Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Megkerestük, kiválogattuk, egyre helyre gyűjtöttük, hogy neked már csak a tévét kelljen bekapcsolni.

Maverick - Moziverzum, augusztus 31. szombat, 18.20h

Kezdodik a nagy vadnyugati pókerbajnokság. A díj félmillió dollár. Maverick, a romantikus lelkületű kalandor és hamiskártyás, semmi pénzért nem szalasztaná el az alkalmat. De színre lép a konkurencia, a csinos Annabelle személyében, aki csavaros eszével ütésképtelenné teszi a bajnokság minden ellenkező nemű résztvevőjét. A partiba bekapcsolódik Zane Cooper rendőrbíró is, Maverick leghűségesebb követője. Ami ebből kikerekedik, annyira váratlan, amint az megszokott az efféle sztároknál és az efféle kártyapartiknál…

 

Beverly Hills-i zsaru 3. - Prime, augusztus 31. szombat, 18.45h

Axel Foley, mialatt egy autólopási ügyön dolgozik, eljut egy olyan hálózathoz, s keresztezi olyan embereknek a dolgát, mely sokkal nagyobb üzlet, mint ahogy azt ő korábban gondolta. Kiderül, hogy ugyanazok az emberek, akik lelőtték a főnökét, most pénzhamisítási hálózatot működtetnek Los Angelesben. Így Axel ismét Beverly Hills-be utazik! Az állam legmodernebb vidámparkjában pedig nem éppen felemelő dolgok történnek: egy bűnbanda használja a parkot üzelmei álcázására. Axel régi kollégáját, Billy-t pedig előléptették. Most ő a főnök és az egyetlen, aki még bízik Axel-ban…

 

Vesztesek bosszúja - AMC, augusztus 31. szombat, 19.05h

Clay, Jensen, Roque, Pooch és Cougar az Amerikai Különleges Haderő tagja. Az elit kommandósokat akkor vetik be, ha Amerika érdekeit veszély fenyegeti valahol a világban. Ezúttal a bolíviai dzsungel mélyére szólítja őket a kötelesség, itt kell felkutatniuk és megsemmisíteniük az ellenséget. A veszélyes küldetés azonban számukra ördögi csapda, ugyanis elárulják őket. Miután majdnem otthagyják a fogukat, elhatározzák, hogy nem hagyják annyiban a dolgot. Úgy döntenek, hogy megkeresik az árulót, és leszámolnak vele. Az akcióban a gyönyörű és titokzatos Aisha lesz a segítségükre.

 

Lebujzenész - Duna Televízió, augusztus 31. szombat, 19.40h

Red Stovall (Clint Eastwood), a gitáros country-énekes már nem mai gyerek, de az igazi sikert még mindig csak messziről kerülgeti. Úgy tűnik, régi álma végül valóra válhat, felléphet a Grand Ole Opry színpadán. Noha súlyos betegségben szenved, nekivág a nagy útnak a meghallgatásra, ahová kamasz unokaöccse, Whit (Clint fia, Kyle Eastwood alakítja) kíséri el, aki igyekszik a kocsit és Redet egyenesben tartani. Clint Eastwood főszereplője és rendezője is egyben ennek a kedves, szívet melengető filmnek, telis-tele andalító countryzenével.

 

Top Gun: Maverick - TV2, augusztus 31. szombat, 19.45h

Miután több mint harminc évet szolgált a flotta egyik legjobb pilótájaként, Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) most a neki leginkább megfelelő helyen van: vakmerő tesztpilótaként egyre feljebb teszi a lécet, és ügyesen kitér az előléptetés elől, amely földi szolgálatra kötelezné. Amikor egy osztagnyi Top Gun növendéket olyan különleges küldetésre kell kiképeznie, amilyet élő pilóta még nem látott, Mavericket összehozza a sors a Rooster hívójelű Bradley Bradshaw hadnaggyal (Miles Teller, Whiplash), aki nem más, mint Maverick néhai barátjának, Nick Bradshawnak, azaz Goose-nak a fia... A bizonytalan jövővel szemezve és a múlt árnyaitól kísérve Maverick kénytelen megküzdeni legbelsőbb félelmeivel, és ez a küzdelem egy olyan küldetésben csúcsosodik ki, amely során a legnagyobb áldozatot kell meghoznia azoknak, akiket végül kiválasztanak a repülésre.

