Ismét feltámad a 24, de most már Kiefer Sutherland is benne lesz!

A kultsorozat egykori showrunnerre, Howard Gordon beszélt a nagy feltámadás tervéről, amit a Fox elnöke is megerősített.

A 2000-es évek tévésorozat-reneszánszában kétségtelenül oroszlánrésze volt Kiefer Sutherlandnek és a 24-nek, amiben Jack Bauer ügynök 8 évadon keresztül futott versenyt az idővel, hogy elkapja az Amerikát fenyegető terroristákat. A kultszéria 2016-ban kapott egy remake-et 24: Újratöltve címmel (az eredeti címe 24: Legacy volt), ám mivel ez már nem produkált jó nézettséget a reklámozóknak fontos 18-49-es korosztályban, egyetlen évad után elkaszálta a Fox. Az alacsony nézettség oka alighanem az volt, hogy Kiefer Sutherland helyett ezúttal Corey Hawkins kergette a terroristákat, így most a Foxnál úgy került elő az újabb 24-remake terve, hogy abból már semmiképp sem akarják kihagyni az 53 éves Sutherlandet.

Azt, hogy a 24 témája újra terítékre került a Foxnál, egy igazán produkcióközeli forrás szellőztette meg: az egykori showrunner, Howard Gordon, aki azóta még egy kultikus bűnüldözős tévésorozatot is leforgatott Homeland címmel. Gordon így nyilatkozott 24-témában a Deadline magazinnak a Texas Counseling Association minden évben megrendezett eseményén:

A Fox mindenképpen meg akarja csinálni, úgyhogy tárgyalunk róla. És amikor azt mondom, hogy tárgyalunk róla, az valóban így is van. Mivel ez nagyot fog szólni a címlapokon, jól kell csinálnunk. Nem forgathatjuk le csak azért, hogy legyen valami. Meg kell találnunk hozzá a legjobb történetet. Remélem, idén tavasszal már lesz valami, ha más nem, döntés arról, hogy mi legyen.

A Fox Entertainment elnöke, Michael Thor is megerősítette, hogy a közeljövőben feltámasztják a 24 sorozatot:

Valóban tárgyalunk a 24-ről, de még nincs semmi, amit a két tárgyalófél be tudna jelenteni hivatalosan. Az biztos, hogy ha adódik egy lehetőség egy újabb 24-re, akkor örömmel belevágunk. De különlegesnek kell lennie, és méltónak az eredetihez, nem lehet csak egyszerűen egy újabb évad.

(via NME.com & Uproxx.com)