Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Végre most már tényleg itt a hétvége a szombati munkanap után, és ha ma nincs kedved kimozdulni, dőlj le a tévé elé, és nézd át a listánkat!

Velem vagy nélküled - Filmcafe, december 12. vasárnap, 8.55h

Ben (Bruce Willis) és Katie (Michelle Pfeiffer) már tizenöt éve házasok, szeretik egymást és két gyereküket is, de eljutottak arra a pontra, amikor el kell dönteniük, ki és mi fontos számukra. Még nem biztos, hogy mindennek vége, ezért gyerekeiket nyári táborba küldik és megkezdik a próbaválást. Mindent megtesznek, hogy sikerüljön, de túl sok közös emlék köti őket össze. Még az is lehet, hogy a szakításnak szerelem lesz a vége.

 

Rendőrakadémia - AMC, december 12. vasárnap, 11.45h

Az új polgármester rendet akar, ezért megengedi, hogy szinte bárkit felvegyenek a rendőrakadémiára. Egy kisebb bűntény miatt a főszereplőnek, Carey Mahoneynak (Steve Guttenberg) is felajánlja rendőr ismerőse a belépést, hogy így mentesüljön a börtönbüntetés alól. Mahoney még a rendőrőrsön megismerkedik Jones-szal (Michael Winslow), aki a hangjával csodákra képes, és őt is magával viszi az akadémiára. Az akadémia mumusa, Harris (G. W. Bailey) állandóan azon van, hogy ezeknek a suhanc, kéretlen belépőknek az orrára koppintson, így hamar a látókörébe kerül Mahoney, aki állandóan keresi az alkalmat, hogy kicsapják az intézményből, mindaddig, míg meg nem ismerkedik Karen Thompsonnal (Kim Cattrall). Harris rájuk állítja két kiszemeltjét, Copelandet és Blankest, hogy figyeljék őket és jelentsenek minden gyanús dolgot, de Mahoney állandóan kijátssza őket.

 

Kedves John! - Filmcafe, december 12. vasárnap, 12.40h

John Tyree (Channing Tatum) halkszavú, jóképű hivatásos katona az amerikai különleges alakulatnál, aki eltávon van Dél-Karolinában magányos édesapjánál látogatóba. Savannah Curtis (Amanda Seyfried) gyönyörű, idealista főiskolás lány egy jómódú családból, aki a tavaszi szünetét tölti otthon. Egy véletlen tengerparti találkozásnak köszönhetően halálosan egymásba szeretnek. Életük addigi legboldogabb két hetét töltik együtt és a szerelmes boldogság, úgy tűnik, mindörökre eggyé kovácsolja őket.

 

Rossz társaság - Viasat3, december 12. vasárnap, 13.20h

Még egy titkosügynök sem pótolhatatlan. A CIA egyik legjobb embere épp egy különösen fontos titkos atomfegyver-üzlet befejezése előtt veszti életét. Ám a Cég tudja, hogy mi a megoldás: felkutatja az áldozat ikertestvérét és meggyőzi, ugorjon be a testvére helyett. Csak éppen a jól képzett, kötelességtudó titkosszolga helyére így egy nagyszájú, laza bűnöző lép, akinek egyrészt fogalma sincs a konspiráció alapszabályairól, másrészt nem is akar tudomást venni róluk. A Cég azonban nem jön zavarba: beveti legjobb emberét, Gaylord Oakes-t, aki eddig minden meleg helyzetből kivágta magát. Oakes-nak 9 napja van, hogy a zabolátlan újoncból tökéletes harcost faragjon. Mert az ellenség már a nyomukban van: ők rögtön elhitték, hogy a veterán oldalán nagyszájúskodó alak is a CIA embere.

 

Addams Family - A galád család - SuperTV2, december 12. vasárnap, 14.20h

Charles Addams egykori rajzfilmfigurái elevenednek meg a filmvásznon! Addams-ék boldogan élnek régi villájukban, különböznek mindenkitől, és ők az egyetlenek, akiket ez egy cseppet sem zavar. Zavartalan nyugalmukat egy elveszettnek hitt rokon felbukkanása borítja fel, amikor egy este összegyűlik a család és a barátok, hogy szeánszon idézzék meg Fester szellemét, aki huszonöt évvel ezelőtt tűnt el a Bermuda-háromszögben. A szellemidézés olyan tökéletesen sikerül, hogy Fester egyszer csak ott áll épen és egészségesen a küszöbön! A csapat boldogan ünnepli váratlan visszatérést, de a felhőtlen örömbe hamarosan némi zavar vegyül, ugyanis Fester viselkedése némiképp eltér a megszokottól, nem emlékszik a titkos jelszavakra, és a család gyanakodni kezd…

 

