Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Alaposan átböngésztük a tévéműsort, hogy biztosan találj esti néznivalót!

Madárfészek - Paramount Network, július 6. szombat, 18.15h

A film középpontjában egy középkorú, meleg pár áll, Armand és Albert, akiknek a fia bejelenti az eljegyzését egy konzervatív amerikai szenátor lányával. A gondok akkor kezdődnek, amikor a két család találkozik.

 

Free Guy - Mozi+, július 6. szombat, 18.40h

Guy mit sem sejtve éli a banki alkalmazottak egyhangú életét egy Free City nevű videójátékban, ahol a külvilágból bekapcsolódó játékosok kényükre-kedvükre szórakozhatnak az olyan NPC-kel, mint ő. Egy nap azonban furcsa érzése támad, amikor meglát egy lányt elsétálni a munkahelye előtt. Guy-nak ezután lehetősége nyílik megtapasztalni, hogy milyen érzés "szemüveges" karakternek lenni, így rövidesen saját öntudatra ébred. Guy ezt követően küldetésének tekinti, hogy megtalálja a lányt, akit korábban látott. Találkozásukat követően azonban Guy egy, a saját világa, és a lány avatárjával játszó valós személy, Millie által kifejlesztett videójáték-ötlet megmentésére vállalkozik. Millie minden erejével igyekszik felkutatni a Free City-t működtető milliárdos csalásának bizonyítékát, ami valahol a játékban van elrejtve. Hőseink ideje azonban fogytán van, ugyanis a játék következő része napokon belül elérhetővé válik, és amint ez bekövetkezik, úgy mind Guy, mind pedig a bizonyíték örökre a feledés homályába vész…

 

Katonafeleségek - Mozi Klub, július 6. szombat, 18.45h

Kate, a katonafeleség boldogtalanságban tengeti mindennapjait addig, amíg meg nem ismerkedik sorstársaival. Együtt a zenében lelik meg a felszabadultságukat, ezért kórust alapítanak, hogy könnyebben elviselhetők legyenek a rájuk váró nehéz időszakok.

 

Ne szólj száj! - Film Mánia, július 6. szombat, 18.50h

Dr. Nathan Conrad (Michael Douglas), a neves gyermekpszichiáter élete tökéletes. Sikeres, gazdag és gyönyörű feleségével (Famke Janssen) neveli egyetlen kislányukat. Amikor egy katatón, önmagába forduló, hirtelen dühkitörései miatt magánzárkába zárt 18 éves lány, Elisabeth (Brittany Murphy) kezelésével bízzák meg, nem tulajdonít túl nagy jelentőséget az esetnek. Nem sejti, hogy angyali kinézetű, agyongyötört paciense megváltoztatja az életét. Az első kezelés éjszakáján a pszichiáter lányát elrabolják. Az emberrablók, akik rejtélyes módon Conrad minden lépéséről tudnak, 12 óra múlva kivégzik a lányt. Egyetlen feltétellel engedik szabadon, ha a túszuk apja szótlan kezeltjétől, Elisabeth-től megtud egy hatjegyű számot, ami mindennél fontosabb a végsőkig elszánt bűnözőknek.

 

Furcsa pár - Filmcafe, július 6. szombat, 18.55h

Mit tehet az ember, ha elhagyja a felesége és nincs tovább maradása a közös lakásban? Például beköltözhet a legjobb barátjához. Felix pontosan ezt teszi, miután felesége elválik tőle, barátjánál, Oscarnál keres menedéket, amíg talpra áll. Igen ám, de Oscar a világ legtrehányabb alakja, Felix pedig a pótcselekvésként gyakorolt tisztaság- és rendmániája miatt szinte elviselhetetlen…

 

Vesztesek bosszúja - AMC, július 6. szombat, 19.05h

Clay, Jensen, Roque, Pooch és Cougar az Amerikai Különleges Haderő tagja. Az elit kommandósokat akkor vetik be, ha Amerika érdekeit veszély fenyegeti valahol a világban. Ezúttal a bolíviai dzsungel mélyére szólítja őket a kötelesség, itt kell felkutatniuk és megsemmisíteniük az ellenséget. A veszélyes küldetés azonban számukra ördögi csapda, ugyanis elárulják őket. Miután majdnem otthagyják a fogukat, elhatározzák, hogy nem hagyják annyiban a dolgot. Úgy döntenek, hogy megkeresik az árulót, és leszámolnak vele. Az akcióban a gyönyörű és titokzatos Aisha lesz a segítségükre.

