Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Nagyon sok jó filmből szemezgethetsz ma, íme a lista!

Éjszakai rohanás - RTL HÁROM, szeptember 21. szombat, 18.10h

Jack Walsh (Robert De Niro), az egykori chicagói zsaru össze van bilincselve Jonathannal (Charles Grodin). Jonathan könyvelő, s 15 millió dollárt tulajdonított el egy cégtől, amikor megtudta, hogy az a maffia tulajdonában van. A könyvelő fejére 100 000 dolláros jutalmat írtak ki, s persze Walsh nem engedni, hogy bárki is elorozza tőle ezt az óriási összeget. Az út New Yorkból Los Angelesbe repülőn öt nyugodt óra, ám a több mint különös páros öt akciódús nap alatt éri el úti célját.

 

Pofa be! - AMC, szeptember 21. szombat, 18.15h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozófikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentinnak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad.

 

Nász-ajánlat - Prime, szeptember 21. szombat, 18.45h

A kanadai Margaret (Sandra Bullock) sikeres vezetőként dolgozik egy elismert New York-i könyvkiadónál. Főnökei elismerik, beosztottjai rettegik és ő pedig úgymond a munkájával jegyezte el magát. Viszont amikor a nála is szigorúbb bevándorlási hivatal vissza akarja toloncolni Kanadába, mert elfelejtett kitölteni egy szükséges kérdőívet a vízumhosszabbításhoz. A karrierjét és állását menteni próbáló Margaret, egy hirtelen ötlettől vezérelve főnökeinek előadja, hogy épp házasodni készül (az erről mit sem sejtő) asszisztensével, az Amerikai állampolgár Andrew-val (Ryan Reynolds). Akinek azonban az elmúlt három év során pokollá tette az életét. Így Andrew sem marad tétlen és próbálja a lehető legjobban kihasználni az adódó lehetőséget. Alaszkába utaznak, hogy Andrew családjával is közöljék a hírt. Amely kaland során majd, egy teljesen más oldaláról ismeri meg egymást a "jegyespár".

 

Engedd el! - Paramount Network, szeptember 21. szombat, 19h

Becca és Howie boldog házasságban élnek, míg egy nap elvesztik egyszülött fiúkat, Danny-t. Becca az idillinek már közel sem nevezhető otthon melegében próbálja túltenni magát a történteken. A kívülállók számára nehezen értelmezhető kapcsolatba lép azzal a tizenéves fiúval, aki az autójával elütötte Danny-t. Howie eközben a múltba temetkezik, és ismeretlenek között keresi a vigasztalást. A Corbett házaspár külön-külön egyre meglepőbb és veszélyesebb útra téved. Nicole Kidman Oscar-jelölt alakítása.

 

Bolondok aranya - SuperTV2, szeptember 21. szombat, 20h

Ben a világ legpechesebb kincsvadásza. A felesége, Tess belefáradt, hogy a férje házasságuk nyolc éve alatt sikertelenül hajszolta a Királynő Hozományaként elhíresült kincset, amely 1715 óta a tenger fenekén hever. A férjével és az álomkergetéssel való szakítás után Tess fedélzetmester lesz egy luxusjachton. Ugyanekkor Ben biztos nyomra bukkan. Jobb híján fellopódzik exneje új munkahelyére és megpróbálja rávenni Nigel Honeycutt-tot, az unatkozó iparmágnást, hogy együtt induljanak kincsvadászatra. Azt azonban nem köti az orrára, hogy nemcsak ők pályáznak a kincsre.

 

A louisiánai befutó - Filmbox, szeptember 21. szombat, 20h

A 2010-es BP-olajkatasztrófa után egy idealista, de megtört politikus kénytelen szembenézni zűrös életével, miután karrierjét tönkreteszi egy szexbotrány.

Mennyei királyság - AMC, szeptember 21. szombat, 20h

Balian (Orlando Bloom), a hitét vesztett patkolókovács származása ellenére a Szentföldre utazik, ahol akaratlanul is a háború középpontjába kerül. Ám Jeruzsálem hamis csillogása, a lovagok, Tiberias (Jeremy Irons) és Guy de Lusignan (Csókás Márton) ármánykodása közepette beleszeret a szépséges hercegnőbe, majd vezéralakja lesz az eseményeknek. Végül minden bátorságát és tudását összeszedve megpróbálja megvédeni a várost a legendás Szaladin (Ghassan Massoud) hatalmas seregével szemben.

 

Kisasszonyok - Mozi Klub, szeptember 21. szombat, 20.40h

A March-lányok számára csak az jelenthet megoldást szűkös anyagi körülményeik rendezésére, ha sikeresen mennek férjhez. A szépséges és csöndesen bölcs Meg (Trini Alvarado), a megnyerően kedves Amy (Kirsten Dunst), a betegeskedő Beth (Claire Danes) és a modern, írónőnek készülő Jo March (Wynona Ryder) bármit megtennének egymásért, ám eszük ágában sincs szerelem nélkül férjhez menni. Legjobb barátjuk, a jóképű és művelt Laurie (Christian Bale) két testvért is elvarázsol. Jo és Amy egymással versengenek a szerelméért.

