Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Pihend ki a hét fáradalmait a tévé előtt!

Muriel esküvője - Film Mánia, január 8. vasárnap, 10.15h

Az utóbbi évek egyik legismertebb ausztrál filmje Murielről, a bátortalan, gátlásos és csúnyácska lányról szól, aki egy álmos, vidéki kisvárosban él. Muriel életét az apján és a testvérein kívül még az ismerősei is megkeserítik. A lány naphosszat ül a szobájában, ABBA-dalokat hallgat és a saját esküvőjéről álmodozik, amelynek köszönhetően kiszabadulhatna a családi fészekből. Az esküvő rövidesen Muriel rögeszméjévé válik. Amikor a keserűség pohara betelik, a lány az első adandó alkalommal, kitisztítja apja bankszámláját és habozás nélkül Hawaiira szökik, hogy szakítson eddigi életével.

 

Pomponsrácok - Filmcafe, január 8. vasárnap, 11.40h

Shawn és Nick a Ford gimnázium két ünnepelt focijátékosa. A srácoknak a dögunalmas edzőtábor helyett állandóan a lányokon jár az eszük. Egyszerű szurkolókként férkőznek a pompontábor lányainak közelébe, akiket még a meztelen fürdőzésre és szurkolásra is rávesznek. A gondok akkor kezdődnek, amikor Shawn beleszeret Carlyba, a pomponlányok vezetőjébe, aki viszont cseppet sem bízik a két széltolóban. Közeledik a nyár végi nagyszabású pomponverseny. Shawn és Nick elhatározzák, hogy győzelemre segítik a csapatot, így talán Shawn is közelebb kerülhet Carly szívéhez.

 

A doboz - Filmcafe, január 8. vasárnap, 13.20h

Arthur az Amerikai Űrkutatási Hivatal mérnöke, a felesége, Norma irodalomtanár. A házaspár a középosztálybeliek átlagos életét éli a múlt század hetvenes éveiben. Az anyagi helyzetük váratlanul megrendül, amikor mindkettőjüknek munkahelyi problémái támadnak. Másnap egy dobozt találnak a küszöbön. Azután felbukkan a kézbesítő is, aki elmondja, hogy megváltoztathatják az életüket. Egy napjuk van arra, hogy eldöntsék, megnyomják-e a dobozon lévő gombot. Ha megteszik, meghal egy általuk nem ismert ember, ők pedig egymillió dollárt kapnak.

 

Dutyi dili - RTL, január 8. vasárnap, 13.20h

Egy fatális véletlen folytán a bankrablók helyett két harkálykosztümös, puhány reklámembert tartóztatnak le és ítélnek 125 év börtönre. Harry (Richard Pryor) nem tudja komolyan venni a dolgot, biztos benne, hogy nemsokára olyan könnyen kiszabadulnak, mint ahogy bekerültek. Ám a helyzet valahogy nem akar jobbra fordulni, ezért kénytelenek a sarkukra állni, ha nem akarják ebben a nehézfiúktól hemzsegő társaságban egy zsákban végezni. Ezért bőszen tettetik a nagyfiút, nem kis hatást gyakorolva a börtönlakókra.

 

Nők - TV2, január 8. vasárnap, 13.25h

Mary boldognak hitt élete váratlan fordulatot vesz, amikor szembesül férje hűtlenségével. Minderről a barátnők is tudomást szereznek, ki így, ki úgy áll a történtekhez. Mindenki más tanáccsal, ötlettel rukkol elő, hogy mit tegyen ebben a helyzetben. Mary legjobb barátnője, a magazinszerkesztő Sylvie viszont kipletykálja az újságjában a problémáit. Árulása pedig rádöbbenti Mary-t arra, hogy át kell értékelnie eddigi kapcsolatait. A társaságnak hátat fordítva elutazik az anyjával és a lányával egy kis lazításra. New Yorkba visszatérve pedig elhatározza, hogy rendezi az ügyes-bajos dolgait...

