Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Most, hogy hamarabb sötétedik, korábban kezdhetjük az esti filmnézést is!

A dolgok állása - VIASAT FILM, augusztus 24. szombat, 18.25h

Stephen Collins képviselőben sokan a jövő amerikai elnökét látják. A politikus szépen ívelő karrierjét azonban beárnyékolja asszisztensnőjének (egyben szeretőjének) halála, ugyanis a nő gyilkosság áldozata lesz. Közben Cal McAffrey, a Washington Globe dörzsölt riportere egy gyilkosság ügyében nyomoz. Az újság zöldfülű bloggere, Della Frye az első, aki felfigyel a látszólag egymástól független két eset közötti kapocsra. Miközben közösen próbálnak utánajárni a dolognak, Cal egyre nehezebb helyzetbe kerül, hiszen Collins egy régi barátja. Az ügy azonban alapjaiban rengetheti meg az országot.

 

Édes november - Filmcafe, augusztus 24. szombat, 18.35h

Nelson Moss magának való, munkamániás üzletember. Egy napon összehozza a sors Sarával, aki miatta bukik meg az autóvezetői vizsgán. A lány csipkelődő modora egyszerre vonzza és taszítja a férfit, aki csak akkor lágyul el végképp, amikor Sara elmondja az igazat magáról. Halálos betegségben szenved, nincs sok ideje hátra. A legfontosabbat viszont elhallgatja a lány: nem akar és nem tud tartós kötöttséget vállalni. Elcsavarja egy-egy feltűnően morcos és kellemetlen alak fejét, majd egy hónap után, a jól végzett munka örömével továbbáll. Nelson nem tudja, hogy ő a kiszemelt édes, novemberi áldozat?

 

Bean - az igazi katasztrófafilm - RTL HÁROM, augusztus 24. szombat, 18.40h

Sokféle katasztrófa létezik a világban, egyik szörnyűbb, mint a másik. Ám semmi sem ér fel Mr. Beannel (Rowan Atkinson), aki gondnokként átalussza a munkaidejét a félelmetesen komoly brit Királyi Nemzeti Galériában. Főnökei tudják ezt, és ki akarják rúgni, csakhogy nem tehetik. Bosszúból az Egyesült Államokra mérnek csapást, és egy kis Los Angeles-i művészeti galériába küldik a Bean-katasztrófajelenséget, ahol minden idők legnagyobb amerikai képének megnyitóján kell majd a képességeivel tündökölnie.

 

Beverly Hills-i zsaru 2. - Prime, augusztus 24. szombat, 18.50h

Axel Foley még mindig nevetőgörcsöt kap, ha arra az éjszakára gondol, amikor banánt dugott egy Beverly Hills-i rendőrautó kipufogócsövébe. Első kaliforniai látogatása során olyan hullámokat kavart maga körül, amilyet még nem látott Beverly Hills. Jelenleg azonban Detroitban tartózkodik, és nyomozói teendőit végzi, amikor hírt kap Beverly Hills-ből, hogy az ottani rendőrfőnököt súlyosan megsebesítette egy orvlövész. Foley-nak természetesen nem kell kétszer mondani, hogy menjen segíteni, azonnal a helyszínre utazik. S amint megjelenik, Kalifornia legelitebb környékén azonnal elszabadul a pokol…

 

Jószomszédi iszony - Paramount Network, augusztus 24. szombat, 19h

Egy fiatal párnak lehetősége nyílik arra, hogy beköltözzenek egy New York tökéletes városrészében fekvő ikerházba. Csupán el kell üldözniük a jelenlegi bérlőt, egy kedves idős nénit.

 

Menekülő ember - Moziverzum, augusztus 24. szombat, 19h

Az ártatlanul elítélt Ben Richards kapitány kap egy utolsó lehetőséget. Szabad prédaként részt vehet a "Menekülő ember" című élő televíziós show-műsorban, ahol boldog-boldogtalan az ő bőrére vadászhat. Bár ez a szerepkör felér egy halálos ítélettel, Richards nem olyan fából lett faragva, hogy egy szó nélkül hagyná magát lemészárolni...

 

Csúcsformában 3. - Mozi+, augusztus 24. szombat, 19.15h

A hírhedt kínai bűnszövetkezet, a Triád elteszi láb alól Han nagykövetet. A sors tehát újra összehozza a kínai Lee (Jackie Chan) és az amerikai Carter (Chris Tucker) nyomozót. A rettenthetetlen páros a világméretű összeesküvés nyomába ered, és meg sem állnak egészen Párizsig. Persze a két zsaru még sosem járt a fények városában, nem beszélik a nyelvet, nem ismerik az illemet, viszont a város átrendezésében itt is ők a legjobbak.

