Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Biztos, te is találsz köztük kedvedre valót.

A következő három nap - Filmcafe, október 13. vasárnap, 8.30h

John Brennan (Russell Crowe) és felesége, Lara (Elizabeth Banks) tökéletes házasságban élnek. Életük azonban váratlanul összeomlik, amikor az asszonyt a rendőrség letartóztatja egy gyilkosság gyanúsítottjaként. John minden törvényes eszközt bevet, hogy bebizonyítsa felesége ártatlanságát, de hiába, a bíróság húsz évre ítéli a nőt. Az ítélethirdetés után Lara öngyilkosságot kísérel meg a börtönben, ezért John úgy dönt, hogy kiszabadítja feleségét. Az aprólékos munkával kidolgozott szökés kivitelezése szinte lehetetlennek tűnik. Elég egyetlen hiba, és mindannyian a börtönben végzik.

 

Szürke bagoly - Film Mánia, október 13. vasárnap, 11.50h

Archie (Pierce Brosnan), indián nevén Szürke Bagoly, szembesül azzal, hogy otthonát az érintetlen kanadai vadonban kegyetlen szőrmevadászok fosztogatják. Bár valaha ő maga is vadász volt, ám mindig tudta, hogyan szerezheti meg azt, amire szüksége van a túléléshez anélkül, hogy nagy sebet ejtsen a természeten. Az új vadászok azonban fegyvereket, dinamitot és pusztulást hoznak az erdőbe. Minél többet lát Archie a kapzsi módszerekből, annál inkább forr benne az elhatározás, hogy megállítsa őket. Segítője is akad egy Pony nevű lány személyében (Annie Galipeau), aki nagy hatással van Archie-ra..

 

Az elveszett város - Mozi+, október 13. vasárnap, 12.25h

A briliáns, de zárkózott írónő, Loretta Sage (Sandra Bullock) pályája során mindig egzotikus helyekről írt a népszerű romantikus kalandregényeiben, melyek címlapján a Dash nevű hőst megjelenítő, jóképű borítómodell, Alan (Channing Tatum) feszít, aki erre a karakterre tette fel az életét. Miközben épp új könyvét promotálja Alannel, Lorettát elrabolja egy különc milliárdos (Daniel Radcliffe), mert azt reméli, hogy az írónő elvezeti őt a legutóbbi könyvében található ősi elveszett város kincséhez. Alan bizonyítani szeretné, hogy a való életben is hős tud lenni, nemcsak a könyvek lapjain, így nekivág, hogy megmentse a nőt. A nagyszabású dzsungelkalandba pottyant furcsa párnak össze kell dolgoznia, hogy túléljék az elemek és a gonosztevők csapásait, és megtalálják az ősi kincset, mielőtt az örökre elveszne...

 

E.T. – A földönkívüli - RTL HÁROM, október 13. vasárnap, 12.40h

Az éj leple alatt földönkívüliek landolnak egy kaliforniai kisváros szélén. Az FBI azonnal a helyszínre vonul, melynek következtében az egyik jövevény a Földön reked. Az apró és védtelen lény a 10 éves Elliott (Henry Thomas) házában keres menedéket, és hamarosan összebarátkozik a fiúval. Csakhogy Keys (Peter Coyote), a sikerre éhes FBI-ügynök hajtóvadászatot indít E.T. után. Elliott és barátai mindent megtesznek, hogy megmentsék idegen barátjukat, és segítsenek neki időben hazajutni.

 

Nem kellesz eléggé - Filmcafe, október 13. vasárnap, 13.05h

Beth, Anna, Mary és Gigi megpróbálják a lehetetlent: kiismerni a férfiakat. Nézzünk szembe a ténnyel: sosem tudni, mi jár a másik fejében, amikor rád néz, amikor meghív egy italra és elkéri a telefonszámodat. Tudja-e bárki is, miért nem hív vissza, miért tagadtatja le magát, és miért tűnt úgy, hogy akar, és most miért nem akar? A nők tévelyegnek, a férfiak botladoznak, mert az élet nem más, mint a be nem teljesedő kapcsolatok, a félbehagyott, elbénázott, észre sem vett lehetőségek sora...

 