 

A Vadász és a Jégkirálynő - TV2, július 6. szombat, 19.45h

Sok esztendővel azelőtt, hogy a gonosz Ravenna királynővel végzett volna Hófehér pengéje, Ravenna szó nélkül nézte végig, ahogy a húga, Freya elhagyja a birodalmat, miután szívbemarkoló árulás áldozata lett. Freya képes jéggé fagyasztani ellenségeit, és az ifjú jégkirálynő évtizedeket töltött egy távoli jégpalotában azzal, hogy halálos vadászsereget képzett ki magának. A vadászok között volt Eric és Sara is, akik nem teljesítették úrnőjük legfőbb parancsát, amely így szól: örökre keményítsd meg szívedet a szerelemmel szemben...Amikor Freya hírét veszi nővére vesztének, összegyűjti megmaradt seregét, hogy hazahozza a varázstükröt az egyetlen varázslónőnek, aki hasznosítani tudja a tükör erejét. Ám miután kiderül, hogy Ravenna-t fel lehet támasztani az arany halálból, a gonosz nővérek duplán sötét erőket szabadítanak az elvarázsolt vidékre. Seregük legyőzhetetlen, hacsak a száműzött vadászok nem tudnak összefogni Ravenna és Freya ellen...

 

Rossz anyák - SuperTV2, július 6. szombat, 20h

Anyának lenni nem könnyű feladat. Amy-nek (Mila Kunis) látszólag tökéletes az élete, csodás otthonában éldegél a férjével, két eminens gyerekével, gyönyörűen néz ki, és a munkahelyén is folyamatosan helyt áll. De egy nap eljön az a pillanat, amikor besokall a napi rutintól, a rá háruló feladatoktól és a szülői munkaközösségben tevékenykedő, túlbuzgó anyáktól. Két hasonlóan túlstresszelt anyatársával (Kristen Bell, Kathryn Hahn) úgy döntenek, kimenőt adnak maguknak, és vad tivornyázásba kezdenek. Csak egy dolog számít: hogy jól érezzék magukat. Visszatér a régi koleszos csajbulik ideje nagy ivászatokkal, kalóriadús kajálásokkal, hajnalig tartó dumálásokkal. Az iskola makulátlan szülői (Christina Applegate, Jada Pinkett Smith) azonban görbe szemmel nézik a lázadást, és keresztes hadjáratot hirdetnek "felelőtlen" társaik ellen - ám a szabadelvű anyatriót nem kell félteni...

 

Utazók - RTL, július 6. szombat, 20h

A hatalmas Avalon nevezetű űrhajó ötezer utassal a fedélzetén egy távoli gyarmatbolygóra tart. Csakhogy egy meteorit becsapódás miatt a hajógépész Jim (Chris Pratt) 90 évvel korábban ébred fel a mélyálomból és egyéves magány, és sok vívódás után felébreszti a legmagasabb körökbe tartozó, gyönyörű Aurorát (Jennifer Lawrence). A lány beleszeret Jimbe, ám amikor megtudja a fiúról az igazságot, kitör közöttük a háború. Ám hamarosan Gus Mancuso fedélzetmester (Laurence Fishburne) is felébred, és közli velük, hogy a hajó a katasztrófa felé tart.

