Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha nem tudod, mit nézz ma a tévében, segítünk választani!

A nagy kékség - Film Mánia, július 28. vasárnap, 8.40h

Jacques rendkívüli rokonságban van az óceánnal, szokatlanul hosszú ideig képes lélegzet nélkül a víz alatt tartózkodni. Gyermekkori barátja és vetélytársa, Enzo, aki már a szabad merülés világbajnoka, versenyre hívja. Küzdelmük, vonzódásuk visszahívó erejű vágyakozásuk tárgy mindig ugyanaz: a nagy kékség.

 

Haszonélvezők - Paramount Network, július 28. vasárnap, 10h

A New York-i Mathias Párizsba utazik, miután megtudja, hogy egy tágas lakást örökölt az elhidegült apjától. A férfi azt reméli, hogy gyorsan túlad majd rajta, és utazhat haza, ám adódik egy kis gubanc.

 

Az ördög jobb és bal keze - Mozi+, július 28. vasárnap, 11h

Trinity hosszú útról tér éppen haza, ám egy kis nézeteltérése támad az egyik útszéli kocsmában. Nem nagy ügy, lepuffant két semmirekellő fejvadászt, az útonállók sebesült foglyát meg befuvarozza a városkába, ahol éppen bátyjával kötözködik három elvetemült fickó. Csupán azon akad fenn, miért visel seriffcsillagot a bátyja. A seriff nem örül különösebben testvérének, mert ismeri őt. Ahol ő eddig feltűnt, ott mindig történt valami. Most sincs másként, az "ördög jobb kezének" nevezett öcsköst bosszantják a helybéli hatalmasság pökhendi emberei, akik szüntelenül zaklatják a környék mormon telepeseit azért, hogy távozásra bírva őket, megkaparinthassák földjeiket.

 

A pláza ásza - Moziverzum, július 28. vasárnap, 11.10h

Paul Blart szívénél csak a hasa nagyobb. Az ember azt hihetné, a légynek sem képes ártani. Pedig nagyon is kemény legénynek képzeli magát, arról álmodik ugyanis, hogy egyszer motoros rendőrjárőr lesz belőle. Addig is, míg ennek eljön az ideje, biztonsági őrként dolgozik. És ahelyett, hogy Harley-Davidsonon róná az országutakat, az elektromos robogóján cirkál a helyi plázában. A legszomorúbb az egészben, hogy rajta kívül senki sem veszi komolyan felelősségteljes beosztását. Amikor rablóbanda támadja meg az áruházat és túszokat szednek, Paul úgy érzi, eljött az ő ideje...

 

Ben Hur - TV2, július 28. vasárnap, 12.50h

Judah Ben-Hur herceg története, akit fogadott testvére, Messala, a római hadsereg tisztje hamisan vádol árulással. Nemesi címétől megfosztják és rabszolgaságba kényszerítik, ezért hátra kell hagynia családját és szerelmét. Több évet tölt a tengeren hánykolódva, mielőtt bosszúra szomjazva hazatérne. Ehelyett azonban megváltást talál...

 

Babylon 5: Elveszett mesék - Hangok a sötétben - VIASAT FILM,  július 28. vasárnap, 13.10h

Superman (Brandon Routh) öt év után tér vissza a Földre, hogy leszámoljon ősi ellenségével, Lex Luthorral (Kevin Spacey), aki gonosz tervet eszelt ki a hős legyőzésére. Supermannek hamarosan rá kell döbbennie, hogy a világ megtanult hősök nélkül élni, és akkor sem fogadja el a segítséget, amikor nincs más útja az életben maradásnak. Ráadásul időközben szerelmének, Lois Lane-nek (Kate Bosworth) fia született, aki most ötéves. Superman belevág élete legnagyobb kalandjába, mely az óceán mélyétől az űr távoli sötétjéig vezet.

 

Újrakezdők - Szerelmes szingli szittert keres - Filmcafe, július 28. vasárnap, 13.20h

Sandy, a negyvenéves, kertvárosi anyuka a kisfia születésnapi videóját nézve döbben rá, hogy a férje megcsalja. Azonnal összecsomagol, és a két gyerekével együtt New Yorkba költözik. Sikerül állást találnia, de egy bébiszitterre van szüksége. Szerencsére a lakása alatti kávézóban megismerkedik az ott dolgozó Arammal, a húszegynéhány éves fiatalember elvállalja, hogy vigyáz a gyerekekre. A barátnője mindenáron össze akarja hozni Sandyt egy férfival. A szánalmas próbálkozások közepette Sandy rájön, hogy igazából a jóképű, kedves és megbízható Aram tetszik neki. Az érzés kölcsönös, de mi sülhet ki ebből?

 

Tökös tekés - AMC, július 28. vasárnap, 16.20h

Roy Munson számára a bowling maga az élet: a biztosan gördülő siker, a tuti tarolás és a hanyatt vágódó babák. Úgy bowlingozik, ahogy előtte még senki. Csak aztán valaki belegyömöszöli egy kugligépbe, és ő a "baleset" következtében elveszti fél kezét és vele együtt a célzóképességét. Ezután kénytelen zülléssel és nők hajkurászásával tölteni az idejét. Ám egyszer csak újra felcsillan a remény... Találkozik egy sráccal, aki olyan tehetséges, mint ő volt ifjúkorában, de nem akar kugli-sztár lenni. Szűzies életmódot folytat, nem iszik és még imádkozni is szokott elalvás előtt. Roy úgy dönt, hogy ez így nem mehet tovább: tökös tekést kell faragnia ebből a srácból, még ha a fene fenét eszik is!

