Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Tévéajánlónk arra az esetre, ha otthon maradnál egész nap.

Mona Lisa mosolya - Filmcafe, május 15. vasárnap, 9.20h

Katherine Watson (Julia Roberts) abban a hiszemben vállalja el a munkét a leányiskolában, hogy az állam legjobb és legtehetségesebb diákjai élni fognak majd a lehetőségeikkel. Ám a lányok, köztük a vezéregyéniségek, Nancy Abbey (Marcia Gay Harden), Joan (Julia Stliles) és Betty Warren (Kirsten Dunst) számára sokkal értékesebb egy eljegyzési gyűrű és a háziasszony szerep, mint a tudományos műveltség. Katherine érkezése felbolygatja az iskola és a diákok életét, tanítványainak előbb-utóbb dönteniük kell, merre akarnak tovább menni.

 

A kolosszus - Film Mánia, május 15. vasárnap, 11.20h

Gloria, a New Yorkban élő, munkanélküli party girl összeveszik az érzékeny barátjával, Timmel. Elhatározza, hogy abbahagyja az önpusztító életmódot, és visszatér a szülővárosába, hogy új életet kezdjen. Találkozik a gyermekkori barátjával, Oscarral, akinek van egy bárja és néhány ivós cimborája. Hiába a szándék, Gloria folytatja az ivást. Időközben a világ másik felén egy gigászi kolosszus megtámadja Szöul városát. Egy éjszaka Gloria rájön, hogy a tudatával képes irányítani a szörnyeteget.

 

A szerelem visszavár - Prime, május 15. vasárnap, 13.15h

Az amerikai sztárfocista Ryan Hawkes talpa alól kicsúszik a talaj, amikor ittasan súlyos autóbalesetet szenved. Hogy összeszedje magát egy luxus hajóútra megy, ahol találkozik a válófélben lévő orosz anyukával, Lanával, akivel azonnal szerelembe esnek.

 

Nagydumás kiscsajok - TV2, május 15. vasárnap, 13.50h

Molly Gunn az elkényeztetett gazdag lányok életét élte, amíg rocksztár apja élt. Halála után élhetett volna még a hátrahagyott vagyonból, de menedzserük mindenükből kiforgatta a családot. Molly-nak életében először munkát kell keresnie, hogy eltartsa magát és megtartsa megmaradt barátai tiszteletét. Egyik barátja beajánlja egy lemeztársaság igazgatónőjéhez, aki szívességből alkalmazza bébiszitterként Molly-t. Ray zárkózott kislány, aki korához képest kicsit koravén. Anyjának nincs ideje foglalkozni vele, apja pedig kómában fekszik. Molly és Ray összecsapnak az elején, hiszen egyikük sem akarta a helyzetet, amibe kerültek. Lassan azonban barátság bontakozik ki köztük: Molly megtanul felnőttként élni, és megtaníthatja Ray-nek, hogyan maradhat még gyermek...

 

100 Dolog - RTLII, május 15. vasárnap, 14.20h

Ha az ember részegen köt fogadást, arra a gatyája is rámehet. Egy napon Toni (Matthias Schweighöfer) és jó barátja, Paul (Florian David Fitz) anyaszült meztelenül ébrednek üres, fűtetlen lakásaikban. A két férfi világéletében rivalizált egymással, de nem jutottak dűlőre, hogy melyikük a jobb. Ezért aztán egy éjszaka őrült fogadást kötnek. Száz napig a rengeteg dolgukból mindennap csak egyetlen cuccot vehetnek vissza. Vajon az alsónadrág lesz-e az első, amit visszavesznek?

 

A kék bálvány - Duna Tv, május 15. vasárnap, 14.25h

Lóránt báró tönkrement. Nincs más választása, mint amit sok nincstelen is tesz, kivándorol Amerikába. Hűséges inasa, Péter is vele megy. Egy bárban pincérként helyezkednek el, ahol az egyik vendégben a báró a saját nagybátyjára ismer. Felindultságában nem hajlandó kiszolgálni, ezért elbocsájtják állásából. De a szerencse azért nem hagyja el. Egy sorsjegyen vidéki farmot nyer, igaz csak a hatodrészét, de mégiscsak van hova mennie. Itt aztán menten beleszeret az egyik társtulajdonosba, Mary Turnerbe, nem is sejtve róla, hogy a bájos lány valójában milliomos… Az első magyar hangos filmet 90 éve, 1931. szeptember 25-én mutatták be.

