Itt vannak a legjobb filmek csütörtökre

Az este 9 órás sáv nagyon erős, de még késő estére is lehet találni remek filmeket.

Showtime - Végtelen és képtelen - Viasat3, július 22. csütörtök, 21h

A Los Angeles-i zsaruk legkeményebb nyomozója, Mitch Preston (Robert De Niro) egy nap azon veszi észre magát, hogy a narkósok, maffiózók és bérgyilkosok helyett sokkal ravaszabb és kegyetlenebb népséggel kell szembenéznie: a tévésekkel. Egy rámenős producer az évszázad műsorára készül. Ennek érdekében a kelletlen nyomozó mellé szerződteti a kétballábas Trey Sellarst (Eddie Murphy), aki mindig a reflektorfénybe vágyott. Dörögnek a pisztolyok, forognak a kamerák, élet és játék, műsor és valóság végképp összekeveredik.

 

A bátrak igazsága - Mozi+, július 22. csütörtök, 21h

Az Öböl-háború poklában Serling ezredes végzetes hibát követ el: véletlenül saját katonái ellen ad ki tűzparancsot. Azonnal lefokozzák, irodai munkára rendelik és a kitüntetési rutinügyeket bízzák rá. Ám egy hősi halott aktáit kitöltve Serling valami furcsaságra bukkan. Karen Walden kapitány kitüntetése azért különleges, mert ő lenne az első nő, aki megkapja a Hűség érdemérmet. Walden emberei azonban egymásnak ellentmondó vallomásokat tettek arról, mi is történt valójában a kapitány életét követelő akció során. Vajon milyen titok lappang a háttérben?

 

3 szív - M5, július 22. csütörtök, 21h

Valahol Franciaországban, egy vidéki kisvárosban, Marc lekési párizsi vonatát. Magányosan bandukol a kihalt utcákon, amikor megismerkedik Sylvie-vel. Sétálnak és beszélgetnek egész éjszaka, saját magáról azonban egyikük sem mond sokat. Marc felszáll a reggeli vonatra, de megegyeznek, hogy pár nap múlva újra találkoznak egy előre megbeszélt helyen. Addig nem cserélnek telefonszámot. Az egész affér amilyen romantikus, épp annyira titokzatos, mégis mindketten érzik, valami csodálatos dolog kezdődhet közöttük. A nő el is megy a randevúra, ám Marc minden igyekezete ellenére nem jut el időben a találkozóra. A férfi kétségbeesetten próbálja felkutatni Sylvie-t, ám hosszú próbálkozás után végül feladja. Megismeri viszont a bájos Sophie-t, akivel egymásba szeretnek. Sophie-ról csak egy dolgot nem tud meg időben: hogy Sylvie testvére....

 

Most már elég! - Filmcafe, július 22. csütörtök, 21h

Minden csodálatosan alakul Slim életében. Megismerkedik a jóképű Mitch-el, és esküvőjük után nem sokkal megszületik kislányuk is. A tökéletes boldogság azonban szertefoszlik, mikor Slim megismeri férje rejtett, sötét oldalát. A brutális férj a veréstől sem riad vissza, hogy sakkban tartsa feleségét. Az egyetlen kiút a szökés a pokollá vált családi fészekből. Mitch azonban ördögi módon a nyomukra bukkan, pénze és befolyásos barátai segítségével mindenhol fenyegeti őket. Anya és lánya már sehol sincsen biztonságban. Slimnek nincs más választása: a menekülés helyett fel kell vennie a harcot. Megkezdődik a küzdelem életre, halálra.

 

The Expendables - A feláldozhatók - Film+, július 22. csütörtök, 21h

Barney Rossnak (Sylvester Stallone) nincs veszítenivalója. A félelmet nem ismerő férfi a Feláldozhatók vezetője, egy csapat zsoldosé, akik halálosak és a végsőkig is elmennek, ha egy megbízatásról van szó. Lee Christmas (Jason Statham), a pengék mestere, Yin Yang (Jet Li), a közelharc szakértője, Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), a mesterlövész azonnal akcióba lépnek, amikor a titokzatos Mr. Church (Bruce Willis) olyan megbízással keresi meg őket, melyet más nem vállalna el. Barney és csapata hamarosan szembekerül James Monroe-val (Eric Roberts), az egykori, dörzsölt CIA-ügynökkel.

 

Őrangyal - Film Mánia, július 22. csütörtök, 21h

Max Fischert, a különleges katonai egység egykori tagját félbérelik, hogy védjen meg egy tinilányt. Nina szemtanúja volt egy brutális gyilkosságnak, és most van néhány ember, aki azt szeretné, hogy ő is meghaljon. Max és Nina hamarosan együtt menekül a gyilkos fegyverkereskedő, Thomas Backer elől, aki semmitől sem riad vissza, hogy elérje célját. A közös erőfeszítés barátokká kovácsolja őket, rájönnek, hogy csak egymást segítve élhetik túl mindezt. Kiderül, hogy a gyilkosság szálai a kormányzathoz vezetnek.

 

A fejvadász - A pénz hatalma - Filmbox, július 22. csütörtök, 22.35h

Martin Vingét (Lars Mikkelsen, Egy gyilkos ügy), a sikeres fejvadászt N. F. Sieger, Dánia legnagyobb olajbirodalmának 85 éves feje azzal bízza meg, hogy keressen új vezetőt cége élére: arra a pozícióra, melyre évek óta az elnök saját fia, Daniel Sieger pályázik. Miközben a jelöltek után kutat, Martin rádöbben, hogy lassan, de biztosan egy átláthatatlan hatalmi játék bábájává vált, melyben rajta kívül álló erők döntik el az olajbirodalom sorsát, és ez a döntés őt is magával ránthatja.

 

A legényanya - Duna Tv, július 22. csütörtök, 23.05h

Rendkívüli esemény történt Rátóton. Rozi, nemrég született kisfiának a Józsi nevet adta, szakítva azzal a szokással, hogy a faluban minden férfit _ a tanácselnök után _ Bélának hívnak. Józsi felnő, akár a többi gyerek, de mindig kilóg a sorból. Hosszú ideig nem érdeklik a lányok, majd mikor összejön Ágikával, csodálatos módon ő marad terhes. De vajon a falunak szüksége van-e csodára? A film Schwajda György: A rátóti legényanya című művéből készült.