 

Cowboyok és űrlények - AMC, július 6. szombat, 21h

Különös idegen bukkan fel, rejtélyes bilinccsel a csuklóján a vadnyugati kisvárosban. A helybéliek nem szívlelik a jövevényt, aki semmire sem emlékszik a múltjából. mindenki fél a város kiskirályától, Dolarhyde ezredestől. Egy napon félelmetes, földön kívüli fosztogatók támadják meg a várost, és emberek sorát ragadják magukkal a magasba. Kiderül, hogy az idegen az egyetlen, akire számíthatnak. Dolarhyde kénytelen összefogni az emlékezetét lassan visszanyerő revolverhőssel, együtt indulnak az elraboltak felkutatására.

 

Pofa be! - Film Mánia, július 6. szombat, 21h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozófikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentinnak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad.

 

Elhurcolva - Filmcafe, július 6. szombat, 21h

Mióta csak az eszét tudja, Nathan Harpernek (Taylor Lautner) az a kellemetlen érzése van, hogy valaki más életét éli. Mikor rábukkan egy kiskori képére egy eltűnt gyerekeket kereső honlapon, Nathan legsötétebb félelme igazolódik be: rájön, szülei nem az igazi szülei, élete pedig egy hazugság, melyet gondosan felépítettek, egy sötét titkot leplezendő. Ahogy elkezdi összerakni valódi személyiségét, Nathant egy csapat képzett gyilkos veszi üldözőbe, arra kényszerítve, hogy az egyetlen személlyel meneküljön, akiben megbízik, szomszédjával, Karennel (Lilly Collins). Minden másodperc számít, ahogy Nathan és Karen próbál kitérni a bérgyilkosok és szövetségi ügynökök hada elől. De ahogy ellenfelei közelednek, Nathan rájön, hogy túlélésének - és biológiai apja rejtélyének megoldásának- egyetlen módja, ha felhagy a meneküléssel és a saját kezébe veszi az irányítást.

 

Dirty Dancing - Piszkos tánc - Paramount Network, július 6. szombat, 21h

1963 nyarán egy luxus nyaralóhelyen tölti vakációját Baby, a tizenhétéves táncos. Miután megismerkedik Johnnyval, a tánctanárral, egymásba szeretnek, ám Baby apja mindent megtesz, hogy tönkre tegye kettejük kapcsolatát.

 

Éger - Prime, július 6. szombat, 21h

Károly és Zsolt egyszerre legjobb barátok, vetélytársak és esküdt ellenségek _ tehát egymás életének szerves részei, amióta csak az eszüket tudják. Az egyetem végeztével azonban elszakadnak egymástól. Hosszú évtizedek után útjaik akkor keresztezik ismét egymást, amikor a munkanélküli, reményvesztett Zsolt megjelenik az éppen életközépi válságon keresztülmenő Károly ajtajában. A két férfi találkozása olyan eseményláncolatot indít el, amely nem csak kettejük, hanem minden szerettük életét végérvényesen tönkreteheti. A féltékenység, irigység és bosszú elkerülhetetlenné teszi a vérontást, az eseményekben pedig egyaránt központi szerepet játszik egy titokzatos felvétel, a véletlenek furcsa összjátéka és a sors keze.

 

Játszd újra, Sam! - DUNA Televízió, július 6. szombat, 21.25h

Allan Felix filmkritikus szinte betegesen rajong Humphrey Bogartért, a legendás hollywoodi sztárért. Minden gondolatát és cselekedetét a nagy eszménykép irányítja, állandóan az foglalkoztatja, vajon hogyan reagálna Bogart az ő problémáira. Probléma pedig bőven akad: úgy érzi, semmire sem vitte az életben, ráadásul a neje is válni akar. Ha Allen krízisbe kerül, megjelenik Bogart, és tanácsokkal látja el. Ám kiderül, a legjobb módszer, ha a saját eszére és szívére hallgat. Nem mellékesen a legendás példaképe is ezt tanácsolja.

