Ezekkel a filmekkel a fotelban is jól fog telni a szombat

Már délutánra is ajánlunk két szerethető filmet, de estére több vígjátékot is kitúrtunk a tévéműsorból. És akkor még az Egy becsületbeli ügyről nem is beszéltünk.

Dolgozó lány - Paramount Channel, március 2. szombat, 16.15h

Tess McGill (Melanie Griffith) átlagos nő, nem mindennapi vágyakkal. A jóhiszemű lány élete nagy lehetőségét látja saját ötletében, amely felkeltette új főnöke, Katherine Parker (Sigourney Weaver) érdeklődését. Katherine azonban a nagy lehetőség küszöbén eltöri a lábát, és Tess egy őrült ötlettől vezérelve Katherine Parkernek adja ki magát. Hamarosan rájön, hogy főnöke meg akarta lopni, ezért, hogy ne vesszen el élete nagy lehetősége, szövetkezik egy jó nevű és jóképű brókerrel, Jackkel (Harrison Ford).

A hírek szerelmesei - Viasat3, március 2. szombat, 16.15h

A pincérnőként dolgozó Tally (Michelle Pfeiffer) minden vágya, hogy hírolvasó lehessen egy neves tévéállomáson. Elküldött anyaga megtetszik az egyik legnézettebb hírcsatorna sztárkommentátorának, Warren Justice-nak (Robert Redford), aki csalhatatlanul meglátja a jelöltekben a valós tehetséget, amely mint tudjuk nem terem minden bokorban. Tally a férfi segítségével hamarosan túlszárnyalja tanárát, aki hamarosan feladni kényszerül az állását.

Négy esküvő és egy temetés - Filmcafe, március 2. szombat, 18.35h

Charles és Carrie egy esküvőn pillantják meg egymást és a fiú úgy érzi, hogy Carrie a legvonzóbb nő, akivel valaha is találkozott az életében. Egy önfeledt és szenvedélyes éjszakát töltenek együtt, majd elbúcsúznak egymástól. Két hónap múlva azonban ismét találkoznak egy másik esküvőn, ahol Carrie bemutatja Charles-nak a vőlegényét. Tíz hónappal később Charles a saját esküvőjére készülődik. Carrie is megérkezik és közli a fiúval, hogy elvált. Charles életének legnehezebb döntése előtt áll. Mindjárt oltár elé kell vezetnie a menyasszonyát, ő pedig Carrie-t szereti.

Amikor megállt a Föld - AMC, március 2. szombat, 18.55h

Klaatu (Keanu Reeves) a világűrből érkezett a Földre, és űrhajójával a Central Parkban száll le. Különös tervvel áll elő, mellyel meghökkenti és elborzasztja a világot. Szerinte a bolygónk rendkívül rossz állapotban van. Ezért mindent elpusztít, hogy azután a most élő fajok klónjaival újra benépesítse a Földet. Úgy véli, hogy az embernek nincs helye ebben a világban, ugyanis őket tartja felelősnek a jelenlegi katasztrofális állapotért. Klaatu robotjai hamarosan működésbe lépnek, és úgy tűnik, senki sem képes megállítani a pusztítást. Senki, hacsak nem Helen (Jennifer Connelly).

Alibi.com - RTL+, március 2. szombat, 19h

Néha minden pénzt megér egy alibi, amivel sikeresen leplezhetjük kettős életünket. Hála Augustinnek a lelkes és bevállalós üzlettársnak, Medhinek a fura új alkalmazottnak, Greg alibigyáros startupja óriási siker. És ki gondolna, hogy a cégnek hála, még álmai nőjét is megismeri. Egy gond van csak Flóval: utálja a hazugságot. Amikor kapcsolatuk komolyra fordul, akkor derül ki: Flo apja történetesen az alibi.com rendszeres megrendelője.

