Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Pihend ki a hosszú hetet a tévé előtt!

Aranyoskám - RTLII, március 27. vasárnap, 10.15h

Michael Dorsey (Dustin Hoffman) színésznek nehezére esik megkeresni a lakbérre valót. Ám egy nap nagyszerű lehetőségre bukkan: meghallgatásra mehet egy menő folytatásos sorozat egyik szerepére. Csak egy a bökkenő: középkorú nőt keresnek. De Michael nem ismer lehetetlent: csak egy kis smink, egy paróka, kitömött melltartó, és Dorothy Michaelsként máris tarolhat a meghallgatáson. Hamarosan megindul a siker útján, ám arra nem számít, hogy beleszeret egyik kolléganőjébe, a csodaszép Julie-ba (Jessica Lange), aki azonban Dorothyt legjobb barátnőjének tekinti.

 

Felhőatlasz - Film Mánia, március 27. vasárnap, 10.35h

Az emberi életek és tettek kihatással vannak egymásra. Rajtuk keresztül kapcsolódik össze múlt, jelen és jövő, végső soron minden mindennel összefügg. A lelkek téren és időn keresztül vándorolnak, akár az égbolton a felhők. De vajon mi magunk irányítjuk sorsunkat, vagy valamilyen külső erő hatására történik mindez? Hat történet bontakozik ki 1849 és 2321 között, a rabszolgaság elleni szenvedélyes felszólalástól, az apokalipszis után törzsi szintre süllyedt emberiség újrakezdéséig.

 

Elmentek otthonról - Film+, március 27. vasárnap, 11.20h

A szerelmespár Sonia (Alice David) és Franck (Philippe Lacheau) meghívja barátait Sonia apjának (Christian Clavier) luxusszállodájába, Brazíliába. És ha már a paradicsomban vannak, Franck szeretné megkérni Sonia kezét, de ehhez meg kell szereznie az apa jóváhagyását is. Amikor azonban a csapat férfi tagjai könnyű kalandok reményében kirándulást terveznek az esőerdő mélyére, Sonia apja váratlanul a fiatalokra sózza öreg, ám nagyszájú anyját útitársnak, elvégre mi baj történhetne? Csak annyi, hogy elszabadul a pokol.

 

Az élet ízei - Prime, március 27. vasárnap, 12.10h

A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is kifinomult fogássá változnak a keze alatt, amivel vendégeit teljesen megbabonázza. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló. És ez most az egzotikus Indiából érkezik. Egyik napról a másikra toppan be a csendes városkába a Kaddam család, akik nem kisebb tervvel állnak elő, mint hogy megnyitják indiai éttermüket szemben a francia gasztro-csodával. Nemcsak a hangos zenétől lesz zajos a környék, de a kurkuma, a szegfűszeg, a curry, és a garam masala is felpezsdíti a lakók ízlelőbimbóit. Az eddig rozmaringtól, és bazsalikomtól illatozó környék élete kezd teljesen a feje tetejére állni, és ezt persze Madam Mallory sem nézheti tétlenül. Megkezdődik a rivalizálás, míg nem a Kaddam család gyöngyszeme, a hihetetlenül tehetséges Hassan (Manish Dayal), és Madame Mallory elbűvölő séf helyettese, Maquerite (Charlotte Le Bon) szövetkeznek: a két teljesen eltérő kultúra ízeit egyesítve élettel telítik meg nemcsak a tányérokat, de a bájos városkát is. És ez még Madame Mallory világát is felkavarja. Szárnyai alá veszi Hassan-t, hogy megtanítsa a kulináris kifinomultság minden csínjára, és közben ő maga is megnyílik az új ízekre, és az élet új csodáira. Mert kell az a kis fűszer, ami kicsit megbolondítja, és felkavarja az egyhangú ízeket!

 

Furcsa pár 2. - Paramount Network, március 27. vasárnap, 12.15h

Jack Lemon és Walter Matthau visszatérnek, mint az összeférhetetlen Felix Unger és Oscar Madison. A New York-i apartman korábbi két lakója, Felix és Oscar most egy szűkös autóban találja magát, miközben egy esküvőre tartanak Los Angelesből San Malina felé.