Leányvásár - Duna Tv, december 12. vasárnap, 14.25h

Az erdélyi Palánkon a hagyományos leányvásárra készülnek. Gergely János épp most érkezett haza Kanadából gyámleányával, és nagyon érdekli őt ez a népszokás. Az eseményt a kocsmában tartják, ahol ott van dr. Hadai Péter is, aki egy tartozás miatt utazott ilyen messzire. Lukrécia _ Biri szolgálólánnyal együtt _ nem bír kíváncsiságával, és népviseletbe ellátogat a kocsmába. Hada parasztlegénynek öltözik, és feleségül veszi a szép lányt. Csak Budapesten derül ki, hogy a házasság érvényes…

 

Szóljatok a köpcösnek! - Filmcafe, december 12. vasárnap, 14.50h

Filmet készíteni egyszerű. Chili Palmer (John Travolta) biztos benne, hogy ő is tudna csinálni egyet. Eddig Miamiben volt gengszter, de most, hogy valami zsarolási pénz behajtása miatt úgyis Los Angelesben jár, úgy dönt, belevág. Kiszemel magának egy producert, éjjel rátör, és a maga egyszerű, de életveszélyes módján meggyőzi: kezdjék együtt a következő nagy filmet. Minden a legjobb úton halad, csakhogy Chili régi kollégáinak más tervei vannak. A miami alvilág színe-java hamarosan megindul az álomvárosba.

 

Feledés - TV2, december 12. vasárnap, 15.20h

Jack Harper az egyik utolsó robotrepülő szerelő, aki a Földön állomásozik. Egy nagyszabású hadművelet része ő, melynek során az élethez nélkülözhetetlen forrásokat vonnak ki a Földről a több évtizedes háború után, és egy szörnyű fenyegetés árnyékában. Ám Jack küldetésének nemsokára vége. Több ezer méter magasan járőrözik a lélegzetelállító égbolton, de az élete a feje tetejére áll, amikor megment egy gyönyörű idegent egy lezuhant űrhajóból. A nő érkezése olyan események láncolatát indítja be, melyek során Jack kénytelen megkérdőjelezni mindent, amit tud, és az emberiség sorsa az ő kezébe kerül...

 

Valami Amerika - SuperTV2, december 12. vasárnap, 16.30h

A történet valahol Ausztriában kezdődik, a hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton, de ez talán kevésbé lényeges, mint az érkező személye. Ö az "amerikai", aki egy jobb-kormányos luxusautóban szivarozva, Alex Brubeck néven érkezik Magyarországra, szülőföldjére, amit még fiatalon hagyott el. Neki ez az utazás a rég várt hazatérést, egy magyar reklámfilm-rendezőnek, Tamásnak pedig a "nagy lehetőséget" jelenti. Tamás bátyját, Ákost _ a menő építési vállalkozót _ és öccsét, Andrást _ a világban helyét kereső művészlelket _ hívja segítségül. Az a tervük, hogy elszórakoztatják az európai ügyeit intéző amerikai producert, hogy megnyerjék Tamás filmjéhez, mint tőkéstársat. Alex, amíg lehet, titkolja származását, és azt ígéri, beszáll a produkcióba a filmhez szükséges pénz felével. Az összeg másik felét -, ami ez esetben hatvan-millió forint _ viszont a testvéreknek kéne előteremteni. Mégpedig hat nap alatt. Megszerezhetik a pénzt, de vajon mi lesz az ára? A pénzügyi dolgok gyakran érzelmi problémákkal járnak együtt, a férfiak meg többnyire nőkkel, de még milyenekkel. Tamásnak ott van Eszter, Ákosnak pedig Timi, a nőiesség két markáns képviselője, akiket még véletlenül sem lehet összetéveszteni. Terka néniről, a bejárónőről nem is beszélve, akit mint anyjukat tisztelik a fiúk. Természetesen ebben a történetben is ők, a nők állnak mindennek a hátterében, és mint általában, a megoldást is bennük kell keresni a felmerülő problémákra. Abból pedig akad bőven, pláne ha vígjátékról van szó…

 

Superbad - avagy miért ciki a szex? - Sony Movie Channel, december 12. vasárnap, 16.30h

A legtöbb, mondhatni mindegyik középiskolás srác gondolata a szex körül forog. Így van ezzel Evan és Seth is, az elmúlt négy esztendőt egymás társaságában és _ gondolatban _ szebbnél szebb, szexis csajokkal töltötték. Az ábrándozásnak azonban a suli befejezésével hamarosan vége szakad. Ráadásul kénytelenek szembenézni a szomorú ténnyel, szűzen fejezik be az évet. A váratlan bulimeghívás talán az utolsó lehetőség a két lúzer számára, hogy elveszítse azt, amije van. Evan és Seth mindent el is követ annak érdekében, hogy ez így legyen.

 

A holnap határa - Film+, december 12. vasárnap, 18.10h

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt. Amikor váratlanul mégis bevetik az idegenek elleni ütközetben, hamar hősi halált hal. Az egyik földönkívülivel való közvetlen érintkezés miatt azonban feltámad, és egy időhurokba kerül. Kénytelen számtalanszor végig élni ugyanazt a pokoli küzdelmet. Ám az esélyei egyre jobbak, különösen, amikor meggyőzi a legendás Angyalt (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magát mentse meg, hanem az egész emberiséget.

 

A port.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.