Ha karácsony, akkor darts – pénteken kezdődik a darts-vb!

A 20 napos sporteseményen idén egy újítással is készülnek a szervezők.

December 15-én indul és egészen január 3-ig tart az év legjobban várt dartseseménye, a világbajnokság, melynek idén is a londoni Alexandra Palace ad otthont. Az „Ally Pally” immár tizenhatodszor lesz az éppen 30 éve, 1993-ban indult PDC darts-vb helyszíne. Az ünnepek alatt zajló eseményt a hazai nézők immár hagyományosan a Sport TV-n követhetik nyomon.

A nézők számára lesz egy elég feltűnő újítása az idei vb-nek, pontosabban a vb táblájának: a legértékesebb mezőt, a tripla húszat sötétzöldre festik az eddig megszokott piros helyett.

Ez egyrészt a főtámogató miatt van, másrészt a PDC szerint így még pontosabban fognak célozni a játékosok.

A mezőnyben hét korábbi világbajnokkal (Michael van Gerwen, Peter Wright, Gary Anderson, Michael Smith, Gerwyn Price, Rob Cross és Raymond van Barneveld) találkozhatunk, és jelenleg az a Michael Smith a címvédő, aki harmadik vb-döntőjén tudott először nyerni a Michael van Gerwen elleni finálén. Ha most is nyerne, ő lehetne a negyedik versenyző Phil Taylor, Adrian Lewis és Gary Anderson után, aki címet tud védeni.  Egyébként már az első játéknap utolsó mérkőzésén összecsap majd a Kevin Doets-Stowe Buntz elsőkörös párharc győztesével. Van Gerwen a második, Luke Humphries a harmadik, Peter Wright a negyedik, míg Gerwyn Price az ötödik kiemeltként vág neki a viadalnak. A torna összdíjazása 2,5 millió font, amelyből a győztes markát 500 ezer, döntőbeli ellenfeléét 200 ezer üti.

Gerwyn Price

Gerwyn Price

A Sport TV minden nap közvetíti a londoni eseményeket, és a jól megszokott csapat tolmácsolásában élvezhetjük majd a világbajnokságot. Bartha Zoltán, Fülöp László, Gyulai Miklós, Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd ül majd be a kommentátorállásba, ők kiáltják világgá a száznyolcvanakat és kilencnyilasokat.

A csatorna kommentátorai szerint Luke Humphries a legfőbb esélyes a vb-címre: Bartha Zoltán, Fülöp László és Vereczkey Lajos szerint is ő ér fel a csúcsra. Gyulai Miklós Michael Smith címvédésére számít, míg Ziegenhám Medárd úgy véli, Michael van Gerwen 2014, 2017 és 2019 után ismét világbajnok lesz.

 

Az első három nap tévés menetrendje:

PDC-világbajnokság, 1. nap: december 15., péntek 20:00, Sport1 (élő)

PDC-világbajnokság, 2. nap, 1. rész: december 16., szombat 13:30, Sport1 (élő)

PDC-világbajnokság, 2. nap, 2. rész: december 16., szombat 20:00, Sport1 (élő)

PDC-világbajnokság, 2. nap, 1. rész: december 17., vasárnap 13:30, Sport1 (élő)

PDC-világbajnokság, 2. nap, 2. rész: december 17., vasárnap 20:00, Sport1 (élő)

 

via: SportTV