Ha csak egy kegyetlen vígjátékot néznél ma meg, az az Eszeveszett mesék legyen!

Vasárnap vetítik a tévében ezt a rendkívüli filmet, de egy régebbi magyar filmdrámát, a Te rongyos életet is érdemes újra megnézni.

A Vasember - RTL Klub, április 28. vasárnap, 18.55h

Tony Stark, a zseniális feltaláló és különc milliárdos éppen legújabb szuperfegyverét mutatja be, amikor a csoportot támadás éri és Tony mellkasába vasszilánk fúródik, mely lassan halad a szíve felé. Ráadásul foglyul ejtik és azt követelik tőle, hogy építsen meg egy minden eddiginél pusztítóbb fegyvert. Tony meg is építi, azonban egy olyan páncélöltözet formájában, amely segítségére lehet a szökésben és távol tartja a vasszilánkot a szívétől. Így születik meg a legendás Vasember.

Vadászat a Vörös Októberre - Paramount Channel, április 28. vasárnap, 19.10h

A Vörös Október, a legújabb, szupertechnikával felszerelt szovjet atomtengeralattjáró az Egyesült Államok partjai felé tart. Az amerikai kormány attól fél, hogy akcióra készül. Egyedül Jack Ryan, a CIA szakértője gondolja, hogy az atom-tengeralattjáró litván parancsnoka dezertálni akar. A valóság még cifrább: Ramius kapitány át akarja játszani a modern hadieszközt az amerikaiaknak, hogy a szovjetek ne kerüljenek egyoldalú fölénybe. Az USA hírszerzése támadásként értelmezi a gépóriás mozgását, s beindítja ellene hadigépezetét, miközben a szökést sejtő oroszok is üldözőbe veszik a tengeralattjárót. A parancsnoknak minden leleményességét össze kell szednie, hogy kivághassa magát a kettős szorításból.

Még egy kis pánik - Viasat6, április 28. vasárnap, 21h

Paul Vitti, a rettegett maffiavezér egy nap igencsak meglepi őreit a börtönben: bárgyú mosollyal fel-alá mászkál, és időről-időre nótára gyújt. Ha Vitti musicalszámokat kezd el dalolni a cellájában, vajon ki máshoz fordulhatnak az illetékesek, mint a pszichiáteréhez? Sobel doktor hiába tiltakozik, gyorsan megszületik döntés: Vitti beköltözik Sobel házába, hogy alapos kezelésnek vesse alá magát. Mi lesz ebből?! Nos, csak semmi pánik! Újra együtt a furcsa páros a nagysikerű Csak egy kis pánik második részében. Vitti (Robert De Niro) ezúttal készen áll, hogy új életet kezdjen, messze a maffia világától - legalábbis ezt állítja. Gyenge idegzetű pszichiátere, Ben Sobel (Billy Crystal) azonban nem biztos benne, hogy ez a született bűnöző valaha is jó útra térhet.

Rossz pénz - AXN, április 28. vasárnap, 21h

Los Angeles nem csak az Angyalok városa. Csak úgy nyüzsögnek benne a csalók. Ha valaki itt akar labdába rúgni, annak nem érdemes egyedül próbálkoznia. Ezzel Richard Gaddis is tisztában van. A "vén kutya szélhámos" szárnyai alá veszi a zöldfülű "sorstársát", hogy együtt csapjanak a lecsóba, és kopasszák meg a nyugati parti pincérnőktől kezdve a multimilliomos jazzdobosokat. Az igazi cél, a nagy falat azonban a Kilenc királynő nevű bélyegsorozat hamisítványának elpasszolása. Ha az üzlet bejön, akár 750.000 dollárt is fialhat.

Anyám nyakán - Prime, április 28. vasárnap, 21h

Paula (Sarah Jessica Parker) azt a feladatot kapja, hogy csábítsa el Trippet (Matthew McConaughey), a srác ugyanis még mindig a szüleinél él, pedig már jócskán elmúlt harminc, és itt lenne az ideje, hogy a saját lábára álljon - például egy csinos lány oldalán. A problémák persze akkor kezdődnek, amikor a lány komolyan beleszeret "ügyfelébe", akinek esze ágában sincs lemondani a mama főztjéről, és feladni kényelmes agglegényéletét.

