Hát nem a két Mark Ruffalo fog minket felvidítani!

Igen, az HBO új minisorozata, az I Know this Much is True két Mark Ruffalo, vagyis egy egypetéjű ikerpár történetét mutatja be, és az első előzetes nem sok vidámságot ígér.

Mark Ruffalo nem csak Hollywood legszimpatikusabb színésze, de elképesztően tehetséges, aki a vígjátéktól a szuperhősfilmen át az ökodrámáig minden műfajban otthon érzi magát. A tévésorozatban is, és mielőtt nekivágna az idei Oscar nyertes dél-koreai film, az Élősködők sorozatváltozatának az HBO számára, szintén a mozicsatorna részére készített egy hatrészes minisorozatot I Know This Much Is True címmel. Ahol mindkét főszerepet ő játssza.

A hat, egyenként egy-egy órás epizódból álló sorozat Wally Lamb 1998-as regénye alapján készült, és egy egypetéjű ikerpár, Dominick és Thomas Birdsey történetét mutatja be, és a csavar az, hogy egyikük, Thomas paranoiás skizofrén. Ha szedi a gyógyszereit, akkor viszonylag békés és visszafogott, de így is vannak rohamai, Dominick pedig mellette képtelen saját, normális életet élni, házassága tönkrement, mostani barátnőjével (Imogen Poots) is óriási a feszültség. Aztán egy nap Thomas elkövet valami rettenetes dolgot – nem mutatják, hogy mit -, és a zártosztályra kerül, de ikertestvére tudja, hogy azt nem bírná ki, ám közben anyjuk (Melissa Leo) is súlyos beteg. És ebből a rövid, most kiadott előzetesben is egy rakás családi titkot, csalódást, árulást és más, csupa vidám dolgot sejtetnek.

Nem biztos, hogy az I Know This Much Is True lesz mindenki számára a legideálisabb néznivaló ezekben az időkben, de ezekből a képekből is látszik, hogy egyrészt fantasztikus színészi játékot, másrészt őszinte és mély drámát láthatunk. Az emlegetett színészeken kívül Rosie O'Donnell, Bruce Greenwood, Kathryn Hahn és Juliette Lewis is szerepet kap a sorozatban, amit Derek Cianfrance (Blue Valentine, Túl a fenyvesen) rendezett, és amelynek április 27-én vetítik az első részét. Ruffalo ikerpárja egyébként fizimiskában is sokban emlékeztet a két Nicolas Cage-re az egyébként remek Adaptációban (2002), és ha valakinek nagyon ismerős lenne az I Know This Much is True cím, hát azt a Spandau Ballet 1983-as, True című slágeréből kölcsönözték.