Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Van mit kipihenni ezen a héten, mutatjuk is, mivel zsibbaszd le az agyad.

Mindenki szereti a bálnákat - Moziverzum, augusztus 4. vasárnap, 9h

Thomas Rose könyve alapján! Az Alaszka északi csücskén dolgozó helyi tévériporter, Adam Carlson alig várja, hogy leléphessen, hogy valamelyik nagyobb nézettségű csatornánál dolgozhasson. Egy napon ölébe hull élete nagy lehetősége egy szürke bálna család képében, akiket körbe zárt az északi sarkkör gyorsan szilárduló jege. Adam tudósítása nyomán a szenzációéhes újságírók mellett felbukkan a városkában régi barátnője, az elkötelezett környezetvédő Rachel Kramer. Mivel az idő egyre fogy, Rachelnek és Adamnek össze kell hoznia egy különleges szövetséget az eszkimó őslakosok, egy olajcég, valamint az orosz és amerikai hadseregek között, hogy előítéleteiket félretéve segítsenek kiszabadítani a bálnákat.

 

Mennydörgő robaj - Film Mánia, augusztus 4. vasárnap, 10.05h

A Ray Bradbury története alapján készült film 2055-ben játszódik. Charles Hatton (Ben Kingsley), a mindenre elszánt, pénzéhes üzletember az utolsó centet is ki akarja préselni az időutazásból. Időszafari nevű cége gazdagoknak szervez utakat a múltba, ahol dinoszauruszokra vadászhatnak. Van azonban három alapszabály, melyeket nehéz betartani: semmit sem lehet visszavinni a múltba; semmit se lehet visszahozni onnan; és nem szabad lelépni a kijelölt ösvényről. Ezeknek a megszegése beláthatatlan következményekkel lehet a jelenre és a jövőre is egyaránt.

 

A Pál utcai fiúk - Magyar Mozi TV, augusztus 4. vasárnap, 11.30h

A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a Füvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére, rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az ellenséges támadásra. Bokát választják vezérül, a többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szőke Nemecsek Ernő marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a füvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hűségét, visszaszerzi az ellenség által elrabolt grundzászlót. Akciója során kényszerű fürdőt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja…

 

Pereld a nőt! - Filmcafe, augusztus 4. vasárnap, 11.30h

Joe (Matthew Perry) egy kisember, tele hatalmas ötletekkel. Szüksége is van rá, mert egy bírósági közvetítőcég alvállakozója, szóval, ha pénzt is akar keresni, meg kell előznie az idézések kikézbesítését szintén megkísérlő kollégákat. Így van ez most is, amikor egy dúsgazdag férfi feleségének, Sarának (Liz Hurley) kell elvinnie a válóperre szóló idézést. Ám a történet nem várt fordulatot vesz, amikor Sara bízza meg Joe-t, hogy a házastársi hűtlenség miatt általa indított ellenperre szóló idézést vetesse át a férjével. És megkezdődik a hajsza: a férj menekül Joe elől, Joe menekül a férj bérgyilkosai elől, Sara menekül a kézbesítő kolléga elől, a kolléga pedig a főnöke telefonjai elől.

 

Ezek a fiatalok - DUNA Televízió, augusztus 4. vasárnap, 13.30h

A film a hatvanas évek fiataljairól szól, az akkori 18 évesekről, akik - mint minden időszak felnövekvő generációja - a pályaválasztás felelősségével, nemzedéki problémákkal, a szerelem zsongító érzésével és nem utolsó sorban az emiatti érzelmi viharok gondjaival vannak elfoglalva. A filmben 12 eredeti, kitűnő táncdal csendül fel a közismert és népszerű Illés és Metro zenekar, Koncz Zsuzsa, Zalatnay Sarolta, Szörényi Levente, és Sztevanovity Zorán előadásában. A film fiataloknak, fiatalokról szól és fiatalok játsszák. A mai fiatalok pedig igazán rácsodálkozhatnak milyenek voltak szüleik, nagyszüleik ideáljai anno... A szülök, meg nagyszülők pedig nosztalgiázhatnak egy jót.…

