Ezért nézd újra a Könnyű nőcskét! 

Ha még nem láttad, azért, ha már igen, akkor azért is érdemes megnézni ezt a könnyű, de mégsem bugyuta tinivígjátékot, ami beindította Emma Stone karrierjét.

Emma Stone napjaink egyik legsikeresebb fiatal színésznője, aki ha kell, tökéletesen alakítja a femme fatale-t, és a drámákban is megállja a helyét, de a vígjátékok különösen jól állnak neki. A rengeteg szép és tehetséges hollywoodi színésznő között nem is olyan egyszerű olyat találni, akinek igazán jó érzéke van a humoros jelenetekhez. Emma Stone a Könnyű nőcske után nem sokkal kész filmes románcsorozatba kezdett Ryan Goslinggal, először az Őrült, dilis szerelemben jöttek össze, aztán a Gengszterosztagban, míg végül a Kaliforniai álommal (La La Land) értek a csúcsra. A Könnyű nőcskéért Golden Globe-díjra jelölték, a Kaliforniai álomért Oscart kapott.

Nemcsak miatta érdekes a Könnyű nőcske, hanem például Amanda Bynes miatt is, aki még gyereksztárként futott be, de végül ez lett az utolsó filmje. 2010-ben bejelentette, hogy egy időre abbahagyja a színészkedést, és azóta csak a botrányairól írnak a bulvárlapok. Hol ittas vezetésen, hol füvezésen kapták, de tavaly egy interjúban azt mondta, hogy szeretne visszatérni a tévézéshez. Emellett megjelenik a filmben Lisa Kudrow, mint iskolapszichológus, és Penn Badgley, A pletykafészek című sorozat Dan Humphrey-ja, valamint Stanley Tucci és Patricia Clarkson, mint imádnivalóan jófej, laza szülők.

A Könnyű nőcske kicsit döcögősen indul, Emma Stone egy olyan gimis lányt játszik benne, akit a többiek levegőnek néznek az iskolában. Ezen végül akkor tud változtatni, mikor fizetségért cserébe elkezd úgy tenni, mintha sorban venné el azoknak a srácoknak a szüzességét, akik amúgy sosem találnának barátnőt, vagy csak melegek. Erre mindjárt felkapja a fejét a suli, különösen a szőke szentfazekat játszó Amanda Bynes.

Nem állítjuk, hogy minden elemében tökéletes vígjáték, mégis van benne valami, amivel kitűnik a többi vígjáték közül, és még 8 évvel később is nyugodtan elő lehet venni. Ez többek között az átlagnál okosabb humornak, Emma Stone nagyszerű alakításának és a jól eltalált őszinte pillanatoknak köszönhető. Így kicsit megidézi az olyan klasszikus tinivígjátékok hangulatát, mint a Spinédzserek (Clueless), a Bajos csajok (Mean Girls), az Álmodj rózsaszínt! (Pretty in Pink) vagy a Meglógtam a Ferrarival (Ferris Bueller's Day Off).