Így jártam anyátokkal: a megoldás már az első évadban ott volt a szemünk előtt

A népszerű amerikai sitcom öt évvel a lezárulta után is tartogat meglepetéseket.

A 2005-ben indult és kilenc évadon át tartott sorozatban Ted Mosbyt ismerhettük meg, aki 2030-ban flashbackekben meséli el kamaszfiának és -lányának, milyen események vezettek el odáig, míg végül megismerkedett és összejött az édesanyjukkal, aki a sztori jelenidejében már nincs életben, mivel 2024-ben meghalt. A széria nagy csattanója a végén pedig az volt, hogy (SPOILER!) miután meséje végére ér, Ted – gyerekei biztatásától kísérve – megint összejön legjobb barátjával és régi szerelmével, Robin Scherbatskyval, akivel évek óta külön utakon jártak.

Amikor Ted már az első randin azzal rohanja le Robint, hogy szereti (ahogy azt a nyitó epizódban láthattuk), úgy tűnik, örökre elkaszálta magát a lánynál, de később mégis úgy alakulnak a dolgaik, hogy a cselekmény folyamán szinte végig „se vele, se nélküle” kapcsolatban vannak egymással. S habár mindenki számára egyértelmű, hogy ők ketten egymásnak vannak teremtve, mikor Ted összejön Tracyvel, az említett gyerekek anyjával, úgy néz ki, ebből már csak barátság lehet. Végül azonban Tracy halála után végre-valahára örökre az egymáséi lehetnek.

Egy filmes lap azonban most rávilágított, hogy ezt a befejezést már a legelején elárulták nekünk az alkotók. Az első évad utolsó előtti, Milk című részében ugyanis elhelyeztek egy fontos irodalmi utalást. Ez az az epizód, amelyben Ted egy társkereső ügynökséghez fordul, hogy keressék meg számára a tökéletesen hozzáillő nőt, akit a cég meg is talál: egy olyan lányt, aki basszusgitározik és a kedvenc regénye Gabriel García Márqueztől a Szerelem a kolera idején.

Ted végül nem él a lehetőséggel, hogy megismerje a tökéletes barátnőt, mivel még mindig Robin után epekedik. A könyvcím említése azonban fontos nyom volt a közönség számára. A Szerelem a kolera idején ugyanis Florentino Ariza és Fermina Daza meséje, akik fiatalon egymásba szeretnek, később azonban a lány másnak a felesége lesz, a férfiból pedig hírhedt szoknyavadász válik. A két ember szerelme azonban évtizedekkel később, Fermina férjének halála után mégis beteljesül – pontosan úgy, ahogy az az Így jártam anyátokkalban is történik. És mindez végig ott volt a szemünk előtt!


(via Independent)