 

Csillagok között - TV2, augusztus 24. szombat, 19.45h

A nem túl távoli jövőben járunk, ahol a folyamatos porviharok következtében a Föld egyre élhetetlenebbé válik, és a termeszthető növények száma is folyamatosan csökken, veszélyeztetve az emberiség fennmaradását. Az ebből fakadó szorongás az egész világon érzékelhető, ami Joseph Cooperre, az egykori NASA-pilótára is hatással van, aki újabban farmerként tengeti napjait gyermekeivel, Tommal és Murph-fel, valamint apósával, Donalddal. Egy nap a tudományokra fogékony Murph furcsa gravitációs anomáliát tapasztal a szobájában, ami arra készteti Coopert, hogy az ügy nyomába járjon. Apa és lánya hamarosan a NASA titkos főhadiszállásán találja magát, ahol a Cooper által korábbról ismert Brand professzor arra kéri a férfit, hogy csatlakozzon a lánya, Dr. Amelia Brand által vezetett expedícióhoz. Az expedíció célja, hogy egy féreglyukon keresztül megtalálják az emberiség új otthonát egy másik galaxisban. Cooper rögtön vállalja a feladatot, döntése azonban szakadékot képez közte és lánya között, így egy haraggal teli gyermektől kell elindulnia olyan utazásra, amely átível téren és időn. Cooper útját rengeteg megbánás és szorongás szegélyezi a kezdetektől, miközben tudja, hogy ezzel az expedícióval jövőt adhat a reményvesztett emberiségnek, ugyanakkor megkockáztatja azt is, hogy soha többé nem látja szeretett gyermekét.

 

Szerencsecsillag - SuperTV2, augusztus 24. szombat, 20h

Logan Thibault tengerészgyalogos őrmester épen és egészségesen tér vissza Irakból. Meggyőződése, hogy mindezt annak az ismeretlen nőt ábrázoló fényképnek köszönheti, melyet a háború során talált. Hazatérve elhatározza, hogy megkeresi a képen látható nőt. Hosszas nyomozás után sikerül is rátalálnia, ám a férfi nem meri bevallani, hogy miért jött. Végül munkát vállal a családnál, és Beth kezdeti bizalmatlansága ellenére idővel egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

 

A boldogság nyomában - Cool, augusztus 24. szombat, 20.25h

Chris Gardner (Will Smith) teljesen tönkremegy, miután eladhatatlan drága orvosi eszközökbe fekteti minden pénzét. A felesége elhagyja, ráadásul a lakását is elveszíti, így Gardner kénytelen az utcán élni a fiával, miközben elvállal egy fizetés nélküli gyakornoki állást tőzsdeügynökként. Ahhoz, hogy állást kapjon és talpra tudjon állni, a 6 hónapos képzésen túl kell szárnyalnia mindenkit, miközben el kell adnia a drága készülékeit úgy, hogy a fiával nincs hol laknia.

 

A keresztapa 2. - Moziverzum, augusztus 24. szombat, 21h

Vito Corleone halála után, Michael lép apja örökébe. A férfi szerteágazó kapcsolatrendszerének felhasználásával pedig új profilt alakít ki a családja vezette maffiának. Hamarosan azonban újabb összeütközések és árulások veszik kezdetüket, amelyekben az új vezetőnek helyt kell állnia. És Michael nem habozik a legveszedelmesebb fegyverekhez nyúlni, hogy hatalmát, befolyását és pénzét megtartsa, s védelmet biztosítson a családjának. Eközben még az is kiderül, hogy néhai apja hogyan alapozta meg a Corleone család hírnevét...

 

Nagydumás kiscsajok - Paramount Network, augusztus 24. szombat, 21h

Molly Gunn az elkényeztetett gazdag lányok életét élte, amíg rocksztár apja élt. Halála után élhetett volna még a hátrahagyott vagyonból, de menedzserük mindenükből kiforgatta a családot.
Molly-nak életében először munkát kell keresnie, hogy eltartsa magát és megtartsa megmaradt barátai tiszteletét. Egyik barátja beajánlja egy lemeztársaság igazgatónőjéhez, aki szívességből alkalmazza bébiszitterként Molly-t. Ray zárkózott kislány, aki korához képest kicsit koravén. Anyjának nincs ideje foglalkozni vele, apja pedig kómában fekszik. Molly és Ray összecsapnak az elején, hiszen egyikük sem akarta a helyzetet, amibe kerültek. Lassan azonban barátság bontakozik ki köztük: Molly megtanul felnőttként élni, és megtaníthatja Ray-nek, hogyan maradhat még gyermek.