 

Az első lovag - SuperTV2, január 8. vasárnap, 13.45h

Artúr király harcba száll a gonosz Malagant herceggel, aki megint egy újabb várost akar az uralma alá hajtani. E város úrnője, a gyönyörű Guinevere eközben beleszeret uralkodójába, és úgy dönt, hogy feleségül megy hozzá. Ám éppen amikor belépne a királyi vár kapuján, véletlenül összetalálkozik egy ismeretlen nomáddal, Lancelot-tal. Eközben pedig Artúr király meglátja Lancelot-ban a bátor és becsületes hőst, és a híres Kerekasztal lovagjává teszi. Lancelot azonban csak egyet akar: az áhított nő kezét. És senki sem tudhatja előre, hogy mire is képes egy ilyen elsöprő erejű szerelem...

 

Mielőtt felkel a Nap - Viasat3, január 8. vasárnap, 13.45h

Jesse (Ethan Hawke), az amerikai srác, és Celine (Julie Delpy), a francia végzős diáklány a Budapestről Bécsbe tartó vonaton ismerkednek össze. A két fiatal kellemesen elbeszélget az út során, melynek következtében a fiú arra kéri a lányt, tartson vele a bécsi éjszakában. Celine belemegy a dologba és a két fiatal együtt tölti azt a néhány órát, amely a reggelig még hátravan. Kapcsolatuk végül elsöprő szerelemben teljesedik ki, csakhogy napkeltekor el kell válniuk.

 

Nap nap után - Moziverzum, január 8. vasárnap, 14h

A 16 éves Rhiannon beleszeret egy különös lélekbe, akit csak A-nak hívnak, és minden egyes nap más ágyban, más-más testben ébred. A kettejük között kialakuló kapcsolat olyan erős, hogy elhatározzák, minden nap megkeresik egymást, pedig még csak nem is sejtik, mit és kit hoz a következő reggel. Ahogy egyre inkább beleszeretnek egymásba, a realitásokkal is kénytelenek szembenézni: vajon képesek lehetnek úgy leélni közös életüket, hogy egyikük minden 24 órában más személyt testesít meg?

 

Az új rokon - Duna Tv, január 8. vasárnap, 14.15h

Esztáry Sándor feleségével, fiával, és felesége elszegényedett rokonaival éli egyhangú életét falusi kúriáján egészen addig, míg egy újabb szegény rokon, az Amerikában nevelkedett Kitty meg nem érkezik. Kitty modern gondolkodású lány, aki hamar beleszeret Miklósba, a szépreményű, szegény ifjúba. Miután tudomására jut, hogy a fiúnak egy gazdag lányt kell feleségül vennie, Pestre szökik, és táncosnőnek áll egy mulatóba…

 

A bakancslista - RTL, január 8. vasárnap, 15.45h

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.

 

Mátrix - Viasat3, január 8. vasárnap, 15.45h

Két valóság létezik. Az egyik mindennapi életünk _ a másik az, ami mögötte van. Az egyik álom. A másik a mátrix. Neo kétségbeesetten kutatja az igazságot a mátrixról. Erről a titokzatos és ismeretlen valamiről. Neo csak mendemondákból hallott _ de biztos benne, hogy ez az elképzelhetetlen dolog rosszindulatú, és titokban irányítja az életét. Neo úgy véli, Morpheus, ez a legendák övezte férfi, akit a világ legveszélyesebb emberének tartanak, megmutatja neki az igazságot. Egy éjszaka Neo találkozik egy gyönyörű ismeretlennel, Trinityvel, aki elvezeti őt egy másik világba, ahol Neo találkozik Morpheusszal és személyesen megtapasztalja az igazságot a mátrixról. Neónak egy kérdésre is választ kell találnia, amely ugyanolyan mellbevágó, mint az első. Vajon ő a kiválasztott? Még mielőtt felfoghatná, miről van szó, Neo biztos abban, hogy a kérdésre nem a válasz. Mások, mint Morpheus társa, Cypher egyetértenek. Ám akadnak olyanok is, akik nem egészen biztosak ebben. A mátrixnak védelmezői is vannak. Vezetőjük a könyörtelen és szó szerint fékezhetetlen Smith ügynök. A mátrix őreinek módszerei egyszerre ámulatba ejtőek és rémisztőek. Neo, Morpheus és Trinity élethalálharcot folytat a mátrix gonosz és szinte legyőzhetetlen őrei ellen, hogy választ találjanak kérdéseikre, ráeszméljenek valódi erejükre, és megismerjék sorsukat. Minden mozdulat, minden másodperc, minden gondolat döntő jelentőségre tesz szert, ha ki akarnak szabadulni a mátrix rabságából, és elpusztítani mindazt, amit képvisel.

