Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ma minden körülmény adott az esti tévézéshez, neked csak filmet kell választanod.

Nemzetbiztonság Bt. - Film+, szeptember 14. szombat, 18.45h

Earl (Martin Lawrence) és Hank (Steve Zahn), az egyik tizenkilenc, a másik még annyi se. Mindkettőjük közös vonása, hogy kirúgták őket a rendőrségről. Mégis mindketten a kék zubbony vonzásában élnek, és egy őrző-védő céghez szegődnek. Véletlenül belecsöppennek életük legnagyobb bűnügyébe: egy csempészbanda, Nash (Eric Roberts) és bandája után nyomoznak. Élvezik az üldözéseket, imádják a robbanásokat, szeretnek rendőrösdit játszani. Csak egymást utálják. De ha nem fojtják meg egymást, ha túlélik mindazt a veszélyt, aminek a fele se volna, ha ők nem olyan kétbalkezesek, akkor talán sikerül nekik, ami az igazi zsaruknak sem, elcsípni a csempészeket.

 

Támadás a Fehér Ház ellen 2. - London ostroma - Moziverzum, szeptember 14. szombat, 19h

A brit miniszterelnök rejtélyes körülmények között meghal, a temetésére összegyűlnek a világ vezetői Londonban. Hiába minden óvintézkedés és biztonsági protokoll, az esemény hamar káoszba fullad egy jól szervezett terrortámadás miatt. Mike Banning-en áll vagy bukik, hogy a terroristák sikerrel járnak-e.

 

Juno - TV4, szeptember 14. szombat, 19.10h

Juno csinos, okos tinilány, akinek váratlanul mégis azzal kell szembesülnie, hogy osztálytársával, Bleekerrel egy túl jól sikerült éjszakán szimpla hülyeségnél sokkal többet csináltak. Az anyai örömök elé néző lány barátnője, Leah segítségével nevelőszülőket keres és talál a születendő kicsinek. A tökéletes adoptálók Mark és Vanessa, a tehetős külvárosi szerelmespár, akik már alig várják, hogy a karjukban tartsák a csöppséget. Szerencsére Juno szülei, Mac és Bren MacGuff mindenben a legmesszebbmenőkig támogatják lányukat.

 

Nász-ajánlat - SuperTV2, szeptember 14. szombat, 20h

A kanadai Margaret (Sandra Bullock) sikeres vezetőként dolgozik egy elismert New York-i könyvkiadónál. Főnökei elismerik, beosztottjai rettegik és ő pedig úgymond a munkájával jegyezte el magát. Viszont amikor a nála is szigorúbb bevándorlási hivatal vissza akarja toloncolni Kanadába, mert elfelejtett kitölteni egy szükséges kérdőívet a vízumhosszabbításhoz. A karrierjét és állását menteni próbáló Margaret, egy hirtelen ötlettől vezérelve főnökeinek előadja, hogy épp házasodni készül (az erről mit sem sejtő) asszisztensével, az Amerikai állampolgár Andrew-val (Ryan Reynolds). Akinek azonban az elmúlt három év során pokollá tette az életét. Így Andrew sem marad tétlen és próbálja a lehető legjobban kihasználni az adódó lehetőséget. Alaszkába utaznak, hogy Andrew családjával is közöljék a hírt. Amely kaland során majd, egy teljesen más oldaláról ismeri meg egymást a "jegyespár".

 

Hogyan legyünk szinglik? - Cool, szeptember 14. szombat, 20.45h

Van, aki profin műveli a szingliséget, van, aki rossz ebben a műfajban. New York tele van magányos szívekkel, olyanokkal, mint Alice (Dakota Johnson), Robin (Rebel Wilson), Ken (Jake Lacy), Lucy (Alison Brie) és David (Damon Wayans Jr.). Bárhogy is hazudnak egymásnak és maguknak, valójában mindannyian életre szóló szerelemre vágynak. Egyik vad buli követi a másikat, egyéjszakás kalandokba keverednek, miközben próbálják megtalálni az igazit. Néhányuknak talán sikerül.

 

Tolvajtempó - Mozi+, szeptember 14. szombat, 21h

Minden szakmának megvannak a maga sztárjai: ha autótolvajra van szükség, Memphisnél (Nicolas Cage) nincs jobb. Gyors, pontos, megbízható és nem ismer lehetetlent. Ám ezúttal ő sem hisz benne, hogy sikerülhet. Ötven jól őrzött luxusautót kell egy éjszaka alatt elkötnie és biztos helyre vezetnie. Azonnal nemet mondana, ha nem a maffia volna a megbízója, és a tét nem az öccse élete lenne. Hamarosan összeáll a csapat és turbósebességgel felpörögnek az események, miközben üldözések, cselek, hazugságok, árulások és karambolok követik egymást szédült tempóban.

