Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Kora nyár, filmek, esetleg egy kis rágcsa... Kell ennél több a hétvégi boldogsághoz?

Egy fiúról - VIASAT3, június 8. szombat, 18.55h

Will egy gyógyíthatatlanul menő 38 éves londoni fickó. Gazdag, nőtlen, gyermektelen, és egész nap semmi más dolga, mint hogy laza legyen, kerülje a felelősséget _ és csajozzon. Egy egyedülálló anyával kialakított futó viszonya után rájön, hogy fektethető nők felhajtására remek terep a magányos szülők klubja. Nosza, ki is talál hamarjában magának egy Ned nevű kisgyereket, a róla szóló mesékkel felfegyverkezve csatlakozik a helyi klubhoz, és minden szépen halad afelé, hogy elcsábítsa Susie-t, amikor becsöppen az életébe a lány barátnőjének fia, Marcus.

 

Megjött Apuci - Prime, június 8. szombat, 19h

Will Ferrell a legújabb vígjátékában egy galamblelkű rádiós nagyfőnököt alakít, aki nagyon szeretne felesége két gyerekének a legjobb nevelőapja lenni. Ám nem számít arra, hogy felbukkan a hiperlaza és élősködő vérszerinti apa, és így komoly versenyre kényszerül a gyerekek kegyeiért...

 

Calcium kölyök - AXN, június 8. szombat, 19.05h

Jimmy Conelly tejesemberként dolgozik és imádja a munkáját. Egy nap azonban véletlenül harcképtelenné teszi az angol boksz világbajnok-jelöltet, s ezért amatőr bokszoló létére át kell vállalnia a sérült bokszoló helyét a közelgő világbajnokságon. Jimmy egyik napról a másikra Anglia boksz-reménységévé válik, ám nem nagyon tud mit kezdeni a kiemelt figyelemmel.

 

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala - Film+, június 8. szombat, 19.50h

Milyen hősre van szüksége a világnak? Gotham City védelmezője úgy érzi, hogy Metropolis megmentője már istenként tekint magára, senki és semmi nem korlátozza, így szembefordul vele. De a világ nem törődik velük, mert más kérdésekre keresi a választ: senki nem tudja, mit szeretne: mindenható védelmezőt, vagy függetlenséget. Amíg Batman és Superman az egymás ellen folytatott háborújukkal vannak elfoglalva, egy új, minden eddiginél rémisztőbb fenyegetés egyre erősebbé válik. Az emberiség még sosem volt ekkora bajban, és talán már nincs, aki segíteni tud rajta.

 

Minyonok - SuperTV2, június 8. szombat, 20h

A Minyonok története az idők kezdetétől ered. A minyonok sárga egysejtű organizmusként kezdték, és fejlődtek a korokon át, és mindig a leggrúsabb gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat - a T-Rextől Napóleonig - folytonosan elveszítették, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak. Ám egy Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuart-tal, a lázadó tinédzserrel és az imádnivaló kis Bob-bal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. A trió izgalmas utazásba kezd, amely végül elvezet a következő lehetséges gazdájukhoz, a Bíbor Túlölőhöz, a világ első női szupergonoszához. A jeges Antarktiszról a 60-as évek New Yorkjába utaznak, majd Londonban kötnek ki, ahol az eddigi legnagyobb kihívásukkal kell szembenézniük: meg kell menteniük a minyon fajt a kipusztulástól...

 

Wasabi - Mar, mint a mustár - Prime, június 8. szombat, 21h

Hubert (Jean Reno) a kelleténél kissé drasztikusabb módszereket alkalmazó rendőrfelügyelő. Miután csúnyán helybenhagy egy fiatalembert, felettese azt javasolja, menjen szabadságra. Épp ekkor keresik Japánból: egykori szerelme, Miko rejtélyes körülmények között elhalálozott és hagyatékát a felügyelőnek személyesen kell átvennie. Irány hát Tokió! Hubert Japánban először régi ügynöktársával találkozik, majd az örökséggel: egy kamaszlánnyal...

 

Előre! - Magyar Mozi TV, június 8. szombat, 21h

Zoli és Miki igazi barátok, egy padban ülnek az általános iskolában, és együtt lógnak az iskola után. Zoli apja a kevés ellenzéki egyike, aki röplapokat készít és szamizdat újság kiadásával próbálja felhívni a figyelmet a rendszer ellentmondásaira. Miki apja (Gáspár Sándor) a kerületi párttitkár, aki fiatalon került magas pozícióba, úgy dönt emberek sorsa felől, ahogy azt kénye-kedve tartja. A két teljesen különböző férfi többször kerül kényszerű kapcsolatba gyerekeik barátsága miatt. Az egyetlen közös vonásuk, az iskolába érkező fiatal tanárnő iránti érdeklődés. Egy iskolai kirándulás végleg megváltoztatja sorsukat.