 

9 és 1/2 randi - Prime, augusztus 4. vasárnap, 14.40h

Debreceni Dávid, az egykori író ma a média fenegyereke, a bulvárlapok sztárja. Világéletében körülrajongták a nők, s minden vágyát teljesítették. Talán ez az oka, hogy képtelen elkötelezni magát. Ám egyik nap minden megváltozik: gazdag menyasszonya elhagyja, a luxusautóját összetörik, és a kiadója beperli. Dávidnak pedig sürgősen pénzre van szüksége. A kiadó vezetője ezért ultimátumot ad neki: megkapja a pénzt, ha ír egy könyvet tíz nap alatt arról, hogy miért van annyi magányos fiatal nő Budapesten. Tíz nap, tíz randi, tíz nő, és Dávid biztosnak hitt világa a feje tetejére áll…

 

Ip Man: A becsület útján - Film Mánia, augusztus 4. vasárnap, 14.40h

A harmincas években járunk, Dél-Kínában. Ip Man az egyik leghíresebb harcművész Foshan városában, de még nem nyitott iskolát. Ennek ellenére a környék minden neves kung-fu mestere vele akar megküzdeni, hogy a hírnevét öregbítse.

 

A testőr - Filmcafe, augusztus 4. vasárnap, 15.20h

Pete Garrison ügynök felel a First Lady biztonságáért. Egyik társa bizalmas információt szeretne közölni vele, mielőtt azonban erre sor kerülne, a férfit holtan találják. Az ügy felderítését David Breckinridge-re, Garrison egykori pártfogoltjára és barátjára bízzák. Nemrég ugyanis összerúgták a port, mivel a férfi azt hiszi, hogy Garrison-nak viszonya van az ő volt feleségével. A főiskola befejezése után így Breckinridge csapatába kerül Jill Marin, az ambiciózus ügynöknő. Amikor kiderül, hogy az elnök ellen merénylet készül, rájönnek, hogy áruló van a titkosszolgálat munkatársai közt. A gyanú pedig egyértelműen Garrison-ra terelődik?

 

Mindenütt nő - TV2, augusztus 4. vasárnap, 15.40h

Melanie Carmichael (Reese Witherspoon) New York egyik legmenőbb fiatal divattervezője, gyönyörű és bájos, ráadásul most kérte meg a kezét a város legkívánatosabb agglegénye, Andrew Hennings (Patrick Dempsey), aki nemcsak vonzó, hanem nagyon gazdag is. Melanie mégis a vőlegénye nélkül utazik haza, hogy falusi szüleivel közölje a jó hírt és ami még fontosabb, vőlegénye megérkezése előtt, a férjétől, Jake Perrytől (Josh Lucas) is el szeretne válni. Ugyanis még azelőtt, hogy nekivágott a fényes nagyvárosnak, hozzáment első szerelméhez, egy borostás, neveletlen, sörvedelő sráchoz...

 

Die Hard - Drágább, mint az életed - Mozi+, augusztus 4. vasárnap, 16.25h

Régi ismerősünk, a zsaru John McClane megtudja, hogy a fiát, Jack-et letartóztatták Oroszországban. Bár elhidegültek egymástól, azonnal a segítségére indul, és Moszkvába utazik. Megdöbbenve szembesül azzal, hogy a fia beépített ügynökként azon dolgozik, hogy megvédje a kormány informátorát, Komarovot. A nézeteltéréseiket félretéve össze kell fogjanak, hogy kimenekítsék a férfit az országból, és megakadályozzák azt a bűntényt, amely katasztrófával fenyegeti a világot. Ehhez pedig Csernobilon át vezet az út...

 

A csajok háborúja - Cool, augusztus 4. vasárnap, 16.30h

Liv (Kate Hudson) és Emma (Anne Hathaway) gyermekkoruk óta barátnők, nincs titkuk egymás előtt, még az esküvőről is ugyanazt gondolják. Arra azért ők sem számítanak, hogy ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre sikerül szervezniük mindent. A kínos baki persze betesz a barátságnak, és kitör a háború. Semmitől sem riadnak vissza, hogy tönkretegyék a drága barátnő nagy napját.

