Itt vannak a legjobb filmek péntek estére

Itt a várva várt péntek, ünnepeld meg pompás filmekkel!

Babysitting - A felvigyázó - Film Mánia, július 23. péntek, 19.25h

Claire és Marc elutaznak a hétvégére, örökmozgó gyereküket pedig rábízzák egy bébiszitterre. Franck megbízható fiatalember hírében áll, a házaspár biztos benne, hogy fiuk jó kezekben lesz. Másnap azonban egy rendőrségi telefonhívásra ébrednek, miszerint otthonukban történt egy kisebb incidens: a házukat teljesen felforgatták, a fiúk pedig eltűnt! A rendőrség talált ugyanakkor egy GoPro kamerát, amely úgy tűnik, rögzített mindent, ami az éjjel történt. Claire és Marc izgatottan nézik vissza a felvételeket, hogy megtudják, mi történt a házban és hová tűnhetett a gyerekük. Az első dolog, ami kiderül, hogy az előző nap volt Franck 30. születésnapja.

 

Az állat - Duna Tv, július 23. péntek, 20.30h

Saval, Esküvőjük napján, a hivatásos légtornász-pár kudarcot vall produkciója közben, miközben attrakciójukat filmre veszik Párizs szívében, a Sacré Coeur lépcsőin. A kudarcot Michel okozza, aki ezzel partnerének és szerelmének, Jane-nek a karrierjét is tönkreteszi. Ezért az esti esküvőre már nem kerül sor. Michel tehát cselhez folyamodik: elmaszkírozva magát híres színésznek adja ki magát és így próbálja visszahódítani menyasszonyát...

 

Házasságból elégséges - M5, július 23. péntek, 21h

Szöszi és Árpi nagyon szeretik egymást. A lány fodrász, a fiú cukrász. Szöszi szülei elváltak, a lány nagyanyjánál lakik. Árpi szereti a szüleit, de régóta haragszik sógorára, akiről tudja, hogy szeretőt tart. Pista Árpi ellen fordítja a szülőket, és a veszekedés után a fiú elhatározza, hogy elköltözik otthonról. Aztán még jobb ötlete támad: házasodjanak össze Szöszivel. A lány ugyanolyan hebrencs, ezért rááll a házasságra. Nyár van, Árpiék Csúcs-hegyi nyaralójába költöznek. Felkészületlenek azonban az önállóságra, ezért sorozatosak köztük a konfliktusok. Csúnyán összevesznek, és Szöszi hazaköltözik. Árpit legnagyobb meglepetésére apja beszéli rá, hogy béküljön ki a lánnyal. Szöszi először duzzog, de szerelme legyőzi a sértődést. Megpróbálják újra, együtt.

 

Good Will Hunting - Paramount Network, július 23. péntek, 21h

Will Hunting még csak húsz éves, de már kilóg a kemény dél-bostoni munkásnegyed környezetéből. Barátaihoz hasonlóan gürcöl, amikor éppen nem a helyi bárban lóg vagy nem keveredik összetűzésbe a törvénnyel. Sohasem járt egyetemre, legfeljebb gondnokként felmosni a padlót. Mégis homályos történelmi utalásokat idéz fel fényképszerű emlékezetéből és szinte azonnal old meg Nobel-díjas professzorokat is zavarba ejtő matekpéldákat. Az egyetlen dolog, amire ez a bámulatosan okos és lehetetlenül dühös fiatalember nem képes, hogy újabb kocsmai verekedése után kidumálja magát a várható börtönbüntetés alól. Egyetlen reménye Sean McGuire, az egyetemi professzorból lett pszichológus, aki csodálja a fiú érzelmi küszködéseit és megérti, milyen az, amikor az ember élete állandó küzdelem.

 

Megbocsátasz valaha? - Moziverzum, július 23. péntek, 21h

A Lee Israel sztárok és hírességek életéről írt a múlt század 70-es, 80-as éveiben. Ám idővel a kiadók nem értékelték írásait, mondván nem tart lépést a kor változásaival. Az írónő ekkor a barátja ösztönzésére álnevek alatt kezd dolgozni.

 

Démonok között 2. - Viasat6, július 23. péntek, 22h

A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed és Lorraine Warren (Patrick Wilson és Vera Farmiga) valós, lejegyzett esetei között az egyik legmeghökkentőbb ez a történet. A páros ismét egy bajba került családon segít, és egy bajt okozó házat szeretne megtisztítani az ártó szellemektől. Ezúttal Angliába hívják őket: egy négy gyerekét egyedül nevelő anya könyörög a démonűzők segítségéért: két lánya egyre furcsább jelenségeket tapasztal a vén házban. És ami eleinte játéknak tűnt, az nemsokára megállíthatatlan, borzasztó valósággá válik...

 

Világok harca - SuperTV2, július 23. péntek, 22h

Senki sem hitte volna a XXI. század első éveiben, hogy világunkat oly lények tartják szemmel, melyek intelligenciája meghaladja a miénket. S, hogy miközben az embereket lekötik mindennapos gondjaik, ők megfigyelnek és tanulmányoznak bennünket, ahogy a tudós vizsgálja mikroszkópján át a lényeket, melyek egy vízcseppben hemzsegnek és sokasodnak. Az ember határtalan önelégültséggel szelte keresztül-kasul a földgolyót, biztos tudatában annak, hogy ez a világ az ő birodalma. Mégis, az űr végtelen mélyén át hatalmas, hideg, rideg lények kémlelték irigy szemmel bolygónkat, és tervüket lassan és biztosan szőtték _ ellenünk...A film H.G. Wells 1898-ban írt híres fantasztikus regényének nagyszabású adaptációja, amelyben az emberiség Tom Cruise vezetésével veszi fel a harcot az agresszív földönkívüliekkel. Érdekesség, hogy a Világok harca 1938-as rádióadaptációja hatalmas pánikot okozott Amerikában, mert az Orson Welles rendezte produkció túlságosan élethűre sikeredett, és sok hallgató azt hitte, hogy a marslakók tényleg megtámadták a Földet.

 

A sértés - Duna Tv, július 23. péntek, 23.15h

A libanoni keresztény autószerelő, Tony becsülettel üzemelteti saját műhelyét, és ha igazságtalanságot érez, azonnal hangot ad neki _ még akkor is, ha ezzel bajba sodorja magát. A palesztin menekült Yasser hasonló mentalitású építésvezető, akit a környék csatornahálózatának felújításával bíznak meg. Amikor Tony megtagadja Yassertől, hogy megszerelje az erkélye ereszét, ő önhatalmúlag nekilát a munkának. Kettejük látszólag tét nélküli összeszólalkozása felszínre hozza az egymás mellett élő nemzetekben szunnyadó feszültséget, visszafordíthatatlan láncreakciót indítva el. A sértés az első libanoni film, amelyet Oscarra jelöltek. A nemzetközi elismerések egyaránt köszönhetők a végig fenntartott, thrillerekhez fogható feszültségnek és az alkotásban bemutatott mélyen emberi, rendkívül aktuális társadalmi problémát kirajzoló személyes történeteknek. Díjak: A sértés című libanoni filmet Oscar-díjra nominálták 2018-ban, a legjobb külföldi film kategóriában, valamint a világ jelentős nemzetközi filmfesztiváljain 17 díjat nyert, többi közt az Ausztrál Filmkritikusok Díját vagy a Müncheni Film Fesztiválon a Német Nagydíjat a Békéért, Sidney Film Fesztiválon Közönségdíj legjobb film és legjobb rendezőnek és a Libanoni Nemzeti Filmfesztiválon 13-szor jelölték különböző kategóriákban, abból 6-ot elnyert méltán.

 

Szövetségesek - Moziverzum, július 23. péntek, 23.20h

A Szövetségesek Max Vatan hírszerzőtiszt története, akit 1942-ben Észak-Afrikában összehoz a sors a francia ellenálló Marianne Beausejour-ral egy veszélyes küldetés során, az ellenséges vonalak mögött. Amikor Londonban újra találkoznak, kapcsolatukra baljós árnyékként vetül a háború emberfeletti nyomása...