 

Lesz ez még így se! - Filmcafe, június 8. szombat, 21h

Melvin hóbortos alak, csak az irodalomnak él. Kétségtelenül ő a világ legkiállhatatlanabb alakja, akinek beteges mániáitól mindenki falra mászik. Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a festőművészt ki nem rabolnák és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon kórházba kerül és bájos kiskutyája egyedül marad. Melvin viseli gondját a kutyusnak, aki nagyon jól érzi magát új otthonában. Ezzel lőttek a nyugalomnak. Az embergyűlölő Melvin steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol, a bájos pincérnő személyében. Három különös sors szálai futnak össze egy röpke hétvégére, hogy megtapasztalják a mindennapi valós és álgondok mögött az élet napos oldalát. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de ez egyre kevésbé sikerül neki.

 

A diktátor - AMC, június 8. szombat, 21h

Haffaz Aladdin tábornok hatéves kora óta vezeti az olajban gazdag, ám elszigetelt észak-afrikai Wadiya köztársaságot. Mindent megtesz azért, hogy a demokrácia be ne tehesse lábát országába, amelyet kizárólag ő hivatott sanyargatni és kiszipolyozni. Az elpusztíthatatlan szakállú Aladdin, akkor kerül a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor felröppen a hír a titkos atomprogramjáról. Az ENSZ-be indul beszédet tartani, ám egy félresikerült merényletet követően egy fillér nélkül magára marad New York utcáin.

 

Kényszerleszállás - Paramount Network, június 8. szombat, 21h

Whip Whitaker, a pilóta csodával határos módon leteszi a gépet egy légi katasztrófa után. Éljenzik őt hősi tettei miatt, de felvetődik a kérdés, hogy mégis ki vagy mi volt a felesős az eseményekért.

 

Boldog idők - Mozi Klub, június 8. szombat, 21h

Az idősödő francia házaspár párkapcsolati válságot él át. A feleség harsány és magabiztos, a férj pedig egyre inkább belesüpped a kétségbeesésbe és önsajnálatba. Fiának egyik barátja sikeres és különleges vállalkozást vezet: időutazást kínál ügyfeleinek. Színészek, díszletek bevonásával megteremti a kiválasztott kor hangulatát és körülményeit, és a méregdrága árat kifizető időutazó addig élvezheti a 18. század vagy éppen a második világháború tökéletesen újrateremtett közegét, amíg a pénztárcája bírja. A fiatalember felajánlja az egyre letörtebb férfinak, hogy egy napra visszamehet a múltba egy általa választott napra… Melyik napot választja vajon? Vissza akar-e majd térni a jelenbe? Megmentheti-e ez az időutazás a házasságát?

 

Sivatagi cápák - VIASAT FILM, június 8. szombat, 21h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudják, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak.

 

Chato földje - Duna Televízió, június 8. szombat, 21.15h

Chato keménykötésű, félvér apacs. A helybéli seriff egy alkalommal addig ingerli, míg a vitából verekedés nem lesz, s a megalázott Chato megöli a seriffet. Menekülnie kell. Egy bosszúra szomjazó különítmény a különösen kegyetlen Quincy Whitmore-ral az élen üldözőbe veszi Chatót, akinek megerőszakolják a feleségét, lerombolják a házát. A mindenéből kifosztott, megalázott Chato elhatározza, hogy bosszút áll. A régi törvény szerint torolja meg a rajta és asszonyán esett sérelmet. Addig van a nyomukban, amíg meg nem fizet egyenként mindegyiküknek.

 

Crank - Felpörögve - AMC, június 8. szombat, 22.25h

Chev Chelios telefonhívásra ébred. A telefonban közlik vele, hogy megmérgezték, s már csak egy órája van hátra. Cheliosnak rohannia kell az életéért. Csak úgy képes lelassítani a szívét leállító mérget, ha testében folyamatosan magasan tartja az adrenalin szintet! Ahogy az óra sebesen ketyeg, Chelios nagy zűrzavart okoz Los Angeles utcáin, s mindenkit elsöpör, aki az útjába mer állni. Meg kell mentenie szerelmét, ki kell cseleznie az őt üldöző fejvadászokat, s meg kell találnia az ellenanyagot is, mielőtt szíve végleg feladja.

