Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

A hétvégét kezdd a kanapén!

Zöld kártya - Filmcafe, július 15. szombat, 8.15h

George Faure állásajánlatot kap az Egyesült Államokban. A kedvező fejlemény azt jelenti, hogy új életet kezdhet, ám mégis van egy kis bökkenő: nincs zöld kártyája, azaz munkavállalási és tartózkodási engedélye. Jó szokás szerint azonban mindenre van megoldás, erre például az, hogy feleségül kell vennie egy amerikai nőt. Brontë Parrish-nak viszont végre sikerül egy tökéletes lakáshoz jutnia New York-ban. Neki is csak egyetlen apró gondja van: a lakást csak házaspároknak adják ki. Így aztán elég egy közös ismerős, aki bemutatja egymásnak a két, kétségbeesetten és sürgősen párt kereső fiatalt, és máris megköttetik a kizárólag csak üzleti érdekeken nyugvó házasság, amelyben mind a két fél megkapja, amit akart: Brontë az áhított lakást, George az amerikai tartózkodáshoz nélkülözhetetlen zöld kártyát. Az ifjú házasok ezután elégedetten és abban a reményben válnak el egymástól, hogy soha többé nem kell találkozniuk. Ám alig telik el néhány hónap, és a hatóságok vizsgálódni kezdenek. A furcsa pár gyorsan egy fedél alá költözik, hogy mindent megtanuljanak a másikról.

 

A Grincs - Film+, július 15. szombat, 9.50h

A Grincs (Jim Carrey) szeret rosszkedvű, undok, magányos, kukabúvár, önsajnálkozó, telefonbetyár, kócos és büdös is lenni. Persze még hosszan lehetne sorolni fura kedvteléseit, de mind közül a karácsony iránti gyűlöletére a legbüszkébb. Pechjére a kí-falviak idén is megrendezik a karácsonyt, és lázas vásárlásba kezdenek. Ráadásul mindezt dalolva teszik, ezért a Grincs kénytelen cselekedni, és ellopni a karácsonyt, hogy véget vessen egy átlátszó biznisznek. Ám véletlenül a kis Cindy-t is ellopja, aki ahelyett, hogy félne, megérti a Grincset, és együtt keresik meg a karácsony lényegét.

 

Batman visszatér - AXN, július 15. szombat, 10.05h

Az őrült üzletember, Max Shreck mindent bevet Gotham City meghódítása érdekében. A hadjáratban ott van mellette Pingvin az a furcsa külsejű férfi, akit szülei születésekor elhagytak, és aki a város polgármestere szeretne lenni. A képletet csak tovább bonyolítja egy furcsa, Serena nevű asszony váratlan felbukkanása. A várost csak Batman mentheti meg...

 

Zorro - Film Mánia, július 15. szombat, 10.15h

A gazdag ültetvényes fia sok évig külföldön tartózkodott. Amikor visszatér hazájába, döbbenten látja, hogy mennyire eluralkodott az erőszak és az igazságtalanság a hajdan oly békés országban. És ezt sajnos legnagyobb döbbenetére saját bőrén is tapasztalnia kell. Legjobb barátja, a Kormányzó gyilkosság áldozata lesz, s ez csak egy a háttérben munkálkodó, láthatatlan gonosz rettenetes tettei között. Barátja utolsó kívánságának megfelelően átveszi a Kormányzói széket. Haldokló társának azonban azt is megfogadja, hogy saját nevében nem áll bosszút barátjáért. Ezért dönt úgy, hogy valódi énjét tehetetlennek és ügyetlennek kiadva, Zorro álnéven egy éjfekete paripán élesre fent karddal rendet tesz országában. Hamarosan rá kell ébrednie, hogy egy nagyhatalmú és velejéig romlott emberrel áll szemben, akit nem is olyan egyszerű megállítani.

 

Kémkölykök - Paramount Network, július 15. szombat, 10.35h

Kilenc évvel ezelőtt Gregorio és Ingrid Cortez, a nemzetközi szuperkémek a kémkedés kihívásait feladták a családalapítás nem kevésbé izgalmas kalandja kedvéért. Amikor azonban ismét behívják őket egy titkos küldetésre, a szülők elszakadnak a gyerekeiktől, majd elrabolja őket a gonosz Fegan Floop. Szerencsére akad két olyan ügynök, akik mindenre képesek, hogy a család újra együtt lehessen, ezek pedig nem mások, mint a Cortez gyerekek: Carmen és Juni, azaz a kémkölykök.

