Fekete tükör: váratlan fordulat

Az ötödik évad helyett egy nagyjátékfilmes verzió érkezik idén a sci-fi antológia folytatásaként.

Nemrégiben a Netflix egy ma már törölt tweetben jelentette be, hogy Charlie Brooker sötét antológia szériája december 28-án egy Bandersnatch című epizóddal folytatódik. Most kiderült, hogy a Fekete tükör valóban visszatér, de nem az ötödik évadával, hanem egy nagyjátékfilm hosszúságú résszel, amit a streamelős oldal külön filmként listáz.

A Black Mirror: Bandersnatch tartalomleírásánál egyelőre mindössze annyi olvasható, hogy „Be right back”, ami egyúttal a sorozat második évadában volt az első epizód címe: ez volt az, amelyikben Hayley Atwell és Domhnall Gleeson szerepeltek – azt nem tudni, hogy ez azt jelenti-e, hogy a filmben ehhez a világhoz térnek vissza, és a két színész is ismét megjelenik. A szóban forgó rész egyébként egy olyan szolgáltatásról szólt, amely lehetővé tette az elhunyt rokonainak, hogy kapcsolatban maradjanak halott szerettükkel.

Ahogy arról korábban már írtunk, az ígéret szerint az új szezon egyik epizódjában a hagyományos tévézést a videojátékok metódusával házasítják össze, azaz a nézők interaktív módon a nyomógombok segítségével maguk választhatnak saját rémálmot, vagyis ők dönthetik el, merre kanyarodjon a sztori. Az nem tiszta, hogy a Bandersnatch is ilyen formában kerül-e a nézők elé.

Nemrég derült ki, hogy az ötödik évadban Miley Cyrus is szerepet kapott, és nagyon büszke arra a teljesítményre, amit a sorozatban nyújtott. De a dolgok jelenlegi állása szerint szinte biztos, hogy a vele forgott részt már csak jövőre láthatjuk.


(via Independent)