Hétfőn a Gyatlov-rejtélyről szóló filmet is megnézhetjük a tévében

2020 nyarán ismét a Gyatlov-rejtélyről és annak állítólagos megoldásáról cikkeztek a lapok, a de a történetről még 2013-ban csináltak egy filmet, amit ma este meg is nézhetünk a tévében.

Farkasokkal táncoló - Filmcafe, április 26. hétfő, 17.20h

Tennessee-ben javában dúl a polgárháború. Dunbar hadnagy az áthelyezést választja a nyugati frontra _ egy hőstett elismeréseként. Amikor megérkezik a Sedgewick erődbe, rá kell döbbennie, hogy az már régóta magányosan áll, és ő az egyetlen lakója. Hamarosan kapcsolatba kerül a sziú törzzsel, köztük a szent emberrel (Vergődő Madár), a harcossal (Szélfútta Haj), a törzsfőnökkel (Tíz Medve), valamint Álló Ököllel, egy fehér nővel, akit még gyermekként fogadott be a törzs. Dunbar becsületes és bátor cselekedetei nyomán fokról fokra kölcsönös elismerés és csodálat épül ki közte és a sziú törzs tagjai között. Dunbar egyre inkább beépül a törzsbe, izgalmas szerelmi kalandba bonyolódik Álló Ököllel, és életre szóló barátságot köt a bennszülöttekkel.

Közelebb - Viasat3, április 26. hétfő, 21h

Aki szerelmes, jól is hazudik. Mindenki másképp, de becsapja szerelmét, élet- vagy házastársát. Az őszinteség csak idegenek között lehetséges. Két férfi és két nő keresi az élet legfontosabb dolgait: szeretetet, bizalmat, őszinteséget. Amit találnak helyette: szerelem, vágy, hazugság és kaland. Mindannyian hazudnak egymásnak, mind olyasmiket ígérnek, amelyről tudják, úgysem fogják betartani. Két házaspár története négy és fél éven át: szent elhatározások, nagy fogadkozások, hazugságok, bevallott és ki nem mondott vágyak története.A film alapjául szolgáló színdarab az elmúlt években London és New York egyik legnagyobb és legbotrányosabb sikere.

 

Van Helsing - Mozi+, április 26. hétfő, 21h

Van Helsing ádáz elszántsággal küzd a Gonosz és az általa létrehozott teremtmények ellen. A szörnyvadász a vatikáni székhelyű titkos szervezet szolgálatában áll, s legújabb megbízatása a sötét legendák földjére, Erdélybe szólítja, hogy leszámoljon a sötétség urával, Drakula gróffal. Feladata égetően sürgős, mert a régi cigány család utolsó sarját, Anna hercegnőt kell segítenie. A lány ősei fogadalmat tettek a gróf elpusztítására, és ha ő is odavész, mindannyian elkárhoznak. Anna és Van Helsing így hát együtt száll harcba Drakula és félelmetes segítői, Frankenstein szörnyetege és a Farkasember ellen...

 

Halálhegy - A Dyatlov-rejtély - Film Mánia, április 26. hétfő, 21h

Az igaz történeten alapuló film Oroszországba repíti nézőit, ahová öt mindenre elszánt amerikai diák indul útnak a múlt rejtélyes haláleseteit kutatni. 1959-ben kilenc tapasztalt szovjet túrázó holttestére bukkantak a Halálhegyen. Az eset érdekessége, hogy a túrázók halálának okát eddig megoldatlan rejtély övezi. Miért voltak radioaktívak a holttestek? Hogyan sebesülhettek meg úgy a túrázók, hogy semmi nem utalt külső támadásra? A megtörtént esemény feljegyzéseit és a nyomozást még abban az évben titkosították. Közel fél évszázaddal később az öt amerikai diák azzal a céllal utazik a kietlen orosz vidékre, hogy felelevenítse és megoldja a Dyatlov-rejtélyt. Azonban nem sejtik, hogy az események bizarrabbak és félelmetesebbek, mint azt valaha is képzelték.

 

Felhangolva - Filmcafe, április 26. hétfő, 21h


Aaron tanácsadóként dolgozik az egyik lemezkiadónál. A huszonéves ifjú élete nagy lehetősége előtt áll, Amerikába kell kísérnie a brit rocklegendát. Aldous Snow koncertturnéjának első állomása a Los Angeles-i Görög Színház. Snow tipikus rockzenész, imádja a nőket és az orgiát. Ám a fickó hamarosan rádöbben, hogy még mindig az egykori kaliforniai barátnőjébe szerelmes. Mindent meg is tesz, hogy újra magához édesgesse. A nagy epekedés közepette érthető, hogy a koncert egyre hátrébb szorul a sorban. Aaronnak kell a dolgot egyenesbe hoznia.

 

Kettős játék - Filmcafe, április 26. hétfő, 23h

Claire Stenwick CIA-ügynök és Ray Koval brit titkos ügynök egy dubai bevetésen találkozott egymással. Később mindketten hátat fordítanak megbízóiknak, hogy civilben kamatoztassák tapasztalataikat. Két multicégnél helyezkednek el, és megpróbálnak búsás hasznot húzni a rivalizálásukból. A két vállalat ugyanis kíméletlen háborút folytat egymással. Stenwick és Koval feladata, hogy megszerezzék egy gyógyszeripari termék képletét, mely rengeteg pénzt hozhat a szabadalmaztató cég számára. Miközben az egyik profi megpróbálja kijátszani a másikat, egymásba szeretnek.