Heath Ledger Casanovaként, Kevin Bacon rohadékként támad szombaton

Nem kényeztetnek el szombaton minket a tévécsatornák, de megpróbáltuk összegyűjteni azokat a filmeket, amik elé azért érdemes lehuppanni a fotelba.

Casanova - Viasa3, szeptember 29. szombat, 16.10h

Casanova (Heath Ledger) a világ legnagyobb csábítója, az átváltozás és a humor nagymestere, akinek nő még nem tudott nemet mondani. Legalábbis így volt ez mostanáig. Életében először ugyanis ellenállásba ütközik, amikor útjába kerül Francesca (Sienna Miller), a velencei szépség, aki visszautasítja. Casanova nem is sejti, hogy élete legveszélyesebb játszmája ez: nem csak hírnevét és életét teszi kockára, de az egyetlen esélyét is, hogy elnyerje az igaz szerelmet.


Arsene Lupin - Film Mánia, szeptember 29. szombat, 18.25h

1894-et írunk, a helyszín Normandia. Egy tüzesen szenvedélyes, csábító fiatalember, aki még a húszas évei elején jár, úgy dönt, hogy enged tolvaj-szenvedélyének, és olyan kalandokba veti magát, amelyek majd híressé teszik a nevét. Ez a fiatalember Arsene Lupin... Elcsen mindent, amit csak tud, a grófnők családi ékszereitől a csillagok konstellációjában rejlő legbensőbb titkokig.

Ebben az új feldolgozásban, amely Caux sziklás vidékéről egészen a korabeli Párizs borongós világáig viszi a nézőt, a fiatal Lupin figurájának néhány olyan vonását is megismerhetjük, amelyeket eddig homály fedett. Nyomon követjük, ahogyan művelődik és tanul, de tanúi vagyunk komoly elhatározásának is, hogy a legmélyebb emberi érzelmekkel megbirkózzék.

A sas - AMC, szeptember 29. szombat, 19.55h

Időszámításunk szerint 140-ben, a római birodalom kiterjeszti határait egészen Britanniáig. Kaledónia területén a rebellis törzsek még tartják magukat. Marcus Aquila (Channing Tatum) megérkezik Britanniába, feltett szándéka, hogy visszaállítsa apja, Flavius Aquila megtépázott hírnevét. 20 évvel korábban, Róma 5000 főből álló kilencedik légiója Flavius vezetésével, a légió szimbólumát, a kilencesek sasát magasban hordozva vonult be Kaledóniába. Sosem tértek vissza. A légió, és a szimbólum eltűnt az ismeretlenség ködében. Hadrianus, a római birodalom császára dühében egy falat építtetett a terület köré, ez a fal a római birodalom északi részének határát, az ismert világ határait jelzi. Marcus célja, hogy kiváló harcossá váljon. Célkitűzésének elérését segíti legújabb megbízatása: dél-nyugaton egy kisebb erőd ostrománál vezeti bátran csapatát. Róma kitünteti a bátorságáért, de komoly sérülései miatt leszerelik a seregből, így Marcus kénytelen nagybátyja, Aquila (Donald Sutherland) falujában lábadozni...

Argo - RTL+, szeptember 29. szombat, 21h

Egy igazi profi mindenre fel van készülve - kivéve a "Magyar Valóságot"! Fekete Versace öltönyben és csúcstechnológiával felszerelve érkezik Magyarországra az az "ügyintéző", akit a szakmájában csak a Tejesembernek (Oszter Sándor) hívnak. Feladata, hogy végrehajtson egy újabb különleges megbízást: egy titokzatos ókori kincset kell megtalálnia. A "rutinmunka" azonban hamar élete legnehezebb küldetésévé válik. Nem számolt néhány zavaró tényezővel: Balogh Tibivel (Kovács Lajos), és exbiztonsági őrökből álló csapatával, akik szintén szemet vetettek a kincsre.


A Profi - Filmcafé, szeptember 29. szombat, 21h

Josselin Beaumont-ot azzal a titkos megbízással küldik Malagavayba, hogy ölje meg a köztársaság elnökét, a diktátor Yala ezredest. A politikai helyzet azonban megváltozik és a francia kormány érdekei úgy kívánják, hogy inkább feladják Beaumont-ot. Bár az elnök nem végezteti ki, fegyenctáborba viteti, ahol iszonyú megpróbáltatások várnak rá. Két év elteltével azonban sikerül megszöknie. Visszatér Párizsba, hogy küldetését eltántoríthatatlanul befejezze, amikor Yala ezredes három napra érkezik a francia fővárosba. Bár Rosen felügyelő és Eduard százados minden eszközzel próbálja megakadályozni a merényletet, Beaumont állandóan kicsúszik a kezükből. Egy lépéssel mindig előttük jár.

