Itt vannak a legjobb filmek péntek estére

Itt a lista, lehet válogatni!

Üvegtigris - SuperTV2, augusztus 20. péntek, 21h

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története… Lali, az amerika-mániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa, Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő, Sanyi, a félnótás hajléktalan, Csoki, aki mindig arról szövegel, hogy majd szerez pénzt és elmegy Amerikába és Cingár, aki a többiek idegeit nem kímélve szaxizik. Gaben rábeszéli Lalit, hogy vegyen meg egy, az amerikai álmot ízig-vérig megtestesítő régi Chevrolet Impala-t. Amikor hosszú kálvária után meghozza a rég várt autót, Lali ki sem tudja próbálni, egy úton visszaforduló teherautó ugyanis összetöri. Közben Róka izgatottan keresi a "Vasat", melyet korábban odavitt, hátha akad rá vevő. Lali azonban pár nappal azelőtt eladta a semmire sem használhatónak vélt "fémhulladékot". Rókára rászállnak a nehézfiúk, s halálosan megfenyegetik, hogy hozza vissza, vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni _ mindenáron. Csoki szerint egyetlen megoldás van: ki kell rabolni a közeli postát. Mindenki kocsiba száll. A nagy balhé azonban nem sikerül tökéletesen...

 

Csillag születik - RTLII, augusztus 20. péntek, 21h

A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit.
A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé.

 

Star Wars: Az utolsó Jedik - Viasat3, augusztus 20. péntek, 21h

A Star Wars: Az utolsó Jedikben a Skywalker saga folytatódik. Az ébredő Erő hősei a galaxis legendás alakjaival indulnak nagyívű kalandra, s közben nem csak az Erővel kapcsolatos ősi rejtélyekre találnak választ, hanem megdöbbentő múltbéli titkokra is fényt derítenek.

 

1917 - Moziverzum, augusztus 20. péntek, 21h

Javában zajlik az I. világháború, amikor két fiatal brit katonát egy lehetetlennek tűnő küldetéssel bíznak meg: az ellenséges vonalon kell áthatolniuk, hogy egy üzenetet kézbesítsenek bajtársaiknak. Egy napjuk van, hogy célhoz érjenek, különben 1600 társuk, köztük egyikük testvére is odavész. A két bátor harcos hihetetlen elszántsággal indul neki a német frontnak...

 

A Gyűrűk Ura – A Gyűrű Szövetsége - AXN, augusztus 20. péntek, 21h

Frodó (Elijah Wood), az ifjú hobbit egy gyűrűt kap Bilbótól, amiről kiderül, hogy az Egy Gyűrű, mellyel a Sötétség Ura rabszolgasorba taszíthatja Középfölde népeit. Gandalf (Ian McKellen) Völgyzugolyba küldi Frodót, ahol a tündék legbölcsebb vezetője, Elrond dönt a gyűrű sorsáról. Nincs más lehetőség, a gyűrűt el kell pusztítani Mordorban, a Végzet-katlanban. A szabadnépek tanácsán megújul a Szövetség, és Gandalf vezetésével Frodó és társai, a dúnadán Aragorn (Viggo Mortensen), a tünde Legolas (Orlando Bloom), Gimli, a törp (John Rhys-Davies), és Boromir, az emberek képviseletében, nekivágnak a reménytelen küldetésnek. A jövő attól függ, hogyan alakul a szövetség sorsa.

 

A pusztító - AMC, augusztus 20. péntek, 21h

Phoenix, Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal. Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

 

A szakasz - Film Mánia, augusztus 20. péntek, 21h

Önkéntesnek jelentkezik a vietnami háborúba az ifjú Chris Taylor. Ahhoz az egységhez osztják be, amelyet Elias és Barnes őrmester vezet. Elias betartja a játékszabályokat, törődik az embereivel, a kegyetlen Barnest viszont csak a harc, a küzdelem érdekli. Barnesnek és az embereinek semmi sem számít, hidegvérrel kivégzik az ártatlan embereket is. Amikor Eliasnak sikerül megakadályoznia az újabb mészárlást, a feldühödött Barnes lelövi. Chris sejti, mi történt. Mielőtt azonban az ügy kipattanna, a vietkongok támadásba lendülnek.

 

A Pogány Madonna - Prime, augusztus 20. péntek, 21h

A Tihanyi Apátság múzeumából ismeretlen tettesek elrabolják a görög eredetű aranyszobrot, a Pogány Madonnát. Kardos doktor az éppen lefokozás alatt álló Ötvös Csöpit veszi maga mellé, mert mégis csak Ötvös a legtehetségesebb nyomozója. A balatoni főidényben épp vitorlásverseny zajlik. Ide, a versenyhez vezetnek a nyomozás szálai. Kardos doktor melléfogásai ellenére, a vízen, a levegőben, és a szárazföldön végrehajtott üldözési jelenetei után Ötvös Csöpi végül _ Bencének, a fagylaltos unokájának közreműködésével _ persze felgöngyölíti a bűnügyet...

 

Bohém rapszódia - TV2, augusztus 20. péntek, 22h

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryvel az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

 

A Négyek jele - TV4, augusztus 20. péntek, 23h

Egy borongós délután bájos ifjú hölgy száll ki hintójából a Baker Street 221/b számú ház előtt. Semmi kétség, a ház lakójához, Sherlock Holmes mesterdetektívhez igyekszik. Miss Mary Morstan nehezen szánta rá magát a látogatásra, de egy fölöttébb különös eset késztette arra, hogy Mr. Holmes segítségét kérje. Az utóbbi időben, minden áldott évben, mindig ugyanazon a napon egy kis kartondoboz érkezik a címére. A dobozka tartalma minden alkalommal egy hatalmas, tündöklő igazgyöngy. A feladó ismeretlen, üzenet nincs a küldeményben. A gyöngyök szépségesek és roppant értékesek. A látogatás napjának reggelén azonban egy levelet hoz a postás, melyben egy "ismeretlen barátja" találkozót kér Miss Morstantól, aznap este 7 órára. Kísérőt is vihet magával, de a rendőrséget nem szabad értesítenie. Vajon mi köze lehet a levélírónak a rejtélyes küldeményekhez? Vajon fény derül-e arra, hová tűnt Miss Morstan édesapja tíz évvel ezelőtt? Vajon mit takar a "Négyek jele"? Vajon hová tűnt a Sholto kastélyból a mesés kincset rejtő láda? Vajon ki a kincs jogos tulajdonosa? Vajon ki, vagy kik lehetnek a titokzatos halálesetek hátterében...? Mire a történet végére érünk _ ahogy Doktor Watson mondaná -, minden magától értetődik. De addig csakis Sherlock Holmes tudja, mi a teendő.

 

Kényszerleszállás - Paramount Network, augusztus 20. péntek, 23.45h

Whip Whitaker, a pilóta csodával határos módon leteszi a gépet egy légi katasztrófa után. Éljenzik őt hősi tettei miatt, de felvetődik a kérdés, hogy mégis ki vagy mi volt a felesős az eseményekért.

 

1945 - RTLII, augusztus 20. péntek, 23.50h

Ledobják az atombombát Nagaszakira. A megszálló német csapatok helyét a szovjetek veszik át. A megszállás árnyékában Szentes István (Rudolf Péter), egy kis község jegyzője fia, Árpád (Tasnádi Bence) esküvőjére készül. Ám épp a nagy napon megjelenik a menyasszony fogságból visszatért előző vőlegénye, Jancsi (Szabó Kimmel Tamás). Mindezt tetézi, hogy visszatérnek azok az elhurcolt zsidók is, akik jogos igényt tartanak arra a drogériára, amit Szentes a fiának szánt. Néhány óra alatt mindenkinek gyökeresen megváltozik az élete.