Irritáló műsorvezető és hűtőmágnes bölcsességek - így indult a Nyerő Páros

Hatodik szezonjával startolt a Nyerő Páros, az RTL Klub vetélkedős párterápiája. Igazán még nem szabadultak el az indulatok, de azért egy kis dráma már becsúszott.

„Ez a kreativitás szívcsakrája” – üdvözli a műsorvezető, Sebestyén Balázs az irodájában társát és segítőjét, Kabát Petit, aki korábban maga is játékosként vett részt a Nyerő Párosban. Még korábban pedig válogatott labdarúgó volt. Irodát írtam, mivel Balázs annak nevezi, de az egész díszlet olyan, mintha egy infantilis, felnőni képtelen felnőtt nappalijába csöppennénk. Sebestyén és Kabát szépen idomul is a berendezéshez: gyermeteg piszkálódással próbálják megragadni az érdeklődésünket, de ez az a humor, ami kizárólag a résztvevőknek élvezetes. Sebestyén húsz percen belül négyszer-ötször is lehülyézi Kabátot, amin nagyon jót kéne derülni, ahogy azon is, hogy az egykori focista képtelen összetákolni egy IKEA széket: csavarok nélkül illeszti össze, majd persze, hogy kibillen alóla és a földre huppan. A poént késleltetik, mint egyfajta suspense-t, de így sem üt, csak puffan. Mindeközben érkeznek a játék részvevői.

A Nyerő Páros egyik nagy erénye, hogy remekül lehet illusztrálni vele a kereskedelmi televíziózás szórakoztató műsorait.

 

Törőcsik Dániel és Bíró Bea
Forrás: MediaPress

 

Egy kicsit valóságshow, egy kicsit vetélkedő, egy kicsit szerelmi próbatétel, mindehhez pedig elengedhetetlen az irritáló műsorvezető és a hűtőmágnes bölcsességek. Nyolc pár költözik be egy villába, ahol együtt kell élniük, és ha épp nem az évődéseiket figyeljük, akkor különböző feladatokban versenyeznek egymással, ami természetesen a párkapcsolatokat is jócskán próbára teszi. Influenszer, tetoválóművész, énekes, zenei producer és színész is megtalálható az idei palettán, szóval ideje egy névsorolvasásnak:

  • Megyeri Csilla influenszer, műsorvezető és párja, Molnár Zsolt vállalkoz

  • Törőcsik Dániel tetoválóművész, az Éjjel-Nappal Budapest sztárja és párja, Bíró Bea egykori topmodell

  • Muri Enikő énekesnő, musicalszínésznő, az X-Faktor második évadának ezüstérmese és párja, Tóth Szabi rockzenész, zeneszerző, producer. Mindketten tagjai a Sugarloaf zenekarnak.

  • Tóth-Hódi Pamela influenszer és férje, Tóth Bence építési vállalkozó, egykori futballista

  • Lotfi Begi DJ, zenei producer és felesége, Lotfi-Schadi Réka fodrász, divattervező

  • Zdroba Patrik énekes, az X-Faktor felfedezettje és párja, Bádoki Bettina

  • Madár Veronika színésznő és férje, Landor Richárd egykori vadászpilóta

  • Détár Enikő színésznő és párja, Kiss Péter angoltanár

Ők a hatodik szezon résztvevői, akik a műsor első fél órájában bemutatkoznak és megérkeznek a villába. Eközben zajlik Balázs és Péter esztelenkedése, ami egyértelműen a műsor leggyengébb része. Ahogy a túlhúzott bemutatkozó videók is, igaz, ez a valóságshow vonalat erősíti, talán túlságosan is. Olyan ez, mint amikor azt mondják, nyugi csak a könyv első száz oldala unalmas. Oké, elfogadom, akkor ez a Duna és a Vaskapu.

 

Zdroba Patrik és Bádoki Bettina
Forrás: MediaPress

 

Mindenki nagyon örül mindenkinek, mintha egy táborba érkeznének: nini, téged de rég láttalak, veled meg mi van, de jó, hogy itt vagy. Ám

még el sem kezdődött a játék, már ott lappang a feszkó:

Tóth Szabi beközli, hogy már a Konyhafőnökben is szerepelt, majd befoglalja a konyhát és összedob egy könnyed uzsonnát. Közben azért nem felejti el lealázni Tóth Bencét, akinek fogalma sincs róla, ki is a névrokona. Előfordul, nem mindenki hallgat Sugarloafot. Végül persze kibékülnek, Bencét emésztik a történtek, ezért egy lelkizős, de csak pasi szinten lelkizős beszélgetésben kidumálják a fontos esetet, és levonják a következtetést: Szabi ilyen, megbánt másokat, oszt jól van. Mindenki mehet a dolgára! De előtte játék.

 

Lotfi Begi és Lotfi-Schadi Réka
Forrás: MediaPress

 

Idén változtak a szabályok, hiszen nem három, hanem négy napból áll egy kör, és mivel már az első napon is van vetélkedő, a forduló végén három pár kerül a veszélyzónában, közülük kerülnek ki az első forduló kiesői. Most ráadásul még az is tét, hogy ki, melyik lakrészt kapja, hiszen vannak kétfős szobák, négyfős szobák (igen, itt két pár osztozik egy téren), és átlátszó buborékok kint a kertben, amiben pusztán egy franciaágy van. Ide száműzik a legbénábbakat, ahol nem elég, hogy hely nincs kipakolni, de még hideg is van, és mindenki belát. Pá-pá magánszféra, nem mintha ez egy olyan műsor lenne, ahol ez nagyon megadatik.

