Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Tévés csemegék vasárnap napközben.

Szent György és a sárkány - AMC, szeptember 3. vasárnap, 7.50h

Sárkányölő Szent György történetének romantikus feldolgozása. A Szentföldért folytatott első hosszú hadjárat véget ért és György, az angol lovag szeretne végre megállapodni. A vágya az, hogy félreteszi a fegyvert, elfeledi a harcokat és egy saját birtokon letelepszik, ahol nyugalomban élhet. Visszatérvén Angliába, György észak felé veszi az útját, mert arrafelé állítólag jó termőföldeket adnak el. Ám terve hamarosan megváltozik: Edgar király lánya nyomtalanul eltűnik és a király csak akkor hajlandó a földről tárgyalni, ha György elvállalja, hogy felkutatja és visszahozza a gyönyörű lányt.

 

Meztelen diplomata - Magyar Mozi TV, szeptember 3. vasárnap, 9.35h

A Vesztegzár a Grand Hotelben filmváltozatában testet ölt a pizsamás fiatalember, ízléses zöld lámpaenyővel a fején, Maud, a szép szőke lány, a Kis Lagonda-i hotel, amelyet bubópestis miatt vesztegzár alá helyeznek és persze még számos, zseniálisan megrajzolt Rejtő-figura.

 

Lángelmék - Filmcafe, szeptember 3. vasárnap, 10.35h

Jared Hess (Nevetséges Napóleon, Nacho Libre) valós eseményeken alapuló akcióvígjátékában a mindennapi mókuskerékbe belefásult, együgyű David Ghantt (Galifianakis) olyan kaland részese lesz, amiről korábban még csak nem is álmodott. David nap mint nap vezeti páncélozott járművét, benne más emberek millióival, és nem tűnik úgy, hogy valaha bármi is megváltozna. Csöppnyi izgalmat unalmas hétköznapjaiban a kacér kolléganőjével, Kelly Campbell-lel (Wiig) való közös munka jelent számára, amíg a nő egy napon életre szóló balhéba nem rángatja bele... Egy nevetségesen elbaltázott tervvel és pár féleszű bűnözővel, élükön Steve Chambersszel (Wilson), David végrehajtja az elképzelhetetlent és meglép 17 millió dollárnyi készpénzzel. De sajnos naivan elköveti azt a hibát, hogy a pénzt rábízza a kétszínű bandára, akik csúnyán átverik. Miközben a banditák ordító nyomokat hátrahagyva élik világukat a zsákmányból, David próbálja menteni az irháját a hatóságok, meg egy haláli bérgyilkos, Mike McKinney (Sudeikis) elől, és visszavágni azoknak, akikben őszintén megbízott.

 

Túszharc - Viasat Film, szeptember 3. vasárnap, 11.10h

Peter Bowman (David Morse) amerikai olajmérnököt túszul ejtik egy dél-amerikai országban. Cége felfogadja a hivatásos tárgyalófelet, az ausztrál antiterrorista katonát, Terryt (Russell Crowe). Az olajcég közben csődbe jut és megvonja a támogatást. A túsz felesége, Alice (Meg Ryan) maradásra bírja az utolsó reményt jelentő túsztárgyalót, Terryt, s minden követ megmozgat, hogy pénzt szerezzen férje kiszabadítására. Petert egyedül felesége iránti szerelme tartja életben. Azonban Terry egyre nehezebben ért szót az emberrablókkal.

 

Agatha és Istár átka - Epic Drama, szeptember 3. vasárnap, 11.50h

Agatha Bagdadba utazik, ahol egy fiatal és naiv archeológusnak, Maxnek segít a lakhelyükként szolgáló, egykori impozáns villában kibontakozó gyilkosságsorozattal kapcsolatban.

 

Gru 3. - Moziverzum, szeptember 3. vasárnap, 13.15h

Amikor Gru és újdonsült felesége, Lucy képtelenek legyőzni az emberiséget fenyegető legújabb gonosztevőt _ az egykori gyerek tévésztárt, aki a 80-as évek megszállottja, és Balthazar Brattnek hívják -, megalázó módon kirúgják őket az Anti Gonosz Ligából. A minyonok azt remélik, Gru megragadja az alkalmat, és visszatér a bűn útjára, de amikor Gru világossá teszi, hogy már visszavonult mindettől, akkor a minyonok felmondanak, és elindulnak a saját fejük után.

 

Lopott idő - Mozi+, szeptember 3. vasárnap, 13.40h

A nem is olyan távoli jövőben a születésekor mindenkinek beépítenek a karjába egy órát. Ahhoz, hogy valaki huszonöt éves koron túl is éljen, időre van szüksége. A gazdagok megvásárolják az időt, míg a gettóban kétségbeesett harc folyik minden egyes percért. A gettólakó Will Salas megmenti egy időmilliomos életét, aki cserébe rengeteg időt ad neki. Mindez felkelti az Időrendészek figyelmét, és gyilkossággal gyanúsítják. Will menekülés közben túszul ejti a fiatal, gazdag lányt. Egyik percről a másikra élnek, majd egymásba szeretnek...

 

Pofa be! - SuperTV2, szeptember 3. vasárnap, 13.50h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozofikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentin-nak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad...

