Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha a passzív pihenésre tennéd le a voksod a hét utolsó napján.

A negyedik - AMC, szeptember 10. vasárnap, 10.50h

John Smith egy különleges képességekkel megáldott fiú. Valójában egy idegen a Lorien bolygóról, akinek hazáját leigázták a mogok. Csak kilenc fiatalnak sikerült elmenekülnie, a szökevények nyomában azonban ott lihegnek az üldözőik. Hármat már levadásztak, most a negyediken a sor. John egy ohiói kisvárosban húzta meg magát a védelmezőjével. Miközben egyre jobban kibontakoznak képességei, megismeri a barátság és a szerelem érzését. Hamarosan rájön, hogy nem menekülhet egész életében, szembe kell néznie az üldözőivel.

 

Mátrix - Viasat6, szeptember 10. vasárnap, 11.50h

Két valóság létezik. Az egyik mindennapi életünk _ a másik az, ami mögötte van. Az egyik álom. A másik a mátrix. Neo kétségbeesetten kutatja az igazságot a mátrixról. Erről a titokzatos és ismeretlen valamiről. Neo csak mendemondákból hallott _ de biztos benne, hogy ez az elképzelhetetlen dolog rosszindulatú, és titokban irányítja az életét. Neo úgy véli, Morpheus, ez a legendák övezte férfi, akit a világ legveszélyesebb emberének tartanak, megmutatja neki az igazságot. Egy éjszaka Neo találkozik egy gyönyörű ismeretlennel, Trinityvel, aki elvezeti őt egy másik világba, ahol Neo találkozik Morpheusszal és személyesen megtapasztalja az igazságot a mátrixról. Neónak egy kérdésre is választ kell találnia, amely ugyanolyan mellbevágó, mint az első. Vajon ő a kiválasztott? Még mielőtt felfoghatná, miről van szó, Neo biztos abban, hogy a kérdésre nem a válasz. Mások, mint Morpheus társa, Cypher egyetértenek. Ám akadnak olyanok is, akik nem egészen biztosak ebben. A mátrixnak védelmezői is vannak. Vezetőjük a könyörtelen és szó szerint fékezhetetlen Smith ügynök. A mátrix őreinek módszerei egyszerre ámulatba ejtőek és rémisztőek. Neo, Morpheus és Trinity élethalálharcot folytat a mátrix gonosz és szinte legyőzhetetlen őrei ellen, hogy választ találjanak kérdéseikre, ráeszméljenek valódi erejükre, és megismerjék sorsukat. Minden mozdulat, minden másodperc, minden gondolat döntő jelentőségre tesz szert, ha ki akarnak szabadulni a mátrix rabságából, és elpusztítani mindazt, amit képvisel.

 

Rés a pajzson - Mozi+, szeptember 10. vasárnap, 12.10h

Két kiváló pilóta egy B-3-as vadászbombázóval, fedélzetén két nukleáris töltettel, próbarepülést hajt végre. Deakins őrnagy (John Travolta) azonban terroristák kezére játssza a tömegpusztító fegyvereket szállító gépet, társát pedig katapultálja. Hale (Christian Slater) túléli a merényletet, és bosszúra éhesen nyomába ered áruló barátjának. A sivatagban így hamarosan gyilkos hajsza kezdődik a mindenre elszánt pilóták között...

 

Zorro - Film Mánia, szeptember 10. vasárnap, 12.20h

A gazdag ültetvényes fia sok évig külföldön tartózkodott. Amikor visszatér hazájába, döbbenten látja, hogy mennyire eluralkodott az erőszak és az igazságtalanság a hajdan oly békés országban. És ezt sajnos legnagyobb döbbenetére saját bőrén is tapasztalnia kell. Legjobb barátja, a Kormányzó gyilkosság áldozata lesz, s ez csak egy a háttérben munkálkodó, láthatatlan gonosz rettenetes tettei között. Barátja utolsó kívánságának megfelelően átveszi a Kormányzói széket. Haldokló társának azonban azt is megfogadja, hogy saját nevében nem áll bosszút barátjáért. Ezért dönt úgy, hogy valódi énjét tehetetlennek és ügyetlennek kiadva, Zorro álnéven egy éjfekete paripán élesre fent karddal rendet tesz országában. Hamarosan rá kell ébrednie, hogy egy nagyhatalmú és velejéig romlott emberrel áll szemben, akit nem is olyan egyszerű megállítani.