 

A bűnös - Paramount Network, szeptember 14. szombat, 21h

A készenléti diszpécser, felfüggesztett rendőr, Asger Holm egy nő segélyhívását fogadja, akiről hamarosan kiderül, hogy elrabolták. Amikor a hívás hirtelen megszakad, elkezdődik a hajsza az emberrabló után. A hívás az egyetlen nyom, amin elindulhat a hatóság, a diszpécser pedig személyes küldetésének tekinti, hogy az ügy végére járjon. A férfi a veszélyben lévő nő kiszabadításáért versenyt fut az idővel, de hamarosan rájön, hogy egy sokkal súlyosabb bűncselekmény áll az ügy hátterében.

 

2020: A tűz birodalma - AMC, szeptember 14. szombat, 21h

Quinn 12 éves, amikor a londoni metró egyik alagútjában szemtanúja a Sárkány ébredésének. Sikerül kimenekülnie a mélyből, ám édesanyja nem éli túl a találkozást. Húsz évvel később a Föld elhagyott, felégett, romos pusztaság. A sárkányok elszaporodtak és erősebbek az embernél. Maroknyi túlélő maradt csupán, de már ők sem harcolnak. Barlangok mélyén, elhagyott erdőkben bujkálnak. Quinn (Christian Bale) lett ennek a kis közösség vezére: egy elhagyott várkastélyban igyekeznek ellenállni a meg-megújuló támadásoknak, és a legfőbb céljuk, hogy megmentsék a gyerekeik életét. Ám a néptelen felföld felől különös vendégeik érkeznek. Sárkányölők. Van Zan (Matthew McConaughey) és emberei felveszik a harcot. Quinn a túlélésre játszik, szeretné elkergetni őket, de nemsokára belátja, neki is harcolnia kell.

 

Förtelmes főnökök - VIASAT3, szeptember 14. szombat, 21h

Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

 

Match Point - Mozi Klub, szeptember 14. szombat, 21h

Chris Wilton (Jonathan Rhys Meyers), a jóképű és megnyerő modorú fiatalember bármire hajlandó, hogy gazdag legyen. Kap is a lehetőségen, amikor egyik tanítványa, a tehetős Tom (Matthew Goode) a pártfogásába veszi. A simulékony Chris behálózza Tom nővérét, Chloét (Emily Mortimer) és rövid időn belül feleségül is veszi. Hamarosan azonban szemet vet Tom menyasszonyára, Nolára (Scarlett Johansson) is, aki enged a bűnös csábításnak.

 

A sejt - VIASAT FILM, szeptember 14. szombat, 21h

Egy forradalmian új technológia segítségével be lehet hatolni az emberi tudatba. Catherine Deane pszichoterapeuta megbízást kap az FBI-tól, hogy jusson be egy kómában fekvő sorozatgyilkos agyába.

 

Zsarutörténet - DUNA Televízió, szeptember 14. szombat, 21.15h

1947 szeptembere. Az egyik előkelő szórakozóhely csendjét hirtelen fegyveres támadók verik fel. A személyleírásból és a módszerekből azonnal világossá válik, hogy a tettes Émile Buisson, az elmegyógyintézetből megszökött hidegvérű rablógyilkos. Az üggyel Borniche-t bízzák meg, aki nemrég van a rendőrségnél, és bizonyítani szeretne. Számára ez lehetne a nagy fogás, az ígéretes esély, hogy körzeti vezetővé nevezzék ki és végre feleségül vehesse Catherine-t... A film igaz történeten, Borniche felügyelő emlékiratain alapul.

 

Másnaposok - RTL, szeptember 14. szombat, 22h

Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében. Phil (Bradley Cooper) a haverjai segítségével meg is szervezik a fergeteges bulit, ami túlságosan is jól sikerül. Másnap reggel megdöbbenve ébrednek, a leendő férj nyomtalanul eltűnt, a szálloda szobája pedig teljesen le van rombolva. Az előző napi dorbézolásról mindössze néhány nyom maradt: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipős fiókban és Mike Tyson a nappaliban.

