Ha lesz is „Office 2.0”, Steve Carell már tuti nem lesz benne

A 2005 és 2009 között futó sitcom atyja, Greg Daniels szerint az új széria másik irodában játszódna, másik karakterekkel, de ugyanabban a világban, mint az eredeti sorozat.

Bár már 2013 óta nincsenek új Office-epizódok, az NBC irodai sitcomja, ami világsztárt csinált Steve Carellből, még mindig hihetetlenül népszerű: nézettségi rekordot döntött, amikor felkerült a Netflixre, és továbbra is remekül teljesít az NBCUniversal saját streaming platformján, a Peacockon.

Nem csoda, hogy évek óta keringenek pletykák arról, hogy a sorozat valamilyen formában folytatódni fog.

2024 januárjában a Deadline magazin arról számolt be, hogy az Office egyik atyja, Greg Daniels néhány íróval (többek között Michael Komannal) már „tervezgeti a sorozat univerzumának jövőjét”, bár konkrét premierdátumuk még nincs. Ez az új széria persze nem tekinthető folytatásnak vagy rebootnak, inkább „egy új irodában játszódna, új karakterekkel, ugyanabban a világban, mint az eredeti sorozat”. De Daniels arról is beszélt a Moviewebnek, hogy az „Office 2.0” játszódhatna az eredeti széria eseményein belül is – nagyjából úgy, ahogy a Rosencrantz és Guildenstern halott kiegészíti a Hamletet:

Jó móka lenne »megtalálni néhány elveszett epizódot«, vagyis úgy leforgatni ezeket, mintha még mindig 2010-ben lennénk, vagy ilyesmi...
Forrás: Twitter

 

Az eredeti szereplőgárda számos tagja kijelentette már, hogy szívesen eljátszaná újra a régi szerepét: Rainn Wilson Dwightot, Angela Kinsey Angelát, Brian Baumgartner pedig Kevint. Steve Carell azonban már 2017-ben is úgy vélte, hogy az új Office-tól ne várjon senki nosztalgikus újraegyesülést:

Nem akarok bunkó lenni, de szerintem azok, akik annak idején szerették a sorozatot, azt akarnák, ha pontosan úgy térjen vissza, ahogy volt, de ez soha nem történhet meg. Nem akarom megcsinálni [a folytatást], mert nagyon szeretem a sorozatot. Szerintem az emberek csalódottak lennének.

(via Uproxx)