Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha foglyul ejtett a kanapé.

A hét mesterlövész - Mozi+, május 20. szombat, 11.15h

Adott egy álmos kisváros, Rose Creek, amelyet az iparmágnás Bartholomew Bogue tart elnyomás alatt. A város kétségbeesett lakói, élükön Emma Cullen-nel egy sor törvényenkívülihez fordulnak segítségért. A csapat tagjai között akad fejvadász, szerencsejátékos és bérgyilkos is: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Jóéjt Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D'Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) és Véres Aratás (Martin Sensmeier) feladata lesz leszámolni Bogue-gal. Ahogy a végső összecsapásra készülnek, a hét mesterlövész ráébred, hogy amiért küzdenek, az több a puszta fizetségüknél...

 

Hét év Tibetben - Filmcafe, május 20. szombat, 11.20h

Az izgalmas kalandfilm megtörtént eseményeket dolgoz fel. A világ legnyugodtabb országa zord és mégis fenséges vidéken terül el. Jelenleg csak a hívők szívében él. Tibet önállóságának utolsó éveit tárja elénk a film, amely egy európai ember szemszögéből mutatja be a legendás tájat. 1939-ben, a második világháború előestéjén Heinrich Harrer, a híres osztrák hegymászó elindult, hogy megmássza a Himalája egyik legmagasabb csúcsát, a Nanga Parbatot. A világégés szele utoléri őt és társát, Petert is. Akkor még nem sejtették, hogy egy titokzatos világba csöppennek majd. Útjuk a siker magasából egy angol hadifogolytáborba vezet. Kalandos úton érnek Lhászába, Tibet szent fővárosába, ahol egyedüli idegenekként befogadják őket. A tizennégy éves dalai láma élénk érdeklődést mutat Heinrich iránt. Mivel addig nemigen fordult meg ezen a földön idegen, felkérik az osztrák hegymászót, hogy legyen a láma tanára: tanítsa angolra, földrajzra és a nyugati világ szokásaira. Az önző és arrogáns Heinrich élete is megváltozik a találkozástól...

 

Mi kell a nőnek? - AMC, május 20. szombat, 12.10h

Az igazi macsót nemcsak a nők imádják, a férfiak is felnéznek rá. Nick Marshall (Mel Gibson) a világ császára. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ő elcsavarja őket, egy csöppet sem érdekli. Míg be nem üt a mennykő! Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást és a baleset különös következményeként meghallja a nők gondolatát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen új főnököt kap a rámenős Darcy (Helen Hunt) személyében.

 

Elrabolva - Mozi+, május 20. szombat, 14h

Bryan Mills (Liam Neeson) valaha a titkosszolgálat egyik legkiválóbb ügynöke volt, újabban sztárokat véd a rajongóktól. 17 éves lánya, Kim (Maggie Grace) az anyjával, Lenore-ral (Famke Janssen) és tehetős mostohaapjával él és épp Párizsba készül legjobb barátnőjével, Amanda-val, amire Bryan vonakodva bár, de áldását adja. Bár ne tette volna. Kim a párizsi reptéren megismerkedik Peter-rel, majd nem sokkal később elrabolják. A lánynak még sikerül beszélnie az apjával, aki rögtön megérti, hogy mi is történik...

 

Ő a megoldás - TV2, május 20. szombat, 14.10h

Mary és Steve egészen másképp élték meg a vakrandijukat. Steve mihamarabb szeretné elfelejteni a kínos estét, Mary azonban teljesen fel van dobva, úgy érzi, megtalálta álmai hercegét. A kissé szószátyár hölgyemény nem is hagyja annyiban a dolgot, a férfi után ered, még ha a fél országot kell is átutaznia, hogy bebizonyítsa, kettejüket az Isten is egymásnak teremtette. A CCN tévétársaság operatőre egyáltalán nincs elragadtatva Mary és piros csizmája láttán, és amikor váratlanul beesik egy tárnába, fenekestül felforgat mindent...

 

Nyárutó - Viasat3, május 20. szombat, 14.20h

A tizenhárom éves Henry a világtól elzárkózó, depressziós anyjával él. Miközben a kamaszkor nehézségeivel küszködik, igazából ő a férfi a háznál, aki gondját viseli a rászoruló Adele-nek. Egy nap, az iskola utáni bevásárlás során találkoznak Frankkel. A férfi nem valami bizalomgerjesztő, ám segítségre van szüksége. Meggyőzi őket, hogy fogadják be néhány napra. Hamarosan kiderül, hogy szökött fegyenc, és a rendőrség a nyomában van. A néhány nap, amit együtt töltenek, mindhármójuk életét megváltoztatja.

