Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Itt egy csokornyi film, amivel oldhatod kicsit a hét közben felgyülemlett stresszt!

A háború császára - Film Mánia, december 16. szombat, 09.20h

A II. világháború lezárásaként Japán megadja magát a szövetséges erőknek. A romokban heverő ország politikai, gazdasági vezetését Douglas MacArthur parancsnok (Tommy Lee Jones) veszi át. A parancsnok irányítása alatt dolgozik a japán kutató Fellers tábornok (Matthew Fo), aki a háborút lezáró igazságszolgáltatás részeként, Hirohito császár sorsát hivatott eldönteni: háborús bűnösként, akasztással végzi az egykori uralkodó vagy az életét megkímélő büntetésben részesül? Fellers tábornok az igazságos ítélet érdekében kutatni kezd, így találkozik régi egyetemi szerelmével, Ayával _ az egykori japán cserediákkal -, akivel közös emlékeit újraélve mélyebben megismeri a bizonytalan jövőjű ország lelkületét, amelynek segítségével Japán, valamint az egész világ sorsát befolyásoló, bölcs döntést hozhat.

 

Kedves John! - Filmcafe, december 16. szombat, 10.20h

John Tyree (Channing Tatum) halkszavú, jóképű hivatásos katona az amerikai különleges alakulatnál, aki eltávon van Dél-Karolinában magányos édesapjánál látogatóba. Savannah Curtis (Amanda Seyfried) gyönyörű, idealista főiskolás lány egy jómódú családból, aki a tavaszi szünetét tölti otthon. Egy véletlen tengerparti találkozásnak köszönhetően halálosan egymásba szeretnek. Életük addigi legboldogabb két hetét töltik együtt és a szerelmes boldogság, úgy tűnik, mindörökre eggyé kovácsolja őket.

 

Kung Fu Yoga - Moziverzum, december 16. szombat, 11.25h

Jack-et felkeresi egy egyetemi tanárnő, hogy a segítségét kérje egy elrejtett kincs felkutatásában. Elutaznak Indiába, ahol megtalálják a gyémántot, amely elvezeti őket Dubai egy temploma alatt álló pincébe. Kalandjukat persze nehezíti egy másik csapat érdeklődése is a kincs iránt...

 

Dunaparti randevú - Duna World, december 16. szombat, 11.50h

Erzsike Bodó István írót szereti, de apja nem egyezik bele a házasságba, mert üzletember férjet szán a lányának. A papa végül azt ígéri a kitartó udvarlónak, hogy hozzáadja a lányát, ha az író új könyvének sikere lesz. A háttérben persze a papa azon mesterkedik, hogy minden példány a raktárban maradjon. Erre Bodó is cselhez folyamodik: hirdetést tesz közzé a következő szöveggel: "Földbirtokos a Dunaparti randevú hősnőjéhez hasonló nőt keres". Hirtelen hatalmas érdeklődés támad a regény iránt… A film egyik főszerepét a 140 éve született Csortos Gyula játsza, aki a magyar filmtörténet egyik legzseniálisabb, és legtöbbet foglalkoztatott színésze volt.

 

Közös többszörös - VIASAT6, december 16. szombat, 12h

Ha valakinek, akkor Doug Kinneynek (Michael Keaton) igazán nagy szüksége volna valami csodára, hogy megoldja zavaros életét. Mint odaadó férj, apa, és megszállott üzletember, Dougnak sajnos két nagy szerelme van életében: imádnivaló felesége (Andie MacDowell) és a munkája. E kettő bizony nehezen fér meg együtt, mindkettő teljes embert kíván. Úgy tűnik, nincs kiút, hiszen nem lehetünk egyszerre két helyen - vagy mégis? Hősünk már-már az idegösszeomlás szélére kerül, amikor a sors összehozza a zseniális genetikussal, Dr. Owen Leedsszel (Harris Yulin), aki hihetetlen megoldást ajánl Doug problémájára. Ha egy élet két embert követel, teremtsünk hozzá két embert: klónozással sokszorozzuk meg az eredeti alanyt! Az ötlet első pillanatra tökéletes megoldásnak tűnik. Csak arra nem számít senki, hogy ha az élet bonyolult egy embernek, a problémák a másolt példányok számával egyenes arányban növekszenek majd.