 

Tóth-Hódi Pamela és Tóth Bence
Forrás: MediaPress

 

Az első adásba pusztán egy játék fért bele: most, hogy mindenki megérkezett, csomagolni kell, és indulni. Na még nem haza, pusztán egy képzeletbeli nyaralásra, melynek minden nyűgén át kell vergődni, a pihenés azonban elmarad. Pakolás, reptéri becsekkolás, útlevelek ellenőrzése és mindez időre. A párok egy szobából indulnak, ahol minden szanaszét van, de persze nem mindegy, hogy mit visz magával ez ember. Ruhát, útlevelet, fényképezőgépet, kameraállványt, felfújható strandjátékot (ami valami oknál fogva már fel van fújva, szóval le kell engedni), vizet, lecsót és egy bágernagy könyvet. A vetetlen ágyról nem kell az ágynemű, a sarokból nem kell a virág, de

szinte az egész szobát becsomagolják a játékosok olyan vehemenciával, ahogy ember nem pakol,

még szemetet sem. Azért vannak fokozatok, és amikor Szabi rájön, hogy a felfújható cuccot nem feltétlenül kell a kis szelepen át leengedni, a levegő nagyobb felületen is távozhat, lazán kiharapja a gumit. Ahogy a kameraállványt sem muszáj szépen összecsukni, el is lehet törni, ott egye meg fene!

Megyeri Csilla és Molnár Zsolt
Forrás: MediaPress

 

Kabát Peti biztonsági őrnek lett beállítva a csomagellenőrzésnél, de valószínűleg kevés jó poénja volt, mivel nem sokat látjuk a képernyőn. Ahogy az sem túl masszív humorforrás, hogy a műanyag csalamádés vödörben tárolt lecsót át kell tuszkolni kis flakonokba, hamar a vágóasztalon végzik ezek a jelentek – ehhez azért hozzátartozik, hogy az utasok feladják a csomagjukat, nem az utastérben szállítják, ahol a 100 ml-re van korlátozva a folyadék, így ennek nem sok értelme van a hatályos repülési szabályok szerint.

 

Muri Enikő és Tóth Szabi
Forrás: MediaPress

 

Balázsnak itt az útlevelek ellenőrzése jutott, ami valójában egy kvíz. Persze azzal is iszonyú időt lehetett veszteni, ha valakinek nem voltak kéznél az iratok, de az igazi tét, hogy meg tudják-e válaszolni a párok a másikra vonatkozó kérdéseket. Ez amolyan mennyire ismered a párodat jópofizás, némi önpromóval megküldve, hiszen a kinek mi volt az óvodai jele, vagy hány párkapcsolata volt mielőtt összejöttek mellett elég bénán hat például a Bíró Beának feltett kérdés: hány éven át szerepelt Törőcsik Dániel az Éjjel-Nappal Budapestben (amúgy becsapós, mert nem egész szám).

Végül azoknak lett igazuk, akik mindent begyűrtek a táskákba, mivel ők teljesítették a legrövidebb idő alatt a feladatot. Viszont, akik tovább időztek, azok jobban élvezték. Madár Veronika és Landor Richárd kifejezetten rosszul szerepeltek, de mindez nem tántorította el őket attól, hogy jól érezzék magukat. Talán ők az idei Nyerő Páros legérdekesebb kettőse, amiben nem kis szerepe van annak, hogy Veronika egzaltáltságát tökéletesen ellenpontozza Richárd sztoikus nyugalma.

 

Madár Veronika és Landor Richárd
Forrás: MediaPress

 

Zdroba Patrikék is elég vacak idővel végeztek, ami talán annak is köszönhető, hogy Patriknak vissza kellett szaladni az egyik csomagért – hát istenem,

van olyan, hogy otthon felejtjük az egész ruhatárunkat, vagy a kintieknek szánt túró rudit és szalámit.

Bettina később igyekszik megideologizálni a rossz eredményt: a többieknek könnyű, ők jobb kondiban vannak. Nem tudom, hogy ezt a pakolásra, az útlevél keresgélése vagy a kvízkérdésekre vonatkozik, de az a kb. húsz méter, amin végig kellett loholni nem sokat nyomott a latba.

Détár Enikő és Kiss Péter
Forrás: MediaPress

 

Ám az első nap nagy vesztesei mégsem ők voltak. A szemfülesebbeknek feltűnhetett, hogy a vetélkedőből kimaradt Détár Enikő és párja. Velük hiába vártuk a repteres pakolós műsort, mivel kénytelenek voltak feladni a játékot. Már korábban is elhangzik – micsoda dramaturgia! –, hogy Kiss Péternek épp indulás előtt durrant ki a köldöksérve egy rossz mozdulattól. Ennek ellenére mégis eljöttek, ám végül odáig fajult a dolog, hogy a férfit műteni kell, így kénytelenek hazamenni. Persze kidurrant köldöksérvvel még jó, hogy nem kezdett Péter bőröndöket cipelni. Nem is tudom igazán, hogy nekik való lett volna-e ez az egész.

A többiek szomorúan búcsúznak tőlük, Tóth Bence még elmélázik azon, hogy Péter számára ez mekkora kudarc férfiként, bár nem hiszem, hogy ez volna a férfiasság mértékegysége. Végül mindenki visszavonul az érdemei szerinti lakrészbe, és a ki mint veti ágyát szellemében elszenderül.