A hetedik pecsét - M3, március 2. szombat, 20.10h

Antonius Blok lovag egy keresztes hadjáratból visszatér hazájába, ahol pestis tombol. A halál őt is el akarja ragadni, de ő, hogy megtalálja Istent, haladékot kér egy sakkjátszma időtartamára. Az egyes lépések között a lovag szembesül a középkor rettenetes valóságával: boszorkányégetés, kétségbeesett emberek, bűnösök és vezeklők.
A lovag hű társa vándorlása során elmés csatlósa, aki materialista gondolatokkal magyarázza az emberekben felmerülő kételyeket, szemben a hit, az isten, a túlvilág gondolatával foglalkozó lovaggal. Útjukon melléjük szegődik a vándorszínész pár, a kovács és a felesége is. Velük együtt lesznek szemtanúi a középkori veszedelmeknek: a pestis és az inkvizíció pusztításának. Az utolsó ítéletet mindegyikük másképp fogadja.
"A hetedik pecsét" film a bizonyosságot kereső emberről.

Szürke bagoly - Duna Tv, március 2. szombat, 20.30h

Archie (Pierce Brosnan), indián nevén Szürke Bagoly, szembesül azzal, hogy otthonát az érintetlen kanadai vadonban kegyetlen szőrmevadászok fosztogatják. Bár valaha ő maga is vadász volt, ám mindig tudta, hogyan szerezheti meg azt, amire szüksége van a túléléshez anélkül, hogy nagy sebet ejtsen a természeten. Az új vadászok azonban fegyvereket, dinamitot és pusztulást hoznak az erdőbe. Minél többet lát Archie a kapzsi módszerekből, annál inkább forr benne az elhatározás, hogy megállítsa őket. Segítője is akad egy Pony nevű lány személyében (Annie Galipeau), aki nagy hatással van Archie-ra..
A kétszeres Oscar-díjas rendező, Richard Attenborough filmjének külön érdekessége, hogy a Pierce Brosnan által megformált Archibald Belaney valós személy volt, akit az indiánok neveztek el Szürke Bagolynak. Híres könyve, a magyarul is olvasható Két kicsi hód generációk kedvelt olvasmánya lett.

Gyógyegér vacsorára - Comedy Central, március 2. szombat, 20.55h

Tim egy feltörekvő menedzser, aki első alkalommal kapott meghívást a főnöke által rendezett különleges vacsorára. Az összejövetelre ugyanis mindenkinek magával kell hoznia egy vendéget, egy sültbolondot. Aki a legidiótábbat hozza, az nyeri a versenyt. Tim menyasszonya, Julie ízléstelennek tartja a dolgot, amivel a férfi is egyetért. Ám találkozik a tökkelütött Barryvel, aki kitömött egerekből készít diorámákat. Tim képtelen ellenállni a kísértésnek, és megkéri Barryt, hogy menjen el vele a vacsorára. Az este azonban nem egészen Tim elképzelése szerint alakul.

Egy becsületbeli ügy - Moziverzum, március 2. szombat, 21h

Látszólag tiszta dolog történik a Kuba amerikai zónájában lévő guantanamoi haditengerészeti bázison. Két közlegény megöli harmadik társát. Természetesen az eset rendkívül gyors és példát statuáló intézkedést igényel ezért a minisztérium két rendkívül tehetséges jogászt bíz meg a feladattal. A helyszíni szemle után azonban még sem tűnik annyira szimplának az ügy. Nyomozni kezdenek és ahogy közelednek a megoldáshoz egyre kuszábbnak tűnik a valóság.

Utódomra ütök - Humor+, március 2. szombat, 21h

Hiába a két gyerek, a rengeteg akadály legyőzése, Greg még ma is, tíz évvel az első találkozásuk óta jelentéktelennek érzi magát a szigorú apósa, Jack mellett. De legalább megbékélt a helyzettel. Ám elérkezik az idő, amikor be kell bizonyítania a gyanakvó apósának, alkalmas arra, hogy átvegye a családfő szerepét. Miközben a Beckur-Byrnes família tagjai a szülinapi zsúrra készülnek, Gregnek el kell nyernie az ikrek suliját vezető igazgatónő jóindulatát, túl kell járnia a házát renováló simlis kivitelező eszén, és ki kell védenie a gyógyszergyár csinos területi képviselőjének nyomulását.