 

Harry Potter és a Főnix Rendje - RTL, május 20. szombat, 15h

Harry Potter (Daniel Radcliffe) már meg sem lepődik, hogy a sötét varázslatok kivédése tárgyat új tanár, az intrikus Dolores Umbridge professzor (Imelda Staunton) tanítja, aki titokban Dumbledore (Michael Gambon) professzort és a diákokat is szemmel tartja. Segítségével Voldemort nagyúr (Ralph Fiennes) gonosz szelleme beférkőzik Roxfortba, melynek következtében egy sötét varázslat váratlanul Harryék ellen fordul. Harry a barátai, Ron és Hermione sürgetésére maga veszi kezébe az ügyet: néhány diáktársukkal kiegészülve felkészülnek, hogy megvédjék az otthonukat.

 

Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! - SuperTV2, május 20. szombat, 15.40h

Helen Fielding regénye alapján! Amikor utoljára találkoztunk Bridget Jones-szal, éppen megtalálta a boldogságot. Mostani történetünk kezdetén immár hat isteni hete a tökéletes álompasi, Mark Darcy barátnője, és még álmodni sem tudna szebb időszakot az életében. Vagy mégsem így van?! Bridget ugyanis még mindig a régi, tehát kételkedik önmagában, elemzi minden kósza gondolatát, karriert épít és persze veszettül számolja a kalóriákat. És ami a legnagyobb trauma számára: miután megtalálta a tökéletes férfit, most már az a baja, hogy valahogyan meg is kellene tartania...

 

A kezdet kezdete - Film+, május 20. szombat, 15.50h

Zed (Jack Black) és Oh (Michael Cera), a két kőkorszaki szaki nehezen jön ki a törzs többi tagjával. Senki sem rajong a nagyszájú, botcsinálta vadászért és a félénk, szánalmas gyűjtögetőért. Amikor a törzs megunja, hogy eltartsa a két léhűtőt, kiteszik a szűrüket. Zed és Oh vándorútra indul, melynek során akarva-akaratlanul sorsdöntő események részesei lesznek. Miközben bibliai tájakon gyalogolnak, bibliai történetekbe keverednek. Találkoznak Káinnal és Ábellel, Ábrahámmal és Izsákkal, megismerkednek néhány prófétával, Szodomában közerkölcsöt bomlasztanak, és még a rabszolgaságot is megtapasztalják.

 

Az Almanach projekt - Viasat3, május 20. szombat, 16.45h

Egy csapat tini megtalálja az időgép tervrajzait, és megépíti a szerkezetet, amely hamar sok galibát okoz nekik, mivel a múlt megváltoztatásával a jövő is megváltozik.

 

Az új fiú - AMC, május 20. szombat, 17.10h

Dizzy Harrison (DJ Qualls), a menthetetlen balfék napról napra szörnyű kínokat áll ki a gimiben. Börtönben ülő spanja, a szupermenő Luther (Eddie Griffin) gatyába rázza és Gil Harris álnéven beiratkozik egy másik iskolába. Az új külső, új stílus és egy kitalált, izgalmasan sötét múlt segítségével a lúzerből igazi sztár lesz és Dizzy egy csapásra a csajok első számú kedvencévé lép elő. A bajok akkor kezdődnek, amikor a döntő meccsen régi osztálytársai felismerik és színt kell vallania, ki is ő valójában.

 

Vissza a jövőbe 3. - RTL HÁROM, május 20. szombat, 17.55h

Michael J. Foxhoz és Christopher Lloydhoz ezúttal az Oscar-díjas Mary Steenburgen csatlakozik az időutazás trilógia mindent elsöprő befejező részében, melyet a nagysikerű szerzőpáros, Steven Spielberg és Robert Zemeckis alkotott. Doc Brown régi vágyát szeretné megvalósítani és elhatározza, hogy a Vadnyugaton éli tovább életét az 1880-as években. Mikor Doc élete majdnem idő előtt véget ér, Marty visszautazik a múltba, hogy megmentse barátját. Akad azonban egy kis gond: Doc annyira beleszeret Clara Clayton (Steenburgen) tanárnőbe, hogy kissé … szórakozott lesz. Most Marty-n a sor, hogy megmentse Doc-ot a bajtól, beindítsa a DeLoreant és egyensúlyban tartsa a múltat és a jövőt, hogy mindenki visszakerülhessen oda, ahová _ és amikor _ tartozik!

 

Véres munka - Viasat Film, május 20. szombat, 18.45h

Terrell McCaleb (Clint Eastwood) a visszavonult FBI-ügynökön szívátültetés hajtanak végre. A sikeres műtét után lábadozó egykori nyomozót felkeresi egy nő, aki arra kéri, hogy találja meg nővére gyilkosát. A megfáradt ügynök visszautasítja a felkérést, de amikor megtudja, hogy a meggyilkolt asszony szíve most az ő régi szíve helyén dobog, megváltoztatja az álláspontját és a gyilkosok nyomába ered.