A kék lagúna - Filmcafe, április 28. vasárnap, 21h

Két gyermek és egy hajószakács a Csendes-óceán déli részén hajótörést szenvednek, amit csak ők élnek túl. Emmeline és Richard azonban nem sokáig számíthatnak az idős férfi oltalmazására, mert Paddy néhány nap múlva meghal. A két gyermek teljesen magára marad a sok-sok veszélyt rejtő, lakatlan szigeten. Lassanként alkalmazkodnak a körülményekhez és berendezkednek a paradicsomi helyen, ekkor még nem tudják, hogy évekre.

Te rongyos élet - M3, április 28. vasárnap, 21.05h

1951-ben vagyunk, Sziráky Lucy csinos, ambícióval teli operettszínésznő. Szépen ívelő karrierjét keresztbe töri a kitelepítés. Volt férje grófi rangja miatt el kell hagynia a fővárost. Számára kétszeresen is nehéz a beilleszkedés a kényszerű, falusi életbe: távol van valódi lételemétől, a színháztól és meg kell küzdenie arisztokrata társai ellenszenvével is, akik betolakodónak tekintik. De Lucy vérbeli színésznő és igazi nő. Hamarosan megtalálja a megfelelő hangot a kitelepítettekhez, az őt csodáló férfiakhoz: a falusi párttitkárhoz, a járási rendőrkapitányhoz. De egyszer csak elege lesz...

Eszeveszett mesék - M2, április 28. vasárnap, 21.10h

Az év legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Egy súlytalan flört a repülőgépen éppúgy váratlan fordulathoz vezet, mint amikor a pincérnő felismeri vendégében azt az uzsorást, aki tönkretette a családját. Két autós összekülönbözése a kanyargós hegyi úton könnyen vezethet halálos ámokfutásba, és egy bombaszakértőnél is elszakad a cérna, amikor autója lefoglalása után szembesül a végeláthatatlan bürokráciával. Aztán ott van az apa is, aki fiát szeretné megmenteni a börtöntől, de belefárad abba, hogy mindenki csak a pénzét akarja. És persze a menyasszony, aki az esküvőn döbben rá, hogy férje nemcsak megcsalta, de a szeretőjét meg is hívta a lagzira.

Bűnös szándék - Film Mánia, április 28. vasárnap, 22.50h

Két korrupt zsaru kokaint árul saját zsebre. Megjön az étvágyuk, és nagyot akarnak dobni: csellel megszereznek egy jelentős szállítmányt. Akció közben megölnek egy fedőnéven dolgozó kábítószerellenes különleges ügynököt. Kétségbeesetten megpróbálják a bizonyítékokat eltüntetni, és másra kenni az egészet. Eközben egyre távolabb sodródnak a törvényességtől. Többé egyik oldal sem bízik bennük.
A sötét atmoszférájú film egyik utolsó szerepe a később brutális módon meggyilkolt Tupac Shakur rapsztárnak.

A nyomorultak - ATV Spirit, április 28. vasárnap, 22.55h

Jean Valjean (Liam Neeson) közel húszévi kényszermunka után kiszabadul. Büntetését élelemlopásért kapta és megélhetéséért újra lopni kényszerül. Éjjelre befogadja egy püspök, akitől reggelre ellopja ezüst gyertyatartóit. Mikor Valjeant elfogják, a püspök nemhogy vádat nem emeltet ellene, hanem odaadja a szegény embernek az ezüsttárgyakat. A gesztus mély nyomot hagy benne. Letelepedik egy kisvárosban, ahol idővel az egyik legbefolyásosabb üzletember és polgármester válik belőle. Múltja mégis kísérti, mikor egy áthelyezett börtönőr lesz a rendőrkapitány, aki felismeri benne régi foglyát.

Ne nézz vissza! - Filmcafe, április 28. vasárnap, 23.05h

Jeanne (Sophie Marceau), a gondos feleség arra lesz figyelmes, hogy apránként megváltoznak a dolgok az otthonában, a környezetében, ám ő az egyetlen, aki ezt észleli. Jeanne úgy érzi lassan beleőrül ebbe a bizonytalanságba. Egy nap meglátogatja az anyját, ahol egy különös fénykép végleg elindítja a lejtőn. Hirtelen elhatározásból Olaszországba utazik, hogy magyarázatot kapjon az őt körülvevő rejtélyre. Jeanne az új környezetben teljes átalakuláson megy keresztül, egy olasz nővé, Rosa Mariává (Monica Belucci) válik.