A hét mesterlövész - TV2, március 2. szombat, 21.25h

Adott egy álmos kisváros, Rose Creek, amelyet az iparmágnás Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard) tart elnyomás alatt. A város kétségbeesett lakói, élükön Emma Cullennel (Haley Bennett), egy sor törvényenkívülihez fordulnak segítségért.
A csapat tagjai között akad fejvadász, szerencsejátékos és bérgyilkos is: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Jóéjt Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D'Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) és Véres Aratás (Martin Sensmeier) feladata lesz leszámolni Bogue-gal. Ahogy a végső összecsapásra készülnek, a hét mesterlövész ráébred, hogy amiért küzdenek, az több a puszta fizetségüknél.

Csak a testeden át! - RTLII, március 2. szombat, 22h

Henryt szörnyű tragédia éri, menyasszonya, a gyönyörű Kate az esküvőjük napján halálos balesetet szenved. Húga tanácsára Henry pszichológushoz fordul segítségért, hogy feldolgozza a történteket. Meglepetésére nemcsak csinos nő a lélekbúvár, a módszere is sajátos: a szerelem erejével gyógyít. Olyannyira, hogy rögvest egymásba is szeretnek. Henry és Ashley boldogságát azonban rossz szemmel nézi Kate szelleme. Szellemhez illően kísérteni kezd, feltett szándéka elválasztani egymástól a szerelmeseket. Célja elérése érdekében semmitől sem riad vissza.

Garni-zóna - Duna Tv, március 2. szombat, 22.35h

Zack Mayo pilóta szeretne lenni. Álma valóra váltásához azonban repülőtiszti iskolát kell elvégeznie a haditengerészetnél. 13 hetes intenzív fizikai és szellemi megpróbáltatásnak veti alá magát, és minden feladatot kiválóan teljesít. Tanárai is hamar felfigyelnek rá, köztük Emil Foley, aki azonban észreveszi Mayo egyetlen - de annál lényegesebb - rossz tulajdonságát is. Mayo ugyanis nem közösségi ember, alkalmatlan a csapatmunkára. A kőkemény kiképzés negyedik hetének végén a hallgatók részt vehetnek a hadsereg bálján. Foley figyelmezteti őket, hogy a helybéli leányzók ilyenkor vetik ki hálójukat. Mayo minden intés ellenére rögtön elveszíti a fejét.

Jelek - Film+, március 2. szombat, 23h

Különös események zajlanak egy álmos amerikai kisváros közelében egy farmon. Valaki hatalmas, kör alakú tisztást vág a kukoricásba. A farm tulajdonosa (Mel Gibson), a város egykori lelkipásztora szeretne nem törődni a tréfacsinálókkal, de azok visszatérnek, és a földeken újabb és újabb gabonakörök jelennek meg. A ház lakói egyre jobban félnek; a titokzatos, kísérteties jelek pedig szaporodnak. Talán tényleg nekik van igazuk, nem Graham tiszteletesnek. Talán mégsem emberkéz műve ez az egész. A kutyák megvesznek, a friss víz megposhad, a városka lakói menekülnek, és az egyetlen férfi, aki eddig képes volt megőrizni a józan eszét, maga is kénytelen egyre komolyabban venni a körülötte zajló eseményeket. Hiszen lehet, hogy nemsokára a gyerekei életéért kell küzdenie. Csak azt nem tudja, kivel.

A gyilkos bennem él - M2, március 2. szombat, 00.35h

Sorozatgyilkosokat szereti a filmipar, sokféle megközelítésben, ábrázolásban próbálja vászonra vinni mindennapi életüket, gondolkodásukat. Ez a mostani kegyetlen játékfilm betekintőt nyújt egy gyilkos elméjébe, lassan, adagolva. Ráadásul ez a sorozatgyilkos rendőr és hozzá még érzékeny lélek, szexuálisan túlfűtött, s olyan ártatlan képe van. A nők bedőlnek. Mint egy óriáspók, lassan cserkészi be áldozatát, s a végén a hálójából nem ereszti. Vajon miért hisszük azt, hogy egy sorozatgyilkos racionálisan gondolkodik vagy racionális dolgokat tesz? - Teszi fel magának a kérdést az ember. Miért hisszük azt, hogy megváltoztatható... Miért hisszük azt, hogy a szerelem, talán, mindent felülír.