 

Zene és szöveg - SuperTV2, augusztus 31. szombat, 20h

Alex Fletcher (Hugh Grant) divatjamúlt rocksztár, akit egy szeszélyes ifjú sztárocska közös duettre kér fel. Alex rendkívül kínos helyzetbe kerül, amikor rádöbben, hogy képtelen megírni a közös dalt. Már csak a csoda segíthet rajta. És úgy tűnik, szerencséje van, Sophie-nak (Drew Barrymoore), a nagyszájú bejárónőnek ugyanis kiváló érzéke van a dalszövegek íráshoz, ám semmi kedve titkos szerzőtárssá válni. Alex úgy véli, elég vonzó ahhoz, hogy bárkit meggyőzzön és kizsebeljen, ha kell.

 

Aladdin - RTL, augusztus 31. szombat, 20h

Dzsafar (Marwan Kenzari), a szultán tanácsosa meg akarja szerezni a csodák barlangjában lévő lámpást, de minden jelöltje odavész. A szerencse a kezére játssza a jószívű Aladdint (Mena Massoud), aki a piacon segítségére siet az álruhába bújt hercegnőnek, Jázminnak (Naomi Scott). Dzsafar ravaszul leküldi a fiút a lámpásért, arra azonban nem számít, hogy Aladdin rájön a titokra. A lámpás szelleme, Dzsinn (Will Smith), aki szinte minden álmot képes teljesíteni, karrierjében először találkozik jóravaló gazdával. Ám Aladdint is elcsábítják a lehetőségek, és bár hamarosan gazdag hercegként mutatkozik be a palotában, és elkápráztatja Jázmint is, Dzsafart, Dzsinnt és saját magát nem tudja becsapni.

 

Airplane 2. - A folytatás - AMC, augusztus 31. szombat, 21h

Az amerikai légi kikötőben mindenki az első menetrend szerinti űrjárat indítására készül. Úgy tűnik azonban, hogy nincs minden rendben az űrhajó körül. Ted Striker, a gép első számú berepülőpilótája ugyanis biztos abban, hogy még további vizsgálatokra lenne szükség, mielőtt elindítanák a gépet. Striker főnökei azonban nem értenek egyet vele, és inkább elmegyógyintézetbe záratják az okvetetlenkedő férfit. Az űrhajó pedig elindul. Hamarosan kiderül, hogy egy őrült bombamerénylő van a fedélzeten, ez első holdjárat mindjárt megsemmisíti saját magát, a hajtóművek nem működnek, és ami a legrosszabb, a legénység rájön, hogy abszolút elfogyott a kávéjuk. Újra itt az Airplane! eszement bolondozása, ahogy Robert Hays és Julie Hagerty teljesen kirepülnek az ózonból, hogy visszatérjenek fergeteges korábbi szerepükben. Vajon Hays képes újra úrrá lenni a helyzeten - koffein nélkül? Kapcsold be a biztonsági öveket, mert olyan út vár rád, amit soha sem felejtesz el!

 

Utánunk a tűzözön - Filmcafe, augusztus 31. szombat, 21h

Samantha Caine (Gena Davis) boldog családi életet él. Csak egy dolog hiányzik a tökéletes idillből: a múlt. Egy majdnem végzetes autóbaleset azonban mindent megváltoztat. Megdöbbenve fedezi fel, hogy nyolc évvel ezelőtt ő Charly Baltimore volt, egy szupertitkos kormányzati szervezet profi ügynöke. Samantha felbérel egy magánnyomozót, Mitch Henesseyt (Samuel L. Jackson), hogy derítse ki a múltját. Samantha otthagyja családját, hogy befejezze a nyolc évvel korábban kudarcba fulladt akciót.

 

Forráskód - Moziverzum, augusztus 31. szombat, 21h

Bombamerényletet követnek el egy vonat ellen. A titkosszolgálat embere, Colter Stevens százados Sean Fentress álnéven ott volt a vonaton. Feladata, hogy azonosítsa a merénylőt, aki újabb akcióra készül. A Forráskód nevű szupertitkos program segítségével Stevens-Fentresst újra és újra visszaküldik a szerelvényre, hogy megtalálja a merénylőt. Minden alkalommal újabb bizonyítékra bukkan, ám a merénylőnek sikerül elmenekülnie. Minél többet tud meg róla, Stevens annál biztosabb abban, hogy meg tudná akadályozni a robbanást, ha egyszer nem futna ki az időből.

 

Thelma és Louise - Paramount Network, augusztus 31. szombat, 21h

Ridley Scott filmjében két barátnő, egy boldogtalan háziasszony, Thelma és az erős akaratú pincérnő, Louise maguk mögött hagyják az életüket egy hétvégére, hogy horgászni menjenek a közeli hegyekbe. Azonban az út nem zökkenőmentes, mert egy férfi megpróbálja megerőszakolni Thelmát, ezért Louise megöli, ami szökevényekké teszi őket, és ezáltal egy országos hajtóvadászat tárgyává válnak.