 

Holtodiglan - SuperTV2, július 6. szombat, 22h

Nick (Ben Affleck) és Amy (Rosamund Pike) ötödik házassági évfordulójukra készülnek. Viszont az ünnepi nap reggelén, Amy nyomtalanul eltűnik. Nick a rendőrséghez fordul, akik azonnal el is kezdik a nyomozást az ügyben. Ami során egyre több nyom utal arra, hogy a látszólag boldog pár élete számos sötét titkot rejt. A nyomozás előrehaladtával szinte mindenki arra gyanakszik, hogy Nick nem is olyan ártatlan, mint amilyennek beállítja magát. Számos hazugságon érik és a helyzethez képest, eléggé furcsán viselkedik. Amivel még inkább magára tereli a rendőrség és a média figyelmét.

 

A Bourne-csapda - TV2, július 6. szombat, 22.15h

Két évvel ezelőtt Jason Bourne azt hitte, hogy sikerült elmenekülnie a múltja elől. Ám hiába tűnt el a kedvesével együtt a világ szeme elől, sokaknak áll érdekében, hogy holtan lássák. A pár rejtőzködve él egy kis faluban, amikor felbukkan egy ügynök. Mindent hátrahagyva elmenekülnek, ám Marie áldozatul esik az üldözőiknek. S egykori munkaadói, az Ügynökség emberei ugyanúgy Bourne nyomában vannak, mint a maffiózó zsoldjában álló bérgyilkos. A hajsza tehát ott folytatódik, ahol régen abbamaradt. A helyzet azonban annyiban változik, hogy az ügynököt immár a személyes bosszú is hajtja…

 

Érkezés - RTL, július 6. szombat, 22.35h

Titokzatos űrhajók jelennek meg világszerte, és a Föld lakossága rettegéssel figyeli a fejleményeket. Mielőtt végleg kitörne a káosz, a vezető államok kialakítanak egy elit csapatot Louise Banks nyelvész (Amy Adams) és Ian Donelly matematikus (Jeremy Renner) vezetésével, hogy kiderítsék, mi a szándékuk az idegeneknek, illetve, hogy veszélyt jelentenek-e az emberiségre. A két tudós hamarosan rájön, hogy az Abott és Costellóra keresztelt idegen páros képes írásban kommunikálni az emberi nyelvvel. Ám ahogy Louise egyre jobban elsajátítja az idegenek nyelvét, egyre több és élénkebb emlékképek villannak be saját magáról, olyan pillanatokról, melyek a jövőben történnek meg.

 

Ház az utca végén - Film Mánia, július 6. szombat, 22.40h

Sarah nemrég vált el, szinte még meg sem száradt a pecsét a válási papírján. Az asszony új életet akar kezdeni a tini lányával, Elissával. Hamarosan meg is találják álmaik házát az egyik előkelő kisvárosban. Néhány megdöbbentő esményt követően megtudják, hogy a szomszédságukban, az utca végén álló házban évekkel ezelőtt szörnyű bűncselekmény történt. Egy lány megölte a szüleit, és utána eltűnt. A gyilkosságot csak a bátyja, Ryan élte túl. Elissa összebarátkozik a fiúval, ám kiderül, hogy a múlt árnyai kísértenek.

 

Torrente, a törvény két balkeze - AMC, július 6. szombat, 23.15h

Torrente egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru, aki esténként rumba zenére járőrözik a 78-as évjáratú rozzant Seat-jában. Rozoga házban lakik tolószékhez kötött apjával, akit koldulásra kényszerít, hogy legyen miből megélniük. Új szomszédok költöznek melléjük. Torrente szeme megakad a hamvas és szexi Amparitón, ezért összebarátkozik a lány kissé ütődött és kisstílű bűnöző bátyjával, hogy közelebb kerülhessen hozzá. Torrente tudomására jut egy közeli kínai étteremben székelő kábítószer-elosztó banda tevékenysége. Barátaiból és egy kínai pincérnőből akciócsoportot állít fel a banda leleplezésére. A tét: Torrente megtépázott hírneve és rendőri becsületének visszaszerzése és ráadásként hőssé válna Amparitó szemében is.