Filmek kedd esti tévézéshez

Nézd meg Woody Allen vicces filmjét, de lesz a Jób lázadása című nagyszerű magyar film is.

Hollywoodi történet - Paramount Channel, április 16. kedd, 21h

2002-ben a Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje a Holly Woody történet, s írója, főhőse, rendezője Woody Allen életműdíjat kap a film mellé. Új filmje igazi mozi, Woody Allen fergeteges paródiája a filmesek hóbortos életéről.
Val Waxman, az egykori sztárrendező túl karrierje fénypontján reklámfilmek készítésével múlatja az időt, miközben végig a nagy visszatérésben reménykedik. Mikor felajánlják neki egy kasszasikernek ígérkező film rendezését, Val kapva kap az alkalmon. A gond csak az, hogy a nagy lehetőség közvetlenül ex-feleségétől és annak szeretőjétől érkezik, akik magánéletben és munkában is sikeres párost alkotva egy filmstúdióban dolgoznak. Feltörő érzelmei és a mardosó féltékenység következtében megtörténik a legrosszabb: Val a forgatás megkezdése előtt idegi alapon átmenetileg elveszti a látását. S ehhez ráadásul még kap egy operatőrt, aki kínai, s természetesen kínai nyelven beszél. Barátai azonban, akik hisznek tehetségében, segítenek neki, hogy megpróbálhassa a lehetetlent: vakon megrendezni a filmet... No persze, ezt senki sem tudja, egyedül a kínai operatőr tolmácsa van beavatva a titokba...

Vad vágyak - AMC, április 16. kedd, 21h

Kelly Van Ryannek (Dennis Richards), a csábító tinilány vágyainak célpontja egy jóképű tanár, Sam Lombardo (Matt Dillon). Amikor Kelly kocsimosás ürügyén Samnél jár, kihasználja az alkalmat. Ám másnap a lány kisírt szemmel azt állítja anyjának (Theresa Russell), hogy tanára megerőszakolta. Néhány nappal később egy másik diáklány, Suzie Toller (Neve Campbell) is erőszakkal vádolja Lombardót. Az ügybe belekeveredik Ray Duquette (Kevin Bacon) nyomozó is, akinek a megjelenésével csak tovább nő a megválaszolatlan kérdések száma, miközben a történet egyre vadabb és forróbb fordulatokat vesz...

A bolygó neve: Halál - Moziverzum, április 16. kedd, 21h

57 évvel később egy mentőhajó talál rá Ripleyre (Sigourney Weaver), akinek az utolsó pillanatba sikerült megmenekülnie. Hazaérkezvén megtudja, hogy annak idején egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol megtámadta őket az ismeretlen szörnyeteg. Miután a földi kutatóbázis minden kapcsolatot elveszített az odatelepített emberekkel, Ripley-t egy sereg felfegyverzett harcos kíséretében visszaküldik a távoli bolygóra, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljanak a félelmetes idegennel és megmentsék a túlélőket. De a landolás után nem sokkal elszabadul a pokol.

Chappie - Mozi+, április 16. kedd, 21.30h

A közeli jövőben a rendőrség robotokkal próbál úrrá lenni a bűnözésen. Ám a tervező Wilson többet szeretne, célja a mesterséges intelligencia megteremtése. Főnöke utasítása ellenére megalkotja álmát, amit egy leselejtezett robotba ültet be.

Jób lázadása - M5, április 16. kedd, 21.50h

Jób és felesége, Róza egy Tisza menti faluban él, tehetős parasztgazdaként. Az idősödő zsidó házaspár, miután már hét gyermekét eltemette, a közeli városka árvaházából örökbe fogad egy szőke, keresztény kisfiút. Lackóra szeretnék hagyni majd mindazt, amit hitben, emberségben és anyagi javakban egész életükön át gyűjtöttek, és ő a reménység, aki az eljövendő megváltás fejében kivárhatja a Messiást. 1943-at írunk, és Jób már sejti a szomorú véget. Egy évük van még, hogy mindenre megtanítsák Lackót, ami számukra fontos, és biztosítsák a jövőjét...
Zenthe Ferenc Jób megformálásáért megkapta a Magyar Filmkritikusok Díját, Gyöngyössy Imre és Kabay Barna megrendítő, lírai filmjét pedig Oscar-díjra jelölték, San Remóban nagydíjjal jutalmazták, s Cannesban elnyerte az Ökumenikus Zsűri Díját.

15 perc hírnév - AMC, április 16. kedd, 23.05h

Eddie Fleming nyomozó a New York-i rendőrség kirakatembere, médiasztár. Az idők során megtanulta, hogyan kezelje a médiát, hogyan fordítsa munkája hasznára, és miként ne húzzon ujjat ezzel a félelmetes hatalommal. A média dicsfényéből, az ismertségből és a vele járó kétes haszonból azonban a bűnözők is egyre inkább ki akarják venni a részüket. Ebben a törekvésükben sajnos szövetségesekre találnak a média világában és az igazságszolgáltatásban is megtalálható kalandorok személyében. Két ámokfutó kelet-európai bűnöző felbukkanása minden eddiginél nagyobb kihívás elé állítja a népszerű és dörzsölt zsarut.

Legenda - Film+, április 16. kedd, 23.10h

Ron és Reggie Kray (Tom Hardy) mindig is elválaszthatatlanok voltak. A sármos és népszerű Reggie, aki az East-End hercegeként a fényűző londoni éjszakában filmsztárokkal, és bűnözőkkel múlatja az idejét, gyerekkora óta vigyáz a kiszámíthatatlan és erőszakos Ronra. Hűségesen óvja fivérét a bajtól. Miután elintézi, hogy az elmegyógyintézetből kiengedjék őrültnek nyilvánított testvérét, már semmi nem áll az útjukba: együtt söprik le a színről nagy riválisaikat, a Richardsonokat, és egy csapásra átveszik az uralmat a londoni alvilág felett.