Itt vannak a legjobb filmek szerda estére

Ha egész nap felvonultál, ideje kicsit megpihenni. Ha délelőtt is tévéztél, most már ne hagyd abba!

Célkeresztben - Film4, október 23. szerda, 20h

Frank Horrigan, a titkosszolgálat embere olyan magának való, kemény fickó, akinek munkája iránti elkötelezettségét a magánélete, barátai és a családja sínylették meg. Bár szakmájának az egyik legjobbja, ma is élénken emlékszik első elnöki megbízatásának kudarcára, amikor 1963 novemberében John F. Kennedy-t kellett volna megvédenie egy Dallas-ban tett látogatás során. Majd harminc évvel később az Egyesült Államok elnöke a közelgő választásokra készülődik, s a Fehér Ház titkosszolgálatának keretében Horrigan is részt vesz fenyegető levelek és telefonok rutinszerű kivizsgálásában. Az egyhangú, kissé unalmas munka azonban váratlan fordulatot vesz, amikor Horrigan felfedezi, hogy egy profi bérgyilkos jár az elnök nyomában. A film egy olyan ember története, aki feloldozást keresve képes feláldozni akár saját életét is, hogy megmentse Amerika első emberét.

 

Macska-jaj - AMC, október 23. szerda, 20h

Grga Pitic _ a cigány keresztapa és szemétdombkirály _ és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, mivel saját apját nem meri megkérni, Grgától kér pénzt kölcsön egy vonatrakomány benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek kábítószeres királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához.

 

A grizzly birodalma - Moziverzum, október 23. szerda, 21h

Az alaszkai vadonban nem könnyű az emberek helyzete. Az élet állandó küzdelem a természet erőivel. Így van ez akkor is, amikor egy könyörtelen grizzly medve kezdi terrorizálni az egyik kisváros lakóit, nyomát pedig csak szétmarcangolt áldozatok jelzik. A seriff elindul az erdőbe, hogy megtalálja az ökológus feleségét, ehelyett azonban az elhidegült exbűnöző testvérébe botlik. A két férfi hamarosan keresztezi a gyilkos medve útját. A prédából vadász lesz, és a vér szagára elszabadul a vad természet.

 

Meg - Az őscápa - Viasat3, október 23. szerda, 21h

A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik. Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt vele – arra készül, hogy egyszer visszatér a mélybe, és szembenéz a társai gyilkosával. Végül egy tudományos expedíció tagjaként le is merül a Mariana árokba, ismét találkozik régi ellenfelével, és az újra támad. De ezúttal még nagyobb baj történik: párharcuk közben a fenevad keresztüljut azon a tengeri sávon, amely eddig a mélyben tartotta, és most a világ tengereit járva rettenetes pusztításba kezd. Taylor felelősnek érzi magát a katasztrófáért, és megpróbálja legyőzni egyre erősödő félelmét: tudja, hogy neki kell legyőznie a megalodont.

 

Vissza a jelenbe - Paramount Network, október 23. szerda, 21h

Négy barát nagyon szenved a felnőtt élet nehézségeitől. De új esélyt kapnak a szebb jövőre, amikor egy italozással töltött éjszaka után 1986-ban ébrednek fel.

 

Jurassic World - Mozi+, október 23. szerda, 21h

Steven Spielberg producerként tér vissza nagysikerű, úttörő sorozatának legújabb részével, a Jurassic World rendkívül látványos, torokszorítóan izgalmas, nagyszabású kalandjával, melyben újra megnyílik a híres sziget őslény parkja. A helyszín az eredeti Nublar sziget, amely dinoszaurusz élményparkként működik, de nem túl sikeresen. Hogy feltornázzák a bevételeket megalkotnak egy genetikailag módosított hibrid dinoszauruszt, az Indominus Rex-et, de természetesen semmi sem alakul a terv szerint...

 

Zsenikém - Az ügynök haláli - Filmcafe, október 23. szerda, 21h

A CIA minden ügynöke lebukik az ellenségnek köszönhetően. A cég feje (Alan Arkin) jobb híján az elemzőjét, Maxwell Smartot (Steve Carell) veti be a bolygó megmentésére, aki világ életében ki szerette volna próbálni, milyen ügynöknek lenni. De a verhetetlen 23-as ügynök (Dwayne Johnson) helyett kénytelen a halálos veteránt, a 99-est (Anne Hathaway) mellé adni. Smart egyre közelebb kerül az ellenséghez és a társához. Az előzőről szörnyű titkok, az utóbbiról pedig még szörnyűbb titkok derülnek ki.

 

Venom 2. – Vérontó - Film+, október 23. szerda, 21h

Eddie Brock (Tom Hardy) kilátástalan küzdelmet folytat azért, hogy beilleszkedjen az idegen Venom szimbióta-gazdájaként, amely emberfeletti képességekkel ruházza fel. Brock megpróbálja újraéleszteni romokban heverő karrierjét azzal, hogy interjút készít a sorozatgyilkos Cletus Kasady-vel (Woody Harrelson), aki a Carnage szimbióta gazdatestévé válik, és egy sikertelen kivégzés után nagyon is sikeresen megszökik a börtönből. Cletus már rég nem ura önmagának, és szimbiótája minden eddiginél borzalmasabb akcióra készül.

