Íme az 5 legjobb South Park-epizód!

Május 26-án lett ötvenéves Matt Stone, aki Trey Parker mellett a szabad szájú animációs sorozat ötletgazdája, állandó írója és executive producere. Ennek kapcsán listáztuk, melyik részeket szeretik legjobban a legnagyobb filmes adatbázis, az IMDb felhasználói.

5. Eric Cartman halála (9,2 pont)

A 9. évad 6. epizódjaként sugárzott Eric Cartman halálában valójában nem hal meg az elvetemült kis dagadt figura, csak azt hiszi, miután a társai levegőnek nézik. Történik ugyanis, hogy Cartman felzabálja Kenny, Stan és Kyle elől a KFC-s kosárban található összes csirkéről a bőrt, és ezért a fiúk nagyon mérgesek lesznek. De rájönnek, hogy Cartman élvezi, ha ócsárolják, ezért inkább azt a taktikát választják, hogy nem vesznek róla tudomást. Buttersen kívül mindenkit beavatnak a tervbe, ezért a kövér fiú azt hiszi, meghalt, csak még van valami elintézetlen ügye a Földön, amihez Butters a közvetítő...


4. Vindahurka bünti (9,2 pont)

A 18. évad 7. epizódjában Cartman elhiteti Buttersszel, hogy egy virtuális valóságban él, amitől a kissrác teljesen megkergül, és ámokfutást rendez South Parkban. Cartman nem sokáig örülhet, hogy megúszta a fiú megszívatását, mert felhívja egy telefonos operátor, és közli vele, hogy az Oculus Rift headset problémája miatt a virtuális valóságban ragadt. A kis dagi nem akarja elhinni a dolgot: meg van győződve róla, hogy csak Butters szórakozik vele, hogy így álljon bosszút. A dolog azonban tényleg igaz: Cartman a szobájában van, fején az Oculus Rift headsettel, kómához hasonló állapotban – így a fiúkra vár, hogy megmentsék.


3. A Gyűrűk Ura videókazetta visszatérése a Két torony videotékába (9,4 pont)

De vissza a 6. évad 13. részéhez, aminek a bronzérmet sikerült megszereznie! A Gyűrűk Ura videókazetta visszatérése a Két torony videotékába egy kiváló Gyűrűk Ura-paródia, amelyben az Egy Gyűrűt az Egy Videó helyettesíti – ami egy pornókazetta. Úgy alakul ugyanis, hogy a szülők a fiúkra bízzák, hogy vigyék vissza Buttersnek A Gyűrűk Ura videókazettát, később azonban kiderül, hogy véletlenül az Análvadász 9-et adták oda a srácoknak, amit Randy és Sharon akartak megnézni. Az alsósok viszont addigra sikeresen teljesítik a küldetést, Butters pedig megnézi a pornót, és onnantól kezdve olyan megszállottság lesz úrrá rajta, mint Gollamon – csak ő a gyűrű helyett a pornókaziért lelkesedik.


2. Világok harca (9,5 pont)

A 10. évad 8. epizódját az alkotók a videójátékoknak szentelték – képileg is, hiszen többször is láthatjuk a kis hősök avatarját a World of Warcraft nevű játék világában. A sztori pedig az, hogy Stan, Kyle, Cartman és Kenny teljesen belebolondulnak az említett videójátékba, viszont minden örömüket tönkreteszi, amikor egy titokzatos gyilkos – akiről még a játék gyártói sem tudnak semmit, csak azt, hogy nincs élete, ezért egész nap játszik, és még az adminokat is meg tudja ölni – mindannyiukat kérdés nélkül kinyírja. A fiúk megpróbálnak összefogni ellene, és eközben olyan sokat játszanak, hogy teljesen elhanyagolják magukat. Végül Stan apja, Randy Marsh siet a segítségükre.


1. Scott Tenormannak meg kell halnia (9,6 pont)

Az aranyérmes a sorozat 5. évadának 4. része, ami teljes egészében arról szól, milyen sátánian gonosz Cartman. A borzalmas eseményeket az indítja el, hogy a kövér srác már nagyon pubertáskorba akar lépni, és egy Scott Tenorman nevű idősebb fiú elhiteti vele, hogy ehhez elég, ha van fanszőre – és el is adja neki 10 dollárért a sajátját. Mikor Cartman nevetségessé válik a dologgal, megpróbálja visszaszerezni a pénzét Scott-tól, de az újabb és újabb pénzeket csal ki tőle, és újabb és újabb módokon alázza meg. Cartman ezért brutális bosszút esküszik, amelyben fontos szerep jut egy póninak, egy farmer puskájának, Scott szüleinek és egy csilifőző versenynek. A nagy fináléban a dagadt hős igazi pszichopatának bizonyul, ahogy megsemmisíti ellenfelét, és lenyalogatja arcáról a „keserűség édes könnyeit”.


(via IMDb, Wikipédia)