Köszönjük, hogy rágyújtott! - Paramount Network, október 13. vasárnap, 13.30h

"Az, aki egy filmben cigarettázik vagy pszichopata, vagy európai" - állítja Nick Taylor, a sikeres PR szakember. Nick egy kellemes, jóképű, elvált karrierista, aki imádja a fiát, munkaidejét pedig a dohányipar szolgálatában tölti. Vezető szóvivőként szinte a lehetetlent kell véghezvinnie: népszerűsíteni a dohányzást a mai világban. Ennek ellenére Nick remekül lavírozott eddig ebben a legkevésbé sem irigylésre méltó munkakörben. Szellemes és gyorsbeszédű, szinte ördögien sármos - néhányak szemében maga a sátán, aki bármikor képes elhárítani az ellene és munkatársaira irányuló támadásokat találó és találékony rögtönzéseivel. Az idők azonban változnak és a rájuk nehezedő nyomás hatására a dohányipari cégek egyre inkább úgy érzik, hogy reklámtevékenységüknek befellegzett. Úgy tűnik minden összeesküdött Nick ellen: tudományos kutatások egyértelműen bizonyítják a dohányzás egészséget károsító hatását, hovatovább halálos természetét; a fiának olyan apafigurára van szüksége, akire felnézhet; ráadásul Marlboro Man is haldoklik és kész lerántani a leplet a tüdőrákról. A helyzet csak fokozódik és Nick kénytelen szembenézni a helyzetével: vagy megadja magát a körülményeknek, vagy szellemi energiáit összeszedve saját javára fordítja a helyzetet.

 

Isten hozta, őrnagy úr! - DUNA Televízió, október 13. vasárnap, 13.45h

A film egy mátrai kis faluban játszódik a második világháború idején. A tűzoltóparancsnok fia levelet ír szüleinek, mert idegösszeomlás szélén álló parancsnoka szívesen elmenne hozzájuk szabadságra, hogy egy kissé kipihenje magát. Tóték, akik azt remélik, hogy a fronton levő fiúk sorsa jobbra fordul majd, ha az álmatlanságban szenvedő őrnagy minden szeszélyét teljesítik, önfeláldozóan igyekeznek a kedvébe járni… Örkény István művét Fábri Zoltán rendezte, a főszerepekben pedig olyan színészóriásokat láthatunk, mint Latinovits Zoltán, Sinkovits Imre, Fónay Márta, Venczel Vera.

 

A WikiLeaks-botrány - VIASAT FILM, október 13. vasárnap, 14.05h

Julian Assange (Benedict Cumberbatch) és barátja (Daniel Brühl) elhatározzák, hogy górcső alá veszik a hatalmat gyakorlók kétes tevékenységeit. Filléres büdzséből létrehozzák a WikiLeaks weboldalt, mely lehetővé teszi, hogy név nélkül bárki publikálhasson olyan bizalmas adatokat, melyek az állami bűnözésre irányítják a figyelmet. Publikációikkal globális diplomáciai viharokat okoznak. Munkakapcsolatuk és barátságuk azonban megroppan, amikor birtokukba kerülnek az amerikai titkosszolgálat legnagyobb diszkrécióval kezelt dokumentumai.

 

Eltanácsolt tanácsadó - Film Mánia, október 13. vasárnap, 14.15h

Ryan Turnert (Charlie Sheen), a törtető brókert egy befolyásos gazdag milliomos, Donald Simpson (Barry Newman) csúnyán csőbe húzza, melynek következtében elveszíti mindenét: a pénzét, az állását és csinos barátnőjét, Cindyt is (Denise Richards). Váratlanul telefonál Cindy főnöke, Page (Angie Harmon), aki már nagyon várja az aznapi segítő sorokat Cindytől. Ryan titokban átveszi a lány tanácsadó rovatát a lapnál, és tőzsdeguruból szívmágussá képzi át magát. Az elmés válaszoknak köszönhetően hamarosan felszökik a példányszám és sikeresebb lesz, mint azt valaha is remélhette volna.

 

Trója - RTL, október 13. vasárnap, 14.25h

Parisz, a trójai herceg (Orlando Bloom) elszereti és megszökteti Helénát (Diane Kruger) férjétől, Menelaosz spártai királytól (Brendan Gleeson). Az eset az ókori Görögországban nem maradhatott megtorlás nélkül. Így hát Menelaosz bátyja, Agamemnón, a nagy hatalmú mükénéi király (Brian Cox) azonnal hadba hívja a görög seregeket, hogy Trója ellen vonuljanak. Trója fellegvárát, amelyet még soha egyetlen sereg sem tudott bevenni, a bölcs Priamosz király (Peter O'Toole) irányítja és fia, a nagyszerű katona, Hektór herceg (Eric Bana) védelmezi. Hogy Trója győz, vagy elbukik, az egyetlen ember döntésén múlik: sikerül-e megnyerni a háborúnak Akhilleuszt (Brad Pitt), az ókor leghatalmasabb és legtekintélyesebb harcosát?

 

Csinibaba - Magyar Mozi TV, október 13. vasárnap, 14.25h

1962. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá' hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghirdeti a Ki-mit-tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van. Maga az édes élet. Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság után kiderül, hogy a véletlent sem bízzák a véletlenre, és senki sem abba a révbe érkezik, mint amibe beevezett.

