rajzfilm-figuráknak kölcsönözte a hangját, szinkronszínészként kereste a kenyerét és most váratlanul elveszti az állását. Ez még nem minden: felesége, Miranda is megelégeli a viselkedését és elválik tőle. A bíróság döntése kegyetlen, Daniel elveszti mind a két gyerekét, bár hivatalosan hetente egyszer láthatja őket. A kétségbeesett apa úgy érzi, a heti egy alkalom neki nem elég és őrült tervet sző: idős özvegyasszonynak adja ki magát és Mrs. Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást. A lavina pedig elindul...

 

Ace Ventura - Állati nyomozó - Mozi+, február 18. szombat, 13.15h

Eltűnt a kis házikedvence? Kutyus, cicus, aranyhal, krokodil, tarantula, denevér? Forduljon a világ legjobb állatnyomozójához, Ace Venturához! Ő garantáltan előkeríti a jóisten minden négylábú, szárnyas, uszonyos vagy egyéb teremtményét. Ace igazi ász: frizurája bohókás, öltözéke extrém, kajája meg leginkább madáreledel. Amikor "lába" kél Hópihének, a miami sportklub kabaladelfinének, Ace frenetikus energiával veti magát a nyomozásba. Most kamatoztathatja különleges adottságát: ott is nyomra bukkan, ahol senki más, és _ keményen hadakozva mind a két balkezével _ a legképtelenebb eredményre jut...

 

Édes november - Viasat3, február 18. szombat, 13.15h

Nelson Moss magának való, munkamániás üzletember. Egy napon összehozza a sors Sarával, aki miatta bukik meg az autóvezetői vizsgán. A lány csipkelődő modora egyszerre vonzza és taszítja a férfit, aki csak akkor lágyul el végképp, amikor Sara elmondja az igazat magáról. Halálos betegségben szenved, nincs sok ideje hátra. A legfontosabbat viszont elhallgatja a lány: nem akar és nem tud tartós kötöttséget vállalni. Elcsavarja egy-egy feltűnően morcos és kellemetlen alak fejét, majd egy hónap után, a jól végzett munka örömével továbbáll. Nelson nem tudja, hogy ő a kiszemelt édes, novemberi áldozat?

 

Ufók a padláson - RTL HÁROM, február 18. szombat, 13.15h

Beköszöntött a vakáció. Ám a Pearson gyerekek ahelyett, hogy a többi lurkóval élveznék a nyári szünetet, a szüleik tóparti nyaralójában unatkoznak. Ám a semmittevésnek egy csapásra vége szakad, amikor egyik nap hívatlan látogatókba botlanak. A padlás felől érkező, alig ötven centiméteres zöld emberkék feltett szándéka, hogy elfoglalják a házat, majd az egész Földet. Ilyen ellenállásra azonban nem számítottak! A kölykök minden eszközt bevetnek, minden trükköt kipróbálnak, hogy visszaverjék a földönkívüli támadókat. Akit meg nem tudnak legyőzni, azzal megpróbálnak összebarátkozni.

 

Esőember - Moziverzum, február 18. szombat, 13.25h

Charlie Babbitt (Tom Cruise), a csupán pénzköltésben jeleskedő aranyifjú csalódottan veszi tudomásul, hogy édesapjától nem örökölt mást, mint néhány rózsabokrot, meg egy majd 40 éves kocsimatuzsálemet. Hamarosan még egy keserű meglepetés éri. Kiderül, hogy van egy bátyja, Raymond (Dustin Hoffman), aki a hagyaték mintegy hárommillió dollárnyi részét kapja. Charlie egy intézetben talál autista testvérére, s magával viszi őt, annak reményében, hogy megszerezheti a bátyja számára értéktelen vagyont. Közös útjuk során Charlie sok újat tanul, s Raymond segítségével végül legyőzi saját korlátait, s átértékeli életét.

 

Huckleberry Finn kalandjai - Duna Tv, február 18. szombat, 14.05h

Ki ne ismerné Huckleberry Finn csibészes és huncut kalandjait, akinek a legjobb barátja Jim, a néger rabszolga. A regény Mark Twain ifjúkori remeke, az író életéből merít. A film gazdag képzelet- és látványvilágú adpatáció, melyben egy fiatalember csavargó szelleme, szabadságkeresése elevenedik meg a lelkes gyermeki naivitástól az igazi felnőtté válásig. A filmet Kertész Mihály, az Oscar-díjas, hollywoodi magyar filmrendező rendezte, és a forgatókönyv is az ő munkája.