 

Egy magányos tinédzser - VIASAT FILM, december 16. szombat, 12.45h

Nadine (Hailee Steinfeld) és Krista legjobb barátok, de minden megváltozik, mikor Krista elkezd randizni Nadine bátyjával, aki a befelé forduló Nadine-nal ellentétben a suli egyik sztárja.

 

Kémjátszma - AMC, december 16. szombat, 13.05h

Volt idő, amikor Nathan Muir CIA-ügynök és a tanítványa, Tom Bishop elválaszthatatlanok voltak. Együtt járták a világot Vietnamtól Bejrútig egy olyan szakmában, amely veszéllyel és bizonytalansággal teli. De ez sok évvel ezelőtt volt. Muir az utolsó napját tölti a nyugdíj előtt, amikor megtudja, hogy Bishopot kémkedés vádjával bebörtönözték Pekingben, és huszonnégy óra múlva kivégzik, hacsak nem történik valami csoda. Megdöbbenésére a felettesei sorsára hagyják a fickót, nem akarnak egy nemzetközi konfliktust kockáztatni miatta. Miközben Bishop ideje egyre fogy, Muir belevág élete legveszélyesebb akciójába.

 

Eladó a családom - Film Mánia, december 16. szombat, 13.15h

A Jones házaspár az amerikai középosztály szimbóluma: sikeres pár, jól fizető munka, két kamasz gyerek, kertvárosi otthon. A divatdiktátor Kate egyszerre dekoratív, szexi és lenyűgöző. Az üzletember Steve mindent összegrundolt már, ami a kényelmes élethez kell, a nagyszerű feleséget és a rengeteg high-tech kütyüt is beleértve. Persze a két kölyök, Jenn és Mick is el van látva minden jóval, menő cuccal, remek autóval, digitális technikával. A szomszédok próbálnak lépést tartani Jonesékkal. Ám lassacskán kiderül, hogy a tökéletes család álcája mögött miféle titok lappang.

 

Ha eljön Joe Black - Moziverzum, december 16. szombat, 13.30h

Előbb vagy utóbb mindenki találkozik a maga Joe Black-jével... Bill Parrish gazdag és befolyásos üzletember, pazar körülmények között él két szerető lányával a közelében, s néhai felesége emlékével a szívében. Életében éppen két nagy dolog van készülőben. Az egyik a cégének egyesítése egy másik mamutvállalattal, a másik pedig a 65. születésnapja, melynek alkalmából idősebb lánya világraszóló partit szervez. Ám valami közbeszól. Egy hang, melyet csak Bill hall, s amely zavarba ejtően és kíméletlenül mondja a magáét. Ez a Halál hangja… De a Halál nem elégszik meg ennyivel, hanem alakot ölt és meghívatja magát a családi vacsorára. Bill a rejtélyes idegent pedig Joe Black néven mutatja be...

 

007 - Skyfall - Mozi+, december 16. szombat, 13.50h

A 007-es immár 23. alkalommal vállalkozik a lehetetlenre, hogy megmentse a világot és a brit koronát. Daniel Craig harmadszorra bújik James Bond szmokingjába. Amikor M múltjából sötét kísértet bukkan elő, Bond hűségének is ki kell állnia a próbát. A 007-es ügynök nekivág, hogy felkutassa és elpusztítsa a fenyegetést, még akkor is, ha ő maga is súlyos árat fizet érte. Bond legutóbbi munkájába hiba csúszik, és ügynökök tucatjainak kilétére derül fény világszerte. Az MI6 központját támadás éri, M-nek pedig el kell költöztetnie az egész ügynökséget. A támadások kereszttüzében álló főnöknek egyetlen szövetségese marad: Bond. A 007-es feltűnés nélkül _ csupán egy operatív ügynök, Eve segítségével _ a rejtélyes Silva nyomába ered, s reméli, hogy fényt deríthet a férfi mélyen titkolt, vészjósló indítékaira...