 

Eladó a családom - Film Mánia, augusztus 4. vasárnap, 16.45h

 

A Jones házaspár az amerikai középosztály szimbóluma: sikeres pár, jól fizető munka, két kamasz gyerek, kertvárosi otthon. A divatdiktátor Kate egyszerre dekoratív, szexi és lenyűgöző. Az üzletember Steve mindent összegrundolt már, ami a kényelmes élethez kell, a nagyszerű feleséget és a rengeteg high-tech kütyüt is beleértve. Persze a két kölyök, Jenn és Mick is el van látva minden jóval, menő cuccal, remek autóval, digitális technikával. A szomszédok próbálnak lépést tartani Jonesékkal. Ám lassacskán kiderül, hogy a tökéletes család álcája mögött miféle titok lappang.

 

Azt beszélik - VIASAT3, augusztus 4. vasárnap, 16.50h

Sarah (Jennifer Aniston), a New York-i újságíró már menyasszony, de halogatja a házasságot és nem szívesen utazik haza vidékre, a húga esküvőjére. Ám a vendégség másképp alakul, mint hitte. Megismerkedik egy milliomos sármőrrel, Beau Burrough-val (Kevin Costner) és bár eleinte úgy néz ki, szerelem lesz a dologból, a románc balul sül el. A férfi néhány megjegyzése alapján Sarah nyomozni kezd és elképesztő családi titkokra derít fényt: az ő nagymamája volt a Diploma előtt című klasszikus vígjátékot ihlető történet hősnője.

 

Csak a testeden át! - Mozi Klub, augusztus 4. vasárnap, 17.15h

Henryt (Paul Rudd) szörnyű tragédia éri, menyasszonya, a gyönyörű Kate (Eva Longoria) az esküvőjük napján halálos balesetet szenved. Húga, Chloe tanácsára Henry egy médiumhoz, Ashleyhez (Lake Bell) fordul segítségért. Arról persze sejtelme sincs, hogy a szép Ashley csak megjátssza, hogy képes kapcsolatba lépni a halott Kate-tel, és valójában Chloe bízta meg azzal, hogy bírja rá Kate nevében a továbblépésre. Ám Ashley és Henry egymásba szeretnek, ami felbőszíti a túlvilágon rekedt Kate-et, és visszatér, hogy bosszút álljon riválisán.

 

Mint a kámfor - Filmcafe, augusztus 4. vasárnap, 17.35h

Jack Foley (George Clooney) több bankot rabolt fegyver nélkül, mint bárki más. Háromszor kapták el, amikor nem volt szerencséje menekülés közben. Három évtizedet kellene letöltenie. Mindennap szökéséről, az utolsó nagy balhéról és új életéről álmodozik. A szökés pillanatában egy nyomozónő kerül a férfi és társa, Buddy (Ving Rhames) útjába, ezért túszként magukkal viszik. Karen Sisco (Jennifer Lopez) becsületes nyomozócsaládból való, és minden alkalmat megragad fogva tartói terveinek meghiúsítására. Az első menet döntetlent hoz, de már késő: Jack rabul ejtette Karen szívét. A következő randevún Detroitban viszont már túl sokan akarnak velük lenni...

 

Az ötödik elem - Mozi+, augusztus 4. vasárnap, 18.25h

Minden ötezredik évben egy kapu feltárul két dimenzió között. Az egyikben található az univerzum és benne mindenféle életforma. A másikban a Gonosz, melynek csupán egy célja van: elpusztítani az Életet. Csak a titokzatos ötödik elem mentheti meg a világot az ötezer évenként feltámadó Gonosz pusztításától. Így az univerzumnak minden ötezredik esztendőben szüksége van egy hősre. A XXIII. század veszélyekkel és furcsaságokkal teletűzdelt univerzumában, New Yorkban egy nem mindennapi hős, Korben Dallas száll szembe a Gonosszal, hogy az emberiséget megvédelmezze...