Így készült a Trónok harca legutóbbi részének nagy csatajelenete

Izgalmas werkfilm a befagyott tavon dúló csatáról - bámulatosan leleményesek ezek a filmesek, és még a Véreb is nevet! Aki nem látta a részt, kimarad a mókából, mert természetesen erősen spoileres.

Mióta Westeros kisváros méretűre zsugorodott, netán a szereplők megtanultak teleportálni, hihetetlenül béna logikai bakiktól hemzseg a sorozat, a forgatókönyvírói lustaságról (évek óta nem látott szereplők hirtelen felbukkanása, természetesen a legjobb pillanatban, és a véletlenül mindig egymásba botló karakterek) nem is beszélve. Az viszont tagadhatatlan, hogy a látványt még a legnagyobb hollywoodi szuperprodukciók is megirigyelhetnék.

Az HBO egy jó tízperces videóban mutatja be, hogyan forgatták le a befagyott tavon dúló csatát. A forgatási jelenetek általában kiábrándítóak, de ez túlzás nélkül megdöbbentő: három, földrajzilag is távol eső helyszínen rögzítették, és a szokásos zöld hátteres, kívülről bohóckodásnak tűnő stúdiófelvételek mellett magát a befagyott tavat Belfast mellett építették meg. Igen, építették: munkagépekkel lebetonoztak egy placcot, jégpáncéllá dekorálták,  a zöldellő környezetet téliesítették, és még növényeket is ültettek. 

A stáb tagjai is bőséggel nyilatkoznak - a két showrunner, David Benioff és D.B. Weiss elég fáradtnak, rezignáltnak tűnnek, úgy tűnik, már szeretnének túl lenni az egész sorozaton, a színészek viszont örömmel sztoriznak a forgatásról, de fura látni, hogy a sok nyomott, befordult karakter megszemélyesítői mosolyognak. A Vérebet játszó Rory McCann még nevet is - mi több, bolondozik! 

 

 

A Véreb nevet!!!

Forrás: HBO