Ezekkel a filmekkel lazíts a hétfői munkanap után!

A hétfői munkanap után mindenki megérdemel egy semmit tevést este!

Mad Max 2. - Az országúti harcos - AMC, június 14. hétfő, 20.05h

Az elpusztított, kietlen vidéken Maxnek (Mel Gibson) épphogy csak sikerül megmenekülnie Humungus (Kjell Nilsson) vérszomjas motorosai elől. A menekülés során megismerkedik a kissé hibbant pilótával, Kapitánnyal, aki elvezeti őt ahhoz a menekültekből álló csoporthoz, akik egy olajfinomítót működtetnek. A maroknyi közösséget időközben bekerítik, és egy nap haladékot kapnak arra, hogy élve elhagyják a telepet, ám Max figyelmezteti őket, hogy Humungus nem tartja be az ígéretét. Végül a kétéségbeesett emberek Maxtől kérnek segítségét, aki vakmerő tervet eszel ki.

 

Szemfényvesztők 2 - Film+, június 14. hétfő, 21h

A négy lovas (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan), valamint az előző részben rendőrnyomozóként feltűnő, titokzatos és karizmatikus Dylan (Mark Ruffalo) ismét feladja a közönségnek a leckét, miközben tovább feszegetik a színpadi illúziókeltés határait, és bejárják az egész földtekét. Egy évvel azután, hogy lóvá tették az FBI-t, és elnyerték a tömegek csodálatát Robin Hoodot idéző nagyszabású mutatványaikkal, az illuzionisták új előadással rukkolnak elő, azt remélve, hogy felfedhetik egy számítógépes guru piszkos üzelmeit. Látványos eltűnésük mögött ugyanis nem más áll, mint Walter Mabry (Daniel Radcliffe), a zseniális informatikus, aki erőszakkal ráveszi a Lovasokat, hogy egy minden eddiginél veszélyesebb trükköt mutassanak be. Nincs más választásuk, mint végrehajtani egy utolsó, példátlanul nehéz mutatványt, hogy tisztára moshassák a nevüket, és leleplezhessék a háttérben álló géniuszt.

 

Zaklatás - Viasat3, június 14. hétfő, 21h

Tom Sanders elégedett cégénél befutott karrierjével, ráadásul a tőzsdén kisebb vagyon vár rá, mi több, előléptetés előtt áll. Ám hamarosan nagyot változik a világ. Minden azzal kezdődik, hogy ahelyett, hogy ő léphetne előre a ranglétrán, új főnöke az a Meredith Johnson lesz, akivel jó tíz évvel korábban viszonya volt. Egy este, a vonzó és céltudatos Johnson behívatja az irodájába, és megpróbálja elcsábítani a meglepett férfit. Sanders azonban ellenáll, és otthagyja a nőt. Másnap Johnson panaszt emel ellene, s azzal vádolja a férfit, hogy szexuálisan zaklatta a megbeszélésük során. Sanders élete pillanatok alatt a feje tetejére áll, és jó híre megmentése érdekében az egyetlen, korántsem könnyű megoldás, ha bepereli a főnökét.

 

Copland - Film Mánia, június 14. hétfő, 21h

Garrison csendes kisváros, a New York-iak szívesen költöznek oda, főleg zsaruk: ezért is gúnyolják Coplandnek. Freddy, a helyi seriff látszólag ura a rendnek, de a felszín alatt a nagyvárosi korrupt kollégáké a terep. Példaképei a városi rendőrök, hiszen egy baleset miatt ő sosem tartozhatott közéjük. Egy éjjel kettős gyilkosságot követ el egy városi rendőr, akit kevéssel azelőtt hősként ünnepeltek. A mundér becsületének védelmében önvédelemnek állítják be az esetet, és a rendőrt eltűntnek nyilvánítják: így hős maradhat. Freddy rutinellenőrzés során mégis megpillantja őt és magánnyomozásba kezd. A rendőrség belső védelmi tisztje is pártolja a nyomozást. Egy egész város ellen...

 

B13 - A bűnös negyed - Moziverzum, június 14. hétfő, 21h

Párizs, 2013. Fal különíti el az elgettósodott külvárosokat. Nincs többé jog, nincsenek szabályok, nincs törvény, csak a bandák korlátlan uralma. Damien a rendőrség elitjéhez tartozik, egy különleges bevetési csoport tisztje, szakértő a harctudományokban, de mestere a beépülési technikáknak is. Most pályafutása legmeredekebb megbízatását kapja a kormánytól: a 13-as körzet legnagyobb hatalommal bíró bandája, a rettegett Taha és emberei megszereztek egy tömegpusztító fegyvert. Damien-nek be kell épülnie ebbe a környezetbe, hogy hatástalanítsa az időzített bombát. Társul a sittről szökő Leito-val, a keleti harcművészetekben jártas, bosszúvágytól fűtött profi bűnözővel, akinek egyetlen célja, hogy kimentse Taha karmai közül túszul ejtett húgát, Lola-t. Az akció során azonban a következő kérdések is felvetődnek: ki kinek dolgozik, hol rejtőznek azok, akik valójában mozgatják a szálakat és kinek a céljait szolgálja a bomba?

 

Disturbia - Film+, június 14. hétfő, 23.40h

Apja halálát követően Kale (Shia LaBeouf) mogorvává, visszahúzódóvá, zaklatottá válik, olyannyira, hogy miután összetűzésbe keveredik egyik tanárával, a bíróság házi őrizetre ítéli. Anyja, Julie éjt nappallá téve dolgozik, hogy ellássa magát és a fiát, aki ezt csak közönnyel és letargiával viszonozza. Házuk falai kezdenek összezárulni Kale körül. Amikor elhatalmasodik rajta az unalom, figyelmét a házon kívülre fordítja, és elkezdi meglesni szomszédjait, köztük Ashleyt (Sarah Roemer), a csinos lányt, aki most költözött melléjük, no meg azt a gyanús urat, Mr. Turnert (David Morse), aki Kale szerint nem lehet más, mint az országszerte keresett sorozatgyilkos. Ám vajon mindez valóság, vagy csak a négy fal közé szorított zaklatott, hiperaktív képzelete játszik Kale-lel?