 

Álmomban már láttalak - AMC, október 13. vasárnap, 15.15h

Marisa Ventura gyermekét egyedül nevelő anya, aki egy előkelő manhattani szállodában dolgozik szobalányként. Egy napon aztán a világ a feje tetejére áll - Marisa találkozik Chrisszel, a sármos politikussal, aki a hotelban száll meg és összetéveszti őt egy vagyonos társasági hölggyel. Chris halálosan beleszeret a lányba, aki nem meri felfedni előtte a tényt, hogy ő "csak" egy egyszerű szobalány.

 

Sing Street - Paramount Network, október 13. vasárnap, 15.40h

Dublin, 1985. A Lalor család ifjú tagja egy tinédzser zenekart alapít, hogy elnyerje egy lány szerelmét és elmeneküljön a családi problémák elől. A botcsinálta banda egyre jobbá válik és a srácok mind érzékletesebben fejezik ki öltözetükkel és zenéjükkel a serdülőkor dühét és lázadását. A zenekaron és a szerelmespár humoros-romantikus kapcsolatán keresztül pedig kibontakozik a nyolcvanas évek Írországának kulturális közege és a fiatal generáció jövőképe, illetve annak hiánya.

 

Úriember revolverrel - Filmbox, október 13. vasárnap, 15.45h

Valós eseményeken alapuló történet. Forrest Tucker 70 évesen kísérel meg megszökni a San Quentin-ből, amellyel nem csak a hatóságokat járatja le, de elbűvöli a nyilvánosságot is. John Hunt nyomozó maga is a történtek hatása alá elkerül.

 

Holiday - Prime, október 13. vasárnap, 16h

Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. S nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány ekkor a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul...

 

Oscar - Film Mánia, október 13. vasárnap, 16.10h

Christian Martin megkéri főnöke lányának kezét, és az alkalmat megragadva fizetésemelést is kér. Arcátlansága itt még nem ér véget: ha már itt van, egyben azt is közli, hogy eddigi szolgálata alatt csinos kis összeget lopott össze. Csak jóval később derül ki, hogy Christian nem a megfelelő lány kezét kérte meg, s hamarosan nagy kavarodás támad. Ezt tetézi, hogy a szórakozott szobalány összekever három bőröndöt, amelyekben ékszerek, bankjegyek és női fehérneműk vannak. Előbb utóbb persze minden tisztázódik, a kérdés csak az, melyik lány lesz Christian felesége.

 

A Skorpiókirály - Mozi+, október 13. vasárnap, 16.30h

Ötezer évvel ezelőtt egy Memnon nevű, könyörtelenül ambiciózus férfi úgy gondolta, hogy az a sorsa, hogy a sivatag szétszórt népei felett uralkodjék. Durva barbárok seregével söpört végig a hegyeken és síkságokon, és rabul ejtette azokat, akiket nem mészárolt le. Sosem vesztett csatát, s csupán néhány törzs választotta el Memnon-t a tróntól. Az amúgy ellenséges törzsek pedig fogcsikorgatva egyesültek a közös cél érdekében, és felbérelték Mathayus-t, az ölés mesterét, hogy végezzen Memnon varázslójával, megfosztva ezzel a zsarnokot a legértékesebb fegyverétől... A hatalmas sikerű Múmia-sorozat ihlette A Skorpiókirály-t, mely egy nagyszabású, akció-dús kalandfilm, tele látványos kaszkadőrmutatványokkal és csatajelenetekkel. Főszerepben pedig a pankrátor szupersztár, The Rock - A Szikla.

 

Életem NAGY szerelme - Mozi Klub, október 13. vasárnap, 16.55h

Diane (Virginie Efira), a gyönyörű és sikeres ügyvédnő három éve vált el, és úgy érzi, nincs szüksége a férfiakra. Egy nap elveszíti a mobiltelefonját, és hamarosan hívást kap attól, aki megtalálta. Ez a személy Alexandre (Jean Dujardin), egy elbűvölő férfi, a tökéletes úriember. Telefonon keresztül kapcsolatot teremtenek, és megállapodnak abban, hogy másnap találkoznak. Ám amikor Alexandre megérkezik, nagy meglepetés éri, ugyanis míg ő 180 cm, a férfi csak másfél méter magas. Ettől a pillanattól kezdve Diane megpróbálja legyőzni a társadalom előítéleteit és saját félelmeit.

 

Szerelem kölcsönbe - TV4, október 13. vasárnap, 17h

Rachel tehetséges ügyvédnő egy menő New York-i irodában, nagylelkű és hűséges barát, és legnagyobb bánatára még mindig szingli amire legjobb barátnője, a jegyben járó Darcy előszeretettel emlékezteti. De a harmincadik születésnapi buliját követően Rachel, a javíthatatlan jó kislány váratlanul Dex karjaiban köt ki, akibe a jogi egyetem óta szerelmes és aki történetesen Darcy vőlegénye. A Darcy esküvőjét megelőző hetekben egyre jobban összekuszálódnak a szálak, Rachel pedig lehetetlen helyzetben találja magát: döntenie kell a Darcyhoz fűződő barátsága és élete nagy szerelme között.