 

Szökésben - Film Mánia, június 8. szombat, 22.45h

Doc és gyönyörű felesége talán már nem is emlékszik, mikor lépték át azt a határvonalat, amely a törvényest a törvénytelentől elválasztja. Korunk Bonnie és Clyde-jaként ördögi ügyességgel kerülik el a rájuk leselkedő állandó veszélyt, és már nemcsak a kopók szeretnék kézrekeríteni őket, hanem az alvilág is. Egy mexikói banda főnöke ráveszi őket, hogy hozzanak ki valakit a börtönből. Docék meg is szervezik a szökést, de amikor a kialkudott díj átvételére kerülne sor, rádöbbennek, hogy csapdába kerültek: a rendőrség várja őket. A férj egy mexikói fegyházba kerül, ahol fehér amerikaiként a biztos halál várna rá, de az asszony nem adja föl, kihozza a férfit. Ettől a perctől kezdve folyamatos hajszává válik életük.

 

Éli könyve - Film+, június 8. szombat, 23h

Az atomháború után az erőszak az úr, az utakon fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli (Denzel Washington), a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél, még a víznél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Carnegie (Gary Oldman) akár ölni is hajlandó azért, hogy megszerezze a Bibliát, hogy a segítségével kiterjessze a hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.

 

A nagy Lebowski - RTL HÁROM, június 8. szombat, 23h

Töki (Jeff Bridges) kárpótlást követel a tönkretett szőnyegéért, amikor összetévesztik az extravagáns Maude Lebowski (Julianne Moore) milliomos férjével. Követelőzés közben végül elfogad egy egyszeri, nagy fizetséggel járó munkát, amihez segítségül hívja Waltert (John Goodman), a fegyveres, dühkitörésekkel küzdő bowlingozó haverját. A fura meló újabb bajokhoz vezet, és hamarosan, a pornóbirodalom mágnásaitól kezdve a nihilistákig, mindenki rákattan Tökire.

 

A Thomas Crown-ügy - Duna Televízió, június 8. szombat, 23.05h

Thomas Crown egy excentrikus fiatal bostoni milliomos, aki bankrablást tervez, hogy bebizonyítsa, mennyire nem működik az intézményesített bankrendszer. Tommy Crown vérbeli profi, nagy játékos, akinek élvezet bankot rabolni, s nem akármilyen szisztémával. Saját maga dolgozza ki rendkívül precíz terveit, több egymástól független profi vagy balek figurát mozgat egyszerre úgy, hogy egyik sem tud a másikról, s természetesen a főnököt sem ismerik. Tommy lépésről-lépésre követi az általa kidolgozott akciót, de igazi arcát soha sem tárja fel. Izgalmat jelent számára a nagy kaland, a kihívás, s nem veti meg természetesen a pénzt sem. És a jó nőt sem... Azonban egyik nagy bevetése előtt emberére akad, aki nem más mint a szépséges Vicky, Faye Dunaway, aki biztosítási detektív, vagyis "magánnyomozónő"-szerepkörben tündököl és flörtöl... Egy igazi jó mozit láthat a néző 68-ból, zseniális rendezés, "free cinema" atmoszféra, fotografálás, bravúros vágás és nem utolsó sorban remek színészi játék a javából.

 

A hét pszichopata és a Si-cu - VIASAT FILM, június 8. szombat, 23.25h

Marty (Colin Farrell) "A hét pszichopata" című forgatókönyve befejezésével küszködik. Billy (Sam Rockwell) a legjobb barátja, munkanélküli színész és részidős kutyatolvaj, aki mindenáron segíteni akar a cimborájának. Hans (Christopher Walken) Billy vallásos bűntársa, akinek erőszakos múlt van a háta mögött. Charlie (Woody Harrelson) a pszichopata gengszter, akinek hőn szeretett kutyáját Billy és Hans ellopja. Charlie kiszámíthatatlan, hihetetlenül erőszakos, és egy pillanatig sem habozik megölni bárkit, akinek köze lehet a rabláshoz. Marty most aztán megkapja mindazt a figyelmet és ihletet, amire szüksége van, de kérdés, hogy vajon életben marad-e addig, amíg befejezheti élete főművét.

 

London - Filmcafe, június 8. szombat, 23.40h

London nem a jól ismert világváros, hanem egy nő. Méghozzá csinos, ellenállhatatlan nő. Nem csoda hát, hogy Syd kész roncs, miután véget ér kettejük szenvedélyes, ugyanakkor viharos kapcsolata. A szakítás után Syd a kábítószerhez és az alkoholhoz menekült, így próbált felejteni - kevés sikerrel. Amikor megtudja, hogy barátai búcsúbulit szerveznek Londonnak, annyira feldühödik ezen, hogy dílere kíséretében beront a partira. Abban reménykedik, hogy megakadályozhatja volt szerelme költözését - kerül, amibe kerül.