 

Reneszánsz ember - SuperTV2, július 28. vasárnap, 14.25h

Bill Rago, a neves reklámszakember egyik napról a másikra az utcán találja magát. A munkanélkülieket elhelyező iroda hamarosan állást talál neki, tanárnak szerződtetik egy katonai bázisra. A feladata: megtanítani a gondolkodás legalapvetőbb alapelemeit a nyolc legreménytelenebb újoncnak. A tanterv pillanatok alatt összeáll: elemezzük a Hamletet.

 

Köszönöm, hogy elgázolt - Magyar Mozi TV, július 28. vasárnap, 15.05h

Balázs Sándor beül a kocsijába, és vidékre indul. A folyó mellett haladva megkívánja a vizet, és megmártózik a hűvös habokban, miközben egy állásnélküli bárénekes "kölcsönveszi" a kocsiját. A kocsitolvaj tévedésből elgázolja Galambos Pannit, az elvágyódó földbirtokoslányt, akinek szerencsére más baja nem lesz, mint beleszeret az idegenbe, akiről azt hiszi, hogy ő az a bizonyos Balázs Sándor, akinek az iratai Asztalos Péternél, a bárénekesnél voltak. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a szerelmes lány betoppan "vőlegényéhez", az igazi Balázshoz.

 

Az új világ - Filmcafe, július 28. vasárnap, 15.15h

A tizenhetedik században kezdetét veszi Észak-Amerika angol gyarmatosítása. A telepesek 1607-ben Virginiában megalapítják Jamestown városát. Közöttük van John Smith kapitány is. A fehérek helyzetét nehezítik a mostoha természeti viszonyok. John Smith felfedező útra indul, de az indiánok fogságába esik. A haláltól a törzsfőnök lánya, Pocahontas közbelépése menti meg, a két ifjú között szerelem szövődik. Jamestownba visszatérve John Smith-t megválasztják vezetőnek. Miután az indiánok rájönnek, hogy az angolok nem akarnak eltávozni, harcra készülnek.

 

Derült égből apu - TV2, július 28. vasárnap, 15.25h

Samuel mindenféle problémától mentes, gondtalan agglegényéletét éli a napsütötte Dél-Franciaországban. Egy nap váratlan esemény zavarja meg futó kalandokkal színesített, békés hétköznapjait: betoppan egy régi barátnő az életéből és kiderül, hogy van egy lánya, akiről eddig nem is tudott. Mielőtt a meglepetésből felocsúdhatna, a nő el is tűnik, ám hátrahagyja a csecsemőjüket. Az újdonsült apuka kétségbeesésében a lányával együtt útnak indul Londonba, hogy megtalálja annak anyukáját, azonban nem jár sikerrel. Samuel ezután úgy dönt, hogy a városban marad és munkát vállal. Ahogyan múlnak az évek, a férfi némi baráti segítséggel szép lassan beletanul az apai szerepbe és lányával elválaszthatatlanok lesznek. Egy napon azonban újra felbukkan az életükben a kislány anyja...

 

Tökéletes hang - Cool, július 28. vasárnap, 15.40h

Becát (Anna Kendrick), a Barden Egyetem elsőéves hallgatója mit sem sejtve csatlakozik a Bellákhoz, az iskola lányokból álló énekegyütteséhez. Arra azonban nem számít, hogy a tavalyi döntőn elszenvedett katasztrofális kudarc után a csapatnak nincs se stílusa, se repertoárja. Miután megismerkedik Jesse-vel (Skylar Astin), a rivális, csak férfiakból álló a cappella csoport tagjával, Beca magára vállalja, hogy segít a Belláknak megtalálni az új megjelenésüket és hangzásukat, és újra bekerülni a döntőbe.

 

Mindenki utálja Johant - Paramount Network, július 28. vasárnap, 16.40h

A magának való Johan egy csendes kisvárosban él, és egyetlen szenvedélyének, a robbantásnak hódol. Élete szerelme a szomszéd lány, de egymásra találásukat nehezíti, hogy tinédzser korukban véletlenül majdnem felrobbantotta őt is.

 

Nagyfiúk - AXN, július 28. vasárnap, 16.45h

Harminc évvel a középiskola befejezése után újra találkozik egymással az öt egykori középiskolai jó barát. Szomorú aktualitása a dolognak, hogy meghalt a kosárlabdaedzőjük, akivel megnyerték a bajnokságot. Ha már a temetésére végre összejött a csapat, kihasználják az alkalmat, és együtt töltik a hétvégét a feleségeik és gyerekeik társaságában, méghozzá az edzőjük tóparti házában, ahol régen a győzelmüket is ünnepelték. A korosodó apákban felélednek a régi emlékek, beindul a bulizás, egymás ugratása.

 

Családból is megárt a sok - SuperTV2, július 28. vasárnap, 17.15h

Marilou és Philippe életébe végre eljöttek a nyugodt, idilli nyugdíjas évek, amikor több idejük lesz magukra és már alig várják, hogy mindezt Portugáliában használják ki. Legalábbis ők így gondolták. Csak eggyel nem számoltak: a minduntalan szívességet és az idejüket kérő családtagjaikkal...