Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha a hét utolsó napján a pihenést választanád.

Galaxis útikalauz stopposoknak - AMC, március 3. vasárnap, 08.15h

Arthur Dentnek rossz napja van. A házát egy gyorsforgalmi út építése miatt lerombolják, megtudja, hogy a legjobb barátja egy másik bolygóról jött és mindennek tetejébe a Földet egy hiperbekötőút építése miatt néhány percen belül megsemmisítik. Dent a legjobb barátja, Ford Perfect segítségével az utolsó pillanatban lelép egy űrhajóval és ezzel kezdetét veszi a fantasztikus űrodüsszea. Űrbéli kalandjai során Dent nagy hasznát veszi a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvnek, amely minden tudás és bölcsesség tárháza.

 

Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész - Filmcafe, március 3. vasárnap, 8.55h

Miután Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) másodszor is túlélte az éhezők viadalát, új életet kell kezdenie a 13. körzetben. Bár nehezen dolgozza fel korábbi otthona és Peeta elvesztését, hamarosan új, minden eddiginél fontosabb döntés meghozatalára kényszerül. A lázadók immár nyílt felkelést indítottak a Kapitólium zsarnoksága ellen, melyhez egyre több körzet csatlakozik. Katniss a forradalom vezéralakjaként reményt adhat nekik, és épp ez az, amire Snow elnök (Donald Shuterland) is számít. Hamarosan mindenki számára nyilvánvalóvá válik Snow ördögi terve.

Fúrófej Taylor - AMC, március 3. vasárnap, 10.35h

Ryan, Wade és Emmit nagy lelkesedéssel kezdik meg a gimnáziumot. Örömük egészen addig tart, amíg össze nem futnak a folyosón Filkinsszel, a suli rettegett nagymenőjével, minden lúzer diák rémével, akihez képes Hannibal Lecter ártatlan ministránsnak tűnik. Természetesen a három friss hús (a dagi, a nyomi meg a cingár) lesz Filkins szívatásainak legújabb célpontja, s a srácok jól tudják, hogy a terror uralma beköszöntött, és kőkemény hónapok várnak rájuk, ha nem jön egy mentő ötlet. És úgy tűnik, a fiúk meg is találták a megoldást. Hirdetést adnak fel a Zsoldos Katona magazinban, és felbérelnek személyi testőrnek és edzőnek egy volt zsoldost _ ha nem is a legjobbat, de mindenképpen a legolcsóbbat: Fúrófej Taylort.

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag - Mozi+, március 3. vasárnap, 10.55h

Ebben a kalandban ismét a náci Németország kutat valami után, ami Jones professzornak is kellene. Ez a valami pedig nem más, mint Krisztus kelyhe, melyből az utolsó vacsorán ivott _ azaz a Grál. A kelyhet egy kereszteslovag őrzi egy földalatti szentélyben, de ahhoz, hogy szereplőink eljussanak idáig, természetesen rengeteg kalandon kell még keresztülmenniük. Indy azonban most sincs egyedül, de az elmaradhatatlan csinos nőn kívül valaki más is belekerült a történetbe: az idősebb Jones professzor, a világhírű Bibliaszakértő, akit Sean Connery alakít…

 

Levelek Júliának - Filmcafe, március 3. vasárnap, 11.15h

Az újságírói álmokat dédelgető Sophie a munkamániás szakáccsal, Victorral él. A férfit jobban izgatja az étterme megnyitása, mint a menyasszonya. A pár Veronába utazik egy romantikus kirándulásra. Sophie bánatára Victor nem vele, hanem a helyi ételekkel és italokkal van elfoglalva. Egyedül indul hát a város felfedezésére. Júlia házánál egy ötven éve írt levélre bukkan, melynek írója az ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Sophie válaszol neki, mire meglepetésére előkerül a levél írója. A lány csatlakozik Claire-hez és az öntelt unokájához, együtt indulnak a rég elvesztett kedves után.

