Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Vasárnapi ágyban fetrengéshez, semmit nem csináláshoz ajánljuk.

Serenity - AMC, július 2. vasárnap, 10.10h

Malcolm Reynolds kapitány kétes üzleteket és gyanús fuvarokat bonyolít űrhajóján, a Serenityn. Egyik alkalommal két utast vesz a fedélzetre, az ifjú doktort, és annak labilis, telepatikus képességekkel megáldott húgát. Kiderül, veszélyes ügybe keveredett, a testvérpár ugyanis az univerzumot uraló hatalom elől menekül. A Serenity legénysége így hamarosan a Világszövetség hadereje és az űr peremén portyázó Fosztogatók kannibál hordái között találja magát. A két fenyegető ellenség közt lavírozva ráébrednek, hogy a legnagyobb veszély a Serenity fedélzetén les rájuk.

 

A 13-as rendőrőrs - Filmcafe, július 2. vasárnap, 11h

A detroiti Jake Roenick (Ethan Hawke) és társai kis ünnepség keretében arra készülnek, hogy örökre bezárják a város legrégebbi rendőrőrsét, amikor éjszakára behoznak néhány nehézsúlyú bűnözőt, akiket a hóvihar miatt nem tudnak elszállítani a központi fogdába. Köztük van Marion Bishop (Laurence Fishburne) is, akire nemcsak a rendőrség foga fájt már régóta. A másik bűnbanda hamarosan megjelenik a szilveszterező őrsön, hogy vetélytársaikat kiiktassák. Élet-halál harc veszi kezdetét a rendőrök és a bandák között.

 

La Bamba - Paramount Network, július 2. vasárnap, 11.30h

Az életrajzi film a fiatal rocksztárról, Ritchie Valensről szól, aki 17 évesen meghalt egy repülőgép-balesetben Buddy Hollyval és The Big Bopperrel.

 

Hacsi – A leghűségesebb barát - Moziverzum, július 2. vasárnap, 11.55h

Egyik nap az ingázó Wilson professzor gazdátlan kutyakölyköt talál a vasútállomáson. Megsajnálja, és hazaviszi az állatot. A felesége, Cate nem örül neki, de végül megenyhül, és megengedi, hogy a japán akita kutyus náluk maradjon. A kutya és a professzor között szoros barátság alakul ki. Hacsi minden nap elkíséri őt a vonathoz, este pedig kimegy elé az állomásra. Így megy ez egészen addig, míg egyszer nem érkezik meg a gazdi. A kutya azonban élete végéig hűségesen várta a professzort, minden nap megjelent az állomáson.

 

Nagy durranás - A második pukk - TV2, július 2. vasárnap, 14h

Újra akcióban Topper Harley, a kezelhetetlen és rettenthetetlen amerikai katona mintaképe. A hadsereg roppant fontos és rettenetesen veszélyes feladattal bízza meg, amelyet Rambo is megirigyelhetne. Miután minden épkézláb emberük csődöt mondott, Topper Harley-re vár a feladat, hogy kiszabadítsa az iraki fogságban vergődő katonákat. A fickókat a gonosz admirális zárta sziklabörtönbe, amikor a fogságba esett társaikat mentek kiszabadítani Irakba, akik még a korábbi foglyokat akarták kiszabadítani és így tovább...

 

Gettómilliomos - SuperTV2, július 2. vasárnap, 14.10h

A legnépszerűbb vetélkedő, a Legyen Ön is milliomos! indiai változatában a tizennyolc éves, gettóból származó Jamal Malik egyetlen lépésre van a húszmillió rúpiás főnyereménytől. Már csak a döntő kérdés van hátra. A játékvezetőnek, Prem Kumarnak egyáltalán nem tetszik a helyzet alakulása, az, hogy egy senki került helyette a reflektorfénybe. A műsor végén rendőrök várják a fiatalembert. Csalással gyanúsítják, nem hiszik el, hogy tudhatta az eddigi válaszokat. A kihallgatáson kérdésről kérdésre faggatják. Jamal elbeszéléséből kibontakozik az élettörténete.