 

Godzilla Kong ellen - Film+, szeptember 21. szombat, 20.45h

Öt évvel azután, hogy Godzilla megvédte az emberiséget, váratlanul ellenségessé válik. Csak egy kis amatőr csoport tudja, hogy Godzilla az Apex Cybernetics titkos kísérletei miatt kezdett vadászni Kongra, akit a Koponya-szigeten tartanak megfigyelés alatt. Mielőtt Godzilla irányíthatatlanná válna, az Apex vezetője felkéri Nathan Lindet (Alexander Skarsgård), a Monarch egykori tudósát, hogy irányítsa a Titánok élőhelyének, az üreges földnek a felkutatását. Nathan ragaszkodik Ilene Andrews (Rebecca Hall) Kong-szakértő részvételéhez, aki Jia, a siket-néma kislány segítségével ráveszi Kongot, hogy térjen haza, mit sem sejtve az Apex hátborzongató tervéről.

 

Törés - Prime, szeptember 21. szombat, 21h

Amikor Ted Crawford rájön, hogy fiatal felesége megcsalja, tökéletes gyilkossági tervet eszel ki. A házába berontó rendőrök pisztollyal a kezében találják, és Crawford nem is tagadja, hogy lelőtte a nejét, akiben Nunally detektív döbbenten fedezi fel a szeretőjét. Crawfordot letartóztatják, és miután beismerő vallomást tesz, börtönbe zárják. Az eset könnyed feladatnak tűnik az ambiciózus Willy Beachum helyettes kerületi ügyész számára. Ám egyre jobban belebonyolódik az ügybe és nem veszi észre, hogy Crawford mozgatja a szálakat. A két férfi között életre-halálra szóló küzdelem kezdődik.

 

Euro túra - TV2 Comedy, szeptember 21. szombat, 21h

A külkapcsolatok bedurvulnak, amikor az egyetemista Scotty Thomas a spanokkal átzúz Európába a leghúzósabb nyári buli-vakációra! Dögös külföldiekkel találkoznak, és minden lehetséges extrém őrületet besűrítenek életük legvadabb túrájába! Scott-ot éppen az érettségi bankett előtt dobja a barátnője, egy punk-együttes oszlopos tagja kedvéért. Hősünk csalódottságában olyan részegre issza magát, hogy európai levelezőtársát, - aki mellesleg egy szőke bombázó - és, akit addig fiúnak vélt, csúnyán megbántja. Scotty ekkor megfogadja, hogy a nyári szünetben csakis egyetlen cél lebeg majd a szeme előtt: felfedezni az ismeretlen és hatalmas Európát, s eközben megtalálni a megbántódott lányt…

 

Üzlet bármi áron - VIASAT FILM, szeptember 21. szombat, 21h

Dan Trunkman keményen dolgozó üzletember, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy a kisvállalkozása biztonságosan működjön. Dan élete legfontosabb szerződését készül aláírni, ezért a két alkalmazottjával, Timothyval és Mike-kal együtt Európába utazik. Az üzleti út azonban nem egészen úgy alakul, ahogyan azt elképzelték. Mindenféle kalamajkába keverednek, és soha nem az történik, amit szeretnének, vagy ami józan ésszel elvárható volna. De bármibe is keverednek, megpróbálnak kimászni belőle.

 

A szomorúság háromszöge - Paramount Network, szeptember 21. szombat, 21h

Gazdag turisták nyaralnak egy luxus óceánjárón. A szupergazdagok és divatmodellek gondtalan semmittevését előbb megzavarja egy harsányan politizáló kapitány, majd a hajó elsüllyedése után egy szigeten kell újabb megpróbáltatásokkal szembenézniük.

 

A gyilkos járat - RTL, szeptember 21. szombat, 22h

Katica (Brad Pitt), a mentális válságban szenvedő bérgyilkos elhatározza, hogy mostantól pozitív hozzáállással és erőszakmentesen végzi el a munkáját. Ezúttal egyszerű a feladata, csupán egy aktatáskát kell begyűjteni a Tokióból Kiotóba tartó vonaton. Csakhogy a táskára rajta kívül még számtalan bérgyilkos vadászik, egy fura testvérpár, Mandarin (Aaron Taylor-Johnson) és Citrom (Brian Tyree Henry), egy titokzatos szamuráj, a diáklánynak álcázott Herceg (Joey King), és persze a szálakat mozgató Fehér Halál (Michael Shannon) mindenre elszánt emberei. Katica azonban nem tágít elhatározásától, dacolva a sorssal és a vonat gyilkos utasaival.