Amikor minden változik - Duna TV, szeptember 29. szombat, 22.05h

April tanítónő az egyik New York-i általános iskolában. A harminckilenc éves nő kapuzárási pánikban szenved. Miközben ő kisbabáról álmodott, a férje elhagyta. Kedélyállapotát tovább rontotta, hogy meghalt a szeretett mostohaanyja. Ráadásul felbukkan a vér szerinti anyja, aki lányfejjel kénytelen volt lemondani róla. Bernice, a harsány és harmadrangú tévés perszóna szélviharként söpör be az életébe, teljesen felbolygatva azt. Azután April megismerkedik Frankkel, az egyik diákja jóképű és elvált apjával. Kezdetben elzárkózik a férfi közeledése elől.

A herceg - RTL Klub, szeptember 29. szombat, 22.45h

Paul az özvegy apa és visszavonult bérgyilkos főiskolás korú lánya eltűnt. Beth egyik iskolai barátnőjének, Angelának a segítségével igyekszik nyomra bukkanni. A szálak a rosszfiúkhoz vezetnek, a Gyógyszertár nevű kábítószer-kereskedőhöz, aki heroinnal látja el a fiatal lányokat. Az igazi nagymenő azonban a háttérben meghúzódó Omar, akivel már volt dolga Paulnak, végzetes hiba során a férfi feleségének és kislányának halálát okozta. Ha meg akarja menteni Beth-t, szembe kell néznie a bosszúszomjas Omarral.

Legyőzhetetlen - Cool, szeptember 29. szombat, 23h

Vince gyerekkora óta rajong az amerikai fociért. Arról álmodott, hogy egyszer a legjobbakkal küzdhet majd a pályán. Vince azonban nem lett profi sportoló, soha nem játszott focicsapatban. Helyettesítő tanárként, részidős pultosként keresi a kenyerét. A szerencse váratlanul rámosolyog: a Philadelphia Eagles edzője nyílt válogatást hirdet. Vince is jelentkezik, és ő döbben meg a legjobban, amikor kiderül, hogy igazi őstehetség a fociban! Harminc évesen, amikor mások már a visszavonulást fontolgatják, ő végre lehetőséget kap, hogy valóra váltsa az álmát.

Sleepers - Pokoli lecke - TV4, szeptember 29. szombat, 23.15h

Négy vagány New York-i srác ostoba csínyével egy ember halálát okozza. A fiúk javítóintézetbe kerülnek, ahol aztán nap mint nap a poklok poklát élik át: őreik szadista parancsnokuk vezetésével megalázzák, megkínozzák, sőt megbecstelenítik őket. Aztán évek hosszú sora telik el, de az egykori srácok érett, komoly férfiként még mindig nem tudnak szabadulni a történtektől. Furcsa ügy kapcsán találkoznak: kettőjük bíróság elé kerül, mert felismerték és megölték egykori fő kínzójukat. A másik két barát - az egyik újságíró, a másik ügyész - komoly problémával néz farkasszemet: hogyan tudnák úgy csűrni-csavarni a történteket, hogy túljárjanak az igazsággépezet eszén és két társuk megmeneküljön. Ezzel talán ők is túljuthatnak lelkileg a történteken.

Maraton életre-halálra - Paramount Channel, szeptember 29. szombat, 23.55h

A maratoni futás megszállottja az egyetemista Babe. A bátyja, Doc, akiről azt hiszi, hogy olajügynök a titkosszolgálat megbízásából beépült a volt nácik titkos szervezetébe, hogy adatokat szerezzen annak vezetőiről. Így bukkant Dr. Zell, a hírhedt náci nyomára, aki az egyik koncentrációs tábor orvosa volt. A férfi a világháború alatt összeharácsolt gyémántokat az Egyesült Államokból Dél-Amerikába akarja csempészni. Amikor Docot a náci megsebesíti, a halála előtt még átadja titkát az öccsének. Emiatt Babe nehéz helyzetbe kerül, Zell és emberei vadászni kezdenek rá.