Itt vannak a legjobb filmek csütörtökre!

Kimazsoláztuk a tévéműsorból a megnézésre leginkább érdemes filmeket.

Peacemaker - Mozi+, április 22. csütörtök, 19h

Amikor egy nukleáris robbanófejeket szállító vonat rejtélyes módon karambolozik a volt Szovjetunióban, a briliáns amerikai atomspecialista, Dr. Julia Kelly rájön, hogy a baleset valójában a fegyverek ellopását álcázó ördögi terv része. Segítségére van az eltűnt bombák felkutatásában a különleges erők kiváló ezredese, Thomas Devoe, akinek nyers, \"foglyot nem ejtünk\" _ stílusa ütközik Kelly diplomatikusabb módszereivel. Félretéve személyes ellentéteiket és bimbódzó románcukat együtt futnak versenyt az idővel, ahogy követik az utolsó robbanófej nyomát az ENSZ székházához...

A Flintstone család - Filmcafe, április 22. csütörtök, 21h

A történet időszámításunk előtt 2 millió évvel ezelőttre kalauzul el bennünket a kőkorszaki szakik világába, ahol két nem mindennapi család életébe csöppenünk bele. Frédi, a sárkánydaru közkedvelt kezelője, egy nap megnyerte a pályázatot: jutalma egy főnöki szék, meg egy gyönyörű titkárnő. Frédi nem is sejti, hogy hatalma, csak egy álnok elnök ármány műve. Vilmáék kegyelem-kenyerén él Beni és családja, ám aztán történik valami, amitől Frédi végre észhez tér...A kőkorszaki történet rajzfilmfigurái megelevenednek. Igazi poénparádé világsztárok előadásában!

 

Invázió - AMC, április 22. csütörtök, 21h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos infulenzajárvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.

 

Szellemirtók 2. - Viasat3, április 22. csütörtök, 21h

A Szellemirtók csapata változatlan felállásban lép pályára a természetfölötti lények elleni többfordulós vígjáték második menetében. A szellemek ezúttal elsöprő fölényben vannak, de a "lelkes" csapat halált megvető bátorsággal küzd a rózsaszín lélektrutymó ellen, amely már-már elárasztja New York városát. A földöntúli fenyegetés egy festményen megelevenedő alakban ölt testet: ő Vigo, a Kárpátok Ostora, Moldávia Bánata. Hogy a gonosz valódi életre kelhessen, egy gyermek lelkére van szüksége _ történetesen Dana kisfiáéra. S már bele is csöppentünk a hátborzongatóan kacagtató és kacagtatóan hátborzongató kalandok kellős közepébe.

 

Világok harca - Moziverzum, április 22. csütörtök, 21h

Senki sem hitte volna a XXI. század első éveiben, hogy világunkat oly lények tartják szemmel, melyek intelligenciája meghaladja a miénket. S, hogy miközben az embereket lekötik mindennapos gondjaik, ők megfigyelnek és tanulmányoznak bennünket, ahogy a tudós vizsgálja mikroszkópján át a lényeket, melyek egy vízcseppben hemzsegnek és sokasodnak. Az ember határtalan önelégültséggel szelte keresztül-kasul a földgolyót, biztos tudatában annak, hogy ez a világ az ő birodalma. Mégis, az űr végtelen mélyén át hatalmas, hideg, rideg lények kémlelték irigy szemmel bolygónkat, és tervüket lassan és biztosan szőtték _ ellenünk...A film H.G. Wells 1898-ban írt híres fantasztikus regényének nagyszabású adaptációja, amelyben az emberiség Tom Cruise vezetésével veszi fel a harcot az agresszív földönkívüliekkel. Érdekesség, hogy a Világok harca 1938-as rádióadaptációja hatalmas pánikot okozott Amerikában, mert az Orson Welles rendezte produkció túlságosan élethűre sikeredett, és sok hallgató azt hitte, hogy a marslakók tényleg megtámadták a Földet.

 

Sztálingrád - Film Mánia, április 22. csütörtök, 21h

Gigantikus erők feszülnek egymásnak a Volga menti nagyvárosban, Sztálingrádban, a második világháború idején. A németek győzedelmesen nyomulnak előre, és körülzárják a várost, ám úgy tűánik, a támadás kifullad. A hatalmas öldöklés közepette, a harapófogóba került katonák és civilek a maguk apró csatáit vívják. Így van ezzel a szakasznyi szovjet katona, amely egy stratégiai fontosságú épület megtartásáért küzd. A küzdelem közepette a katonák szoros kapcsolatba kerülnek a házban lakó két nővel.

 

Srác a biciklivel - M5, április 22. csütörtök, 22h

A 11 éves Cyril Catoul igazi kiskamasz, finoman fogalmazva, apja szerint viszont rossz gyerek: makacs, agresszív és felelőtlen. Apja megelégelve a fiú viselkedését, bedugja őt egy otthonba, és egy másik városba költözik. Cyril, miután rájön, hogy nem ideiglenesen került oda, biciklijével apja keresésére indul. Eleinte nem hajlandó elfogadni a tényt, hogy elhagyták, s makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy csak félreértésről van szó. Véletlenül összeismerkedik egy harmincas éveiben járó fodrásszal, Samanthával, aki megengedi, hogy a hétvégéket vele töltse, és segít neki megtalálni a válaszokat, még ha azok olykor fájdalmasak is. A Dardenne-testvérek előző munkáihoz hasonlóan ez a film is dokumentarista stílusban készült: kézikamerával forgattak, és többnyire természetes fényeket használtak, viszont _ tőlük szokatlan módon _ ezúttal filmzenét is alkalmaztak. (Zene: Ludwig von Beethoven, John Hunter Jr.) Díjak és jelölések: Cannes-i fesztivál (2011) _ Zsűri Nagydíja: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne Európai Filmdíj (2011) _ Legjobb forgatókönyv: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne Cannes-i fesztivál (2011) _ Arany Pálma jelölés: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne Európai Filmdíj (2011) _ Legjobb film jelölés: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne Európai Filmdíj (2011) _ Legjobb rendező jelölés: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne Európai Filmdíj (2011) _ Legjobb női alakítás jelölés: Cécile De France Golden Globe-díj (2012) _ Legjobb idegennyelvű film jelölés

 

A bűn állomásai - Film Mánia, április 22. csütörtök, 23.30h

Miután barátai helyett elviszi a balhét és letölti börtönbüntetését, Leo Handler (Mark Wahlberg) csak szeretne visszatérni a normális élet kerékvágásába. Ezért elindul az egyetlen helyre, melyről úgy érzi, ott biztonságban lesz: haza. Itt munkát vállal jó kapcsolatokkal rendelkező és befolyásos nagybátyjánál, Franknél és találkozik régi barátjával, Willie Guittierezzel, és Willie barátnőjével, Ericával. Ám New York City hatalmas vasúthálózatában, ahol a nagybátyja mozgatja a szálakat a háttérből, az ügyintézés távolról sem biztonságos. Leo önkéntelenül is belekeveredik a szabotázsok, nagy összegű csúszópénzek, sőt gyilkosságok világába. És a titok miatt, melyet felfedez, ő lesz a célpontja a város legkegyetlenebb famíliájának _ amely a saját családja. Most az igazság nevében minden tőle telhetőt meg kell tennie, hogy legyőzze őket.