 

Kard és kocka - Duna Tv, július 2. vasárnap, 14.35h

A Rákóczi-szabadságharc idején Schwartzenau őrnagy a császári katonák félévi zsoldját szállítja Tokajra. Árvay kapitány és kis kuruc csapata megtámadja őt és kíséretét, majd elrejtőzik a közeli fogadóban. A betérő Schwartzenaunak a kuruckapitány magyar arisztokrataként mutatkozik be. Mivel az őrnagy vad szerencsejátékos, kockázni kezdenek, és Árvay hajnalra a teljes zsoldot elnyeri. A fogadóban hamarosan megjelennek az őrnagyot kereső tokaji labancok, majd a felmentő kuruc vitézek toppannak be…

 

Hölgyek a pácban - RTL KETTŐ, július 2. vasárnap, 14.50h

Violet (Greta Gerwig) és barátnői, a szexi Heather, az elvhű Rose és a cserediák Lily megelégelik a főiskola kampuszán uralkodó fiúk modortalanságát. Úgy döntenek, hogy véget vetnek a depressziós férfi uralomnak, és zenés-táncos programokkal fogják jó modorra tanítani őket, hogyan kell helyesen beszélni és öltözködni, és a lányok hogyan válasszák ki a megfelelő férfiakat. A nagy táncőrület közepette azonban meggyűlik a bajuk a sármos Charlie-val (Adam Brody).

 

A másik Boleyn lány - Filmcafe, július 2. vasárnap, 15.10h

A Boleyn család mindent megtesz, hogy növelje befolyását és hatalmát a Tudor-korabeli Angliában. Ennek érdekében a két nővért, Annát és Máriát is kész felhasználni az apjuk, illetve a nagybátyjuk, Norfolk hercege. A két lány a nyugalmas vidéki életből belecsöppen VIII. Henrik udvarának izgalmas, ám veszélyekkel teli világába. A király szerelméért folytatott versenyfutásban előbb Márián akad meg Henrik szeme, és hamarosan a király törvénytelen gyermekét hordja a szíve alatt. Ám Anna nem tesz le arról, hogy egyszer ő lesz az ország királynéja. Az uralkodó mindkettőjüket meghódítja, de csak egyiküknek van esélye a trónra. A sorsát azonban ő sem kerülheti el.

 

Benjamin Button különös élete - Viasat3, július 2. vasárnap, 15.15h

Nem mindennapi életet él Benjamin Button (Brad Pitt). Nyolcvan esztendősen született, az idő múlásával pedig egyre fiatalabb lesz. 1918-ban látja meg a napvilágot New Orleansban, az első világháború befejezésének pillanatában. Hosszú és különleges élete egészen a huszonegyedik századig tart. A világ számos helyén megfordul, miközben beleszeret Daisybe (Cate Blanchett), akivel az egyre növekvő korkülönbség miatt csak néhány évet tölthet.

 

A csajom apja ideges - Cool, július 2. vasárnap, 15.40h

Simon (Ashton Kutcher) egész életében nem gondolt még semmit komolyan, de most közel jár hozzá. Új barátnőjével, Theresával (Zoe Saldana) hosszú távra tervez, lehet, hogy hamarosan megkéri a kezét. De mielőtt az ember elvesz egy lányt, kénytelen alaposan megnézni az apját, aki eddig nem is sejtette, hogy féltett leánykája egy fehér sráccal kavar. Simon összeszedi minden bátorságát, és igyekszik elkápráztatni a családot. Persze semmi esélye. Egy rendes lányos apa eleve szívből utál minden udvarlót, de hogy a kiválasztott még fehér is legyen, akinek fogalma sincs a sportról, sőt talán állása sincs, azt már tűrhetetlen.

 

Az 50 első randi - Prime, július 2. vasárnap, 16.35h

Henry a paradicsomi Hawaii-on éli az unatkozó playboyok édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucy-val, akinek remek a humora, bájos a mosolya, és a palacsintájából éppen meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba! Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövidtávú memóriája, egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült. Így Henry-nek nem marad más választása: minden nap újból nekiveselkedik, hogy meghódítsa Lucy-t...

