Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha február utolsó hétvégéjét otthon, a tévé előtt kezdenéd!

Lazacfogás Jemenben - Paramount Network, február 24. szombat, 08.50h

A boldogtalan Fred Jones (Ewan McGregor), a halászat-specialista egy nap különleges, vagy talán inkább nevetséges projekt vezetésére kap felkérést, Jemenben száraz, kiapadt folyómedreiben kell meghonosítania a lazachalászatot.

 

Florence - A tökéletlen hang - RTL HÁROM, február 24. szombat, 10h

Florence Foster Jenkins (Meryl Streep), a New York-i örökösnő arról álmodik, hogy fellép a Carnegie Hallban, amely minden művész életének csúcspontja. Miután zongoristaként nem tudja valóra váltani az álmát, úgy dönt, hogy operaénekesnő lesz, annak ellenére, hogy a hangja rettenetes. Férje és menedzsere, az angol színész St Clair Bayfield (Hugh Grant) támogatja a lehetetlen küldetést, melynek következtében Florence fellépése a Carnegie Hallban elkerülhetetlenné válik.

 

Johnny English újratöltve - Mozi+, február 24. szombat, 12.20h

Az angol titkosszolgálat tudomást szerez a készülő politikai merényletről, amely ha bekövetkezik, világméretű káoszhoz vezethet. Tudják, hogy itt már csak Johnny English segítehet. Amióta az MI7 csúcskémje eltűnt a színről, sajátos képességeit Ázsia távoli zugában kamatoztatta. Johnny az első szóra visszatér, és a legújabb szuperkütyükkel indul harcba, hogy leleplezze az összeesküvést, melynek szálai a KGB-hez, a CIA-hoz, sőt az MI7-hez vezetnek. Pár napja van, hogy megakadályozza a készülő merényletet...

 

Hart háborúja - Filmcafe, február 24. szombat, 12.45h

A hadifogolytáborban is katona marad William McNamara tábornok, aki a háború végén esett német fogságba az embereivel. Ragaszkodik ahhoz, hogy honfitársai is katonákhoz méltóan viselkedjenek. Bajorország mélyén, a kegyetlen német őrök között is igyekszik elhitetni embereivel, hogy a fegyelem, a rend és az öntudat életben tarthatja és hazasegíti őket. Amikor az egyik barakkban gyilkosság történik, saját kezébe veszi az események irányítását. Szabályos haditörvényszéki tárgyalást tartanak. Még társai sem sejtik, hogy mindez egy nagyszabású akció része.

 

Mennydörgés a síkságok felett - Duna Televízió, február 24. szombat, 13.40h

A film az amerikai polgárháborút követő időszakban játszódik az unióhoz nem csatlakozott két állam egyikében, Texasban, ahol mind nagyobb a nyomor és a káosz. A növekvő kizsákmányolás és korrupció ellen csak kevesen merik felemelni a szavukat. A lázadók vezére Ben Westman, aki afféle helyi Robin Hoodként harcol az egyszerű emberek jogaiért. Az unió hadserege ugyan jelen van a városban, de a hatalmaskodó Balfort gaztetteinek megakadályozására nincs felhatalmazása. A katonák közül azonban sokan együtt éreznek a néppel, így a texasi származású Dave Porter parancsnok is, aki a polgárháborúban Westman harcostársa volt...

 

Zafírkék - Film Mánia, február 24. szombat, 13.50h

Friss szerelmesként a múltba utazni _ ez talán nem a legjobb ötlet. A tizenhat éves újdonsült időutazó, Gwendolyn legalábbis így gondolja. Neki és Gideonnak ugyanis épp elég a gondjuk anélkül is. Például meg kell menteniük a világot. Vagy meg kell tanulniuk menüettet táncolni. (Egyik sem igazán egyszerű!) Amikor ráadásul Gideon nagyon titokzatosan kezd viselkedni, Gwendolyn számára világossá válik, hogy mihamarabb át kell vennie az irányítást a saját hormonjai felett. Különben semmi nem lesz az időtlen szerelemből!

 

Vén rókák - Film+, február 24. szombat, 13.50h

Egy nyugdíjas is nyugodtan rabolhat bankot. Sőt, egy nyugdíjas sokkal nyugodtabban rabol bankot, mint a pánikra és izgalomra hajlamos fiatalok. A három elszegényedett jóbarát, Joe (Michael Caine), Willie (Morgan Freeman) és Albert (Alan Arkin) megelégelik a bank fenyegetését, és úgy döntenek, hogy a saját kezükbe veszik a folyószámlájuk és a jelzáloghitelük sorsát. Ha nem lehet ésszerűen tárgyalni, más módszerekhez kell folyamodni. Tervet készítenek, elpróbálják, és akcióba lépnek. Kezdetét veszi életük utolsó nagy kalandja, ami könnyen egy infarktusban végződhet.

 

Óvakodj a törpétől - AMC, február 24. szombat, 14.45h

Óvakodj a törpétől! _ figyelmezteti a csinos, szőke lányt a sebesült férfi. De ki az a törpe? _ rémüldözik a nemrég elvált Gloria, akinek egy csapásra fölpezsdül az unalmas könyvtárosi élete. A lány azt sem tudja, ki az a fiatalember, akit fölvett a kocsijába, és most itt hever holtan. Mire tisztázhatná a helyzetet, a hulla eltűnik és természetesen senki sem hisz neki. Ezután is furcsábbnál furcsább dolgok történnek vele. Gloria azonban visszaveri az albínó támadását, lerázza a szexőrültet, önvédelemből elteszi láb alól a gyilkost. Egyedül csak Carlson felügyelő segítségére számíthat.

 

Ha már nem lennél az enyém - Duna Televízió, február 24. szombat, 15.05h

Gianni végre elveheti álmai asszonyát, azonban a boldogságát váratlan körülmény nehezíti: ügynöke azt tanácsolja, házasságát tartsa titokban, mert fél, hogy akkor elpártolnak tőle hódolói. Így azonban az újdonsült felesége előtt kerül egyre nehezebb helyzetbe.

 

Farkasokkal táncoló - Filmcafe, február 24. szombat, 15.15h

Tennessee-ben javában dúl a polgárháború. Dunbar hadnagy az áthelyezést választja a nyugati frontra _ egy hőstett elismeréseként. Amikor megérkezik a Sedgewick erődbe, rá kell döbbennie, hogy az már régóta magányosan áll, és ő az egyetlen lakója. Hamarosan kapcsolatba kerül a sziú törzzsel, köztük a szent emberrel (Vergődő Madár), a harcossal (Szélfútta Haj), a törzsfőnökkel (Tíz Medve), valamint Álló Ököllel, egy fehér nővel, akit még gyermekként fogadott be a törzs. Dunbar becsületes és bátor cselekedetei nyomán fokról fokra kölcsönös elismerés és csodálat épül ki közte és a sziú törzs tagjai között. Dunbar egyre inkább beépül a törzsbe, izgalmas szerelmi kalandba bonyolódik Álló Ököllel, és életre szóló barátságot köt a bennszülöttekkel.

 

Robin Hood - Moziverzum, február 24. szombat, 15.40h

Az Oscar-díjas Russell Crowe alakítja a legendás figurát, akit hosszú nemzedékek óta Robin Hoodként ismer a világ. Hőstettei beépültek a hétköznapi mitológiánkba, és megihlették mindazok képzeletét, akikben ott lakozik a kalandvágy és az igazságosság szelleme. A XIII. századi Angliában Robin és martalócainak csapata szembeszállnak a kisváros korrupt vezetőjével, és a korona ellen felkelést szítanak, amely örökre megváltoztatja a hatalmi egyensúlyt a világban. Akár tolvaj ő, akár hős, de ez a szegénysorból jött férfi lesz a szabadság örök szimbóluma népe számára...