 

Isten haragja - Film4, szeptember 21. szombat, 22.15h

Több évtized telik el, mire hosszú vívódást követően Fenton Meiks feljelenti az FBI-nál testvérét, aki szerinte nem más, mint a magát Isten Kezének nevező sorozatgyilkos. Amikor még mindketten gyermekek voltak, látomások hatására egyre kiszámíthatatlanabb apjuk elhatározta, hogy megszabadítja a démonoktól a világot, amelyek hétköznapi embereket szálltak meg.

 

Gyűlölet, barátság - TV4, szeptember 21. szombat, 22.30h

Johanna Parry félénk, mesterkéletlen nő, akit Mr. McCauley házvezetőnőnek és unokája, Sabitha gondozójának vesz fel, hogy betöltse a szülei által hagyott űrt. Sabitha édesanyja évekkel ezelőtt meghalt, és bár a kislány látszólag kiegyensúlyozott, még mindig sérült, amit a halál körülményei súlyosbítanak. A nagyapja apját, Kent, a szerencsétlen, leszokóban lévő drogfüggőt hibáztatja az esetért, akinek még mindig maradt valami egykori sármjából. Sabitha kegyetlen húzásra vetemedik: a technika segítségével kapcsolatot provokál Johanna és az apja között, anélkül, hogy valaha is felmerült volna benne, micsoda károkat okoz ezzel. A fiatal lány ügyködése következtében Johanna valami olyasmibe éli bele magát, ami régóta hiányzott az életéből: a jövő és a saját otthon álmába.

 

Mr. Brooks - Film Mánia, szeptember 21. szombat, 22.45h

Mr. Brooks látszólag az amerikai középosztály megtestesült mintaképe: sikeres üzletember és boldog családapa. Mindez azonban csak álca, Mr. Brooks valójában brutális sorozatgyilkos. Két esztendőn át sikerült visszafognia a benne szunnyadó sötét erőt, ám a gyilkos ösztön most újra kitört belőle. Ezúttal egy szeretkező pár az áldozat, ám egy szemtanú is akad. Tom hamarosan bejelentkezik nála, ám nem pénzt akar, hanem életre szóló élményre vágyik. Nem elég, hogy Mr. Brooksnak meggyűlt a baja a zsarolóval, de egy okos nyomozónő, Tracy Atwood is a nyomában van.

 

Focus - A látszat csal - VIASAT FILM, szeptember 21. szombat, 22.55h

A mesternek tanítvány kell. Nicky (Will Smith) szélhámosok között nőtt fel, és a szélhámosok királya lett: de ő is utódra, vagy legalább egy tanítványra vágyik. A szárnyai alá vett ifjú csaló (Margot Robbie) igazi tehetség, mégis bajt okoz: a mester beleszeret. Márpedig ebben a szakmában az ilyesmi tilos - lebukás lehet a vége. Amikor néhány év múlva találkoznak, már egyforma esélyekkel indulnak életük nagy fogásáért: egy spanyol aranyifjút (Rodrigo Santoro) próbálnak kiforgatni a vagyonából. Ám a szakma és az érzelmeik végleg összekeverednek, amikor kiderül, hogy más jelentkező is van a pénzre és a csinos szélhámosnő kegyeire is.

 

A bosszú - Filmcafe, szeptember 21. szombat, 23.05h

Három jómódú családfő a vadászatot választotta a hétköznapi stressz levezetésére. Éves találkozójukra érkeznek a sivatagba, de szokásuktól eltérően egyikük szívdöglesztő fiatal szeretőjével érkezik. A lány hamarosan nem csak a férfiak vágyálmainak középpontjába kerül, hanem a célkeresztjükbe is.

 

Larry - Magyar Mozi TV, szeptember 21. szombat, 23.25h

A juhpásztorként tengődő, 21 éves Ádám (Vilmányi Benett) magának való vidéki fiú, aki szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával (Thuróczy Szabolcs). Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével - Larry művésznéven - kifejezheti magát, és szembe nézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival. Explicit, dühtől fűtött szövegeire felfigyelnek a helyi fiatalok, majd a neten váratlan mértékű népszerűségre tesz szert. Egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség, ám ehhez előbb a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást.

 

Lánybúcsú - TV2, szeptember 21. szombat, 23.30h

Becky hamarosan férjhez megy a jóképű barátjához, Dale-hez. Úgy gondolja, hogy az erősebb nem képviselőjéhez hasonlóan neki is kijár egy lánybúcsú. Össze is trombitálja az egykori középiskolai barátnőit. Közülük Regan titokban meg van sértődve, hogy nem ő kelt el először a lánycsapatból. Gena az ironikus stílusával leplezi, hogy valójában rettentően romantikus alkat. És ott van Katie, aki bizony nem az IQ-járól híres hanem, hogy vadul élvezi az életet. Becky szolid bulit tervez, ám a dolgok egy pillanat alatt elfajulnak.