 

Cserebere szerencse - RTL, március 3. vasárnap, 12.50h

Igazán szerencsésnek mondhatja magát Ashley. A karrierje egyenesben van és minden, amihez hozzáfog, sikeresen végződik. Jake pontosan az ellentéte. A világ legnagyobb lúzerét üldözi a balszerencse, soha, semmi nem sikerül neki. Egy bulin Ashley és Jake véletlenül egymás mellé keverednek és véletlenül megcsókolják egymást. Mit ad ég, csillaguk helyet cserél és a balfékből a szerencse kegyeltje, a sikerlányból pedig szerencsétlen vesztes lesz. Egyikük sem érti, mi történt vele és nem is nagyon tud mit kezdeni az új helyzettel. Csak azt tudják, hogy meg kell találniuk a másikat.

 

Ezek a fiatalok - Magyar Mozi TV, március 3. vasárnap, 13h

Egy legendás film a hatvanas évek fiataljairól. Főhőse az érettségi előtt álló Laci, akinek gondjai vannak a továbbtanulással, a családjával és a lányokkal. A lényeg azonban a zene. Hiszen a filmben szerepel Koncz Zsuzsa, az Illés, a Metro és az Omega, és olyan slágerek hangzanak el mint a Sárga rózsa, a Miszter Alkohol vagy a Gyémánt és arany.

Kutyátlanok kíméljenek - RTL, március 3. vasárnap, 15.05h

A harmincas éveiben járó Sarah (Diane Lane) nyolc hónapja vált el, és semmit sem tesz azért, hogy szerelmi élete jobbra forduljon. Ezért két húga Sarah nevében társkereső hirdetést ad föl a világhálón: azzal a kikötéssel, hogy kutyátlanok, kíméljenek! A sok furcsa jelentkező közül az egyetlen szóba jöhető esélyes Jake (John Cusack), a félszeg hajóépítő. Ám váratlanul felbukkan Sarah egyik tanítványának frissen elvált édesapja. Bob (Dermot Mulroney) sármos, kiegyensúlyozott és minden szempontból tökéletesnek tűnik.

 

Kedves John! - Filmcafe, március 3. vasárnap, 15.15h

John Tyree (Channing Tatum) halkszavú, jóképű hivatásos katona az amerikai különleges alakulatnál, aki eltávon van Dél-Karolinában magányos édesapjánál látogatóba. Savannah Curtis (Amanda Seyfried) gyönyörű, idealista főiskolás lány egy jómódú családból, aki a tavaszi szünetét tölti otthon. Egy véletlen tengerparti találkozásnak köszönhetően halálosan egymásba szeretnek. Életük addigi legboldogabb két hetét töltik együtt és a szerelmes boldogság, úgy tűnik, mindörökre eggyé kovácsolja őket.

 

Az utolsó akcióhős - RTL HÁROM, március 3. vasárnap, 15.50h

Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) nyomozó még soha egyetlen ügyből sem került ki vesztesként. Los Angeles magányos hőse a filmek világában él, a mozivászon az otthona. Ez a világ azonban egyik pillanatról a másikra felbolydul, amikor a 11 éves Danny (Austin O'Brien) egy varázserővel bíró mozijegynek köszönhetően egy Slater-film kellős közepén találja magát, kedvenc hőse oldalán. Az igazi bonyodalmak azonban akkor kezdődnek, amikor Danny varázsjegye a bűnözők kezébe kerül, akik ennek segítségével a filmből a valóságba menekülnek. Az őket üldöző Slaternek azonban szembe kell néznie a szomorú ténnyel, hogy néha a rosszak győzedelmeskednek. Ám Slatert nem olyan fából faragták, hogy egy kis valóság a kedvét szegje.