 

Átkozott boszorkák - Filmcafe, május 15. vasárnap, 14.45h

Sally és Gillian, a két testvér mindig tudta, hogy nem olyan, mint a többi gyerek. Szüleik halála után különc nagynénjeik nevelték őket, és a háztartásuk egy cseppet sem volt hétköznapi, már kiskoruktól gyakorolták a családjukban generációról generációra öröklődő varázslást. Egy apró gond van csak a csodálatos örökséggel: egy átok, miszerint az a férfi, aki a család egyik nőtagjába beleszeret, idő előtt meghal. Sally (Sandra Bullock) igazi szerelemre vágyik, és megpróbál távol maradni a varázsló praktikáktól, míg Gillian (Nicole Kidman) bolondos és csapodár módon élvezi hatalmát a férfiak fölött. Amikor azonban Gillian találkozik Jimmy-vel, egyre különösebb dolgok történnek.

 

Vejedre ütök - Moziverzum, május 15. vasárnap, 14.55h

A 2000-es Apádra ütök című nagysikerű vígjátékban Greg-nek el kellett utaznia leendő felesége szüleihez, hogy azok áldásukat adják a házassághoz. Az apósával igencsak meggyűlt a baja, de végül is beadta a derekát. Egy kívánsága maradt csak csupán: találkozni akar Greg szüleivel. Így hát a folytatás témája nem is lehet más, mint hogy a leendő pár és az ara szülei ellátogatnak az idősebb Beckur-ékhoz, Detroitba. A két család azonban alapjaiban különbözik egymástól! A dolgok ennek ellenére mindaddig remekül mennek, míg Jack rá nem jön, hogy az ügyvéd és az orvos, akiket Greg bemutatott, valójában egy otthonülő liberális apa és egy nyugdíjas-szexre specializálódott terapeuta…

 

Téli mese - RTLII, május 15. vasárnap, 16.45h

Ebben a különös világban New York nem az a város, amit ismerünk. Lakói másképp öltöznek, másképp viselkednek, és mindig készen állnak a csodára. Peter (Colin Farrell), a legjobb betörő a városban, de folytonosan menekülni kényszerül. Az egyik betörése során beleszeret egy rejtélyes, titokzatos lányba, aki halálos beteg. Következő betörésén őt és fehér lovát titokzatos felhő nyeli el. Amikor évtizedekkel később újra előbukkan, már minden egészen más, mint addig volt, és ő nem emlékszik semmire.

 

Igazából szerelem - Prime, május 15. vasárnap, 18h

Kacajra fakaszt, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, felszabadítja a szellemet, túlkapásokat eredményez, kockázatra késztet _ mámorító, izgalmas, meghökkentő, váratlan, kellemetlen, felfoghatatlan, bárdolatlan, páratlan. A szerelem tényleg körülvesz minket…Az új, agglegény miniszterelnöktől kezdve, aki azonnal belezúg a személyzet egyik üdítően valóságos tagjába, amint belépett a Downing Street 10-be, az íróig, aki Dél-Franciaországba menekül újfent összetört szívét ápolgatni, és szerelemre lel egy tóban. A jómódú férjes asszonytól, aki arra gyanakszik, hogy a férje félrelép, az újdonsült menyasszonyig, aki férje legjobb barátjának távolságtartását érti félre. Az iskolásfiútól, aki a suli legmegközelíthetetlenebb lányának figyelmét szeretné felhívni magára, az özvegy nevelőapáig, aki megpróbál kapcsolatba kerülni a fiúval, akit hirtelen alig ismer. A szerelemtől epedő menedzsertől, aki szerencsét próbál vágyának régóta dédelgetett, ki nem mondott tárgyával az irodában, a korosodó, "már láttam mindent, de kevésre emlékszem" rock-sztárig, aki pályája alkonyán a saját meg nem alkuvó módján akar visszatérni a színre. A szerelem, ez az egyenlő esélyekkel kecsegtető bajkeverő mindenkinek zűrzavart hoz! Ezek a londoni életek és szerelmek találkoznak, keverednek össze és tetőznek be Szenteste _ újra és újra és újra _ romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen...