Itt vannak a legjobb filmek szentestére

Filmajánló szentestére. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Aladdin - TV2, december 24. vasárnap, 18.45h

A Disney elkészítette a klasszikus animációs film izgalmas élőszereplős adaptációját. Lenyűgöző történet az elbűvölő utcagyerek, Aladdinról, a bátor Jázmin hercegnőről és a Dzsinnről, aki a jövőjük kulcsa lehet.

 

Indiana Jones és a Végzet Temploma - Moziverzum, december 24. vasárnap, 18.50h

Archeológus és régész professzor Jones-unkat általában a kultúrtörténeti értékek megmentése hajtja, míg megbízóit és ellenségeit a nyereségvágy. Ám ebben a részben egy szegény, indiai falu lakói kérik meg Jones-t, hogy szerezze vissza szerencséjük zálogát, az oltárukról ellopott, varázserejű követ, valamint elrabolt gyermekeiket. A közösség megmentésének motívumában felerősödnek Indiana Jones western-hős vonásai, ráadásul egy kisfiú személyében még segítőtársat is kap…

 

Sissi - A magyarok királynéja - SuperTV2, december 24. vasárnap, 18.50h

A fiatal Sissi egy kastélyban él szüleivel és testvéreivel, apja, a bajor főherceg birtokán, távol a politikától, békésen. Egy napon azonban levelet kapnak Ferenc József osztrák császár édesanyjától, Zsófia királynőtől, aki ki szeretné házasítani a fiát és választása Sissi nővérére, Nene-re esett. Nene és Sissi édesanyjuk kíséretében elindulnak, hogy részt vegyenek azon a bálon, ahol Zsófia a leendő menyasszony és a császár eljegyzését tervezi bejelenteni. Az ifjú Ferenc József azonban korábban véletlenül összetalálkozik Sissivel és a két fiatal egymásba szeret.

 

Jól áll neki a halál - Filmcafe, december 24. vasárnap, 19.55h

Madeline nem volt nagy színésznő, az évek során több ráncot szerzett, mint nagy szerepet. Helen, Madeline barátnője volt mindaddig, míg vőlegénye át nem pártolt Madeline-hoz. Helen bánatában megduplázta súlyát. Filmünk harmadik főszereplője Ernest, aki egy jónevű plasztikai sebész. A két barátnő az évek során mindent megosztottak egymással: barátságot, irigységet, féltékenységet, gyűlöletet és most Ernestet is! Ők hárman osztoznak a legnagyobb titkon, amely örökre megváltoztatja életüket és halálukat.

 

Gyalog galopp - AMC, december 24. vasárnap, 20h

Artúr, a britek királya (Graham Chapman) azt a feladatot kapja Istentől, hogy kutassa fel a Szent Grált. Egy ilyen horderejű küldetés kooperatív munkát igényel, ezért Artúr maga köré gyűjti Albion (fél)tökös lovagjait, Sir Bedevere-t, a tudóst (Terry Jones), a szűzies Sir Galahadot (Michael Palin), a bátor Sir Lancelotot (John Cleese) és Sir Robint (Eric Idle), aki nem olyan bátor, mint Sir Lancelot. A Kerekasztal lovagjai felkerekednek hát, hogy megannyi kalandot átvészelve begyűjtsék a menő poharat.

 

Názáreti Mária - Duna Televízió, december 24. vasárnap, 20.05h

Jézus Krisztus édesanyját, Szűz Mária életét mutatja be ez a lélegzetelállító eredeti helyszíneken forgatott, kitűnő karakterek által gazdagított, ugyanakkor mindenki számára sokatmondó filmdráma. Megismerkedünk a még kislány Máriával, akit szülei gyerekkorában a templomba adnak, hogy ott tanítsák és neveljék. Később megismerkedik Józseffel, a fiatal áccsal, aki szívesen összekötné vele életét, ezért elveszi a már kiválasztott gyermekét váró asszonyt. A jelenetek alatt átérezhető "az Úr szolgáló leányának" Máriának a személyisége, Istenben élt mélységes hite és a Szent Fia iránt érzett végtelen szeretete.

 

Kong: Koponya-sziget - Film+, december 24. vasárnap, 20.40h

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik James Conrad kommandós (Tom Hiddleston) vezetésével. A csapat, köztük a kutató Mason (Brie Larson) és Packard (Samuel L. Jsckson), valamint a nagy haszonra számító üzletemberek nem is sejtik, milyen rettenetes meglepetés vár rájuk a sziget belsejében. Az erdő ősi, háborítatlan paradicsomnak látszik, ám a látszat csal. A sűrűben egyre mélyebbre jutók hamarosan rájönnek, hogy átlépték azt a határt, ahonnan lehetetlen élve visszatérni. A hatalmas Kong birodalmában ugyanis minden pillanat életveszélyes kihívás.

 

Miről álmodik a lány? - Cool, december 24. vasárnap, 20.45h

Daphne Reynolds (Amanda Bynes) arról álmodik, hogy egy napon megismerheti sosem látott édesapját, akivel édesanyja tizenhét évvel ezelőtt forgószél-szerű szerelembe esett, ám a férfi szigorú arisztokrata családja miatt el kellett válniuk. Mivel Daphne nem hajlandó lemondani arról a régi álmáról, hogy kapcsolat alakuljon ki közte és régóta hiányolt apja között, 17. születésnapján hirtelen Londonba repül. Itt szembesül azzal, hogy édesapja nem más, mint Anglia egyik legismertebb politikusa, Lord Henry Dashwood (Colin Firth).

 

Reszkessetek, betörők! - TV2, december 24. vasárnap, 21h

Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek _ Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevin-t. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba...

 

Walter Mitty titkos élete - Film Mánia, december 24. vasárnap, 21h

Amikor a munkája veszélybe kerül, a képzelet világába menekülő, álmodozó Walter ezúttal végre a való világban cselekszik: világ körüli utazásra indul, amelynek során olyan kalandokat él meg, amelyek rendkívülibbek, mint bármi, amit valaha is elképzelt.

 

Ilyen az élet - RTL, december 24. vasárnap, 21h

Holly (Katherine Heigl) és Eric (Josh Duhamel) amennyire sikeres az üzletben, annyira sikertelen a szerelemben. A randijuk is katasztrofálisan sikerül. Ki nem állhatják egymást, viszont mindketten odavannak a csöpp keresztlányukért. Amikor a kis Sophie szülei tragikus balesetben életüket vesztik, kiderül, hogy a gyermeküket kettőjükre bízták. Nincs más hátra, félre kell tenniük minden ellenszenvüket és a nézeteltéréseiket. Kénytelenek összeköltözni, és a karrierjüket, illetve más, addig fontosnak dolgaikat háttérbe szorítani. Idővel rájönnek, hogy az együttélés nem is annyira szörnyű, mint ahogy azt gondolták.

 

007 Nincs idő meghalni - Mozi+, december 24. vasárnap, 21h

James Bond a nyugdíjasok gondtalan életét éli Jamaicán, miután "letette a fegyvert". Az idilli mindennapoknak azonban vége szakad, amikor felbukkan régi barátja, Felix Leiter, aki egy új, minden eddiginél veszélyesebb küldetésben kéri Bond segítségét. Az egykori 007-es ezért újra felölti az öltönyt, hogy egy olyan bűnöző nyomába eredjen, aki egy, az egész emberiségre veszélyes technológia birtokában van. Bondnak ehhez régi ismerősei, esetenként akár egykori ellenségei segítségét is igénybe kell vennie, miközben korábbi kedvese, Madeleine is ismét feltűnik ügynökünk életében. A nő jelenlétével az ügy személyessé válik Bond számára, aki kész mindenkin átgázolni, hogy megmentse élete szerelmét, és annak gyermekét.

 

Múlt karácsony - TV2, december 24. vasárnap, 22.55h

Kate csengettyűs cipőben csetlik-botlik London-szerte és a saját rossz döntései között. Ő ugyanis egy egész évben nyitva tartó karácsonyi boltban dolgozik manóként. Tom túl jó, hogy igaz legyen, amikor besétál az életébe, és elkezd átlátni a falakon, amelyeket Kate maga köré épített...

 

A Wall Street farkasa - Film+, december 24. vasárnap, 23h

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) gyorsan akar meggazdagodni, és erre a legjobb megoldás a tőzsde. Barátjával, Donny Azoffal (Jonah Hill) megalapítja a Stratton Oakmont brókercéget, és ügyes trükkökkel, extra jutalékokkal a cégük felverekszi magát a Wall Street legnagyobbjai közé. A 250 fős cég olyan népszerűvé válik Jordan lehengerlő stílusának köszönhetően, hogy a vállalatok rajtuk keresztül nyújtják be tőzsdei bevezetésüket. Ám ahogy nő a befolyásuk, úgy süllyednek morálisan és mentálisan egyre mélyebbre. Fuldokolnak a hazugságokban, az alkoholban, a drogokban és az orgiákban. Fényűző életükkel hamarosan magukra vonják az FBI figyelmét, miközben veszélybe sodorják saját családtagjaikat. A csúcsról gyors és meredek az út lefelé, és amikor Jordan önpusztító függőségei a gyerekei biztonságát is fenyegetik, a felesége, Naomi (Margot Robbie) elhagyja. Közben az FBI már ugrásra készen várja, hogy Jordan és Donny hibázzanak.

 

Szellemirtók  - RTL HÁROM, december 24. vasárnap, 23h

Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat kirúgják az egyetemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték. Megélhetésük és Manhattan érdekében szellemirtó irodát nyitnak. Az első komoly megbízásuk nem is várat sokáig magára, a szomszédjukat és annak házát megszállták a szellemek. A baj nem jár egyedül, hőseinknek hamarosan a New Yorkban elszaporodó kóbor szellemek is feladják a leckét.

 

Téli mese - RTL, december 24. vasárnap, 23.35h

Ebben a különös világban New York nem az a város, amit ismerünk. Lakói másképp öltöznek, másképp viselkednek, és mindig készen állnak a csodára. Peter (Colin Farrell), a legjobb betörő a városban, de folytonosan menekülni kényszerül. Az egyik betörése során beleszeret egy rejtélyes, titokzatos lányba, aki halálos beteg. Következő betörésén őt és fehér lovát titokzatos felhő nyeli el. Amikor évtizedekkel később újra előbukkan, már minden egészen más, mint addig volt, és ő nem emlékszik semmire.