 

Sorsügynökség - Film Mánia, február 18. szombat, 14.10h

David Norris, a fiatal, tehetséges politikus ígéretes jövő előtt áll. Ám találkozik a gyönyörű balerinával, Elise-zel, akibe beleszeret. Egy ilyen kapcsolat azonban nem illik a képbe. David azon veszi észre magát, hogy titokzatos erők próbálják eltérítenő őket egymástól. Megtudja, hogy a Sorsügynökség embereivel áll szemben, akiknek az a feladata, hogy a megfelelő mederbe tereljék az életét. David hamarosan döntés elé kerül, választania kell a karrierje és a boldogsága között.

 

A kábelbarát - Film+, február 18. szombat, 14.15h

Chip (Jim Carrey) egy kissé flúgos kábeltévé-szerelő, aki munkája közben barátokra vadászik. Mikor Steven (Matthew Broderick) lakásában szereli a kábeleket, a két férfi összebarátkozik, de ez a barátság Steven számára egyre terhesebbé válik, mert Chip a barátságot eltéphetetlen kötelékként értelmezi, és Stevennek lassan egy perc nyugta sincs tőle.

 

Halálos iramban - Mozi+, február 18. szombat, 15h

Dominic Toretto napközben elképesztő teljesítményű versenykocsikat rak össze. A márka kevésbé számít, mint az a komputer-vezérelt üzemanyag befecskendezés, amitől ezek a gépek repülnek. Éjszaka Dom saját földi rakétáját vezeti, és 10 000 dollárt kaszál, ha valaki ki meri őt hívni egy versenyre. Egy ilyen éji verseny egyszerre utcabál, törzsi összejövetel és csatatér: csupa adrenalin, szexuális feszültség és nyers, fékezhetetlen sebesség. Tömeg lepi el az egyébként néptelen utcákat, hogy ünnepeljenek, őrjöngjenek, és együtt legyenek. Dominic úgy feszít ebben a magas oktánszámú, törvényen kívüli közegben, mint egy rock-sztár, ő a mohón felbőgő, erejüket újra meg újra próbára tévő motorok ura. Brian-t elvarázsolja ez az élet és ő is próbára akarja tenni az erejét. Büszke a dörzsöltségére, de ennek a tömegnek ő csak zöldfülű. Mégis saját szupergépén hívja versenyre Dominic-ot és megkezdődik az ádáz hajsza...

 

Lazacfogás Jemenben - Paramount Network, február 18. szombat, 16h

A boldogtalan Fred Jones (Ewan McGregor), a halászat-specialista egy nap különleges, vagy talán inkább nevetséges projekt vezetésére kap felkérést, Jemenben száraz, kiapadt folyómedreiben kell meghonosítania a lazachalászatot.

A nagy balhé - Film Mánia, február 18. szombat, 16.20h

Johnny Hooker piti kis tolvaj, aki a társával együtt évek óta jól begyakorolt trükkel fosztogatja a gyanútlan járókelőket a harmincas években. Amikor véletlenül a maffia pénzszállítóját zsebelik ki, ez egyikük életébe kerül. A veszélyben forgó Johnny a befolyásos barátjához, Henry Gondorffhoz menekül. Arra kéri, segítsen neki bosszút állni a barátja gyilkosán. Gondorff és Hooker egy gondosan kidolgozott terv szerint húzza csőbe Doyle Lonnegant, a nagyhatalmú maffiafőnököt. A kolosszális átveréssel nemcsak bosszút állnak rajta, de az utolsó dollárjától is megszabadítják.

Szex és New York 2. - RTL KETTŐ, február 18. szombat, 18h

Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) révbe értek. A nász persze csak a kezdet, a boldogító igen kimondása után ugyanis jönnek a házassággal és az anyasággal járó édes, ám egyhangú hétköznapok. Samantha (Kim Cattrall) megsajnálja rabsorsra jutott barátnőit és megszervezi vágyaik utazását a napsütötte, egzotikus Marokkóba. Egyik pillanatról a másikra az ezeregy éjszaka mesés világába csöppennek, ahol minden megtörténhet. A fülledt arab éjszakákat misztikum lengi körül, és a partiknak sosincs vége.