 

Felpörgetve - Film Mánia, március 3. vasárnap, 16.05h

Jimmy Bly (Kip Pardue) újonc autóversenyző és a jelenlegi bajnok, Beau Brandenburg (Til Schweiger) elkeseredetten küzdenek az év bajnoki címéért. Mindent bevetnek a siker érdekében, Beau még régi barátnőjét, Sophia Simone-t is dobja, mivel szerinte a lány akadályozza a koncentrálásban. Bly csapatának tulajdonosa, Carl Henry (Burt Reynolds), a mára tolószékbe kényszerült egykori autóversenyző úgy dönt, hogy az újonc társát egy másikkal helyettesíti, s visszahívja a veterán Joe Tantót (Sylvester Stallone). Joe évek óta nem ült versenyautóban, de Carl bízik benne, különösen azért, mert régebben hosszú időn át együtt versenyeztek. Joe Tanto azonban felejteni próbál _ megpróbálja elfelejteni a hibáit, az elszalasztott lehetőségeket, nem is beszélve arról a balesetről, amelynek ő és egy másik autóversenyző majdnem áldozatul esett. De a fájdalom és a sebhelyek minden nap emlékeztetik Joe-t valamikor ígéretes autóversenyzői pályafutására, így enged Carl unszolásának, és visszatér a pályára.

Ezer szó - SuperTV2, március 3. vasárnap, 16.15h

Jack McCall egy nagydumás, önző irodalmi ügynök, aki az üzlet reményében képes bárkinek teletömni a fejét mindenféle hazugsággal. Miután egy spirituális gurut is csőbe húz, azon találja magát, hogy hirtelen egy fa nőtt a kertjében, ezer levéllel az ágain. Rövidesen Jack rájön, hogy mágikus fával van dolga, ugyanis minden egyes kimondott szóval lehullik róla egy levél. Az egyik ismerőse szerint, ha az utolsó is lehull, akkor annyi neki. Jack kénytelen-kelletlen némaságot fogad, majd ki kell találnia, hogyan is kommunikálhat szavak nélkül...

 

Faterok motoron - Film+, március 3. vasárnap, 16.20h

A középkorú baráti társaság megelégeli családiasan kényelmes életét. Woody (John Travolta), Bobby (Martin Lawrence), Doug (Tim Allen) és Dudley (William H. Macey) kalandra vágynak, ezért elhatározzák, hogy keresztülmotoroznak Amerikán. Ám amint betérnek egy motoros fogadóba, máris bajba kerülnek. Jack (Ray Liotta), a tulaj rászedi Dudley-t. Woody megpróbálja rendezni a helyzetet, és akarva-akaratlanul porig rombol maga mögött mindent.

 

Házibuli 2. – A házibuli folytatódik - Prime, március 3. vasárnap, 16.30h

A film Francoise története, aki nem tudja, hogyan döntsön, a férjét válassza, vagy az annyira vágyott függetlenséget. Francois viszont nem képes választani imádott foglalkozása és felesége között. Nem tudnak éretten és megfontoltan viselkedni, pedig saját problémáik mellett kamaszlányuk gondjaival is szembe kellene nézniük. Vic számára nagy gondot jelent az első komoly szerelem, az első lépések a felnőttek világába. Szüleivel képtelen megosztani problémáját, látva, hogy ők is hasonlókkal küzdenek. Marad hát Poupette, a dédnagymama, a barátok és a házibulik...

 

A konyhafőnök - Mozi Klub, március 3. vasárnap, 17.15h

Cathy profi séf, aki egy nézetkülönbség miatt elveszíti munkáját a város egyik legmenőbb éttermében. Az álláskeresés bizony nehezebben megy, mint azt elsőre gondolta, végül azonban talál egy helyet. Amikor kiderül, hogy egy otthon konyháját bíznák rá, ahol menekült fiatalokra kell főzni, vonakodva, de végül elvállalja a munkát. Akkor még nem sejti, hogy a konyhában mindössze a gyerekseregre számíthat, akiknek lelkesedésük hatalmas, ám főzőtudásuk meglehetősen hiányos.

 

Mi kell a nőnek? - Filmcafe, március 3. vasárnap, 17.30h

Az igazi macsót nemcsak a nők imádják, a férfiak is felnéznek rá. Nick Marshall (Mel Gibson) a világ császára. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ő elcsavarja őket, egy csöppet sem érdekli. Míg be nem üt a mennykő! Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást és a baleset különös következményeként meghallja a nők gondolatát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen új főnököt kap a rámenős Darcy (Helen Hunt) személyében.