 

Larry Crowne - VIASAT FILM, augusztus 24. szombat, 21h

Larry Crowne-t váratlanul kirúgják a munkahelyéről. Hirtelenjében nem tud mit kezdeni a nyakába szakadt tengernyi időjével, a házára felvett kölcsönt viszont fizetnie kell. Miközben egy étteremben vállal munkát, a szomszédja tanácsára és a szebb jövő reményében beiratkozik a főiskolára. Kiderül, hogy csupa hasonszőrű, lúzer figura jár oda. Hamarosan megtetszik neki a szónoklattant oktató, csinos Mercedes Tainot. Az sem riasztja, hogy a nő ugyanúgy unja a tanítást, mint a férjét. Larry akaratlanul is hozzájárul, hogy a férje lapátra teszi a nőt.

 

Alkonyattól pirkadatig - AMC, augusztus 24. szombat, 21h

Amikor a Gekko testvérek lába alatt forróvá válik a talaj, Mexikó felé veszik az irányt. Útközben elrabolnak egy prédikátort a gyerekeivel és a lakóautójával együtt. Egy kocsmánál állnak meg, nem sejtve, hogy a hely valójában vámpírtanya.

 

A szikla - Film+, augusztus 24. szombat, 22h

Hummel tábornok (Ed Harris) végzetes lépésre szánja el magát, kommandósaival elfoglalja Alcatrazt, és túszul ejti a turistákat. Amennyiben a kormány nem teljesíti követelését, San Franciscót vegyi támadás éri. A katasztrófa elhárítása egy módon lehetséges: a fegyvereket ártalmatlanítani kell az Alcatrazban. Ám a ki- és a bevezető utat csak egy ember ismeri, Mason (Sean Connery) a börtönben ülő egykori ügynök, aki egy tapasztalatlan vegyifegyver-szakértő, Goodspeed (Nicolas Cage) segítségével kénytelen úrrá lenni a helyzeten, és megmenteni ötmillió ember életét.

 

Bazi nagy görög lagzi - SuperTV2, augusztus 24. szombat, 22.20h

Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen férjhez valami rendes, megbízható férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen hozzá egy görög férfihoz, aki lehetőleg még rendes is. Toula 30 éves, szülei chicagói éttermében, a Táncoló Zorba-ban dolgozik, elhanyagolja magát és családja legnagyobb rémületére semmi jelét nem mutatja, hogy kedve volna végre megházasodni és gyerekeket szülni. Az apja pedig már bármilyen vővel kiegyezne. Pontosabban: majdnem bármilyennel. De Toula, az örök lázadó egyszer csak beiratkozik az egyetemre, megszabadul a szemüvegétől, egyre szexisebben öltözködik, senkinek sem árulja el, hogy mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiját, Ian-t, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul hát a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Ian-t, Ian-nek el kell viselnie az új családját, Toula-nak pedig el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást...

 

Álommeló - Prime, augusztus 24. szombat, 23h

Maya (Jennifer Lopez) okos, talpraesett nő, aki többre vágyik az élettől. Hosszú évek óta dolgozik a helyi szupermarketben és szeretne feljebb jutni a ranglétrán. Amikor megpályázza a menedzseri állást _ ami után oly régóta epedezik -, felsőfokú végzettség híján elutasítják. De Maya nem adja fel ilyen könnyen az álmait. Egy tévedés folytán, amiben egy kamu Facebook profil is szerepet játszik, állást ajánlanak neki New York egyik legmenőbb vállalatánál. Egyszerre minden az ölébe hullik, ami után eddig csak áhítozott: csilli-villi lakás, trendi ruhák, remek állás. Csak egy a bibi: mindenki azt hiszi az új helyen, hogy ő valaki egészen más…

 

Nyitva - TV2, augusztus 24. szombat, 23.30h

A Nyitva egy harmincas, hosszú évek alatt összekopott pár, Fanni és Bálint történetét meséli el, akik úgy próbálják meg kikerülni az elkerülhetetlennek tűnő megcsalásokat, hogy megnyitják kapcsolatukat a szexuális kalandok előtt. Ez azonban jóval nehezebb feladatnak bizonyul az elképzeltnél: az újonnan felkínálkozó lehetőségeknek sem a testi, sem az érzelmi hatásaira nincsenek felkészülve, így ami elsőre megoldásnak tűnhet, az rövidesen újabb problémák előidézőjévé válik.