 

Az elvarázsolt dollár - Mozi+, január 8. vasárnap, 16.25h

A pénzhamisítás azóta jövedelmező "mesterség", amióta a pénzt feltalálták. Büntetni ugyan mindenkor büntették, de amíg a leleplezés meg nem történik, addig is jókat lehet kaszálni. A legjobb, ha nem a mindenki által jól ismert saját pénzeszköz kerül hamisításra, hanem az átlagmagyar számára ritkán, de inkább soha nem látott idegen pénz, a dollár. A kiváló, de állandóan renitenskedő nyomozó, Ötvös Csöpi éppen felfüggesztve, így a főnöki allűrjein kívül semmiben sem kiemelkedő doktor Kardos kezében a lehetőség a dollárhamisító banda leleplezésére...

 

Mennyei csodák - SuperTV2, január 8. vasárnap, 16.30h

A Beam család hihetetlen, ám igaz története. Amikor Christy megtudja hogy tízéves lánya, Anna egy ritka, gyógyithatatlan betegségben szenved, elhatározza, hogy megtalálja a gyógyulásának a módját, bármibe kerüljön is. Később Anna egy szörnyű balesetet szenved, amit nemcsak hogy túlélt, de hihetetlen és megmagyarázhatatlan csodában lesz része. A baleset ugyanis drámai változást hoz a kislány állapotában, lehetővé téve, hogy elinduljon a gyógyulás felé, és a család újra boldogan éljen.

 

Az éhezők viadala - AMC, január 8. vasárnap, 17.25h

A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal _ számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

 

Hart háborúja - Filmcafe, január 8. vasárnap, 17.40h

A hadifogolytáborban is katona marad William McNamara tábornok, aki a háború végén esett német fogságba az embereivel. Ragaszkodik ahhoz, hogy honfitársai is katonákhoz méltóan viselkedjenek. Bajorország mélyén, a kegyetlen német őrök között is igyekszik elhitetni embereivel, hogy a fegyelem, a rend és az öntudat életben tarthatja és hazasegíti őket. Amikor az egyik barakkban gyilkosság történik, saját kezébe veszi az események irányítását. Szabályos haditörvényszéki tárgyalást tartanak. Még társai sem sejtik, hogy mindez egy nagyszabású akció része.

 

A múmia visszatér - Mozi+, január 8. vasárnap, 18.20h

1935-ben, tíz évvel a mumifikált egyiptomi pappal, Imhotep-pel történt szörnyű találkozás után Rick O'Connell és Evelyn boldog házasok, és egy eszes kissrác, a nyolc éves Alex szülei. A fiú az apjától örökölte kalandvágyát és humorérzékét, anyjától pedig az ősi kultúrákhoz való vonzódását. Ha pedig a lurkó élénk fantáziáját kell felpiszkálni, mindig kéznél van a nagybácsi, Jonathan. Londoni otthonuktól sok száz mérföldre, a Szahara homokja alatt egy újabb rémálom éledezik. Hatezer évvel ezelőtt a Skorpiókirály nevű vad harcos alkut kötött Anubisz Istennel, de elárulta őt, és ezért örök kárhozatra ítéltetett. Most feltámad, hogy Anubisz seregével elpusztítsa a világot. Közben Londonban, a British Múzeum ódon falai közt különös szertartás kezdődik: a világuralomra éhes csapat újra fel akarja támasztani Imhotep-pet, mert ő az egyetlen, aki képes legyőzni a Skorpiókirályt...

 

Felforgatókönyv - Paramount Network, január 8. vasárnap, 18.45h

Egy nap a látszólag átlagos és magányos Harold élete fenekestül felfordul, amikor egy női hang kezdi kommentálni tetteit, gondolatait és érzéseit, amit természetesen csak ő hall.