 

Elvis - SuperTV2, október 23. szerda, 21h

A legendás Elvis Presley élete, ahogy még sosem láttuk: titokzatos menedzsere, a magát csak "ezredesnek" szólíttató Tom Parker szemén keresztül. A két férfi közti különös, sokat változó kapcsolat (néha barátság, néha gyűlölet) több mint 20 évig tartott. Akkor kezdődött, amikor Elvis még a pályája elején állt, nem múlt el akkor sem, amikor az énekes addig példátlan hírnevű sztárrá emelkedett, és akkor is megmaradt, amikor megismerte élete legfontosabb nőjét, Priscillát. Közben Amerika háborúba ment, elveszítette az ártatlanságát, és megváltozott az egész világ. De a két férfi között mindig megmaradt valami furcsa kapcsolat… Baz Luhrmann rendező mindig különleges látványvilágú, izgalmas filmeket rendez, és a zenéhez is nagyon ért: ezt bebizonyította már a Moulin Rouge-zsal és A nagy Gatsbyvel is. Ezúttal Tom Hanks főszereplésével mutatja be a 20. század egyik legnagyobb sztárja életét.

 

Kolorádó Kid - Magyar Mozi TV, október 23. szerda, 21.05h

1959. augusztusában, a pesti flaszteren Kreuzer Béla és társai különböző csínyekkel jutnak extra jövedelemhez, de nem ezért van a nyomukban az állambiztonság, hanem korábbi, városi gerillakénti szerepvállalásukra kíváncsiak a szervek. Egymásra torlódó árulások szegélyezik Kreuzer (szerepében: Nagy Zsolt) útját, de ő minden határon túl igazolni próbálja a tételt, hogy 'a vagány elpusztíthatatlan'. Hogy sikerül, vagy sem, azt a film végén tudjuk meg.

 

Eldorádó - DUNA Televízió, október 23. szerda, 22h

1945. Teleki tér. A piac királya, Monori Sándor új lendülettel lát munkához. Most, hogy lánya, Marika hazajött Bécsből és fiú unokát szült neki, van értelme az életének. Először a vejétől szabadul meg két marék aranyért, majd Marikától, a lányától szabadul meg, hogy csak az övé lehessen a kis Imi, akit ő akar felnevelni a feleségével. Az ötvenes évek nem kedveznek az üzletnek, de a mi Monorink tudja, hogy "akinek aranya van, annak mindene van". Nem ugrál, inkább kivár…

 

Üveg - AMC, október 23. szerda, 22.30h

M. Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét egy vadonatúj thrillerben, az Üvegben. A Széttörve végét követően David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindkét férfit számára létfontosságúnak bizonyulhatnak.

 

Kettős kockázat - Filmcafe, október 23. szerda, 23.05h

Libby Parsonsnak mindene megvan: jóképű, gazdag férje, akit szeret, egy fia, akiért mindketten rajonganak, csodálatos otthona Seattle közelében, és remek barátaik, akikre mindig lehet számítani. Idillikus élete azonban hirtelen rémálommá válik, mikor férje, Nick egy romantikus hétvégi vitorlázás során eltűnik a hajó fedélzetéről, és Libbyt vádolják a meggyilkolásával...

 

Az ördög dublőre - Paramount Network, október 23. szerda, 23.15h

Bagdad a múlt század nyolcvanas éveinek végén. Az iraki fővárosban virágzik a korrupció. Csak a hírnév és a kapcsolatok számítanak, bármi és bárki megvásárolható.

 

Szahara - TV4, október 23. szerda, 23.55h

Dirk Pitt a tapasztalt és híres felfedező egy rejtélyes történelmi legendához kapcsolódó, csodálatos pénzérmét talál és belevág élete nagy kalandjába. Kincsvadászatra indul Nyugat-Afrika egyik legveszélyesebb vidékére, hogy megtalálja a a helyiek által csak "Halálhajó"-nak nevezett, rég elveszettnek hitt, titkos rakományt rejtő csatahajót. Eközben Dirk és társa, a sziporkázóan szellemes Al Giordino megismerkedik Dr. Eva Rojas-szal a gyönyörű és rendkívül okos fiatal orvosnővel, aki úgy gondolja, hogy az elrejtett kincs egy olyan, globális horderejű problémával is kapcsolatban lehet, ami az egész Földet fenyegeti. Dirk, Al és Eva csak a saját éles eszére és hősies vakmerőségére számíthat, hogy túljárjon az őket üldöző, veszedelmes hadurak eszén, életben maradjon a fenyegető veszélyeket rejtő terepen, és mindkét rejtélynek a végére járjon.