Itt vannak a legjobb filmek hétfő estére

Az ünnepi hétfő este sem hagy cserben, ha tévéről van szó!

Kingsman: Az aranykör - Mozi+, augusztus 19. hétfő, 21h

Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantja a központjukat. Csak az újonc Töki és kiképzője, Merlin ússza meg a támadást: ők Amerikába menekülnek, ahol a szervezetükhöz hasonló, helyi cég, a Statesman egy embere várja őket. Együtt vágnak neki, eddigi legkeményebb, legveszélyesebb feladatuk leküzdésének...

 

Moszkva tér - Magyar Mozi TV, augusztus 19. hétfő, 21h

1989 tavasza. Petya, az érettségi előtt álló gimnazista most ünnepli 18. születésnapját. Barátaival a Moszkván találkoznak, hogy hozzájussanak a buli-címekhez, aztán fel a hegyre, buliról bulira, majd hajnalban újra a Moszkva térre egy reggeli hamburgerre, majd tűzés haza. A ballagást kaotikus érettségi követi. Az 1945 utáni töri tételeket eltörölték, a magyar tételt pedig Rojál apja megszerezte. A fiú ráadásul felajánlja Petyának, hogy részt vehet egy vonatjegy-hamisító üzletben.

 

A Gucci-ház - Moziverzum, augusztus 19. hétfő, 21h

A Gucci-ház megdöbbentő igaz történet a Gucci olasz divatház mögött álló családi birodalomról. Szerelem, árulás, hanyatlás, bosszú és végül gyilkosság szövi át azt a három évtizedet, ami során kiderül, mit jelent, s mennyit ér egy név, és meddig hajlandó elmenni egy család, hogy mindent az uralma alá hajtson...

 

Salt ügynök - Viasat Film, augusztus 19. hétfő, 21h

Evelyn Salt a Központi Hírszerző Iroda titkos ügynöke. A nyugalmasnak eddig sem nevezhető élete fenekestől felfordul, amikor egy orosz disszidens azt állítja róla, hogy a KGB alvó ügynöke, akit nem akármilyen feladat miatt "élesítettek": az Egyesült Államokba látogató orosz elnököt kell megölnie. A CIA persze semmit nem bíz a véletlenre, el akarja kapni, ám Salt ügynök menekülésre fogja a dolgot. Ez az egyetlen módja ugyanis annak, hogy bizonyítsa az ártatlanságát. Szerencsére jó kiképzést kapott. Minden tudására szükség van, hogy kijátssza a két titkosszolgálat embereit, és kiderítse, ki volt az áruló.

 

Torrente 3. - A védelmező - Film Mánia, augusztus 19. hétfő, 21h

Spanyolországba látogat Giannina Ricci, Európa parlamenti képviselő. Célja, hogy fényt derítsen az egyik multicég üzelmeire és bezárassa a környezetszennyező vállalatot. A cég vezetői el akarják tenni láb alól a kellemetlenkedőt, ezért merényletet terveznek ellene. Mivel biztosra akarnak menni, José Luis Torrentét bízzák meg a képviselőnő védelmével. Sőt, az "elit" alakulat tagjait is ő választja ki, és készíti fel a feladatra. A hülyék gyülekezetével _ akik még rajta is túltesznek _ Torrentének a világ legidiótább bandáját sikerül összehoznia.

 

A holnap háborúja - TV2, augusztus 19. hétfő, 21.30h

Amikor emberek érkeznek a jövőből, hogy a felmenőik segítségét kérjék egy idegen hatalom ellen vívott háborúban, Dan Forester, a munkájában nem kimondottan sikeres tudós szinte azonnal akcióra vállalkozik. A küldetés azonban nagyon veszélyes, és az elutazóknak csupán a töredéke tér vissza a jelenbe. Mikor Dan és társai megérkeznek a jövőbe, rögvest az akció kellős közepén találják magukat, azonban a férfinak nem csupán a kíméletlen szörnyekkel, de a saját múltjával is szembe kell néznie, mikor egy nem várt ismerősbe botlik odaát. Rövidesen pedig az is világossá válik, hogy az emberi faj napjai meg vannak számlálva, és a megoldás nem a jövőben, hanem a jelen korban gyökerezik.

 

Szigorúan bizalmas - Film4, augusztus 19. hétfő, 21.55h

A két nyomozó, a karrierista Ed Exley és az ökléért tartott Bud White ki nem állhatják egymást. Egy nap azonban kénytelenek összefogni, ha életben akarnak maradni. Az angyalok városában valaki megpróbálja átvenni az alvilág irányítását. Exley egy ügy kapcsán rájön, hogy néhány rendőr is benne van a leszámolásban. A felfüggesztett Jack Vincennes segít a furcsa párnak, kockáztatva ezzel a saját életét.