 

Napsütötte Toszkána - SuperTV2, július 2. vasárnap, 16.40h

Frances (Diane Lane) sikeres és boldog írónő volt egészen addig, amíg házassága zátonyra nem futott. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője egy repülőjeggyel ajándékozza meg, és elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances az elhanyagolt, ódon villában kap szállást és szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége. Hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének és megvásárolja a villát.

 

Idétlen időkig - RTL HÁROM, július 2. vasárnap, 16.40h

Phil (Bill Murray), a népszerű időjós önző, cinikus alak, aki abban leli örömét, ha pokollá teheti mások életét. Csapásként éri a hír, hogy tahófalvára, Punxsutawney-ba kell utaznia tudósítani a Mormota-napról. Egyetlen reménye Rita (Andie MacDowell), a gyönyörű producer, aki könnyű hétvégi prédának tűnik, ám Rita kikosarazza, ráadásul a kisvárosban reked a stábbal. A végső csapás akkor éri, amikor rájön, hogy az idő megakadt, és minden reggel a Mormota-napra ébred ugyanabban az ágyban. Kétségbeesésében Phil sok ostobaságot követ el, mire belátja, hogy egyedül van a problémával és senki sem tudja őt eljuttatni a holnapba. Miután átverekszi magát a depresszión, egy-két bankrabláson, felismeri, hogy végtelen lehetőség nyílt meg előtte, és bármit megtehet. Akár kedves, elégedett, segítőkész emberré is változhat.

 

Játsz/ma - Film Mánia, július 2. vasárnap, 16.40h

A fordulatos thriller egy gazdag és unott bankárról szól, aki még saját születésnapját is egyedül ünnepelné. Édesapja is hasonló korban lett öngyilkos. A váratlan izgalom akkor keletkezik, amikor saját eltűnt öccse újra felbukkan a színen. A tékozló fiú különleges születésnapi ajándékot talál ki: egy titokzatos játékban való részvételt ajánl bátyjának. A szervező cég egyszerűen felszívódik, mikor az első baljós történések után kutatva a bankár kérdőre vonná őket. A játék tétje immár a saját élete.

 

HAB - RTL KETTŐ, július 2. vasárnap, 17.10h

Dóri (Kerekes Vica), a sütimennyország bájos cukrásza képtelen túltenni magát a szakításon, hiába telt el másfél év, és hiába nősült meg azóta régi szerelme, András (Elek Ferenc). Keserédes hangulata a cukrászda sikerére is rányomja a bélyegét, és ha nem szerez tőkét, bezárhatja a boltot. Nem talál más megoldást, mint benevezni egy családi cégeknek meghirdetett versenybe, amihez azonban sürgősen szüksége van egy férjre és egy gyerekre. Épp kapóra jön Marci, a sármos fogorvos (Mátray László), aki a hiányzó milliókért folytatott hétvégi tréningen a férjének hazudja magát, míg a szomszéd Lacika (Gyarmati Erik) beugrik a meg nem értett közös gyerekük szerepébe.

 

Magas szőke férfi felemás cipőben - AMC, július 2. vasárnap, 18.10h

A titkosszolgálat főnőke meg akar szabadulni egy beosztottjától, aki a tisztségére pályázik. Ezért azt állítja az ártatlan muzsikusról, Francoisról, hogy ellenséges sztárügynök, és ráuszítja kollégáit. Francois persze mit sem sejt az egészből, s egy holdkóros biztonságával botladozik a zűrzavaros helyzetek forgatagában. Valahogy mindig sikerül kikeverednie minden veszedelemből, míg üldözői halomra gyilkolják egymást. Sőt még a szép kémnő, Christine is beleszeret.

 

Csábítunk és Védünk - TV2, július 2. vasárnap, 18.55h

A Csábítunk és Védünk egy precíz és pedáns rendőrnő története, akinek egy szexi, kikapós vígözvegyet kell védelmeznie egy drogbárótól. Eközben különböző rosszfiúk üldözik őket Texason keresztül, köztük korrupt rendőrökkel és bérgyilkosokkal...