 

A halál 50 órája - AMC, szeptember 10. vasárnap, 13.05h

1944 karácsonya előtt az Ardennek vidékén állomásozó amerikai katonák körében elterjedt a hír, hogy a háború hamarosan befejeződik, sőt még az is szárnyra kel, hogy a közeli karácsonyra valamennyiüket behajózzák _ hazafelé. Kiley ezredes az egyetlen, aki német támadástól tart, de a parancsnokságon túlzottnak találják aggodalmát, és nem adnak hitelt szavainak.

 

Vissza a gyökerekhez - Moziverzum, szeptember 10. vasárnap, 13.10h

A sikeres építész Valentin D azt állítja magáról, hogy árva, mert szégyelli, hogy családja fémhulladékok adás-vételből él Észak-Franciaországban. Elbűvölő kedvesével fényűző életet élnek és éppen egy rangos kiállítás megnyitójára készülnek, amikor a rokonok néhány száz kilométerrel arrébb úgy döntenek, hogy meglátogatják a nagymenő családtagot. Valentin cseppet sem örül a látogatásuknak, ám egy véletlen balesetnek köszönhetően teljesen kiesnek neki az elmúlt évek történései, és újra azzá az észak-franciaországi fickóvá válik, aki évekkel ezelőtt volt.

 

Állj mellém! - Paramount Network, szeptember 10. vasárnap, 13.20h

Az egyik barátja halála után egy író felidézi a gyerekkori utazást, amikor a barátaival elindulnak, hogy megkeressék egy eltűnt fiú holttestét.

 

Erzsébet királyné - Duna Tv, szeptember 10. vasárnap, 14.15h

Ferenc József császár fiatal hitvese, Erzsébet királyné kedvelt a nép körében. A levert szabadságharc után hozzá igyekszik a forradalmár Latkóczy tábornok lánya, hogy édesapja érdekében a királyné közbenjárását kérje. Nem sejti, hogy útját a külföldön szervezkedő magyar légió megbízottai segítik...

 

James Bond: Aranyszem - Mozi+, szeptember 10. vasárnap, 14.20h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond (Pierce Brosnan) feladata, hogy kiderítse ki a felelős a Szevernajai űrfegyver irányító központ elpusztításáért. Amit egy olyan EMI fegyverrel hajtottak végre, ami fenyegetést jelent minden nagyhatalom számára. A szálak Mr. Bond egyik korábbi ismerőséhez, Ourumov (Gottfried John) orosz tábornokhoz vezetnek. Aki ezen, korábbi találkozás alkalmával meggyilkolta 006-os Alec Treveljan-t (Sean Bean). Mr. Bond akkori ügynöktársát és jó barátját. Mr. Bond-nak így lehetősége nyílik a bosszúra, viszont arról sem feledkezhet meg, hogy első a küldetése… Angliáért.

 

Knight Rider 2000 - Film Mánia, szeptember 10. vasárnap, 14.45h

A XXI. században különös, új világ köszönt ránk: a fegyvereket betiltják és a büntetésüket töltő rabokat lefagyasztják. Michael Knight hiába töltené jól megérdemelt pihenését nyugalomban, nem teheti, mert Devon Miles visszahívja őt a szolgálatba, hogy segítsen egységének az illegálisan használt kézifegyverek elterjedésének megakadályozásában. Nem kell sokat nyomozni ahhoz, hogy kiderüljön: a törvényellenes fegyverkereskedelem fő mozgatórugója maga a rendőrség.