 

Dumplin' - Így kerek az élet - Prime, december 16. szombat, 14h

Az egykori szépségkirálynő (Jennifer Aniston) folyamatosan kritizálja plusz méretű tizenéves lányát, Dumplin-t, aki azonban nem sokat ad a szavára. Munkát vállal a helyi gyorsétkezdénél, ahol találkozik egy szexi magániskolás sportolóval. Dumplin nem lepődik meg, hogy vonzódik a fiúhoz, de azon már igen, hogy a dolog kölcsönös. Ahelyett, hogy ettől még magabiztosabbá válna, kételkedni kezd önmagában. Végül úgy dönt, tiltakozásul anyja látszólag felszínes és csak a külcsínre adó világa ellen, úgy szerzi vissza önbizalmát, hogy megteszi a legrémisztőbb, ám egyben nagyon bátor és vicces dolgot: jelentkezik a városi szépségversenyre. Legnagyobb meglepetésére mások is követik példáját és csatlakoznak a tűsarkú forradalomhoz...

 

A nagyon nagy ő - TV2, december 16. szombat, 15.30h

Hal Larson nem valami nagy szám, de igényei és kritikus megjegyzései azok persze vannak, ha nőkről van szó. De a kutya se megy el vele, ezért kihasználja a váratlan lehetőséget. Tony, a motivációs guru felajánlja, hogy hipnózissal segít rajta. A gyors kezelés után Hal csak a nők belső értékeit veszi észre. Nemsokára vadul szerelmes lesz a kövér Rosemary-be. Mauricio, a szintén pancser barátja rá sem ismer, és mielőtt végzetesre fordulna Hal sorsa, minden eszközzel azon dolgozik, hogy visszaterelje őt a helyes útra...

 

Pokolfajzat - Paramount Network, december 16. szombat, 15.50h

Pokolfajzat a második világháború poklának szülötte, akit a szövetséges hatalmak mentettek meg a nácik karmai közül. Sötét múltja ellenére mégis a helyes utat választja és szembeszáll a világot fenyegető gonosszal szemben.

 

Állj, vagy lő a mamám! - Prime, december 16. szombat, 16.30h

Joe Bomowski (Sylvester Stallone), a Los Angeles-i rendőrség őrmesterének egy pillanat alatt megváltozik az élete. Amikor is Tutti (Estelle Getty), azaz az édesanyja érkezik látogatóba New York-ból. Joe-ra ezek után igen kellemetlen szituációk és megaláztatások várnak, mind otthon és mind a munkahelyén, amiket nem igazán tud megfelelően kezelni. Főleg miután Tutti beleavatkozik Joe és felettese, Gwen Harper hadnagy (JoBeth Williams) szerelmi életébe, és ezenfelül még egy gyilkossági ügy korona tanúja is lesz. Ami azért is kellemetlen hír Joe számára, mert így a hétvégi látogatás, akár hetekig is eltarthat.

 

Buliszerviz - Filmcafe, december 16. szombat, 16.50h

Van Wilder (Ryan Reynolds) imád egyetemre járni. Ezért nem hajlandó befejezni és ezért kezdi már a hetedik évét az ódon falak között a régi és egyetlen céllal: mindenképpen elkerülni a diplomát és a felnőtt életet! Nincs is ebben semmi meglepő, a megnyerő fiatalember az egyetem királya. Ő szervezi a legjobb bulikat, ő issza a legtöbbet, őt tisztelik az elsőéves srácok és az ő lába előtt hevernek (vagy térdelnek) a lányok. Imádja a botrányt, szereti az őrült hangulatot, lelkesedik, ha sok sört lát egy helyen és az ellen sem tiltakozik, ha a söröshordót a helyi szépségkirálynő csapolja neki. Csak a tanárok nem tudják elviselni. Megesküsznek, hogy mindenáron megszabadulnak tőle: levizsgáztatják. És mert a baj nem jár egyedül, az egyetemi lap ifjú újságírónője (Tara Reid) is színre lép, hogy kérdéseivel zaklassa az aranyifjút.

 

A hobbit - Smaug pusztasága - SuperTV2, december 16. szombat, 17.45h

Zsákos Bilbó, a varázsló Gandalf és a Tölgypajzsos Orin vezette tizenhárom törp folytatja útját a Magányos Hegyhez, hogy visszaszerezzék Erebort, a törpök mágikus királyságát, ahol most a gonosz sárkány, Smaug az úr. A Ködhegységen túljutva a Bakacsinerdő felé indulnak, ám Gandalf elválik tőlük. Az erdőben óriáspókok támadják meg őket, majd a törpöket elfogják az erdőtündék, ahonnan Bilbó segítségével szabadítulnak ki. Tóvároson keresztül vezet az út a Magányos Hegyhez.