 

Örömapa - Super TV2, február 24. szombat, 15.50h

Nagyot tévednek azok, akik azt hiszik, hogy egy esküvő egyszerű és nagyszerű dolog! Az ember lánya, aki még csak nemrégen született meg, és még alig húszéves, egyszer csak azt mondja: megismertem egy fantasztikus srácot, és hozzámegyek! Természetesen a fiú szörnyű, a szülei kimondottan borzalmasak, az esküvő pedig maga a megtestesült lidércnyomás. George Banks (Steve Martin) mindössze azt szeretné tudni, hogy vajon egyedül ő, az örömapa érez-e így.

 

Jenki Zulu - TV2, február 24. szombat, 15.55h

Egy fekete és egy fehér srác, Zulu és Rhino gyermekkorukban a legjobb barátok voltak a fajüldözo Dél-Afrikában, aztán egy lány miatt halálos ellenségekké váltak. Huszonöt év múlva ismét találkoznak: egyikükből körözött autó-tolvaj, másikukból csődbement farmer és kizsebelt férj lett. Mindkettőjüket üldözi egykori szerelmük, a szőrös-szívű Rowena. Persze ők éppen fő ellenfelük kocsijában menekülnek és a kesztyűtartóban viszik magukkal a százezreket érő nyertes sorsjegyet. Ezek után hol kaphatnának jobb búvóhelyet, mint a fajüldöző fanatikusok szabadcsapatának nagygyűlésén? A fekete fehérnek, a fehér feketének álcázza magát, de így is fülön csípik és egy szerelmes elefánt karmai közé vetik őket. De végül a gonoszok is elnyerik méltó jutalmukat, kátrányban pácolják, sünök fészkébe gyömöszölik, vadállatok elé vetik, végül kókuszhéjba csomagolva gurítják le őket a meredek hegyoldalon.

 

Trükkös halál - Film Mánia, február 24. szombat, 16.15h

Rollie Tyler, a filmes szakma egyik legnevesebb trükkmestere, mindent tud, amit a speciális effektekről tudni lehet. A különböző halálnemeknek több ezer változatát tudja műhelyében előállítani, számtalan módot tud arra, hogyan tűnhet a képtelen valószerűnek. Úgy alakul azonban, hogy szakmai tudására nem csak a mozik világában, de a való életben is szükség van, ugyanis Tyler-t egy fontos feladattal bízza meg az FBI. Az ő szakmai tudásával szeretnének egy hírhedt bűnöző nyomára bukkanni. Ám az eleinte könnyűnek látszó feladat idővel egyre bonyolultabbá válik.

 

Az orosz ara ára - Prime, február 24. szombat, 16.45h

Egy lányos apa kegyeinek elnyerése mindig nehéz feladat, főleg akkor, ha az udvarló merőben más kultúrából származik. A kínai Peh ezt saját bőrén is megtapasztalja, amikor Oroszországba érkezik, hogy megkérje szerelme, Ira kezét, amit a lány szigorú apja persze minden eszközzel próbál megakadályozni...

 

Ace Ventura 2. - Hív a természet - AMC, február 24. szombat, 17.10h

Ace, amikor csődöt mond az életveszélybe került mosómedve megmentésében, Tibetbe utazik, hogy ott, a buddhista szerzetesek földjén keressen lelki vigaszt. Komolyabb elmélyülésre azonban már nem marad ideje, mert élete legbonyolultabb ügyének kellős közepén találja magát. Vincent Cadby, Bonai megye angol konzulának felkérésére Ace veszedelmekkel teli utazásnak vág neki Afrika vadonjában. Kísérőtársai a már jól ismert Spike, a majom és a dagadék Fulton Greenwall, a konzul megingathatatlan nyugalmú megbízottja. Ace feladata: megtalálni Sikakát, a szent állatot, akinek mindenáron meg kell kerülnie a jóságos vahutu törzsfőnök lányának esküvőjére, akit a harcias vahutu törzsfőnök fiával házasítanak össze. Ha Ace nem jár sikerrel, a törzsi háború elkerülhetetlen. Az idő egyre fogy, az egész fekete kontinens békéje forog kockán. Ace azonban nem marad segítőtársak nékül a bajban. Új emberek és állatok állnak barátként mellé csatasorba.