 

Klein úr - Duna Televízió, augusztus 31. szombat, 21.45h

Az 1942-es párizsi zsidóelhurcolás időszakában játszódik a történet. Robert Klein, jómódú párizsi műkereskedő a zsidóüldözések kezdetétől szép hasznot húz a zsidók nyomorúságából, amikor olcsón fölvásárolja javaikat. Egyszer azonban rájön, hogy őt összetévesztik egy azonos nevű zsidó férfival. A titokzatos hasonmás kutatása saját énjének föltárásához vezet.

 

Elvis - TV2, augusztus 31. szombat, 22.30h

A legendás Elvis Presley élete, ahogy még sosem láttuk: titokzatos menedzsere, a magát csak "ezredesnek" szólíttató Tom Parker szemén keresztül. A két férfi közti különös, sokat változó kapcsolat (néha barátság, néha gyűlölet) több mint 20 évig tartott. Akkor kezdődött, amikor Elvis még a pályája elején állt, nem múlt el akkor sem, amikor az énekes addig példátlan hírnevű sztárrá emelkedett, és akkor is megmaradt, amikor megismerte élete legfontosabb nőjét, Priscillát. Közben Amerika háborúba ment, elveszítette az ártatlanságát, és megváltozott az egész világ. De a két férfi között mindig megmaradt valami furcsa kapcsolat… Baz Luhrmann rendező mindig különleges látványvilágú, izgalmas filmeket rendez, és a zenéhez is nagyon ért: ezt bebizonyította már a Moulin Rouge-zsal és A nagy Gatsbyvel is. Ezúttal Tom Hanks főszereplésével mutatja be a 20. század egyik legnagyobb sztárja életét.

 

Kalandférgek 2. - Öbölből vödörbe - AMC, augusztus 31. szombat, 22.30h

Ahol Harold és Kumar feltűnik, ott vége a nyugalomnak. Nincs ez másként most sem. Ezúttal Amszterdam felé veszik az irányt, ám problémájuk támad a biztonsági őrökkel, amikor a repülőgépre megpróbálják fölcsempészni a vízipipájukat. A két terroristagyanús fickó végül a kubai amerikai támaszponton, a Guantanamo Bay-i fogolytáborban köt ki. Persze az első adandó alkalommal meglépnek. Eszelős utazás veszi kezdetét, melynek végén talán sikerül bebizonyítani ártatlanságukat. Miközben megállás nélkül menekülnek, a belevaló csajokról sem feledkeznek meg.

 

Vírus - RTL HÁROM, augusztus 31. szombat, 23h

Sam Daniels ezredes (Dustin Hoffman) halálos vírust tanulmányoz Afrikában, amely az egyik faluban szinte teljesen kiirtotta a lakosságot. A vírus veszélyesebb, mint a pestis és könnyebben fertőz, mint a nátha. Sam rádöbben, hogy a fertőzés eljuthat az Egyesült Államokba és 48 órán belül megfertőzheti az egész országot. Gyanúja beigazolódik, egy amerikai kisvárosban több ember is szörnyű kínok közt hal meg. A sereg karantént von a város köré, míg Sam volt feleségével a vírus ellenszerét keresik. Azonban váratlanul felettese kizárja az ügyből. Sam hamarosan kénytelen rádöbbenni, hogy a vírust az amerikai hadsereg fejlesztette ki, és le akarja bombázni a várost, hogy így fékezze meg a mutálódott vírust, s hogy eltussolhassa az ügyet…

 

Haláli hullák hajnala - AXN, augusztus 31. szombat, 23.10h

Shaun a törzshelyén, a Winchester Pubban tölti zsákutcába jutott életét legjobb cimborája, Ed társaságában, emellett állandóan veszekszik az anyjával és elhanyagolja a barátnőjét. Amikor Liz kiteszi a szűrét, Shaun rászánja magát, hogy ráncba szedje életét. Újra el kell nyernie barátnője szerelmét, rendbe kell hoznia a kapcsolatát anyjával, és szembe kell néznie a felelősségteljes felnőttkor nehézségeivel. Balszerencséjére azonban zombijárvány tör ki. Shaun, Ed, a mama és a mostohaapa, valamint Liz és barátai a Shaun által ismert legbiztonságosabb helyen, vagyis a Winchesterben barikádozzák el magukat.

 

A harag tüze - Paramount Network, augusztus 31. szombat, 23.40h

Russell (Christian Bale) és öccse, Rodney (Casey Affleck) sanyarú körülmények között élnek egy perifériára szorult pennysylvaniai iparvárosban. A testvérpár arról ábrándozik, hogy egyszer végre maguk mögött hagyják a várost és új életet kezdenek. Russell azonban börtönbe kerül, Rodney pedig egy veszélyes bűnbanda kötelékeiben találja magát...