 

Tízezer nap - Duna World, július 15. szombat, 11.10h

A szegény embereknek mindig nehéz volt az élete. Széles István és barátja Bánó Fülöp azt hiszi, hogy a háború után könnyebb lesz, minden jobbra fordul. De a történelmi helyzet az egész parasztság számára mást tartogat. Csak a konszolidáció után jutnak el odáig, hogy emberhez méltóan tudnak élni... A film operatőre Sára Sándor.

 

Need for speed - TV2, július 15. szombat, 12.55h

Az autószerelő Tobey versenyautókban utazik. Amikor a csőd szélére kerül, vonakodva, de összeáll a gazdag és arrogáns egykori NASCAR-pilótával, Dino Brewster-rel. A fickó azonban átveri és Tobey ártatlanul rács mögé kerül. Két évvel később szabadulva bosszút akar állni Dino-n. Ehhez kapóra jön a hírhedt De Leon-futam. Ám ahhoz, hogy időben befusson a versenyre, minden akadályt _ beleértve a zsarukat és Dino embereit _ le kell küzdenie a keleti parttól a nyugati partig...

 

Bolondos vakáció - DUNA Televízió, július 15. szombat, 14.15h

Péter és Pál, a két szoknyavadász a nyári tihanyi strandon éli világát. A szép román lánynak, Oanának csapják a szelet, amikor a lány táviratot kap, azonnal haza kell mennie. Az önfeláldozó lovagok felajánlják segítségüket, és elindulnak Constantza felé…

 

Kalandorok kapuja - Film Mánia, július 15. szombat, 14.55h

Jack átlagos amerikai tinédzser. Egy nap kínai barátja megajándékozza egy ősi ereklyével, mely varázserővel is bír. Jacknek nem sokkal ezután vendégei érkeznek az ősi Kínából az ajándékon keresztül, ami tér- és időkapunak bizonyul. A Védelmező és a kínai hercegnő egy videójáték kapcsán figyelnek fel Jackre legyőzhetetlen karaktere, a Fekete Lovag miatt. A fiú az ókori Kínába kerül, ahol Zhaóval, a védelmezővel kell kiszabadítaniuk az elrabolt hercegnőt a barbárok fogságából, és megakadályozni, hogy a támadók átvegyék az uralmat az országban.

 

Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik - RTL, július 15. szombat, 15.15h

Willy Bank (Al Pacino), a könyörtelen kaszinótulajdonos kórházba juttatja Danny Ocean (George Clooney) barátját és mentorát, Reubent (Elliott Gould). Ocean összehívja a csapatot, hogy egy nagyszabású akcióval bosszút állhasson Willy Banken. Rusty (Brad Pitt) segítségével a terv is hamar elkészül: Bank nagy napján csapnak le, a róla elnevezett kaszinó megnyitóján. A sikerhez azonban szükségük van egykori ellenfelükre, Terry Benedictre (Andy Garcia) is, aki örömmel vállalja el a megbízást. Módszeresen haladnak, először megkopasztják, majd megfosztják a dicsőségtől, a szállodáiért kapott Öt gyémánt-díjaktól. A terv veszélyes, és majdnem lehetetlen végrehajtani, de a fiúk nem ismerik ezt a szót.

 

A miniszter félrelép - SuperTV2, július 15. szombat, 15.20h

Vitt Péter miniszter az a fajta férfi, akit a nők legtöbbje kíván magának _ de csak addig, amíg meg nem kapja. Okos, sármos, és mindig talpra esik mint a macska, inspirálják a nagy kihívások, a napi megmérettetés. Mellesleg ő az Országház Don Juanja. Az aktuális "kihívás" neve Marosi Tünde, és természetesen gyönyörű. Foglalkozását tekintve viszont az ellenzék vezérszónokának titkárnője. Vitt csaknem egy időben érkezik meg a szállodába Tündével, és a miniszter rögtön a tettek mezejére lépne. Az ellenzéki vezérszónok titkárnője kicsit izgul: nem elég, hogy életében először lépne félre, ráadásul mindjárt egy kormánytaggal... A miniszter közben megrendeli a szükséges kellékeket (pezsgőt, epret és kaviárt), és az ágyon várja a fürdőszobában vetkőző Tündét. A szobapincér megérkezéséig van egy kis idő: Tünde az ablakhoz lép, hogy a kilátásban gyönyörködjék. Hihetetlen panoráma tárul a szeme elé: a Kossuth Lajos utca, a Puskin Mozi és... egy halott az ablak sarkában!