 

Valamit visz a víz - DUNA Televízió, szeptember 3. vasárnap, 14.15h

János (Jávor Pál), a felesége meg a kisfiuk boldogan éldegélnek a nagy folyó mellett piciny , de takaros házukban. János halász, szereti a természetet és a családját. Az idillt azonban megzavarja valami, valami váratlan, valami szokatlan. Egy titokzatos asszonyt sodor partra a víz. Befogadják, felgyógyítják. A sejtelmesen szép Anada (Karády Katalin) jelenléte teljesen feldúlja János lelkét…

 

Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész - RTL, szeptember 3. vasárnap, 14.50h

Rossz idők járnak Harry Potterre és barátaira, elveszítették a legfőbb támaszukat, Dumbledore professzort. Így csak magukra számíthatnak a Voldemort elleni harcban. Voldemort a különös halálereklyék, a horcruxok után kutat. A legenda szerint a Bodzapálca, a Feltámadás Köve és a Láthatatlanná Tévő Köpeny birtokosa képes uralkodni a halál felett. Közben a legfőbb ellenségével, Harryvel is szeretne végezni. Ehhez első lépésként az uralma alá hajtja a Mágiaügyi Minisztériumot, majd a Varázslóképző Iskola ellen fordul.

 

Apróláb - Viasat3, szeptember 3. vasárnap, 14.55h

A bostoni srác, Ren MacCormack a keleti-parti nagyvárosból egy tipikus déli kisvárosba csöppen. A nyüzsgő élet után valóságos sokként éri, amit ott tapasztal. A kisvárosban ugyanis egy tragikus balesetet követően Shawn Moore tiszteletes betiltotta a túl hangos zenét és a táncot. A tiszteletes rosszallása ellenére Ren beleszeret a szemrevaló lányába, Arielbe, majd kézbe veszi a dolgok irányítását. A zenével és a tánccal száműzi a bánatot és a szomorúságot, újra felpezsdíti a város vérkeringését. A klasszikus zenés film új feldolgozása.

 

Az utolsó erőd - AXN, szeptember 3. vasárnap, 15.25h

Az Erőd az utolsó állomás a három csillagos Irwin tábornok lenyűgöző katonai pályáján. Hadbíróság elé állították, megfosztották rangjától, és az ítélet a legjobban őrzött katonai börtön bevehetetlen falai közé száműzte a dicső múltú hadfit. Még az Erőd vasfegyelmet követelő igazgatója, Winter ezredes is tisztelettel viszonyul a legendás tábornokhoz. Ám ez a tisztelet csakhamar sértődöttséggé, majd nyílt rosszindulattá válik, amikor Irwin következetesen szembeszáll az igazgató embertelen, nem ritkán halálos áldozatokat is követelő módszereivel. Mivel a kitörés ebből az Erődből lehetetlen, Irwin más módszerhez folyamodik. Meg akarja törni Winter hatalmát, és át akarja venni az irányítást az Erőd felett. Ehhez azonban a saját pártjára kell állítania a többi elítéltet, el kell hitetnie velük, hogy bár most fegyencek, azért még nem szűntek meg katonának lenni. Először a lelkekkel kell csatát vívnia, hogy aztán belefoghasson a totális háborúba.

 

Bolondok aranya - Cool, szeptember 3. vasárnap, 16h

Ben (Matthew McConaughey) a világ legpechesebb, de legsármosabb kincsvadásza, akit a felesége, Tess (Kate Hudson) faképnél hagy, miután belefáradt a nyolc évnyi értelmetlen hajszába a Királynő Hozományaként elhíresült kincs után. A szakítás után Tess fedélzetmester lesz egy luxusjachton. Ugyanekkor Ben biztos nyomra bukkan. Jobb híján fellopódzik Tess új munkahelyére és megpróbálja rávenni Nigel Honeycuttot (Donald Sutherland), az unatkozó iparmágnást, hogy együtt induljanak kincsvadászatra. Azt azonban nem köti az orrára, hogy nemcsak ők pályáznak a kincsre.

 

A csodálatos Pókember - Viasat2, szeptember 3. vasárnap, 17.10h

Peter Parker gyerekkorában veszítette el a szüleit, a nagyszülei nevelték fel. A magányos tini szeretné megtalálni önmagát, és szeretné elnyerni Gwen barátságát. Amikor Peter megtalálja apja régi aktatáskáját, különös titokra bukkan benne. Nyomozni kezd, és a szálak apja egykori üzlettársához vezetnek. A tudós különleges gyíkkivonattal kezeli magát, ám szörnyszülötté válik. Peter nem tehet mást, használni kezdi különleges képességeit, hogy Pókemberként legyőzze.

 

A nagy fehér - Film Mánia, szeptember 3. vasárnap, 17.40h

Egy kellemes repülés egy távoli szigetre rémálommá válik öt utas számára, amikor a hidroplánjuk megsemmisül egy furcsa balesetben, és csapdába esnek egy tutajon, 100 mérföldre a parttól, ahol emberevő cápák ólálkodnak a felszín alatt.

 

007 Spectre - A Fantom visszatér - SuperTV2, szeptember 3. vasárnap, 17.50h

Egy titokzatos múltbeli üzenet arra készteti a 007-es ügynököt, hogy a szabályokat megszegve magánakcióba kezdjen Mexikóvárosban. A hajsza során eljut Rómába, ahol megismerkedik a titokzatos és gyönyörű Lucia Sciarra-val, egy hírhedt bűnöző özvegyével. Miután Bond beférkőzik egy titkos találkozóra, felfedi egy velejéig romlott szervezet, a Spectre létezését. Eközben Londonban Max Denbigh, a Nemzetbiztonsági Központ új igazgatója megkérdőjelezi Bond tetteit, amely veszélybe sodorja az M által vezetett MI6 létezését is. Bond titokban beszervezi Moneypenny-t és Q-t, hogy segítsenek neki megtalálni Madeleine Swann-t, az ügynök ős-ellenségének, Mr. White-nak a lányát, aki a Spectre elleni harc kulcsfigurája lehet. Ahogy a titkos-ügynök közelebb kerül a rejtély megoldásához, vérfagyasztó kapcsolatra bukkan önmaga és az általa keresett ellenség között...