 

John Wick - Film+, augusztus 19. hétfő, 22h

John Wick (Keanu Reeves) látszólag átlagos ember, és ez annyira megtéveszt néhány gengsztert, hogy lenyúlják a spéci autóját, sőt éjjel rátörnek az otthonában. Amikor a nagyfőnök felismeri az ellopott autót, azonnal csomagolni kezd, és hívja Marcust (Willem Dafoe), a legprofibb bérgyilkost, hogy legalább feltartsa egy kis időre John Wicket. Ugyanis csak egy pancser nem tudja, hogy John Wick a Föld egyetlen olyan személye, aki számára nincs lehetetlen. A visszavonult bérgyilkos kénytelen újra fegyvert ragadni, hogy megfékezze a tőle rettegő maffiózókat, akik halálfélelmükben megostromolják. New York valódi csatatérré válik, ám az őrült, véres ütközetben nem kétséges, hogy ki fog győzni.

 

Műanyag égbolt - RTL, augusztus 19. hétfő, 22.30h

2123-ra a Földön minden állat és növény kipusztult, a felszín elsivatagosodott. Magyarországon az emberek Budapesten élnek egy mesterséges búra alatt. Az erőforrások szűkössége miatt az állampolgárok teste állami tulajdonba kerül, amint betöltik az ötvenedik életévüket, és testük egy orvosi beavatkozás révén visszakerül a körforgásba. Nóra (Szamosi Zsófia) nem tudja túltenni magát fia elvesztésén, ezért titokban jelentkezik a beavatkozásra. Férje, Stefán (Keresztes Tamás) azonban nincs felkészülve arra, hogy a feleségét is elveszítse, ezért a megmentésére indul, bármibe is kerüljön.

 

Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét - AXN, augusztus 19. hétfő, 22.55h

Danny Ocean (George Clooney) és elit betörő bandája az évszázad rablásában 160 millát zsákmányol Terry Benedict (Andy Garcia) kaszinójából. A csapat tagjai ezután megpróbálnak jó útra térni, de ez majdnem olyan komoly kihívásnak bizonyul, mint a rablás maga. Amikor egyikük lebuktatja a társaságot Benedictnél, véget ér a nyugalom. A tulaj a pénzét akarja _ kamatostul. Nincs más hátra, a csapatnak megint pénzt kell szereznie. A terep ezúttal az öreg kontinens, ahol egyszerre három európai nagyvárosban akarnak Las Vegasnál nagyobb balhét végrehajtani. Mindeközben Rusty Ryan (Brad Pitt) exbarátnője, az Europol ügynök Isabel Lahiri (Catherine Zeta-Jones) rájuk vadászik.

 

Az Igazság mecénása - Paramount Network, augusztus 19. hétfő, 23h

John Seeger a CIA magasan képzett titkos ügynöke. Amikor az egyik dél-afrikai akció rosszul sül el, Seeger társa és legjobb barátja, Radio Jones az életével fizet.

 

A martfűi rém - Magyar Mozi TV, augusztus 19. hétfő, 23h

Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.

 

Hajsza a föld alatt - Filmcafe, augusztus 19. hétfő, 23.15h

Walter Garber (Denzel Washington) teljesen hétköznapi fickó, aki egy megvesztegetés miatt a New York-i metróhálózat egyik forgalomirányítójába kerül. Sosem gondolta volna, hogy olyan feladattal kell majd megbirkóznia, amely a rutinos FBI-nyomozókat is próbára teszi. Fegyveresek térítik el az egyik metrószerelvényt. Vezetőjük, az őrült vagy nagyon is okos Ryder (John Travolta) azzal fenyegetőzik, hogyha egy órán belül nem fizetnek neki tízmillió dollárt, akkor kivégzi a kocsiban túszul ejtett utasokat.

 

Sikoly 4. - Viasat3, augusztus 19. hétfő, 23.25h

10 éve semmi híre Ghostface-nek, a szellemálarcos ruházatba öltözött pszichopata gyilkosnak, így már éppen kezdi elfelejteni a szörnyűségeket az amerikai kisváros, Woodsboro. Az előző részekben megismert Sidney Prescott (Neve Campbell) ma már sikeres író, író-olvasó találkozó turnéjának utolsó állomásaként tér vissza szülővárosába, s vele együtt a titokzatos telefonhívások is újra elkezdődnek, Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a rettegés visszatér a kisvárosba, de úgy tűnik, a szabályok ezúttal megváltoztak.

 

Ted - SuperTV2, augusztus 19. hétfő, 23.50h

John plüssmackója egy meggondolatlan gyermekkori kívánságnak köszönhetően életre kel. A teddy mackó azonban nem átlagos. Káromkodik, füvezik, iszik, és mindemellett John nem tud tőle szabadulni, pedig nagyon szeretne, hiszen felnőtté csak a gyerekkori játék nélkül válhat...