 

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész - RTL, szeptember 10. vasárnap, 15.10h

Harry (Daniel Radcliffe), Ron és Hermione (Emma Watson) immár nem kerülheti el a végső összecsapást. Mindannyian tudják, hogy ez az utolsó felvonás. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassák és elpusztítsák az utolsó horcruxot. Voldemort (Ralph Fiennes), aki egyre erősebb, uralma alá vonta a Mágiaügyi Minisztériumot és már Roxfort fölött is egyre nagyobb hatalma van, tudomást szerez a tervükről. A tét hatalmas, így nem is csoda, hogy mindent bevet a siker érdekében. Megkezdődik Roxfort ostroma _ és már soha többé, semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt.

 

Derült égből szerelem - Prime, szeptember 10. vasárnap, 16.45h

A megözvegyült Dr. Burke Ryan a gyász feldolgozásáról írt önsegítő könyvével felkerül a bestseller lista élére, és igazi sztár lesz. Országszerte népszerű előadásokat tart, ám az egyik Seattle-i szemináriumon összefut a hotelben Eloise Chandler-rel, aki torkig van a férfiakkal. A vonzalom azonnal érzékelhető, de a nő számára hamarosan világossá válik, hogy a férfi egyáltalán nem jutott túl felesége elvesztésén, és hogy a színpadi show korántsem sem fedi a valóságot. Ráadásul Burke apósa is megjelenik, hogy számon kérje az egész álságos felhajtást...

 

Sólyomasszony - Filmcafe, szeptember 10. vasárnap, 17.35h

A XIII. századi Franciaországban egy fiatal zsebtolvajt, Philipe-et rajtakapják, és a várbörtönbe zárják. A leleményes srácnak azonban sikerül megszöknie és bemenekülnie a közeli erdőbe az őt üldöző palotaőrök elől. A szökevény váratlan segítőre akad: Navarre, egy titokzatos lovag menti meg az életét. Philipe már menne is tovább, de ilyen könnyen nem menekül. Meg kell ismernie Navarre titkát! Kiderül, hogy a lovag egykor egy gonosz püspök őre volt, és beleszeretett a püspök gyönyörű szeretőjébe, Isabeu-ba. Amikor a püspök tudomást szerzett kettejük titkos kapcsolatáról, az istenekhez fohászkodva megátkozta a szerelmeseket. Navarre ettől kezdve farkasként éli éjszakáit, Isabeu pedig sólyomként nappalait _ soha nem találkozhatnak többé emberként _ hacsak nem sikerül valakinek megtörni az átkot.

 

Végképp eltörölni - Viasat3, szeptember 10. vasárnap, 18.40h

John Kruger (Arnold Schwarzenegger), a Takarító védelemre szakosodott titkos ügynök. Akkor jön el az ő ideje, amikor másoké lejár: megszervezi a veszélyeztetett tanúk új életét és szinte a szó szoros értelemben eltörli a régit. Nála jobban senki sem tud megszervezni egy véletlen balesetet vagy egy katasztrófát, ám egy napon ő is veszélybe kerül. Lee Cullen (Vanessa Williams) Amerika egyik legnagyobb fegyvergyárának munkatársa olyan titkos fegyverkísérletek tanúja lesz, amelyek, ha sikerrel járnak, egy csapásra felborítják a világ törékeny egyensúlyát. A nő egy összeesküvés nyomaira bukkant és a szálak a kormány legfelsőbb köreibe vezetnek. Ettől kezdve csak Kruger segítségével maradhat életben, akit azonban munkatársai árulással vádolnak és ellene fordulnak, így legbizalmasabb barátaiban sem bízhat. Kruger jól tudja, hogy ebben a játszmában Lee mellett csak magára számíthat.