 

Állj, vagy lő a mamám! - Prime, július 15. szombat, 16h

Joe Bomowski (Sylvester Stallone), a Los Angeles-i rendőrség őrmesterének egy pillanat alatt megváltozik az élete. Amikor is Tutti (Estelle Getty), azaz az édesanyja érkezik látogatóba New York-ból. Joe-ra ezek után igen kellemetlen szituációk és megaláztatások várnak, mind otthon és mind a munkahelyén, amiket nem igazán tud megfelelően kezelni. Főleg miután Tutti beleavatkozik Joe és felettese, Gwen Harper hadnagy (JoBeth Williams) szerelmi életébe, és ezenfelül még egy gyilkossági ügy korona tanúja is lesz. Ami azért is kellemetlen hír Joe számára, mert így a hétvégi látogatás, akár hetekig is eltarthat.

 

Nagyon vadon - Film+, július 15. szombat, 16h

Boog kismedve korától békésen éldegél a csendes Timberline-ben, a helyi erdőőr, Beth garázsában. Tökéletesnek hitt élete fenekestül felfordul, amikor találkozik Elliottal. Boog megszabadítja a nyiszlett, törött agancsú kis szarvast a vadászok kötelékétől. A nagy dumás agancsos ráveszi a mackót, nézze meg, milyen a garázsajtón túli világ. Boog belekóstol a nagybetűs életbe, aminek eredményeként a párost visszatelepítik a vadonba. A pánikba esett Boog szeretne haza menni, ehhez kénytelen elfogadni Elliot segítségét. Viszontagságos utazás vár rájuk, teli kalanddal és veszéllyel.

 

Warcraft: A kezdetek - Mozi+, július 15. szombat, 16.40h

Azeroth eddig békés birodalma a háború szélére sodródik, civilizációjuk egy félelmetes megszálló fajjal néz szembe: ork harcosok menekülnek haldokló országukból, hogy új hazát foglaljanak maguknak. Amikor megnyílik egy átjáró a két világ között, az egyik seregre a pusztítás vár, a másikra a pusztulás. A szemben álló felek közül két hős összeütközése fogja eldönteni a családjuk, népük, hazájuk sorsát. Így kezdődik a látványos eposz a hatalomról és áldozatról, amelyben a háborúnak sok arca van, és mindenki harcol valamiért...

 

A Da Vinci-kód - Prime, július 15. szombat, 17.50h

Dan Brown könyve alapján! A neves amerikai tudós, Robert Langdon éppen Párizsban tartózkodik, amikor az éjszaka közepén, telefonon keresik. A Louvre egyik jól őrzött termében holtan találták a múzeum egyik kurátorát, és a rendőrség abban bízik, hogy Langdon segíthet megfejteni a rejtélyt. Az áldozat mellett ugyanis érthetetlennek tűnő jeleket találtak. A tudós így akarata ellenére viharsebesen keveredik bele az eseményekbe, s a szakértőből hamarosan gyanúsított lesz, és kénytelen együtt menekülni a kurátor kiismerhetetlen unokájával. Nemsokára pedig rájönnek, hogy két titkos egyházi társaság, a Sion testvérei és az Opus Dei harcába keveredtek bele. Ám a harc talán már több száz éve tart, tétje pedig az a titok, amelynek megfejtése talán a Párizson, Londonon, kalandokon, titkokon, gyilkosságokon keresztülvezető hosszú út végén várja őket…

 

Charlie és a csokigyár - Cool, július 15. szombat, 18h

A csokigyár, amelyről a szegény családban élő Charlie álmodik, borzasztóan titokzatos. Tizenöt éve senki nem látott egyetlen munkást se bemenni, se kijönni, nem látták a csokoládégyáros Willy Wonkát (Johnny Depp), csak az irtózatos mennyiségű csoki áramlik ki a gyárból. Azután fantasztikus hír röppen világgá: Willy Wonka bejelenti, hogy kinyitja gyára kapuit az öt szerencsés nyertes előtt, aki egy-egy aranyjegyet talál csokoládéja csomagolópapírjában. Charlie (Freddie Highmore) is a kevés kiválasztott közé kerül. Találkoznak a titokzatos férfival, és arra is fény derül, mi a látogatás megszervezésének igazi célja.