 

Elárulva - Filmcafe, szeptember 14. szombat, 22.55h

Will Montgomeryt (Nicolas Cage) elárulják egy bankrablás során, ezért nyolc évre börtönbe kerül. Az FBI és egykori társai szerint Will elrejtette valahol az utolsó akció zsákmányát, tízmillió dollárnyi kötvényt. Régi társa, Vincent (Josh Lucas) viszont mindenképp meg akarja szerezni a pénzt, ezért elrabolja Will lányát, Alisont, és a tízmilliós zsákmányt követeli érte. A frissiben szabadult Will ezért kénytelen a csinos Riley segítségével (Malin Akerman) megtervezni és végrehajtani a tökéletes rablást.

 

Sziklák szeme - AMC, szeptember 14. szombat, 22.55h

Egy átlagos amerikai család átlagos autóján átlagos kirándulásra indul Kaliforniába. Ám ez a túra egészen másképp alakul, mint ahogy tervezték. A kocsijuk lerobban valahol egy sivatag közepén. A környező hegyekből pedig valaki (vagy valakik) figyelik őket. Olyanok, akik már nagyon várták őket. Egy másik, csöppet sem átlagos család birtokára tévedtek. Vendéglátóik nagyon szeretik a vendégeket: nyersen vagy főve egyaránt. Az emberi húsra éhezők összecsapnak azokkal, akik csak egy ártatlan kirándulásra vágytak.

 

A Wall Street farkasa - RTL HÁROM, szeptember 14. szombat, 23h

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) gyorsan akar meggazdagodni, és erre a legjobb megoldás a tőzsde. Barátjával, Donny Azoffal (Jonah Hill) megalapítja a Stratton Oakmont brókercéget, és ügyes trükkökkel, extra jutalékokkal a cégük felverekszi magát a Wall Street legnagyobbjai közé. A 250 fős cég olyan népszerűvé válik Jordan lehengerlő stílusának köszönhetően, hogy a vállalatok rajtuk keresztül nyújtják be tőzsdei bevezetésüket. Ám ahogy nő a befolyásuk, úgy süllyednek morálisan és mentálisan egyre mélyebbre. Fuldokolnak a hazugságokban, az alkoholban, a drogokban és az orgiákban. Fényűző életükkel hamarosan magukra vonják az FBI figyelmét, miközben veszélybe sodorják saját családtagjaikat. A csúcsról gyors és meredek az út lefelé, és amikor Jordan önpusztító függőségei a gyerekei biztonságát is fenyegetik, a felesége, Naomi (Margot Robbie) elhagyja. Közben az FBI már ugrásra készen várja, hogy Jordan és Donny hibázzanak.

 

A gépész - Paramount Network, szeptember 14. szombat, 23h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik.

 

Mamma Mia! - TV2, szeptember 14. szombat, 23.30h

Donna független, egyedülálló anya, és van egy kis szállodája egy idilli görög szigeten. Egyedül nevelte fel a lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t, és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t és a módos, sokszor elvált Tanya-t a régi zenekarából, a Donna és a Dinamókból. Ám titokban Sophie is hívott három vendéget. A lány már régóta kutatja ugyanis apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri. Ezért aztán elhív három pasit Donna múltjából a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban. És 24 kaotikus, varázslatos óra következik, amelyben új szerelmek bimbóznak és régi románcok lobbannak fel újra a lehetőségek buja szigetén...

 

Kiképzés - Mozi+, szeptember 14. szombat, 23.30h

Alonzo Harris (Denzel Washington) a kábítószer-osztály nyomozójaként úgy él a körzetében, mint egy középkori hadúr: kegyetlen, igazságtalan, gyors és veszélyes. Hisz benne, hogy ezt a leckét kell továbbadnia a rábízott kezdő rendőrtisztnek (Ethan Hawke) is. Első közösen szolgálatban töltött napjuk alatt megmérkőznek néhány kábítószer-kereskedővel, bonyolult összeesküvést lepleznek le, gyilkosságba keverednek. A Jó és a Rossz egy oldalon harcol. Kezdetben legalább is azt hiszik. Ám nem biztos, hogy végül nem fordulnak egymás ellen.

 

Közel a horizonthoz - Mozi Klub, szeptember 14. szombat, 23.30h

Jessica (Luna Wedler) tipikus fiatal, aki nagy álmokat dédelget, és próbálja kerülni az életét feleslegesen felbolygató bonyodalmakat. Egyik esti kiruccanása során azonban megismerkedik valakivel, akinek a sorsfordító titka az ő életére is jelentős hatással lesz.