 

A kokainkölyök - Viasat Film, március 27. vasárnap, 14.05h

A múlt század nyolcvanas éveiben a kábítószer elárasztotta Detroit városát. A drog járványszerűen terjed, és szükségszerűen magával hozza a bűnözési ráta emelkedését, a kábítószer-üzletben érdekelt bandák háborúját. A munkáscsaládból származó Rick tinédzserként kerül összetűzésbe a törvénnyel, kábítószer-kereskedelemért tartóztatják le. Hogy elkerülje a börtönt, elvállalja, hogy az FBI beépített informátora lesz. A film valós eseményeken alapul, Richard Wershe Jr. története ihlette.

 

Álomkeringő - Duna Tv, március 27. vasárnap, 14.20h

A bécsi opera ünnepelt sztárja, Turi Gábor (Sárdy János) visszavonul a színpadtól, mert hatalmas földbirtokot örökölt Magyarországon azzal a feltétellel, hogy lemond az énekesi karrierről. Impresszáriójával, Dorettivel (Latabár Kálmán) leutazik a birtokra és átveszi annak irányítását, noha nem ért hozzá. Egy napon megjelenik a kastélyban egy távoli rokon, Ágnes, aki szintén igényt tart az örökségre. Fondorlatos módon ráveszi Gábort, hogy megszegje fogadalmát és ismét színpadra lépjen. Terve mégsem úgy sikerül, mint ahogy elképzelte, mivel közben beleszeret a férfibe.

 

Százkarátos szerelem - RTLII, március 27. vasárnap, 14.50h

Kate (Emma Thompson) és Richard (Pierce Brosnan) igazi zsémbes elvált házaspárként viselkedik egymás társaságában, és bár évek óta külön élnek, a legjobb barátoktól kezdve gyerekeikig mindenki biztos benne, hogy egyszer ismét egymásra találnak. Kate szerint azonban erre már nincs esély, ezért sokkal szívesebben ismerkedne más férfiakkal, akár interneten, akár ismerősökön keresztül. Amikor azonban Richard egy nap azzal állít be hozzá, hogy egy cégpanama következtében minden vagyonukat és nyugdíjalapjukat elvesztették, valamint veszélybe került ígéretes gyermekeik jövője is, hajlandó exével Párizsba menni, hogy megmentsék a jövőjüket. Vakmerő tervet eszelnek ki: az őket kisemmiző párizsi cég vezetőjének esküvőjére bejutva meglovasítanák a menyasszony milliókat érő gyémánt nyakláncát...

 

Jurassic Park - Mozi+, március 27. vasárnap, 15.50h

Michael Crichton regénye alapján! A Costa Rica nyugati partjainál fekvő dzsungelszigeten évek óta nagyszabású terv előkészületei folynak. John Hammond amerikai milliárdos a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: borostyánba zárt dinoszaurusz vérből, génsebészeti eljárással újraalkotja a jura-korban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be a szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoztak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem számítottak, hogy egy pénzéhes számítógépes szakemberük a konkurencia megbízásából kikapcsolja a rendszert. Az őslények elszabadulnak, s kiderül, hogy sokkal gyorsabbak, intelligensebbek és veszélyesebbek, mint ahogy azt a park megalkotói gondolták...

 

A szerelem visszavár - SuperTV2, március 27. vasárnap, 16h

Az amerikai sztárfocista Ryan Hawkes talpa alól kicsúszik a talaj, amikor ittasan súlyos autóbalesetet szenved. Hogy összeszedje magát egy luxus hajóútra megy, ahol találkozik a válófélben lévő orosz anyukával, Lanával, akivel azonnal szerelembe esnek.

 

Kegyetlen játékok - Paramount Network, március 27. vasárnap, 16.45h

Sebastian, egy manhattani elitiskola diákja fogadást köt mostohatestvérével: el kell csábítania Anette-t az új iskolaigazgató ártatlan és naiv lányát.

 

Egy lányról - Film4, március 27. vasárnap, 18h

A tizenhat éves Jenny London külvárosában él a múlt század hatvanas éveiben. A kislány nemcsak szép, de okos is, szülei örömére egyetemre készül, miközben csellón játszik és franciául tanul. Egy esős nap Jenny találkozik a harmincas Daviddel. Miközben lassan románc bontakozik ki közöttük, a férfi valóra váltja mindazt, amit a lány a legmerészebb álmaiban gondolt. Bevezeti a társaságba, az éjszakai élet forgatagába, még Párizsba is elmennek. Jenny megízleli a szerelmet és a szabadságot, és ennek hatására elhanyagolja a tanulást, otthagyja az iskolát.